Jump to content
Vesperala Forum
Sign in to follow this  
sakura

Tips and Tricks

Recommended Posts

uhm ... nu stiu de unde sa incep sa ca o sa cut to the chase ... lucram la o sectiune de upload, pe baza de formular (upload de ebooks) ... so formularul e ceva de genu

 

<form action="up.php" method="POST" enctype="multipart/form-data">

<table cellpadding="0" cellspacing="5">

<tr>

<td>

Upload:

</td>

<td>

<input name="fisier" size="20" type="file" class="input">

 

<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="5000000">

</td>

</tr>

<tr>

<td>

Titlu:

 

</td>

<td>

<input name="titlu" size="20" type="text" class="input">

</td>

</tr>

<tr>

<td>

Autor:

</td>

<td>

<input name="autor" size ="20" type="text" class="input">

</td>

</tr>

</table>

Categorie:

<br>

<table cellpadding="5" cellspacing="5">

 

<tr>

<td>

<input type="radio" name="categorie" value="literatura">Literatura

</td>

<td>

<select name="limba" id="limba" class="select">

<option>-- Select --</option>

<option value="ro">Romana</option>

<option value="en">Engleza</option>

</select>

</td>

</tr>

<tr>

<td>

 

<input type="radio" name="categorie" value="matematica">Matematica

</td>

<td>

<select name="domeniu" id="domeniu" class="select">

<option>-- Select --</option>

<option value="algebra">Algebra</option>

<option value="analiza">Analiza</option>

<option value="geometrie">Geometrie</option>

</select>

</td>

</tr>

<tr>

<td>

 

<input type="submit" name="sumbit" value="Submit" class="submit_input">

</td>

</tr>

</table>

</form>

 

ok ... so cand se face upload-ul am niste conditii ... daca e sa zicem literatura, limba engleza trece in folderul specific, se completeaza un anumit tabel in baza de date etc ... samd ... ok asta nu e o problema daca e completat cum trebuie formularul ...

ce am observat ... daca nu selectez la partile unde am radio buttons cum trebuie optiunile in loc sa imi apara un pop-up sa imi spuna ca nu s-a completat lista cum trebuie imi da eroare ... si nu pt ca as fi uitat eu sa ii spun ca daca "titlu==NULL", "autor==NULL" "categorie==NULL", "limba==NULL", "domeniu==NULL" (bine nu am scris acuma if-ul asa cum il am) sa afiseze mesajul ... am incercat si in loc de null sa pun '' ... da tot degeaba ... mi se pare mie sau in cazul radio buttons si optiunilor select, daca nu sunt completate, nu li se atribuie valoarea null?!? in cazul acesta ce e de facut? ceva sfaturi? gasisem la un moment dat o solutie dar am uitat-o pt ca nu am pus-o in practica in timp util ... so any advice?

 

multumesc

 

 

ps: btw this is my site ... www.ebiblioteca.rainfall.ro (what do u think?)

Edited by sakura

Share this post


Link to post
Share on other sites
uhm ... nu stiu de unde sa incep sa ca o sa cut to the chase ... lucram la o sectiune de upload, pe baza de formular (upload de ebooks) ... so formularul e ceva de genu

 

 

 

ps: btw this is my site ... www.ebiblioteca.rainfall.ro (what do u think?)

 

asta e tot din "if" si totul depinde de script si de cat il poti manevra

dar,asa e,de obicei,daca nu completezi se pune implicit

totusi,un script bine scris,are alternative la fiecare comanda

la fel ca un program..si ca unii dintre noi

stim,iar nu poti da scriptul la vazut...dar zic pentru oricine

daca esti,cum sunt eu,la inceput prost,sa ai php validator

d-alea html sunt prea multe,si online,dar pagini dinamice...

asa cum e acest forum,nu se pot invata simplu..e chiar nasol

uite unu:"PHP.Designer.2008.Pro.6.2.2"

off,prima data luati numai programe trial...asa e bine.

cel mai mult conteaza sa apuci sa inveti alea de la "help"

fa ceva bine si restul va veni singur...mereu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
asta e tot din "if" si totul depinde de script si de cat il poti manevra

 

off,gata cu gogo, secretul e prea tare

zice ala..care zicea,ca daca e asa simplu,de ce n-o fac toti bine?!

