Jump to content
Vesperala Forum

Ştire: UE instaureaza pedepse penale pentru distrugerea mediului


Recommended Posts

Europarlamentarii au votat un raport potrivit caruia infractiunile comise impotriva mediului vor fi pedepsite cu sanctiuni penale in toate statele membre. Deputatii europeni au decis ca toate guvernele trebuie sa aplice aceleasi masuri penale pentru a sanctiona orice act care ar putea cauza daune semnificative calitatii aerului, solurilor, apelor, plantelor si animalelor. Cu alte cuvinte, daca pana acum, intr-o tara europeana, o infractiune impotriva mediului inconjurator era considerata doar o...

 

 

 

vezi intregul articol

Link to comment
Share on other sites

Nu inteleg de ce trebuie sa asteptam solutii de la altii.
Pai este de-a dreptul "penal" cum de batem joc de mediu... Deci e clar ca a venit momentul aplicarii sanctiunilor penale. Eu sunt deacord. Baieti, dati-i inainte cu spor.

 

Apropo

De vreo 2 ani, am vazut ca s-a introdus si pe la noi colectarea selectiva adeseurilor pe la unele benzinarii. (vreo 5 tomberoane din plastic, de culori diferite, si inscriptionate "sticla", "plastic", "hartie", "metal", si "BATERII") Nah, --zic-- perfect ! In sfarsit vad primul pas catre reciclarea deseurilor. Toate bune si frumoase ... au trecut 2 ani, pana la un moment dat am vazut o faza care m-a dezamagit complet:

 

Vine masina de gunoi, sar din ea 2 Doreli si se apuca sa goleasca tomberoanele, unul dupa altul, in unul si acelasi container al masinii. :hammer: La intrebarea "Baieti, n-ati remarcat inscriptiile diferite de pe tomberoane?", unul dintre ei a dat un raspuns in doi peri: "ehh,, oricum tot acolo ajung" :doh:

Link to comment
Share on other sites

Da, si cel mai trist este ca nici acum, dupa ce s-a distrus mare parte din paduri,, inca tot nu exista proiecte concrete. Deci chiar daca exista bani, ei nu se pot cheltui. Fara proiecte, populatia NU are ce sa faca. Oricum, [caz penal / caz ne-penal] ... tehnic vorbind, nearuncatul pungilor si PETurilor prin iarba nu ajuta nici la stoparea inundatiilor, nici la imbunatatirea calitatii aerului.

 

Hai ca peisajul va arata mai bine :) .. dar atat.

Link to comment
Share on other sites

Hai ca peisajul va arata mai bine :) .. dar atat.

mai ştii teoria fluturelui?

poţi fi convins că aruncatul unei hârtii nu are legătură cu inundaţiile?

 

 

lăsând gluma la o parte, chiar cred că sunt toate legate.

pentru că e problemă de atitudine.

dacă unul care nu aruncă hârtii pe stradă când nu îl vede nimeni conduce o întreprindere, sunt mari şansele ca politica de mediu a întreprinderii să fie mai "orientată" spre mediu şi nu re-direcţionată.

Link to comment
Share on other sites

Da, si cel mai trist este ca nici acum, dupa ce s-a distrus mare parte din paduri,, inca tot nu exista proiecte concrete.

 

Exact asta ma enerveaza si pe mine. Nu exista un proiect de lege concret , nici bani nu sunt (asta spun ei) , dar sa taiem padurile si sa le vindem putem :rules:

 

Iar acum asteptam sa vina UE sa ne bage pumnul in gura. Cred ca aceasta nepasare poate fi tradusa ca "interese financiare".

Link to comment
Share on other sites

Stii? Interesele financiare ale cainilor mari sunt flexibile. Asa cum defrisarile masive au reprezentat un interes financiar, tot asa, la un moment dat, progamele de reimpadurire ar putea reprezenta un ALT interes financiar. Normal ca si acolo vor exista grupuri de interes, tot felu de bisericute, "caltabosi, palinca" sau alte atentii ... dar MANEVRA in sine va avea o finalitate pozitiva, ceea ce imi va mai lua din suparare. :)

