Jump to content
Vesperala Forum

Atuurile uleiului de palmier


malitzia

Recommended Posts

Zilele trecute am cumparat si am folosit ulei de palmier. Nu face fum si mancarea iese foarte gustoasa. Specialistii spun ca este si foarte sanatos, el nefiind cancerigen. Va prezint mai jos un articol despre acest tip de ulei.

 

 

Uleiul de palmier trebuie să înlocuiască uleiul de floarea-soarelui. De ce? Pentru că uleiul de palmier rezistă la temperaturi foarte ridicate – 230 de grade Celsius, nu pătrunde în alimente, nu miroase şi nu face fum.

 

SFAT - La prăjit folosiţi doar grăsimi rezistente la temperaturi ridicate

 

Uleiul de palmier trebuie să înlocuiască uleiul de floarea-soarelui. De ce? Pentru că uleiul de palmier rezistă la temperaturi foarte ridicate – 230 de grade Celsius, nu pătrunde în alimente, nu miroase şi nu face fum.

 

Studii efectuate în SUA au demonstrat că uleiul de palmier este bogat în vitaminele A şi E. Aceste vitamine sunt antioxidanţi puternici, care au un rol deosebit în prevenirea îmbătrânirii precoce. Însă, potrivit nutriţioniştilor, principalul atu al uleiului de palmier este rezistenţa lui la prăjit. Uleiul de palmier nu se degradează în timpul prăjirii şi nu formează substanţe toxice, aşa cum se întâmplă în cazul celorlalte uleiuri. “Nu încurajez consumul de alimente prăjite, însă, dacă totuşi o facem, haideţi să folosim un ulei rezistent la temperaturi ridicate. Uleiul de palmier nehidrogenat sau nerafinat rezistă la temperaturi de până la 230 de grade Celsius, în vreme ce uleiul de măsline – 180 de grade, iar uleiul de floarea-soarelui – la doar 160 de grade. Uleiul de palmier are avantaje majore faţă de celelalte uleiuri vegetale: nu pătrunde în alimente, nu miroase, nu face fum şi nu îşi schimbă culoarea. Uleiurile de floarea-soarelui, de şofrănel, de germeni de porumb sunt foarte sensibile la prăjit. De aceea, dacă nu avem ulei de palmier, mai bine folosim untură de porc decât ulei de floarea-soarelui pentru prăjit”, arată prof. dr Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

 

Continuare articol acici.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

atentie , nu-i chiar bun in alimentatie , aici ne cam ferim de el, preferam, in ordine, ulei masline, floare si colza. Pun o frintura dintr-un articol, daca e nevoie de traducere imi spui .... chiar daca e bun la gust, te sfatuiesc sa-l folosesti din cind in cind .

 

Impact sur la santé

Du fait son très faible cout de production, on la retrouve aujourd'hui dans un très grand nombre de produits alimentaires. L'huile de palme rouge (non raffinée ni traitée) est considérée comme l'aliment naturel le plus riche en vitamine A, elle en contient environ 15 fois plus que la carotte. Ces taux de vitamines diminuent très fortement après chauffage et cuisson. Un lien statistique existe entre le taux d'acides gras saturés dans l'alimentation, l'hypercholestérolémie et la surmortalité des occidentaux par maladie cardio-vasculaire.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...