Jump to content
Vesperala Forum

Visele


puiu.t

Recommended Posts

LOTO e prea aleatoriu , dar caii .... :cheer: cum visez o cifra cum o joc si de foarte mai multe ori iese ....

 

cit despre pierderi de oameni apropiati ... am pierdut de curind, sper sa nu mai vina visul ....

 

Caii nu stiu acuma sa iti raspund am o carte acasa care explica fiecare cuvant in principiu inseamna noroc. :yeap:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

cine îmi traduce?

 

:woodpecker:

:hunter:

 

cert e că prefer să visez cu ochii deschişi. e mai frumos.

 

Se pare ca a inteles Narcisa.

 

Dar revenind la tonul serios vreau sa va spun ca eu am de multe ori vise " în clar".

Adica mi se intampla sa traiesc aievea scene pe care le-am visat. Uneori este un interval mare intre evenimente alteori de pe o zi pe alta.Nu sunt lucruri importante mesajul parand sa fieŞ

" Stai liniştit, te afli exact în locul care trebuie". Asemeni, unor jaloane.In ce priveste simbolistica viselor, cred ca aceasta difera de la persoana la persoana si nu putem gasi reguli generale. La mine cel putin, nu se potriveste nimic.

Link to comment
Share on other sites

Vesperala, Constantin si cu mine o tachinaram putin pe Rubens, vis- a -vis de pacatul din visul ei, nimeni nu e suparat. Rubens, toate animalele domestice,cu exceptia pisicii ,sunt de bine, pisica inseamna tradare. Conteaza culoarea cailor,daca erau inhamati sau nu, daca fugeau, cadeau-amanunte.

cal alb-reusita,bogatie

cal negru- necaz , urmat de bine

cal sur-viata tulburata

cal inhamat-semn bun

cal cazand-noutate rea

cal fugind-succes apropiat

Link to comment
Share on other sites

Pai da!

Dar spuneam, ca din postul Narcisei rezulta ca ea a inteles. Deci raspunsul nu a fost chiar atat de ermetic incat sa trebuiască tradus.

Nu s-a băgat nimeni, nicăieri!

A dat cineva cu piper pe aici?

am spus că eu m-am băgat. şi am făcut-o se pare.

nu am spus că e ermetic. doar că, încercând să vorbeşti olteneşte, ai scris vorbe de neînţeles pentru neuronul meu. pur şi simplu vroiam şi transcrierea lor, ca să pricep gluma. :unsure:

mai bine tăceam.

 

Vesperala, Constantin si cu mine o tachinaram putin pe Rubens vis- a -vis de pacatul din visul ei, nimeni nu e suparat.

nu am crezut că sunteţi supăraţi. am fost curioasă, se pare nejustificat.

 

 

şi totuşi, e în română?

te trezişi hânaine de-a terminaa.

D-aia fui supărată....

 

e ok, nu e nevoie să înţeleagă nimeni altcineva.

:hi:

 

mini-ontopic: sper să nu visez nimic în noaptea asta.

Link to comment
Share on other sites

am spus că eu m-am băgat. şi am făcut-o se pare.

nu am spus că e ermetic. doar că, încercând să vorbeşti olteneşte, ai scris vorbe de neînţeles pentru neuronul meu. pur şi simplu vroiam şi transcrierea lor, ca să pricep gluma. :unsure:

 

 

 

şi totuşi, e în română?

Nu am vrut sa-l imit pe Nea Mărin, ci pe Mama Omida.

:tomato:
Link to comment
Share on other sites

Ei ,Constantin, postul asta e ocupat de mine, nu se mai scoate la concurs. :cry: :ang: :uf:

 

Ma frat' si surori, visai az-noapte ca-mi amputasera mâinile ( pin' la coate) si-mi pusasara altele-n loc, dar nu mai aveam deste, decit neste bonturi cu unghii; ma fratîlor si surorilor, ma, eram suparata si ma certam cu doctoru' ca sa facea ca aveam nevoie numa' de mâna stânga si el mi-o schimbase si pe a dreapta ...

Ce-o fi, Narcisuco ? Ca vis asa tâmpit ( ma sculai la 4 dimineta cu plânsu'-n git ) n-am avut prea multe-n viata ...

:titantic:

Crezi mneataluta ca fui pedepsâta-n vis pen'ce niscaiva prostii ? :girlcry:

Link to comment
Share on other sites

Rubens, iubita mea, mainile se refera la frati si surori( la tine nu-i cazul) precum si la copii(in special mana stanga). Nu la parinti. Nu spui daca te-a durut sau nu operatia respectiva. Daca te-a durut, ar putea fi vorba de o deceptie legata de copil, de mai mare intensitate, daca nu te-a durut e mai bland aspectul. Monstruozitatile, deformatiile, sunt ,in general , nefaste. Sunt si aspecte bune in visul tau, care sugereaza o protectie ,o salvare . Cearta cu doctorul are semnificatie buna, ceea ce presupune o depasire a situatiei critice. Sunt destul de dese situatiile in care semnificatia visului e contrarie trairilor avute.

Dar ia spune, pui frumos, nu cumva te-au durut mainile din cauza corvoadei cotidiene? Sau ,la origine, nu-i vreun pui de reumatism? Ca atunci se alege praful de frumusetea de interpretare de mai sus. Nicio semnificatie nu mai are, subconstientul a preluat mesajul creierului si asa a rezultat ditamai cosmarul .