orgoliul

zic eu acum,in locul lui,daca atata ne iubim poeziile lui..unu sau altu

de ce incercam sa mai scriem altele....................

de ce stricam ce simtim pe pielea noastra

 

egal,ramasem la design php si la acest forum,care va fi tot mai tare

era de-un script..de cateva instructiuni

if(daca) mai faci figuri cu..unde e acoloda,ca aici e meniu

 

la programe free,e un nebun acolo care-a pus o duma de un server

era xampp,cel mai celebru simplu full server din lume

cu el,pe computerul vostru puteti testa orice script din lume,

adica chiar orice,forum-uri,nu doar cum e acesta,IPB ..

de o luna a aparut si versiunea 3 beta

l-am luat si eu..intelegi cum,e mult mai simplu,s-au prins ca n-au loc

 

bine,ce n-am spus,cu pagini generate dinamic..

vedeti,asa e viata paguboasa,ca sa le dai astora bani degeaba

paginile ,asa cum le stiam noi,alea html,aproape ca au disparut

acest forum(care e un script IPB 2.3 6),si oricare ar fi

genereaza,serveste paginile unui browser in acea clipa.

deci,paginile html nu exista niciodata pe server,le face pe loc.

 

asta e o paguba pentru motoarele de cautare,si noi de gogu ne doare

paginile astfel generate,cu multe complicatii sunt foarte usor de facut

in loc sa faci pagini pentru fiecare topic,vrajeala separate,

se refolosesc bucatile de cod,se asambleaza cu ultima duma si ..ii da drumu .

 

e bine,e simplu pentru cei care creeaza script-uri,ii scuteste de toata munca

dar cum ramane cu gogu si cu motoarele de cautare ..de notat si indexat pagini

pai,ia priviti:

http://www.vesperala.com/index.php?act=Pos...amp;qpid=188201

 

asta e adresa acestei pagini,la care scriu eu acum.

vi se pare obisnuita o asemenea adresa?!

nu va las sa raspundeti,nu e nimic obisnuit

e o paguba,o nenorocire si-o mare prostie.

gogu nu stie sa noteze adresele generate dinamic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

 

va spun ca sa ma creada cine trebuie,asta e o mare problema.

sa va dau un exemplu,imi trag un blog d-ala wordpress,

e moca,instalat imediat,fara belele,si-i dau drumu la topice de crack si sex

(multi cred ca mori cu wordpress,e fals,poti baga acolo ce te duce capu

de la forum pana la audi-video chat)

bine,care e smecheria..asta e,

ala genereaza adrese pe care gogu le recunoaste imediat

 

cand dai sute de coco pe un forum ca acesta

si pe ..multe alte vrajeli,ca astia te mananca tot cat mai esti viu

nu-ti spun de gogu,de...necazuri,zic doar ca ai sa faci treaba

dar faci prea greu,astia cu un wordpress gratuit si moca pot intra si intra in fata ta

dar exista o solutie,nu e creata de mine,desi mi-ar fi placut,

sa convertim aceasta adresa stupida intr-una usor..draga lu gogu

e un ..ii IPB Minerva,e ,v-am spus,nici autorul nu crede ca e ceva genial

genial sau nu,e simplu,si e moca...asta nu mai conteaza la gramada.

 

 

hai,ca ma ..sa revin la scripturi.

ziceam de ala php design,cum sa verificam,sa modificam un script

nu ziceam ca esti tampit si nu sti ce-i aia if,sau ..lasa-ne

cu php designer,sau ..cel mai bine cu Zend Studio

(astia au facut php-ul modern,deci de 10 ani ei fac legea aici)

Zend.Studio.v5.5.1.281.Enterprise.Edition

si sa zicem ca vrem sa schimbam ..numele autorului,sau sa nu mai fie logo nu stiu unde

si in general sa nu mai fie nimic vorba de unde l-am luat si cum.

aici apare belele.

intram normal,cu apache,sau xmpp,o dam pe localhost,ca doar le testam si modficam

dupa ce terminm,daca ne mai convine,le incarcam pe un server..sa mearga direct perfect

deci intram in http://localhost/forum/install/

si eu am pus tot direct in root,adica fara alt folder,asta nu mai zic ce inseamna

