Jump to content
Vesperala Forum

IOAN GYURI PASCU a murit


h007_2005

Recommended Posts

IOAN GYURI PASCU a murit ĂŽn urma unui infarct. Actorul avea 55 de ani,

s-a nÄscut, la 31 august 1961, la Agnita, judeĹŁul Sibiu. A absolvit Facultatea de Filologie, secĹŁia românÄ-spaniolÄ, din cadrul UniversitÄĹŁii din Cluj-Napoca. A debutat ĂŽn 1978, ĂŽn trupa "Trandafirii Negri", din MediaĹ - vocal Ĺi chitarÄ ritmicÄ. Ăn 1987 a devenit membru ĂŽn grupul "Divertis", alÄturi de care a ĂŽncântat publicul timp de peste 20 de ani, participând la multe spectacole live, emisiuni de radio Ĺi televiziune. Ăn 1992 a format trupa "Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers", cu care participÄ la festivaluri internaĹŁionale de jazz Ĺi blues, precum Ĺi la festivaluri de rock. Ăn 1992 ĂŽnfiinĹŁeazÄ, ĂŽmpreunÄ cu Daniela Marin, prima casÄ de discuri independentÄ din ĹŁarÄ, "Import Service Tempo", denumitÄ ulterior "Tempo Music". Ioan Gyuri Pascu a jucat ĂŽn filmele "O varÄ de neuitat" ĂŽn regia lui Lucian Pintilie Ĺi "Occident" (2002), regizor Cristian Mungiu.

 

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace

Link to comment
Share on other sites

Asa facem noi, oamenii: mai intai ne jucam de-a viata, apoi o luam prea in serios si suferim , adesea disproportionat. Mereu uitam ca suntem doar in trecere.

 

Mai ca-mi vine si mie sa zic : "Hai, mai Gyuri!" , asa cum imi povesti vespe c-a scris un comentator pe undeva. Cu sensul -hai, mai Gyuri, scoala-te, nu ne mai pacali, lasa gluma...

Fie-i somnul usor, a ars prea repede!

 

 

"Anul 2010 a fost unul pe care apropiaĹŁii umoristului Ĺi-l amintesc ca fiind unul de grea cumpÄnÄ pentru Ioan Gyuri Pascu. A suferit un atac cerebral, iar mai apoi a divorĹŁat de marea lui iubire, scriitoarea Daniela Marin, care nu l-a lÄsat la greu. L-a ĂŽngrijit pe patul de spital Ĺi l-a luat acasÄ. Se schimbase total dupÄ aceste douÄ evenimente care l-au marcat profund Ĺi l-au fÄcut sÄ se retragÄ din viaĹŁa publicÄ. A ĂŽnceput sÄ compunÄ muzicÄ Či sÄ scrie cÄrĹŁi pentru copii, dar gândul ĂŽi era tot la fosta nevastÄ. Anul acesta de ziua ei, Ioan Gyuri pascu i-a transmis un mesaj emoĹŁionant, femeii cu care a fost cÄsÄtorit 17 ani.

 

âAzi e ziua ei. La mulČi ani, Daniela Maria Marin! Fiecare undÄ de iubire, fiecare vers, fiecare plÄsmuire artisticÄ a ta menitÄ sÄ atingÄ inimi, mireasma de bujor ĂŽnflorit sÄ le aducÄ acelor inimi Či bucurie inimii tale!â, scria Iona Gyuri Pascu, pe o reČea de socializare, unde a postat Či o piesÄ a lui, dedicatÄ fostei soČii Či intitulatÄ âBaladÄ pentru Danaâ.

 

Ioan Gyuri Pascu Ĺi Dana au semnat actele de divorĹŁ la JudecÄtoria sectorului 3, ĂŽn 2010. Gyuri Pascu Ĺi scriitoarea Daniela Marin s-au cÄsÄtorit ĂŽn 1993. Ĺi-au deschis ĂŽmpreunÄ prima casÄ de discuri independenĹŁÄ din ĹŁarÄ, âImport Service Tempoâ, iar din banii câĹtigaĹŁi Ĺi-au ridicat o vilÄ cochetÄ estimatÄ la 350.000 de euro. DupÄ separare, artistul s-a mutat cu chirie, lÄsând vila pe mâinile fiicei Ĺi ale fostei sale soĹŁii. "

Click

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...