Link to comment
Share on other sites

Mâinile sau coatele nu m-au durut, un genunchi in schimb ma chinuie de citeva zile .... :girlcry:

In schimb, acum ca-mi spusesi ca poate fi legat de copchii .... :woodpecker: realizez ca de fapt visul e legat de ce i s-a intimplat fie-mii .... acu' 2 zile, mârtanul a atacat-o, a zgiriat-o rau de tot pe mâna stinga ( ca sa vezi) in zona venelor, i-a cam desirat pielea ; a singerat biata fata si era alba de panica ... inca un pic si , fara exagerare, ii rupea vena .. deh, o fi vrut sa se joace de-a nenea doctoru' si sa-i faca o analiza de singe ...

Si cum eram si eu cam in panica .... toata povestea s-a prelungit in vis :thanks:

Link to comment
Share on other sites

Fratîlor, surorilor, sarit' ca iar visai nabadai az' noapte ...

Ma sa facea ca eram intr-un culoar, multi oameni, ca asteptam ... ce, nu stiu, da' faceam coada ... Ma si nu zîci ca aparu una, cam fetiscana, ma cu un cutâtoi in mâna, de-al de taiat porcu' .... muica meeeea, incepura toate lumile sa tâpe si sa sa imprastie care-ncotro ... ce mai, maaaaaaaaaa, urgia pe pamânt nu alta ...... si ce credet, din toata lumea aia ma gasâi io cu curaju-n guse; ma si nu zâci ca luai criminala de mâini, ma si ma sucii si zbatui cu ea, ma si strânsai cutâtu intr-o mâna ca cerca turbata sa m-il bage-n burta .... si lupta si iar lupta ... si nu stiu finalu; nu-mi amintesc decât ca-mi siroia sângele pe mâini, da creca nu ma durea ...io asa cred, zâc io ca daca m-ar fi durut, as fi stiut ....

Iote ...numa destea vise fac .... si nu mai sunt copil crud... da si batrâna nici in vis nu-mi vad de traba ...

Ce zâci Narciso, scoate cartâle si vez' ... de rau de bine ?????

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

As zice ca-i de bine. Ar putea fi vorba de-o boala peste care vei trece mai greu. S-au de-un dusman pregatit sa-ti faca un rau. Dar nu va avea sorti de izbanda, pentru ca-i vei opune o forta egala. Sangele inseamna veste buna. Un plus de precautie dupa un astfel de vis, nu strica.

Esti sigura ca ,in timp ce dormeai, nu ai simtit vreun junghi "de-adevaratelea",in vreo parte a corpului? Pupici.

Link to comment
Share on other sites

Pai uite!

Eu visez mult de aceea nu dau multa atentie viselor.

Unele se traduc singure in timpl.

Am avut adesea si vise in clar, pe care le-am trait in amanunt chiar a doua zi. Altele mai tarziu.

Dar am unul care se repeta mereu , pare deci un mesaj pe care nu-l inteleg.Probabil de asta reveine mereu.

Ma visez la scoala, la generala sau liceu, parca facandu-le a doua oara constient de asta. Adica stiu ca am luat de mult bacalaureatul dar fac din nou liceul sau sc. generala asa la varsta la care ma aflu si care este scrisa la profil.Este un cosmar faptul ca trebuie sa merg la ore si nu stiu nici lectiile nici orarul. :confused:

Link to comment
Share on other sites

Constantin, in acei ani ai avut anumite materii sau/si anumiti profesori de care ti-a fost teama. Sau anumite stari conflictuale pe care, la varsta aceea ,le-ai trait cu spaima. Sau parinti exigenti ,orgoliosi ,care doreau cu tot dinadinsul sa fii premiant,sa-i intreci pe toti ceilalti din clasa.Trairile acelea negative, fiind de mare intensitate si de durata nu au trecut intrutotul intrucat erai la o varsta frageda si perceptia a fost de trauma psihica majora. Nici nu vor trece, creierul nu le-a putut sterge definitiv. Eu am avut o profesoara de geografie atat de rea incat nu o pot descrie in cuvinte, teroare. La fel ca tine, visez adesea ca ma asculta ,ca ne da lucrari si nu stiu nimic,veritabil cosmar. Gandeste ca vorbesc de intamplari petrecute acum 35 ani. Traumele petrecute in copilarie si adolescenta ne urmaresc toata viata. Revin adesea in vis spaimele de atunci.

Link to comment
Share on other sites

..............păsări mici si frumos colorate(asemanătoare cu colibrii) pe care un curent de aer le împinge în interior printr-o fereastră minusculă, lipindu-le pe o panză enormă de păianjen.Eu le culeg (sunt vii) şi le ţin în palmele făcute căuş.Nu e un film de Hitchcock ci un vis.

 

Narcisa!

Link to comment
Share on other sites

Pasarile nu sunt semn rau cand apar in vis . Exceptie fac cele care zboara de sus in jos, se indreapta spre stanga, isi ascund capul in pene sau sunt ranite.In cazul tau ar putea fi vorba despre mici momente de fericire, bucurii, succese, realizari. Daca atunci cand le tii in mana sunt vioaie sau canta, bucuriile sunt mai mari.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...