Narcisa Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 Daciana da semne ca ar mosteni aptitudinile tale culinare? I-ar prinde bine, ca are de la cine invata. E teroare bucatareala fara sa-ti si placa ceea ce faci. Faci ca nu ai incotro, alternative nu exista decat de la un anumit buget in sus, dar din boscorodit nu te mai opresti! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsara Posted October 15, 2013 Author Report Share Posted October 15, 2013 Daaa ii place, ar sta mereu cu mine la bucatarie, mai ales sa.... linga, sa fure cate ceva si sa inghita pe ascuns E adevarat ca trebuie si ceva banuti ca sa diversifici meniul, insa exista multe retete economice. E placut sa variezi, sa schimbi si sa improvizezi cate ceva. Uite asta o mesterit ea, eu am facut zambaretii pentru o comanda, de restul s-a ocupat ea. Turta dulce zambareata Ingrediente: Pentru aluat: 200 g faina alba 100 g faina secara 100 g faina neagra continuare Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsara Posted October 16, 2013 Author Report Share Posted October 16, 2013 Biscuiti cu vanilie Ingrediente: aluat fraged continuare Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsara Posted November 1, 2013 Author Report Share Posted November 1, 2013 Ia-uite, Asimetric, tort pentru romantici! :P http://artasisavoare.wordpress.com/2013/11...i-si-georgiana/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsara Posted November 19, 2013 Author Report Share Posted November 19, 2013 Alfajores cu dulce de leche Ingrediente: 100 g faina alba 000 150 g amidon 75 g zahar pudra continuare Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narcisa Posted December 19, 2018 Report Share Posted December 19, 2018 Prajitura polara Ingrediente: Pentru blat: 4 linguri fÄinÄ, 6 ouÄ, 2 linguri cacao, 6 linguri cu vârf de zahÄr, Pentru cremÄ: 3 linguri fÄinÄ, 2 ouÄ, 250 gr. zahÄr pudrÄ, 500 ml. lapte, 2 plicuri zahÄr vanilinat, 250 gr. unt â 82% grÄsime Glazura: 4-5 linguri cacao, 100 gr. unt. PuteĹŁi ĂŽnlocui glazura cu ciocolatÄ rasÄ. Mod de preparare: Pentru blat mixÄm albuČurile spumÄ, apoi adÄugÄm treptat 3 linguri de zahÄr Či mixÄm pânÄ se topeČte. GÄlbenuČurile le mixam cu celelalte 3 linguri de zahÄr. AmestecÄm cele 2 compoziČii uČor de sus ĂŽn jos cu o lingurÄ de lemn Či apoi adÄugÄm fÄina amestecatÄ cu cacao. Coacem ĂŽn tavÄ tapetatÄ cu hârtie de copt, 15 minute la 180 grade. LÄsÄm blatul sÄ se rÄceascÄ. Pentru cremÄ frecÄm bine ouÄle cu fÄina, apoi adÄugÄm treptat laptele cÄlduČ amestecând mereu. Punem compoziČia la foc mic Či amestecÄm pânÄ se ĂŽngroaČÄ ca o budincÄ, apoi lÄsÄm sÄ se rÄceascÄ. Untul ĂŽl mixam cu zahÄrul pudra Či cel vanilinat Či adÄugÄm puČin câte puČin din budinca rÄcitÄ. ObČinem o cremÄ pufoasÄ. Peste blat punem crema Či punem prÄjiturÄ la rece. Pentru glazurÄ frecÄm untul cu cacao apoi ĂŽl punem puČin pe foc, doar pânÄ se ĂŽnmoaie. TurnÄm glazurÄ peste prÄjiturÄ rece. TÄiem prÄjitura cu un cuČit ascuČit ĂŽnmuiat ĂŽn apÄ cÄlduČÄ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsara Posted December 20, 2018 Author Report Share Posted December 20, 2018 Suna foarte bine, iar crema aia de vanilie este delicioasa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narcisa Posted December 20, 2018 Report Share Posted December 20, 2018 Suna foarte bine, iar crema aia de vanilie este delicioasa. Suna, da, si arata foarte bine, am gasit-o in Gazeta de Sud, era si poza, dar n-am mai stiut cum s-o fur si pe-aia . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.