 

si nu mai zic nimic de asta.

sa revin la scritpura,avem un script care ne va face un site cu forum ,cu blog cu ..multe

intram in apache sau xampp,scriem fox ca sa faca o baza de date,dam create si am terminat

iesim de-acolo si intram in

http://localhost/fox/install/

(serverul e pornit si merge,altfel nu e.)

cum am batut adresa de sus intram in install,scriptul ne dirijeaza,face aproape singur.

vorbim de serverul nostru,daca l-am pune la altul,trebuie sa le incarcam cu permisiuni

sa intreb pe milogu ala de baza de date,cum ii zice,cum ne zice noua ca s-o accesam.

si dupa ce aflam ,atunci incarcam scriptu,care poate fi forum..sau video-radio online,orice

 

hai,ca iar ma ameti singur.

eram la cu modificarea scripturilor cu zend studio,e bun si php designer

dam darumu la localhost /install/videochat/

ne da o eroare,in fisierul..la linia 79,functia T,nu are variabile declarate

airea,le are declarate,dar daca te uiti in stanga,la dependente vezi ceva simplu

fisierul de instalare face "chemari" catre alte fisiere,asta se intampla peste in windows

si in orice sistem sau program care..orice.

bine,deci nu fiiserul /install/indez.php e cu beleaua ,ci o instructiune catre alt fiser

catre alt fisier,care la momentul potrivit va executa aceea instructiune.

si de-aici,daca nu sti php,sau bajbai pe-acolo, conteaza mult acest program.

din meniu da pe "debug",(debug e ca incercam sa-i scoatem...un fel de despaduchere)

dam f9,pentru cei care au incercat sa sparga programe,cu Olly debug,e aceeasi problema

trebuie sa sarim aceea linie de cod(si alte referiri pe care le face),nu s-o stergem!

la programe se sare instructiunea, ,aici se "comenteaza",adica nu se executa

(dar daca sunt referinte in ea,sau catre ea,din alte parti ale programului,

sau din alte alte fisiere pe care le cheama ..atunci trebuie toate manevrate!)

de obicei sunt vreo 2/4 ,asa ca nu e mare lucru,dar alteori pot fi zeci de capcane

facem ce ..programele au si help.si multe snippet-uri,si autocompletare pentru cod

astia cu snippet sunt,ca si cum am un site simplu,html,si vreau sa bag ceva pentru login

astea sunt forms,si astia le au deja pregatite in "library"..de unde le-au luat nici ei nu mai stiu.

bine,dar ce fac eu acum.........

off,fac,stiu ce fac...am instructiuni,de neoprit.

si atunci cum stiu,cum ma vad asa de idiot!?!!!!

asta e ceea astia numesc constiinta de sine

 

dar eu simt ca si asta e doar o alta instructiune.

am sa ma intorc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

m-am intors..dar nu ma uit pe sus,mi-e groaza si mie ce diliu pot fi uneori

iar nu-mi ramane decat sa incerc s-o mai dreg cumva,ne vom trage un blog d-ala wordpress

e moca,dar sunt si altele la fel,vom baga si-un photo-videoshare si ce mai nimerim

intr-un blog d-asta putem pune aproape orice,chiar si-un forum..dar s-o luam usor

nu fac pe webmaster-ul cu nimeni,si eu sunt tot novice-incepator,dar nu ma slabesc deloc

Vom instala,testa si modifica scripturile pe un server local,vom folosi xampp

xampp pentru ca e full din prima deci mai rapid de pus decat apache,desi tot apache e!)

sunt si alte diferente,mai ales de securitate,dar mai avem pana acolo

vom face asta pentru ca e mai usor de manevrat toate alea intai la noi pe computer

si dupa ce terminam treaba si ne place cum a iesit putem sa le punem pe orice host server

pentru cei care poate nu stiu deloc cum sa cofigureze un server xampp

http://www.apachefriends.org/en/xampp-windows.html#641

vom lua fisierul arhivat EXE (7-zip)-33 MB,Selfextracting 7-ZIP archive)nu pe cel cu "installer"

asta pentru ca la inceput se poate sa-l mai stergeti si s-o luati de la capat

(asta nu face nicio modificare in registri si decat ii dati drumu cand lucrati la script)

ca sa-l dezinstalati nu trebuie decat sa stergeti tot folderul xampp si gata,o luati de la cap

asa ca,noi nu-l vom instala nici ca "serviciu"(nu va merge in continuu,inca nu e nevoie)

dupa asta dati 2click pe el si "extract to"in C:\,merge si D:\ ,sau oricare

dar nu cu subfoldere,dupa dezarhivare sa fie doar C:\wampp ,D:\xampp...

