Jump to content
Vesperala Forum
vesperala

Cum gătim fazanul

Recommended Posts

Hai că vă pricepeţi mai bine ca mine. Datele problemei: se dă un fazan proaspăt vânat de câinele lui gabriel. Cum de pregăteşte? De la opărit opână la păpat :boogie:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu abia am invatat sa-mi fac piept de pui la gratar. Dar ar fi frumos sa aud de preparatul fazanului. De cand am iesit din spital am zis ca invat misterele gatitului si ma aventurez in artele culinare. :boogie:

Share this post


Link to post
Share on other sites
nu stie nimeni :huh:

Te-as ajuta eu cu draga inima!

Din pacate eu nu stiu sa gatesc decat ''inlocuieste o litera''

Cu fazanul n-am incercat! :confused:

 

scuze pentru off topic :pardon:

 

Fazan la cuptor

 

1 fazan curatat si pastrat la fezandat 2-3 zile .

Fazanul se tine la loc uscat , cu curent de aer , temperatura intre 15-18 grade .

Pe timpul fezandarii se unge cu bait , format din otet , ulei de masline ,foi de dafin , piper alb , sare , condimente la alegere .

Se inveleste pasarea in felii subtiri de slanina sau jambon

 

Mod de preparare

 

 

Fazanul impreuna cu feliile de jambon sau slanina se pun la cuptor odata cu zeama in care a stat la fezandat .

Adaugam 2 linguri de miere in zeama de fierbere .

Se adauga catre sfarsit putin vin alb , sec .

Se stropeste mereu cu sosul din tava pina fazanul isi formeaza o crusta aurie .

Timp de coacere - cca 45 minute

Se serveste cu piure de cartofi si castane si un pahar de vin alb , sec si rece .

 

aici ar fi o alta solutie(nu stiu daca am voie sa fac trimiterea la acest link,macar am incercat :confused: )

http://www.vinatorul.ro/index.php?option=d...ge&SubMenu=

Edited by oemor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uite inca o reteta!

post-273-1226238431_thumb.jpg

 

adică nu se poate găti imediat? :huh:

Eu din cate stiu este recomandat pentru fragezire...sa se tina 2-3 zile inainte de a fi preparat!

Poate cineva care se pricepe la prepararea vanatului ne aduce si argumente in acest sens!

De gatit se poate gati imediat..insa nu stiu daca ar fi si gustos! :confused:

A incercat cineva?

Edited by oemor

Share this post


Link to post
Share on other sites

da e cam la fel , deci nu il pot manca azi , totusi l-am belit de pene si intestine si l-am legat de gat ,l-am pus la fezandare :) are 1 ,3 kg fara mate

Share this post


Link to post
Share on other sites
'' totusi l-am belit de pene si intestine si l-am legat de gat ,l-am pus la fezandare '':) are 1 ,3 kg fara mate

Da cu ce ti-a gresit bietul fazan? :ha:

Leaga-l bine ca astia zboara si legati de gat si fara intestine!

Sunt foarte agili! :lol:

Edited by oemor

Share this post


Link to post
Share on other sites
Da cu ce ti-a gresit bietul fazan? :ha:

Leaga-l bine ca astia zboara si legati de gat si fara intestine!

Sunt foarte agili! :lol:

 

pai mi-a facut foame :imao:

l-am bagat in streang daca o vrea sa evadaze ar trebuie sa zboare cu tot cu candelabrul din camara :imao:

 

si fara pene zboara ? :beee:

Share this post


Link to post
Share on other sites

eu am preparat un fazan :uf: ....un prieten de familie mi-a dat un fazan vanat de el..proaspat ...cu toate penele pe el...dupa ce m-am chinuit o ora sa-l curat si am pomenit toti sfintii, am obsrvat ca in piele are niste gauri mici, negre :confused: ....am inceput sa-l tai si...cutitul incepuse sa scrasneasca de parca taiam in piatra...era plin de alice.....l-am pus la fragezit asa cum a spus oemor si apoi l-am preparat...va pot spune ca acea metoda de fragezire este foarte buna daca ar fragezi si alicele...oricat de atenta am fost tot am omis cateva... :ha: ...am primit *felicitari destule in acea zi incat nici in ziua de azi nu mai vreau sa aud de fazan :crazy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

eu am avut noroc ca l-a prins ,, hunter,, cainele meu , de gat la prins si doar gatul era afectat , si daca l-as impusca arma mea trage doar cate un glontulet ,i-as trage numai in cap , :D:

Edited by gabriel

Share this post


Link to post
Share on other sites
adică nu se poate găti imediat? :huh:

Nu prea, fiindca e carnea tare si nu este buna.

 

Eu din cate stiu este recomandat pentru fragezire...sa se tina 2-3 zile inainte de a fi preparat!

Poate cineva care se pricepe la prepararea vanatului ne aduce si argumente in acest sens!

De gatit se poate gati imediat..insa nu stiu daca ar fi si gustos! :confused:

A incercat cineva?

Fragezirea vanatului se face prin fezandare la rece, se ppoaste tine la vant sau la rece, si asta inseamna ca nu se scot interstinele si nici nu se jumoale sau jupoaie pielea. Si asta pentru ca este foarte tare carnea.

Dupa aceea se curata de interstine si se jupoaie/jumuleste.

 

Apoi se marineaza, pentru ca astfel carnea se fragezeste si isi schimba mirosul si gustul.

Marinata este un bait format din :

1 I vin rosu, 50 ml otet de vin, 1 I apa, 100 g ceapa, 100 g morcovi, 200 g telina, 50 g usturoi, 5-6 foi de dafin, cimbru, enibahar boabe, 2 g piper, sare, dupa gust.

Se tine

 

Asta cam la 10 kg de vanat. Se tine cam 2-3 zile la rece.

Share this post


Link to post
Share on other sites
eu am avut noroc ca l-a prins ,, hunter,, cainele meu , de gat la prins si doar gatul era afectat , si daca l-as impusca arma mea trage doar cate un glontulet ,i-as trage numai in cap , :D:

 

Vad ca gustera asta de printesa stie cum se pregateste un fazan.

 

Aferim! Ar spune inglisul!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nu prea, fiindca e carnea tare si nu este buna.

 

 

Fragezirea vanatului se face prin fezandare la rece, se ppoaste tine la vant sau la rece, si asta inseamna ca nu se scot interstinele si nici nu se jumoale sau jupoaie pielea. Si asta pentru ca este foarte tare carnea.

Dupa aceea se curata de interstine si se jupoaie/jumuleste.

 

Apoi se marineaza, pentru ca astfel carnea se fragezeste si isi schimba mirosul si gustul.

Marinata este un bait format din :

1 I vin rosu, 50 ml otet de vin, 1 I apa, 100 g ceapa, 100 g morcovi, 200 g telina, 50 g usturoi, 5-6 foi de dafin, cimbru, enibahar boabe, 2 g piper, sare, dupa gust.

Se tine

 

Asta cam la 10 kg de vanat. Se tine cam 2-3 zile la rece.

 

Asa ti-au spus tie maimutoii de la moeciu?

 

In alta ordine. Ai o lista cu neveste regulate?

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

N-as manca asa ceva nici daca m-ai plati greutatea mea in aur. Fazanii cu fazanii, oamenii cu alte vietati. Lasati fazanii, iepurii, porumbeii si bibilicile in pace!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...