Narcisa Posted December 3, 2018 Report Posted December 3, 2018 Či calci Či te afunzi Či tragi Či ĂŽČi rÄmâne piciorul ĂŽn noroi Či iar Či dai de-o piatrÄ Či stai pe ea Či dai de alta Či iar noroiul ce te suge Či apÄ Či iar o piatrÄ Či iar Či uite aČa o viaČÄ pânÄ mori Catalin Bursaci Quote
Narcisa Posted January 19, 2019 Report Posted January 19, 2019 Alexandru MogoČeanu Tu, din pereČi, ai construit o casÄ, Din ce-am adus, ai ĂŽncropit o masÄ, Din mine, presupusul preauitat, Tu ai clÄdit, ĂŽn tine, un bÄiat... Din lacrimi, nu Čtiu cum, faci mângâiere, Din sÄrÄcia noastrÄ, o avere, Dintr-un ateu, tu faci un Dumnezeu, La fel cum ai fÄcut din tine, eu. Tu poČi multiplica orice primeČti, Eu pot avea doar daruri omeneČti, De-aceea sunt bÄrbat, iar tu femeie. Eu: prea comun. Tu: mult prea Dumnezee... Quote
Narcisa Posted October 12, 2019 Report Posted October 12, 2019 Târzii ni-s toate, prea târzii, Târziu ĂŽncepem Ĺi sfârĹim, Târziu visÄm, tÄrziu iubim, Târziu de noi ne amintim, Târzii ni-s toate, prea târzii. G.L. Quote
Narcisa Posted January 3, 2020 Report Posted January 3, 2020 DOR De Parinti Niciunde... Niciunde nu-i acasă în lumea asta mare, Niciun izvor mai limpede nu curge, Decât în satul meu, în zi de sărbătoare Și-n casa părintească unde măicuța stă și plânge. Deschide mamă poarta, vin colindătorii. O, cât aș vrea să vin să te colind, Dar sunt departe mamă, aș vrea să stau la gura sobei Să scoatem din cuptor plăcinte aburind. Dă-le din partea mea colacul cel mai mare, Și mangaie-i măicuță așa cum mă mângâi pe mine, Da-le din partea mea și câte o sărutare Dar nu le spune mamă cât sufăr eu în țări străine. Spune-le mamă că mi-ai trimis aici de toate Dar n-ai putut să-mi dai mirosul pâinii calde, Spune-le mamă că nu am vrut să-ți fiu departe Și că pe aici eu plâng în fiecare noapte. Mai spune-le că n-am uitat de voi, Și că mi-e dor de sat, mi-e dor de un Crăciun cu tine, Aici nici iarnă nu e ca la noi Dar nu mai plânge mamă, poate-am să vin în iarna care vine. ----------------------------------------------- Autor: Poet Dorin Dumitriu Quote
Narcisa Posted March 5, 2023 Report Posted March 5, 2023 „De când te-ai dus, m-a năpădit pustiul… N-aş fi crezut atâta gol să fie! E vană orişice filozofie Când zorile şi-au stins trandafiriul. Mi-ai fost unicul gând şi avuţie… De când mi te-a înfăşurat sicriul Zadarnic mai încerc să fac pe viul, Mi-e mult mai greu pământul decât ţie! Ne-a despărţit ursita nemiloasă… A fulgerat spăimântătoarea coasă Tăindu-ne-mpletitele destine Şi lacrimilor ne-a secat şuvoiul! Eu sunt în lumea celor vii strigoiul Iar cel adevărat sunt lângă tine.” Victor Eftimiu Quote
Narcisa Posted March 15, 2023 Report Posted March 15, 2023 Cântec- Ileana Mălăncioiu Lumea e tot mai tristă și mai grăbită, pâinea e tot mai scurtă si mai turtită, fără ca nimeni s-o vadă poezia a coborât în stradă. Se uită-n toate părțile deodată orice drum tot acolo duce, timpul melancoliei a trecut, ea încotro s-o apuce? Poezia a coborât în stradă, poezia șade încă o dată pe baricade, dar lumea e grăbită, dar strada e pustie dar cine să mai citească acum poezie? Quote
Recommended Posts