Jump to content
Vesperala Forum

Electrica SUD


KyKy

Recommended Posts

Am o rudă care are un abonament la societatea electrică din Craiova.

Acum 1 an au venit să facă verificări la rețeaua de energie electrică prin casă și au desfăcut și contorul. Când au montat contorul, au zis că nu au avut sigilii și au plecat, fără să lase ceva la mână.

Acum, la o inspecție, cei de acolo au văzut că nu au sigilii, au verificat fiecare priză.

Acum ruda are de plată 6900RON+121RON factură curentă, pe motiv, furt de energie electrică, deși legăturile nu indicau furtul.

Ruda s-a dus în Alexandria și cei de acolo au zis că este scris în fișe că cei care au venit nu au avut sigilii și au zis că indiferent dacă scrie tot va trebui să plătescă.

 

Am vorbit cu ruda și a zis că în actele firmei există dovada că sigiliile au fost rupte și lăsate așa. Ruda a insista 2 luni la ei. Ei au venit după insistențele rudei.

Firma nu dorește să elibereze dovada că sigiile nu sunt puse de tehnicieni, pe motiv că sunt actele firmei și nu se fac publice.

 

Are 11 zile pt a plăti amenda. Alte soluții ?

Link to comment
Share on other sites

O mostra de naivitate, sefule Ky, invatatura de minte. Ruda ta a gresit cand i-a lasat sa plece fara sa monteze sigiliul, indiferent ce motiv invocau. Era obligatia lor si basta! Nu trebuia sa-l demonteze daca stiau ca n-au sigilii.

In cel mai rau caz, trebuia facut un proces-verbal , in doua exemplare, in care , pe langa constatarile respective, se specifica si faptul ca n-a fost aplicat sigiliul, motivul si perioada de timp in care ei se obligau sa-l aplice. Un exemplar ramanea la utilizator, in speta, la ruda ta. Nimeni nu lucreaza pe vorbe.

Acum:

-audienta la conducere, la directorul general;

-reclamatie la Protectia consumatorului;

-mers in instanta, un avocat bun va face rost de dovada scrisa, oricum, in lipsa avocatului (care, evident, costa), societatea respectiva va fi obligata de instanta sa prezinte procesul-verbal intocmit la verificarea aparatului de contorizare.

Link to comment
Share on other sites

offf

 

ce rău cade

 

Da. Se poate lasa si cu dosar penal, furtul de curent electric este infractiune. Musai trebuie dovedita neglijenta in serviciu sau reaua credinta a lucratorilor.

N-ar fi chiar exclus sa fie una dintre metodele neortodoxe prin care societatile respective isi mai acopera pierderile .

Poate apare mesmerize si-ti va spune ce-ar mai fi de facut.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...