malitzia Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Pasionaţii astrologiei ar putea să fie uimiţi de următoarea ştire. Potrivit ultimelor cercetări, poziţia constelaţiilor s-a schimbat din cauza unui fenomen numit precesiune, informează livescience.com. În consecinţă, zodia în care credeam că ne aflăm s-ar putea să nu fie cea reală. În plus, astrologii anunţă apariţia unui nou semn zodiacal. În mod normal, semnele zodiacale erau determinate în funcţie de constelaţia în care se afla Soarele în momentul naşterii. Însă, poziţia constelaţiilor s-a schimbat din cauza fenomenului numit precesiune. În astrologie, termenul "precesiune" înseamnă mişcare foarte lentă de la răsărit spre apus a punctelor de echinocţiu ale Pământului, care face ca anotimpurile să revină înaintea îndeplinirii revoluţiei aparente a Soarelui. Astfel, în cazul în care luăm în considerare fenomenul numit precesiune, s-ar putea să aflăm că zodia în care credeam că suntem nu este cea reală. Mai mult, persoanele născute între 29 noiembrie şi 17 decembrie se alfă într-un nou semn zodiacal pe care astrologii străini îl numesc Ophiuchus. Noul semn zodiacal se află între Scorpion şi Segetător. Aceasta este lista cu cele 13 semne zodiacale: Capricorn - 20 ianuarie - 16 februarie Vărsător - 16 februarie - 11 martie Peşti -11 martie - 18 aprilie Berbec - 18 aprilie - 13 mai Taur - 13 mai - 21 iunie Gemeni - 21 iunie - 20 iulie Rac - 20 iulie - 10 august Leu - 10 august - 16 septembrie Fecioară - 16 septembrie - 30 octombrie Balanţă - 30 octombrie - 23 noiembrie Scorpion - 23 noiembrie - 29 noiembrie Ophiuchus -29 noiembrie - 17 decembrie Segetător - 17 decembrie - 20 ianuarie Sursa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsara Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 No ca acum sunt rac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vesperala Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 dar eu vreau să fiu peşte... chiar şi recalculările cred că ar schimba zodiile pe nişte ani...nu tot ce se ştia oricum e ciudat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narcisa Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Am ascultat un astrolog explicand ca aceasta descoperire nu schimba cu absolut nimic ordinea sau semnificatiile stiute ale zodiilor. A spus ca s-a descoperit ceea ce , de fapt , se banuia ca exista si ca atare a si fost luata in calcul, un fel de "fasie" intre Scorpion si Sagetator. Aceasta "fasie" suporta influente de la cele doua zodii, dar nu poate fi considerata in niciun caz o zodie de sine-statatoare. A si comparat-o , pentru intelegere, cu Gaza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabriel Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 si eu sunt alta zodie acum, asta e ceva oficial? se schimba peste tot de acum ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
florin7franky Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Tot berbec mi-s Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsara Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Tot berbec mi-s trisezi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 eu, sunt ultima pozitie..........sursa personal sunt sceptic in legatura cu aceasta "zodie" noua Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blue Sun Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 ... si asa eu tot mai rac de apa ma simpt... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malitzia Posted January 16, 2009 Author Report Share Posted January 16, 2009 Eu devin pesti. Oricum am As in pesti...nu-i mare diferenta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gliphy Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 eu, sunt ultima pozitie..........sursa personal sunt sceptic in legatura cu aceasta "zodie" noua Si eu. Nu noi ramanem in zodia in care ne-am nascut.de cand va fi valabila aceasta stratificare?Si by the way.zodia scorpionului va tine numai sase zile? trebuie sa fie ceva eroare pe acolo.Noile zodii vor avea caracteristicile planetelor care le influenteaza..banuiesc ca aveti macar o spuza de cunoastere, in alcatuirea unei harti astrologice native se tine cont nu doar de ziua de nastere dar si de an, ora, localitate... 13 zodii... adica mai bine de 4000 de ani au fost ok 12 si acum nu? sa fim seriosi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deniz Posted July 24, 2010 Report Share Posted July 24, 2010 Wow. Sa inteleg ca acum st cam zodia noua o.O Ce'i drept mi se potivesc caracteristici si de la Opchiuchus si de la Sagetator o.O Ce ar trebui sa ma consider ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvira Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Inseamna ca eu sunt Ophiuchus... Bine ca macar e ceva intre Scorpion si Sagetator, poate ca este chiar o combinatie draguta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asimetric Posted July 1, 2013 Report Share Posted July 1, 2013 Dr. Neil DeGrasse Tyson, unul din cei mai mari astrofizicieni contemporani, sustine ca exista 14 constelatii in zodiac, a 14-a fiind Cetus. Soarele trece prin constelatia Cetus pentru o scurta perioada, in drumul sau prin Pesti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts