Jump to content
Vesperala Forum

Aprig

Stars
 • Posts

  4,894
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Aprig

 1. Prin centru. N-am mai fost în Brașov de mulți ani. Vizităm Biserica Neagră, facem ca turiștii O mai fi ceva de văzut pe-acolo
 2. Neața Eu duminică plec la Brașov
 3. Salutare! Da, a fost foarte cald în ultima perioadă. Și problemă mare cu seceta. A scăzut apa până a ieșit sorbul de la pompă și a tras aer și acum tre' să schimb supapa aia, plus pârjol cât cuprinde, aproape toate ploile au ocolit zona aia. Cam nasol anul ăsta.
 4. S-au făcut castraveții, încă se mai fac, arată bine. Roșiile arată promițător (o parte), aproape s-au uscat (altă parte). Vinete nu prea. Ardeii și gogoșarii cresc lent, nu știu dacă e normal dar mai e vară, o să vedem. Fasolea e ok, mazărea nu prea. A apărut o cârtiță care face mușuroi și mai scoate câte o fasole sau ce găsește, asta e, nu vreau război cu cârtițele acum. O las în pace, poate se linștește.
 5. Drum bun, distracție plăcută!
 6. La mulți ani Dacianei! Cu întârziere. Ce fată mare și frumoasă ai!
 7. Astea s-au făcut mai repede, de-aia am zis de ele. Roșiile au ieșit cât de cât, mici și pipernicite și o parte deja arse, ce am apucat să mut din răsadniță. Vinete au ieșit foarte puține. Ardeii au ieșit cât de cât, dar mici. Ardei gras nu am pus, doar capia și iute. Castraveții au ieșit mai târziu, o vreme nu au dat niciun semn. Am pus 12 cuiburi, au ieșit 7. Am pus 10 cuiburi de dovlecei, au ieșit 0. Zero. În schimb au înflorit bujorii. Probabil pentru că erau dinainte, nu i-am pus eu
 8. E destul de ciudat. Cred că am făcut niște greșeli, o să mai repar o parte din ele anul ăsta, restul anul viitor. Plantele au crescut cumva sub formă de pâlcuri, nu mă prindeam de la ce dar e clar problemă de lumină. În dreptul copacilor nu a crescut nimic, practic se vede unde nu a fost lumină măcar 6 ore pe zi. Asta în solar. Afară unele chestii au ieșit, altele nu prea, iar unde nu am irigat nu a ieșit aproaper nimic. Mai experimentăm. O să pun ceva poze mai încolo, dar nu prea am cu ce să mă laud. Oricum, e un sentiment plăcut. Oana s-a dus în solar cu un castron gol și s-a întors cu o ciorbă (lobodă + spanac)
 9. Adevărat a înviat! Am încercat să facem sarmale, a ieșit varză a la Cluj. E bine și așa. Varza a fost varză!
 10. Neața Ne pregătim de Paști
 11. Tre' să prind cu ceva furtunelele alea ca se mișcă după ce se golesc, nu stau unde le pun. Solarul ăla l-am spălat cât de cât, că era atât de murdar ca nu mai intra lumina. Dar se ia foarte greu, nu știu ce s-a depus pe el. Ăsta trebuie reparat sau mutat. E mult de lucru. Dar cu puțin noroc, poate anul viitor arată mai bine. Când mă duc data viitoare fac poze mai amănunțite.
 12. Arată bine de tot. La mine e paragină, nu am cu ce să mă laud. Dar anul ăsta e de test, o să ne ia mult timp să aranjăm tot ce e acolo. În prima poză e un hidrofor în cămin? E o idee bună, al meu e în baie și peste iarnă trebuie golit ca să nu înghețe. Cred că în cămin ar sta mai bine, dar nu am cămin, țeava e băgată direct în puț. Iar ăla e un rezervor de gaz? Nu am vazut așa instalatie în România, credeam că dacă nu-s gaze în zonă aia e.
 13. Lucrez într-o corporație. E ceva mai light, așa, nu chiar plină de corporatiști, mai ales ăștia mai vechi, dar am observat că nou-angajații mai tineri vorbesc un fel de corporateză foarte greu de înțeles, uneori fac eforturi serioase să mă prind ce vor să spună. Mai ales cei angajați pe posturi cu nume ciudate, care nu mi-e clar cu ce se ocupă (cum ar fi associate producer sau junior product manager). Cu cât mai ciudat postul, cu atât mai inscrutabil limbajul. Romgleza nu mă deranjează, cu aia m-am obișnuit, dar o folosesc mult mai puțin decât majoritatea. Deci ca disclaimer - nu-s foarte priceput la descifrat limbajul lor. În general în corporate bullshit psychology prin non-verbal se înțelege o formă de comunicare care nu este bazată pe cuvinte. Adică expresia feței, atitudinea, gesturile, chestiile astea la care eu am luat cea mai mică notă (ne-au pus niște poze să spunem care e vesel, trist, mâhnit, fericit, supărat etc - am nimerit 2 din 10). Din fericire nu e un skill care să-mi folosească, calculatoarele nu au o mutră pe care să trebuiască s-o descifrez. Am observat că majoritatea programatorilor au luat notă mică la testul respectiv, deci e ok. Motiv pentru care eu aș interpreta sintagma lider non-verbal ca fiind cel pe care ceilalți îl urmează de facto, fără să fie nevoie să le spună ceva. Foarte probabil chiar nu este un lider formal, pur și simplu ceilalți se iau după el că așa simt ei că e bine. Dar e posibil să greșesc. Probabil din context s-ar înțelege mai bine.
 14. Foarte frumos. Ce era instrumentul ăla ca o lăută mai lungă? Meseriaș tipul, se pricepe
 15. Salutare tuturor! Am fost plecat vreo 2 săptămâni. Am fost la țară, am săpat, am cultivat chestii, acum aștept să văd dacă iese ceva. A fost frumos, dar obositor. * săpat e un fel de-a spune, am făcut cam un metru pătrat cu cazmaua și mi-a ajuns. Am băgat direct motosapa (sau motofreza, cum i-o zice). În instrucțiuni zice s-o bagi după ce sapi cu cazmaua, păi dacă sap cu cazmaua la ce-mi mai folosește? Ceva-ceva a făcut, acum să vedem dacă "merge și-așa" Am montat o pompă pentru irigații de vreo 3 ori. Am strâns la ea până mi-au ieșit ochii din cap, tot curgea. Până la urmă am cerut ajutorul unui vecin, era simplu de fapt: trebuia strânsă cu o cheie, nu cu mâna. S-a rezolvat în 2 minute. Mă mândresc totuși că admisia era bine, o strânsesem suficient chiar și fără cheie. Vorba proverbului, noi muncim, nu gândim. Acum mă gândesc să automatizez. O să pun o priză de-aia programabilă care sa pornească pompa o dată pe zi. Sau de două ori, vedem cum e vremea. În rest ce să zic, eu acolo lucram de-acasă dimineața apoi seara făceam agricultură. Într-una din zile s-a oprit curentul de dimineață, am sunat la deranjamente și cică e lucrare programată până la ora 17. M-am suit în mașină și am venit acasă, am stat 2 zile apoi am plecat înapoi. Ăsta e dezavantajul la țară, penele de curent destul de dese. Una peste alta sâmbătă am muncit mai mult decât în restul săptămânii, că am fost liber toată ziua. Noroc că duminică a plouat. Cam de-asta am lipsit, de data asta am avut motiv
 16. Multă sănătate, Narcisa!
 17. Bravo. E bine să te mai deconectezi din când în când.
×
×
 • Create New...