Jump to content
Vesperala Forum

ACTA


Asimetric

Recommended Posts

Stim cu totii ca activitatea noastra pe Internet este urmarita. Din cate am inteles, o data cu acest ACTA, aceasta urmarire ar intra in legalitate. Tratatul va obliga, chiar, toti providerii de Internet sa monitorizeze absolut tot traficul facut de clientii lor. Probabil o fac si acum. Doar ca nu au o lege foarte stricta si precisa care sa pedepseasca incalcarile drepturilor de autor (banuiesc ca asta e alibiul aceste noi legi).

Eu, de obicei, nu cred zvonurile, si m-am apucat sa caut textul acestui tratat. Am gasit ceva fragmente, destul de incoerente (in exprimare, cat si in logica). O fi o teorie a conspiratiei, o corporatie cu interesul de a controla orice miscare a cetatenilor Pamantului? Nu ma indoiesc. Dar cred ca, pe undeva, se exagereaza. Am trait aceasta panica mondiala de multe ori. Gripa aviara, gripa porcina, sau chiar proiectul noii legi a sanatatii de la noi (care nu era chiar atat de rau precum a facut presa sa para).

Voi continua sa caut acest ACTA, insa, fiind tinut secret timp de aproape 4 ani, e greu de gasit. Daca gaseste cineva, let me know. :)

Link to comment
Share on other sites

Merci, Aprig. In romana chiar nu am incercat sa caut. Mai gasisem unul, cam in aceeasi forma, in engleza, dar era cu adaugiri, corectari, extrageri, si m-a luat durerea de cap cand am inceput sa-l citesc.

 

@florin

Mda...spun multe ei acolo. Nu stiu ce e adevarat si ce nu. Ce e zvon si ce e certitudine. Tocmai de-asta am incercat sa caut chiar textul tratatului. O sa il parcurg, incet-incet, sa-mi dau seama despre ce e vorba.

Link to comment
Share on other sites

Cum e, că e rău.

Dacă acest ACTA va fi cum se anunță, atunci cei cu abonamente mari de internet le vor avea doar pt jocuri online și site-uri. Fără torrenți, etc.

 

Mă gândesc dacă e un hoț la cei care monitorizează traficul de internet și copiază datele unui card și după se joacă cu el, atunci ce va fi?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...