blue eyes Posted February 26, 2008 Report Share Posted February 26, 2008 Simplu : rosii, castraveti, ceapa, ardei, masline ,ulei de masline si branza fetta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
puiu.t Posted February 26, 2008 Author Report Share Posted February 26, 2008 azi dimineata m-a rugat soata mea sa-i fac o salata din fructe. sunr specialist la ''macelarit'' fructele'' fara sa stie am tornat si cam 50 grame din metaxa peste bolul plin cum a iesit??????????????? O NEBUNIE Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paradise Posted February 26, 2008 Report Share Posted February 26, 2008 arahide imbracate in zahar ars si susan (am mancat in grecia si mi-a placut la nebunie, asa ca am zis sa improvizez si eu ca nu mai puteam de pofta) se cumpara arahide crude (sau daca gasiti gata prajite, dar nesarate e si mai bine!) si se prajesc asa cum scrie pe pachet, dar nu adaugati sare. dupa ce s-au prajit, topiti la foc mic zahar...amestecati cate o mana de arahide cu zaharul topit, iar apoi le tavaliti prin susan pana se acopera bine. trebuie sa va miscati repede ca se intareste zaharul si nu se mai lipeste susanul de zahar. enjoy! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius-Doru Posted March 13, 2008 Report Share Posted March 13, 2008 (edited) Tartine cu pasta de branza, sunca si oua Ingrediente: 200 g crema de branza Philadelphia 50 g unt 100 g sunca presata 2 oua fierte tari 3 fire ceapa verde 1/4 ardei rosu sare, piper dupa gust 1. Untul si crema de branza, la temperatura camerei, se spumeaza impreuna cu ajutorul unui mixer. 2. Sunca, ouale, ceapa si ardeiul se taie in cubulete foarte mici. Ardeiul se stoarce foarte bine inainte de a-l pune in compozitia de branza deoarece lasa foarte multa apa. Toate ingredientele se amesteca bine impreuna. 3. Din compozitie se formeaza rulouri (batoane) care se strang foarte bine in folie de plastic si se dau la rece. 4. Inainte de a taia feliute pentru a servi este indicat sa se puna timp de 5-10 minute la congelator; in acest fel va fi mult mai usor de taiat felii perfecte. Fiecare felie se aseaza pe o felie de paine care a fost decupata in prealabil cu o forma de fursecuri sau pe felii de paine facuta in casa intr-o forma de floare. Edited March 13, 2008 by Marius-Doru Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paradise Posted April 2, 2008 Report Share Posted April 2, 2008 peste la cuptor (reteta dintr-o revista) ingrediente (pt 4 persoane): 1,5kg de peste proaspat (eu am pus merluciu, pe care l-am dezghetat in prealabil ) o lamaie 4-5 linguri de ulei 200 ml de vin alb (eu am pus mai putin pt ca nu voiam ca peste sa iasa fiert ci cumva copt ) 1-2 cepe 3-4 catei de usturoi 1-2 foi de dafin 1 lingura pasta de rosii sare piper macinat piper boabe se curata pestii de solzi, branhii si intestine, se spala foarte bine cu apa rece, se usuca, apoi se cresteaza la 1-2cm, se da cu sare si piper, se stropeste cu zeama de lamaie si se lasa la rece 15 minute. se incinge cuptorul. ceapa si usturoiul se toaca si se pun intr-o tava unsa cu ulei. deasupra se pun bucatile de peste, care se ung cu ulei. se adauga vinul, sucul de rosii diluat cu putina apa, cateva boabe de piper, sare si foaie de dafin. se pune in cuptorul incins si se lasa 50-60 de minute. se unge din cand in cand (cam din sfert in sfert de ora) cu sosul din tava, iar daca este cazul se mai adauga cateva linguri de apa. cand se serveste se orneaza cu verdeata! noua ne-a placut foarte mult! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narcisa Posted April 2, 2008 Report Share Posted April 2, 2008 Salata de cartofi cu telina Pentru 2 portii: 6-7 cartofi medii 1 tulpina de telina 1 castronel cu brinza rasa (sau cascaval ) 5 linguri de iaurt ( se poate inlocui 1 dintre lingurile de iaurt cu 1 de maioneza ) sare si piper Preparare: Cartofii fierti in coaja se curata si se taie marunt, se amesteca cu telina cruda curatata de fire (daca e cazul ) si taiata felii subtirele, cu iaurtul (dupa caz si cu maioneza), cu brinza rasa. Se sareaza si se pipereaza dupa gust . Se da la rece . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blue eyes Posted April 4, 2008 Report Share Posted April 4, 2008 (edited) Sarmale de post cu orez si ghebe Ingrediente: varza murata, 6 linguri ulei, o lingura de bulion de rosii, 4-5 cepe, o ceasca de orez, 1-2 legaturi de patrunjel, 1-2 legaturi de marar, ghebe, sare, piper. Mod de preparare: Se curata ceapa, se spala, si se taie marunt. Se pune ulei si apa intr-o cratita si se lasa pe foc pana incepe sa fiarba. Se adauga ceapa taiata si se lasa pana se inmoaie, dupa care se pune orezul. Daca este nevoie se mai adauga apa si se lasa cateva minute sa fiarba inabusit. Se stinge focul, se lasa 10-15 minute, pana se umfla orezul, dupa care se adauga verdeata tocata marunt, sare si piper dupa gust, ghebele(conservate fiind, sunt fierte} si se amesteca bine compozitia. Se taie foile de varza, se pune umplutura in foaia de varza in cantitatea potrivita si se impatureste bine pentru a nu se desface in timpul fiertului. Se pune ulei intr-o cratita, se aseaza un strat de varza, dupa care se pun sarmalele una langa alta, in straturi, se acopera cu un strat de varza tocata, se adauga bulionul si apa. Se mai adauga ulei si se baga cratita la cuptor unde se lasa aproximativ o ora. Edited April 4, 2008 by blue eyes Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blue eyes Posted April 11, 2008 Report Share Posted April 11, 2008 Prăjitură cu miere şi cacao Ingrediente: 4 linguri de zahăr, 3 linguri de miere, două linguri de cacao, două căni de apă, un pahar de ulei, două căni şi jumătate de făină, două linguriţe de bicarbonat, scorţişoară, 100 g migdale, câteva cuişoare, un borcan cu gem de vişine. Preparare: Într-un vas mai mare se cerne făina, se face o adâncitură şi se pun bicarbonatul, apa, uleiul, zahărul, mierea, scorţişoara, migdalele măcinate, cacaua şi cuişoarele. Se omogenizează foarte bine. Tava se unge cu ulei şi se tapetează cu făină, apoi se toarnă compoziţia. Se introduce tava în cuptor, la foc moderat. Prăjitura este gata atunci când, dacă introducem o scobitoare, aceasta iese uscată. Când s-a mai răcit, se unge deasupra cu gem din belşug şi se taie în pătrate sau romburi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malitzia Posted May 7, 2008 Report Share Posted May 7, 2008 super rapid daca ai ce-ti trebuie la indemana intr-o jumatate de ora e gata masa! o masa super gustoasa...deci: pui shanghai 1 piept de pui dezosat il tai fasii pe lung groase de 1 cm bati vreo 2 oua (daca mai trebuie mai spargi unul) delicat sau sare si piper pesmet susan ulei pieptul se trece prin ouale batute cu delicatul, apoi prin pesmetul amestecat cu susan si iar prin ou si se prajeste in ulei incins pana devine auriu. servesti cu piure de cartofi si acrituri sau ca atare intr-un sandvis! pofta buna! asta am facut eu aseara...intr-o jumatate de ora am terminat! e super bun!! Am facut eu azi. A iesit foarte bun. Multumesc! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narcisa Posted May 16, 2008 Report Share Posted May 16, 2008 Tort Mocha Ingrediente pentru 8 portii: * 140 g faina * 1 lingura cafea macinata * 5 oua * 4 galbenusuri * 160 g zahar vanilat * 100 ml cafea preparata * 120 g zahar * 1 baton vanilie * 200 g unt * ulei, otet Mod de preparare: Se freaca ouale cu zaharul vanilat, se adauga cafeaua macinata si faina si se amesteca. Se toarna compozitia intr-o forma unsa si se coace cca o ora, la foc mediu. Cand e gata, cafeaua facuta se fierbe un pic cu zaharul, se adauga vanilia si se lasa la racit. Se adauga peste galbenusuri, se freaca si se amesteca pe foc mic. Se adauga unt si se freaca bine, sa nu formeze cocoloase. Se foloseste cat e cald, ca sa se intinda bine. Se taie blatul in trei, se ung blaturile, lasandu-se crema si pentru glazura. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narcisa Posted May 20, 2008 Report Share Posted May 20, 2008 (edited) Salata de cartofi cu verdeturi Savuroasa si sanatoasa , aceasta salata de cartofi cu verdeturi este intr-adevar ieftina, gustoasa si la indemana. Ingrediente 1 kg cartofi noi 200 g fasole verde 2 ridichi de luna 2 legaturi ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 legatura patrunjel verde 1 legatura marar verde 50 g ulei 40 ml otet sare si piper dupa gust Mod de preparare: -se fierb cartofii in apa cu sare, se curata si se taie cuburi; -fasolea se rupe in bucati cu lungimea de 3-4 cm si se fierbe in apa cu sare; -ridichile de luna se taie feliute. -ceapa verde, usturoiul verde, patrunjelul verde si mararul verde se toaca marunt; -se amesteca totul si se adauga sare, piper, ulei si otet subtiat cu apa. Putem folosi lamaie in loc de otet si eventual putin mustar, iar maslinele sunt binevenite oricand. Edited May 20, 2008 by Narcisa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
illudere Posted May 20, 2008 Report Share Posted May 20, 2008 facultativ, oua fierte taiate rondele si cuburi de cascaval Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blue eyes Posted May 21, 2008 Report Share Posted May 21, 2008 facultativ, oua fierte taiate rondele si cuburi de cascaval illu......... gateste Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted May 21, 2008 Report Share Posted May 21, 2008 mi-ati facut pofta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
illudere Posted May 21, 2008 Report Share Posted May 21, 2008 illu......... gateste illu a "bucatarit" in armata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted May 22, 2008 Report Share Posted May 22, 2008 facultativ, oua fierte taiate rondele si cuburi de cascaval illu a "bucatarit" in armata Presupun ca ai facut armata in Suedia daca aveati asemenea bunatati. Eu din fasole si tocana de cartofi nu am iesit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narcisa Posted May 23, 2008 Report Share Posted May 23, 2008 Pui umplut Ingrediente: Un pui intreg, o caserola de ficatei de pui, o mana de orez, unt si mirodenii. Mod de preparare: Ficateii se mixeaza dupa ce au fost rumeniti putin. Orezul fiert se mixeaza cu ficateii si se adauga mirodeniile dupa gust. Puiul intreg, bine spalat, se unge cu unt atat pe dinafara, cat si pe dinauntru. Se umple puiul cu compozitia si se pune in tava unsa, iar alaturi se aseaza si o lamaie , pentru a-l fragezi. Se serveste cu salata. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narcisa Posted May 24, 2008 Report Share Posted May 24, 2008 Orez chinezesc Ingrediente: 1- 1/2 ceşti mai mari de orez cu bobul lung, 3-4 felii de şuncă tăiate cubuleţe, 2-3 fire de ceapă verde tăiată bucăţele, o omletă simplă (din două ouă, prăjite în foarte puţin ulei) tăiată bucăţele, 100 g mazăre, 100 g porumb, morcov. Mod de preparare: Orezul se spală bine şi se ţine 15-20 minute în apă rece, să se înmoaie. Apoi se toarnă într-o cratiţă şi se acoperă cu apă rece (cam două ceşti şi jumătate). Se lasă la foc mic, mestecând din când în când. Când s-a evaporat apa, ar trebui să fie gata. Se încing 2-3 linguri de ulei într-o tigaie şi se adaugă legumele, omleta şi şunca. Se călesc vreo 5 minute, până se înmoaie ceapa. Se adaugă orezul, se condimentează cu sare şi piper (de preferinţă alb) şi se amestecă bine. Se aşază în boluri şi se serveşte ca garnitură (eventual cu sos de soia). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narcisa Posted June 16, 2008 Report Share Posted June 16, 2008 Clatite cu mere la cuptor Ingrediente (pentru 5 persoane): 100 g faina, 800 ml lapte, 3 oua, 100 g zahar, 1 priza sare, 20 g unt sau margarina, 7 linguri rachiu de mere (sau coniac), 1 plic praf de budinca de vanilie (pentru 1/2 l lapte), ulei pentru prajit, 500 g mere, 1 lingurita scortisoara, 100 ml frisca batuta. Mod de preparare: * Se prepara un aluat mai subtire din faina, 300 ml de lapte, 40 g de zahar, sare, untul topit si 3 linguri de rachiu si se lasa sa se odihneasca la temperatura camerei. * Se amesteca praful de budinca cu restul de lapte si 40 g de zahar, se fierbe si se lasa sa se raceasca. * Intr-o tigaie, se prajesc pe rand clatitele (cat mai subtiri). * Se spala merele, se indeparteaza partea lemnoasa si semintele, se dau pe razatoarea mare si se amesteca cu zaharul ramas, scortisoara si 2 linguri de rachiu. Se pune umplutura la mijlocul clatitelor, se ruleaza si se aseaza intr-o forma termorezistenta. * Se amesteca bine budinca fiarta si racita, se incorporeaza frisca batuta si restul de rachiu si se toarna peste clatite. * Se dau clatitele la cuptorul incins si se lasa 8-10 minute sa se rumeneasca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narcisa Posted June 28, 2008 Report Share Posted June 28, 2008 Dovlecei orientali Ingrediente: Dovlecei, ceapă, roşii, ulei de măsline, usturoi şi câteva boabe de piper. Mod de preparare: Se taie ceapa rondele şi se aşază pe fundul cratiţei după ce aţi pus puţin ulei de măsline. Deasupra se pun rondele de roşii şi puţin usturoi. Se adaugă dovleceii tăiaţi felii şi la urmă câteva roşii în bulion împreună cu sarea şi boabele de piper. Se lasă la foc mic, să fiarbă în suc propriu destul de mult timp. După ce s-a răcit, presăraţi deasupra pătrunjel tocat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narcisa Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Ceva rapid... Salata de cartofi Cativa cartofi fierti, taiati felii, 2-3 capia in otet taiati, 3-4 cepe verzi tocate, 10 masline taiate, ulei de masline, sare si piper dupa gust. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narcisa Posted July 5, 2008 Report Share Posted July 5, 2008 Legume umplute Ingrediente: 600-700 g carne de vită, 3 vinete, 3 dovlecei, 3 ardei roşii, 4 ardei galbeni, 6 roşii mai mari, 2 cepe, 3 ouă, sare, piper, 300 g orez, ulei de măsline, pesmet, mărar, pătrunjel, mentă, oregano, busuioc. Mod de preparare: Legumele se curăţă de pulpă şi se păstrează într-un castron. Miezul de la dovlecei, vinete, roşii şi cepele se dau prin maşina de tocat. Într-o tigaie se încălzeşte puţin ulei de măsline şi se pune acest amestec pe foc potrivit până începe să fiarbă. Se adaugă sare, piper şi toate verdeţurile, proaspete, uscate