Jump to content
Vesperala Forum
Sign in to follow this  
vesperala

Supa de ceapă

Recommended Posts

o reţetă? aţi încercat vreodată să faceţi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stiu ca , pentru o astfel de supa, e de preferat ceapa rosie. Asa am auzit, nu am facut niciodata.

Iata o reteta care m-ar tenta:

 

4 cepe rosii (taiate solzisori), 1 telina (taiata marunt), 4 lingurite de ulei, 2 cani de apa, 2 cani de suc de rosii, sare vegetala (Vegeta), praf de usturoi (dupa gust), 1 1/2 felii groase de paine integrala, unt, parmezan.

Caliti ceapa si telina in ulei, pana se inmoaie putin. Adaugati apa, sucul de rosii si toate celelalte ingrediente. Acoperiti si lasati sa fiarba 15-20 de minute. Taiati painea cubulete si prajiti-o in unt. Cand supa este gata, o serviti cu crutoane si parmezan ras.

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 l apă, 250 g ceapă, 2 linguri unt, 1 lingură făină, sare, 6 felii de pâine prăjită în unt, 1 lingură brânză rasă.

 

Mod de preparare:

Se taie ceapa în felii foarte subţiri şi se pune la foc cu o lingură de unt. Nu trebuie să se îngălbenească. Când începe să se moaie, se trage cratiţa pe marginea maşinii, se adaugă făina. Se amestecă mereu şi când ceapa şi făina au luat o culoare gălbuie, se sting cu apă sau, mult mai bine, cu zeamă de carne, amestecând continuu. Se pune sare şi se lasă să fiarbă încet în sfert de oră. între timp se prăjesc feliile de pâine în unt. Deasupra supei din farfurii se pune câte o feliuţă de pâine presărată cu parmezan ras.

Share this post


Link to post
Share on other sites

:puf:

 

Nu stiu de unde ati luat retetele alea dar, nici una nu este nici macar aporoape de adevar.

 

Onion Soup, se face cu supa din carne de vaca, sau ceea ce numesc francezi - consomme.

Iar ceapa, trebuie sa fie alba si se caramelizeza la foc mic in unt ( e un proces oarecum anevoios), aproape de final se pune si coniac pentru a-i da savoare.

Apoi, in bolul de supa se aseaza sa pluteasca feli de paine prajita (crutoane) peste care se pune branza Gruyere rasa, o branza de consistenta parmesanului, si apoi se da la gratinat in cuptor pana se topeste.

 

Cam asta este pe scurt, o descriere aproape exacta a French Onion Soup. Daca doriti reteta, cautati pe google, si va alegeti pe cea care credeti ca o puteti realiza.

 

 

Am facut si mancat. Nu mi s-a parut ceva extrem de gustos. :)

Edited by laurent-III-rd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...