Jump to content
Vesperala Forum

Narcisa

EveningStar
 • Content Count

  24,532
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Narcisa

 • Rank
  StarGazer

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.vesperala.com/

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

48,350 profile views
 1. N-a venit, maica, s-o fi uitat prin geam si-o fi vazut ca mai este un mos in casa, eu asa gandesc :hm:
 2. Ati avea voi multa treaba acum, dar sa vedeti cata se-aduna cand veti ajunge la pensie! Toata treaba nefacuta la timp, incepand cu cea din frageda pruncie , parca se-aduna straturi-straturi taman cand crezi c-ai prins pe Dumnezeu de-un picior si-ai scapat de griji si raspunderi. Bag seama, voi scapa de tot felul de angarale daca si numai daca ma hotarasc sa pun mainile pe piept.
 3. Un destin nedrept pentru un suflet mare. Cu siguranta , dragostea ei pentru animale, intr-o societate cu o atitudine atat de brutala fata de acestea, a fost o cauza determinanta. Nu toti putem asista zi de zi la tot felul de atrocitati fata de necuvantatoare fara sa fim afectati si macinati psihic. Vorbim despre caini comunitari, fals numiti "fara stapan", sunt sau ar trebui sa fie in grija si atentia primariilor, care , in mod evident, nu se ocupa in niciun fel de gestionarea civilizata a situatiei. Daca, bunaoara, contra scutirii de taxe si impozite , medicii veterinari ar steriliza catelele , nu s-ar mai inmulti asa de repede. Sau daca s-ar aduna de la fiecare familie o taxa modica , veterinarii ar putea fi platiti pentru munca lor de castrare sau sterilizare. Dar primariile dau bani publici pentru spectacole, artificii, globulete, luminite, borduri, floricele ... Animalele sunt animale, se comporta conform speciei, dar noi suntem oameni , cu ratiune si suflet.
 4. Bine-ai revenit, Yelle , stii cum zice Biblia " nici plângere, nici strigăt, nici durere nu vor mai fi, căci cele dintâi au trecut."
 5. Multumim frumos pentru urare. Dar acel " doar" ne doare. Acum, ce sa mai zicem, nemultumitului i se ia darul, e bine si atat. Numai bine sa fie si pentru tine, Daniela.
 6. Narcisa

  Metode de slăbit

  https://adevarul.ro/life-style/stil-de-viata/dieta-apa-calda-cea-mai-simpla-cura-slabiretransformari-uimitoare-siluetei-1_5e1504a65163ec4271d43ad6/index.html
 7. La multi ani, Oana, norocul sa-ti fie mereu tovaras de drum!
 8. La multi si spornici ani, dragilor! Dar fara Sami si fara Asimetric nu se vede tarmul, intram mai mult ca sigur la apa. Amu, ce sa mai zic, sa-i vedem ce suflet au si daca nu-i doare inima sa ne lase de izbeliste cand suntem la o asa ananghie!
 9. "Sufletul doare mai rau decat toate oasele la un loc". Ileana Vulpescu
 10. DOR De Parinti Mama si azilul Pe sub poale de pãdure , Plânge frunza cea de fag Si se-asterne în ograda Unde am crescut cu drag. Portile sunt larg deschise , Pe sub prispã lemnul doarme Cã din toamna ce-a trecut Focu-n sobã nu mai arde. Piatra din cãrare-i rece , Parcã-i lacrimã de-argint Pe sub geamuri urlã dorul Lantu-n usã-i ruginit.. C-am plecat în tãri strãine , Mama mea cu cin' s-o las? Am dus-o, chiar de n-a vrut La azilul din oras. Am lasat-o lãcrimând , Si i-am spus , c-ai s-o duci bine , C-o sã mã intorc curând Si te iau acas' la mine. A trecut o primãvarã , Si-apoi vara , toamna grea Si mã uit mereu spre usã Sã o vãd pe fata mea. Este alb totul în jur , Pereti , paturi si-asternut Dar mie îmi fuge gândul La peretii mei de lut.. Nu-mi lipseste pâinea caldã , Dar mi-o întinde un strãin Are mâna rece tare Noaptea somnul mi-este chin. Nu mai vreau sã stau aici , Sã zac pe cearsaf curat Vreau sã dorm pe tol de lânã Dar sã fiu în al meu pat. Si mã tem cã trece toamna , Iarna drumul îl înfundã Si copila mea cea draga La mine n-o sã ajungã. S-a lãsat ceata pe ochi , Simt un frig pânã în oase Pe sub geana mea cãzutã Lacrima sirag îmi coase , Cã mi-e dor de casa mea , Si-as plãti o liturghie La biserica din sat Fata mea înapoi sã vie. Sã aprind o lumânare La cel care i-a fost tatã Pâna când a inchis ochii, A strigat la a lui fata. Simt si eu asa...sfârsitul , Si-am sã mor intr-un azil Mi-e dor sã vãd rãsãritul Casa mea si-al meu copil. Autor...Mary Otilia Mari
 11. Succes in continuare , Mnemosyne! Si forumurile, da, sunt goale , si ele mor. Dar nu de tot, in anumite suflete ecoul lor ramane.
 12. Pentru cei plecati , pentru cei ramasi ... DOR De Parinti Singuri...doar cu Dumnezeu De ce, taică, stai cu mâna-ntinsă Şi-ți acoperi fața de durere plânsă, Lacrimi calde-ți curg rând fără de rând Gândul ți-l îngâni cu ochii-n pământ... - Dragul meu, fecior, nu ştiu ce-i cu mine M-a lăsat puterea si nu-mi este bine Şi sub coasta stângă ca şi-n alte rânduri Simt cum mă înțeapă junghiuri peste junghiuri. Am crescut băiat cel mai drag fecior Şi-a plecat în lume şi mi-e tare dor, Nu mai ştiu de el de vreo şapte ani Slugă-i la străini pentru puțini bani... Şi-am avut şi fată ca raza de soare, Se mirau vecinii de-aşa mândră floare, A plecat în lume după un trai mai bun, Iar eu am rămas... singur în cătun. Cu durere mare am ieşit în lume, Satul e pustiu fără nici un nume Nimeni nu mă-ntreabă de am lemne-n vatră, Nimănui nu-i pasă de-a mea tristă soartă. Am o rugăminte...ştiu că nu-i ușor De aveți copii şi de ei vi-i dor Strigați-i pe nume în mai multe rânduri Să se-ntoarcă acasă căci bătuți de gânduri Au rămas bătrânii şi e tare greu Singuri prin cătune...doar cu Dumnezeu... Vasile Coman
 13. DOR De Parinti Niciunde... Niciunde nu-i acasă în lumea asta mare, Niciun izvor mai limpede nu curge, Decât în satul meu, în zi de sărbătoare Și-n casa părintească unde măicuța stă și plânge. Deschide mamă poarta, vin colindătorii. O, cât aș vrea să vin să te colind, Dar sunt departe mamă, aș vrea să stau la gura sobei Să scoatem din cuptor plăcinte aburind. Dă-le din partea mea colacul cel mai mare, Și mangaie-i măicuță așa cum mă mângâi pe mine, Da-le din partea mea și câte o sărutare Dar nu le spune mamă cât sufăr eu în țări străine. Spune-le mamă că mi-ai trimis aici de toate Dar n-ai putut să-mi dai mirosul pâinii calde, Spune-le mamă că nu am vrut să-ți fiu departe Și că pe aici eu plâng în fiecare noapte. Mai spune-le că n-am uitat de voi, Și că mi-e dor de sat, mi-e dor de un Crăciun cu tine, Aici nici iarnă nu e ca la noi Dar nu mai plânge mamă, poate-am să vin în iarna care vine. ----------------------------------------------- Autor: Poet Dorin Dumitriu
 14. Daniel Ghiță, cel mai bun luptător român, conform specialiștilor sporturilor de contact, protestează de Crăciun. ”Dragilor, mă iertati că vă rog sa incetati cu pozele cu crăciunițe și pulover cu Mos Crăciun! Romanii au IE și straie strămoșești. De ce nu va îmbrăcați in ele ? Toată lumea mă sună: cum? Nu ai pulover cu Mos Crăciun? Nu am! Mare Dezamgire! Cum, nu se poate, Daniel. Saracul copil nu te vede familia cu pulover rosii , cornite de cerb la masina? Cum ? Nu ai fost la Targu de Crăciun ! Nu, domnule nu am fost! Trebuia ? Târgu asta nu este tipic românesc. Eu nu îmi aduc aminte ca noi aveam asa ceva in copilărie ? Târg de Crăciun e tipic nemțesc. Peste tot muzica “ merry x-mas” ca iti vine sa vomiti.Colinda tipic românească nu mai merge in România? Fac reclamatie peste tot si intreb : colinda nu aveti ? Nu avem! Nu e la moda… Anul trecut am mers la tara. Am pus poza si un film cu o caruta. Ma suna toata lumea: Cum? Nu esti in Bali? Maldive? Hai, te invitam in Austria la Kitzbühl. Te faci de ras ca postezi in caruta la țară! Toți ati crescut in Bali ? Nu este Crăciunul sa mergi la țară la Bunici ? Nu, nu mai e la modă! Refuz sa fiu in pas cu moda, sa am pullover cu Mos Craciun, Targuri de Crăciun , sa aud Mariah Carey peste tot si goana asta dupa cadouri. Oribil, noi cu o traditie bogata sa copiem toate mizeriile! Sper, sa nu mai văd poze cu cadouri sub brad! Materialismul domina, multă ipocrizie și dăm dovada ca nu știm sa ne respectam strămoșii! Ne pierdem identitatea, pentru ca am devenit turme de oi…. Sărbători Binecuvântate! O colinda, un cârnaț și mai vizitați și părinții, Bunicii la țara, la Biserica, nu uitati credința. Mergeți doar sa va rugați când va este rău. Lăsați superficialitatea și materialismul!”, a tunat Daniel Ghiță pe facebook Toate astea le refuz si eu. Nu-mi plac . Snobism ridicol. Respect!
×
×
 • Create New...