Jump to content
Vesperala Forum

Cum se pune parchet laminat?


Narcisa

Recommended Posts

Incepi de la perete , de obicei sa fie perpendiculare cu usa

de la staga la dreapta , pui cate o placa cap in cap , si ultima o tai cat sa iti ajunga , lasi distanta de la perete 1 cm , apoi incepi de la dreapta la stanga cu placa intreaga si o tai pe cea din stanga , ca sa le tesi

nu trebuie sa folosesti lipici

sub el cred ca ai o folie de expandat

cat despre plinta e mai greu de explicat

Link to comment
Share on other sites

Narcisa, nu sunt eu la nivel profesionist, dar parchetul il am pus de cativa ani buni si sta bine si acum. Asadar, suprafata trebuie sa fie dreapta pentru a nu rezulta un parchet laminat cu denivelari, apoi se pune o folie speciala, se gaseste la acelasi distribuitor de parchet, cel putin asa ar trebui, de izolare, un fel de bariera antivapori, si apoi una mai groasa cu rol de izolare fonic.

Apoi lamelele trebuiesc asezate perpendicular cu peretele care are geamul, si se incepe din partea stanga a camerei orientand uluca spre interiorul camerei.

Pentru margini si colturi, trebuie sa folosesti si niste pene de plastic, pentru a asigura rosturile de dilatare.

Problema mai migaloasa, care cere si indemanare, este la margini si colturi, unde trebuiesc facute taieturile, chiar daca partea marginala vine acoperita cu plinta asta nu anuleaza importanta masurarii corecte si a taierii. Acolo va trebui sa apelati la tot talentul vostru :)

 

Vezi daca folosesti acele pene, sa nu uiti sa le indepartezi inainte de a pune plinta si coltarele, multi au facut-o, si nu intelegeau de ce nu li se incheie lucrarea la perete.

Este bine ca folia prima, de izolare antivapori sa o lasi mai lunga pe margini pentru a prinde si plinta peste ea.

In fine, la colturi se folosesc coltare din Pvc.

 

Nu trebuie sa te sperii, desi pare nu este chiar o filosofie, poate vei strica o lamela, doua, dar apoi sigur vei intelege schepsisul lor.

 

Succes :airkiss:

Link to comment
Share on other sites

Da, rostul de 1cm de la marginea peretelui este ESENTIAL pentru ca altfel,, la cea mai mica dilatatie (termica sau din umezeala) parchetul se umfla.

 

Referitor la algoritmul de asezare de la stanga la dreapta, si apoi de la dreapta la stanga,, mai trebuie specificat un mic detaliu si anume; s-ar putea ca dimensiunea camerei sa cuprinda aproximativ modul intreg de lungimi de parchet. Asta ar insemna ca rosturile transversale (de tesere) sa pice aproximativ in acelasi loc la intoarcere. In acest caz, trebuie taiat si dintr-o parte si din alta a placilor, pentru a tese placile corect. ... aproximativ pe la mijlocul placii din randul precedent.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...