Link to comment
Share on other sites

Faptul ca lasi o bucata de plastic sa zaca liber nu are absolut nicio legatura cu inundatiile sau poluarea aerului. Daca ar fi asa, ar trebui scoase toate obiectele de pe strada care contin plastic (cosuri de gunoi, carcasele semafoarelor, etc.). E doar inestetic, nimic mai mult, nu dauneaza cu nimic aerului. Adevarata distrugere a mediului consta in defrisari masive (am vazut acum cateva saptamani un reportaj la ProTV - parca - despre asta, in care aratau suprafete mari de pamant pe care nu cu mult timp in urma fusesera paduri...si cel mai rau era ca nimanui nu-i pasa, ba mai mult, chiar lucratorii de la Ocolul Silvic erau principalii taietori de paduri) si neluarea masurilor pentru stoparea poluarii. Se spune ca in curand rezervele de combustibili fosili ai planetei se vor epuiza, si asta datorita exploatarii si folosirii excesive. Poate daca s-ar fi gasit ceva mai ecologic (trebuie sa existe ceva, orice...doar sunt atatia oameni de stiinta pe Pamant), nici nu s-ar fi epuizat resursele solului (care ar fi fost folosite ca alternativa), iar poluarea nu mai era asa mare. Bineinteles, aceste doua chestiuni (defrisarea si poluarea) sunt in stransa legatura, pentru ca, de asemenea, poluarea ar fi fost redusa daca se pastra o limita in taierea masiva a copacilor (se stie ca marea majoritate a plantelor produc oxigen si consuma dioxid de carbon prin procesul de fotosinteza).

 

Vise...chiar daca UE va instaura aceasta lege, tot nu va fi respectata in Romania, asa cum se intampla cu multe legi europene ajunse aici. Poluarea e una din problemele la care toata lumea contribuie, dar nimeni nu face nimic pentru a o combate. :(

Edited by Stelist_4_3v3r
Link to comment
Share on other sites

Poluarea e una din problemele la care toata lumea contribuie, dar nimeni nu face nimic pentru a o combate. :(

Pai eu nu am ce sa fac. Eu nu am posibilitatea sa impaduresc Muntii Calimani, sa filtrez aerul prin Bucuresti, sau sa ingros stratul de ozon. Singurul lucru pe care il fac, e ca PLATESC TAXE si IMPOZITE de nu vad bine. Doar ca acei bani se duc in gipane, cabane la Sinaia, sau orice altceva,, ...dar nu in programe de protectia mediului.

Edited by NightShift
Link to comment
Share on other sites

Nu am zis ca toata lumea trebuie sa participe la indepartarea poluarii (ceea ce e logic, din motivele spuse de tine), maximul efortului pe care un om obisnuit il poate face e sa incerce sa nu inrautateasca situatia. Datoria celor care pot (prin avere, prin putere, influenta) e sa incerce sa imbunatateasca situatia.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 4 weeks later...

Europarlamentarii se preocupa de mediu....mi se cam face scarba..sa imi fie cu iertare

Toate guvernele, parlamentele et. sunt caracterizate de o ipocrizie fara margini!

Daca vor combaterea poluarii sa impuna companiilor producatoare d e masini sa treaca la motoare electrice complet in 15 ani! In paralel se pot dezvolta surse nepoluante de energie electrica si astfel putem scapa de cel mai mare poluator...motoarele otto si diesel!

Dar nu o fac. De ce? Fiindca mita functioneaza bine...asa ca platim ca fraierii o gramada de bani pe combustibil ca arabii au urcat pretul fiindca rezervele li se cam termina si cu banii in plus vor sa faca investitii faraonice sa isi asigure pielea si bunastarea dupa ce se va fi terminat petrolul. Iar companiile de masini la fel..ele trebuie ajutate de stat sa schimbe motorizarea..parerea mea. Acum platim cam 1,2 euro/litru...o sa vedeti ca in 2-3 ani va salta de 2 euro/litru.

Poluarea aceea marunta, mizrabila si suparatoare de tipul aruncatului chistocului pe jos nu se poate rezolva decat prin masuri coercitive. Camere video si amatori cu camere video sa filmeze si sa prinda in flagrant, filmul dus la politie, amenta strasnica si 20% din valoarea amenzii in buzunarul celui care a filmat..scurt si la obiect...in cativa ani astfel de gesturi vor ramane amintire.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Specialiştii de la NASA anunţă că peste 2.000 de miliarde de tone de gheaţă din zonele de uscat din Groenlanda, Antarctica şi Alaska s-au topit din 2003 până în prezent. Datele au fost obţinute de sateliţi ai NASA. Acest fenomen confirmă încă o dată daca mai e nevoie că procesul de încălzire la scară globală ia amploare.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Iarna asta nu a fost chiar atît de rece. Au fost multe ninsori, alea pot da senzaţia asta, dar extrem de frig nu cred că a fost mai mult de 3 săptamîni. Ca temperaturi, iarna asta a fost medie.

 

Bine, este o părere subiectivă. Îmi amintesc o iarnă cruntă pe la începutul anilor 2000, cînd îmi îngheţase direcţia la maşină de trebuia să pun frînă la curbe ca să întorc volanul. Aia iarnă :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...