sau congelate, în funcţie de ce aveţi la îndemână. Când legumele sunt gata, se iau de pe foc şi se adaugă carnea tocată, orezul şi cele 3 ouă. Dacă vi se pare că amestecul e prea moale, adăugaţi nişte pesmet. Nu vă aşteptaţi ca acesta să arate precum cel pentru sarmale. Umplutura pentru legume e mult mai moale şi se pune cu lingura. Legumele mai scunde se aşază într-o tavă care merge la cuptor, iar cele mai înalte într-o altă tavă şi apoi se umplu. Se face apoi un sos din bulion de roşii sau pastă de tomate, sare, piper, ulei de măsline şi apă. Se pune peste legumele din tăvi, se dă la cuptor şi se lasă până sunt gata legumele, carnea şi orezul. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narcisa Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 Friptura cu sos rosu Ingrediente cartofi, carne de pui , bulion, suc de rosii, condimente (sare, piper, cimbru, boia), ulei , apa cam 200ml Se aseaza carnea si cartofii in tava si se toarna deasupra putin ulei, apoi se adauga bulionul, se toarna condimentele, sucul de rosii si apa. Se baga la cuptor cam 60 min. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narcisa Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 Supă de dovlecei Ingrediente: 5 dovlecei curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe, o omletă din 4 ouă tăiată bucăţi, o ceapă medie tocată mărunt, 2 roşii mari decojite şi tăiate bucăţi, 3 linguri pline cu smântână, ulei pentru călit ceapa, mărar verde, piper, sare. Mod de preparare: Bateţi ouăle cu un strop de sare şi puţin piper şi faceţi o omletă. Lăsaţi-o să se răcească pe o farfurie. Într-o oală căliţi ceapa în puţin ulei, de preferat de măsline, şi apoi adăugaţi apă. Când fierbe, puneţi dovleceii cubuleţe. În timp ce fierb, tăiaţi omleta pătrăţele şi pregătiţi roşiile, decojiţi-le şi tăiaţi-le mărunt. Când dovleceii sunt fierţi, puneţi omleta să fiarbă la un loc cu ei. Adăugaţi şi roşiile şi lăsaţi-le să fiarbă. Preparaţi între timp smântâna. Într-un recipient puneţi puţină zeamă din cratiţă şi amestecaţi-o cu smântână, apoi puneţi-o în ciorbă. După ce clocoteşte din nou, potriviţi-o de sare şi piper. Nu uitaţi de mărarul tocat. Dacă vi se pare prea dulce, puteţi pune o lingură de oţet de mere. Supa se poate servi cu crutoane sau cu pâine prăjită. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narcisa Posted July 16, 2008 Report Share Posted July 16, 2008 Crepe’s chinezeşti Ingrediente: Compoziţia pentru clătite: 100 g de ulei, 400 g de lapte, 2 ouă, făină (cam 400 g), sare. Compoziţia pentru umplutură: varză, morcov, piept de pui, mazăre, soia (muguri de soia), ulei, sare, piper, o lingură sos de soia. Mod de preparare: Într-o tigaie se pun 3-4 linguri de ulei de floarea-soarelui şi se căleşte carnea de pui tăiată cubuleţe. Când este aproape gata, se adaugă morcovul ras, mazărea şi se lasă 2-3 minute, după care se adaugă şi varza tăiată. Se mai lasă la foc mic 5 minute, acoperind tigaia cu un capac. Se pun apoi sarea, piperul, sosul de soia şi se mai lasă alte cinci minute, astfel încât varza să se înmoaie bine. La final se pun şi mugurii de soia. Între timp, se fac şi clătitele, amestecând toate ingredientele. Din amestecul rezultat se coc foi într-o tigaie. Când sunt gata, se trece la umplerea lor, nu înainte de a pregăti o compoziţie din făină şi apă, cu care se ung pe margine clătitele. Umplutura se pune în mijloc şi clătitele se rulează sau împachetează. După ce „pacheţelele“ sunt gata, se prăjesc în puţin ulei. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.