Dati 2click pe "setup_xampp.bat"(din folderul C:\xampp\,D:\,sau oricare X:\xampp)

asteptati sa vedeti .."Have fun with ApacheFriens Xampp" si

"press any key to continue..."

 

porniti serverul cu 2click pe "apache_start".bat"(nu inchideti fereastra,minimizati-o)

apoi dati drumul la MySQL cu 2click pe "mysql_start".bat"(la fel,nu inchideti fereastra)

(ca sa opriti serverul dati intai "apache_stop".bat", apoi pe "mysql_stop.bat"

deschideti mozilla,ie7.. si scrieti in browser http://127.0.0.1 sau http://localhost

(bagati-o la bookmarks ca sa n-o mai batem de fiecare data)

are sa apara ...dati pe "english"..am facut odata un video cu instalare dar l-au sters aia

primul lucru pe care-l vom face va fi sa punem o parola contului "root",contul cu drepturi totale

de asemenea vom pune parola si folderului xampp..

dam click pe "Security",de la alea multe din stanga,acolo veti vedea "unsecure"

stati sa trag o poza,al meu e deja pus dar ma fac c-o schimb

scriu in browser http://localhost/security/index.php si ajung tot acolo

(nici cu parolele astea nu am terminat cu securitatea,asta e doar inceputul)

http://moe.mabul.org/up/moe/2009/01/23/img...7d3sa3.jpg.html

puneti parole la root MYSQL,ca bazele de date sa poata fi accesate numai cu parola

si inca o parola la folderul xampp(.htaccess)acolo puneti nume si parola

apoi dati pe "password changing" si pe "make safe xampp directory

si aici am terminat

 

orice script,oricare ar fi, il vom pune in folderul C:\xampp\htdocs\

observati ca daca incercati http://localhost(folderul root)veti da mereu de acceeasi pagina

(adica aia de la xampp,si asta trebuie schimbat,asa ca in "htdocs" vom face un nou folder "old"

si vom baga in el index.html si index.php ,puteti baga si gifurile alea apache_pb2..si restu)

acum nu ne ramane decat sa cream o baza de date pentru wordpress,dar mai bine faceti mai multe

scriem http://localhost/old/index.php am zis "old",dar numiti-l oricum doriti

de la Tools(stanga) dati click pe phpMyAdmin,o sa va ceara parola pe care ati pus-o la inceput

la root pentru bazele de date,bagati parola aia..n-ati uitat-o?!

veti vedea o imagine in genu asta,sub "creeaza baza de date noua",scrieti orice nume

http://moe.mabul.org/up/moe/2009/01/23/img...8jlb76.jpg.html

eu am pus dada..apoi dati pe "create",mai avem sa facem inca un cont pentru acea baza de date

click pe "drepturi de acces",apoi de pe "linia lui root",dati click pe "actiune"

http://moe.mabul.org/up/moe/2009/01/23/img...6ezeto.jpg.html

asta e pentru a edita drepturile de acces,dar si pentru a crea un nou cont cu un alt nume

acum,fiindca e mult de spus ce si cum sa bifezi fiecare privilegiu,debifati doar "super"

unele script-uri cer mai multe drepturi de acess pentru a le instala si restul,altele mai putine

dati scroll pana la "Schimb? informatiile de autentificare/Copiaz? utilizator"

acolo puneti un nume si o parola..oricare numai s-o scrieti pe undeva pana o invatati

http://moe.mabul.org/up/moe/2009/01/23/img...5pf4o3.jpg.html

dati pe "execute" de jos si gata,am creat un cont de acces la acea baza de date

 

acum avem tot ce ne trebuie pentru a instala blogul..sau orice altceva ne trece prin cap

la instalarea oricarui script va trebui sa stiti numele bazei de date care il va gestiona

si contul de admin,adica ce facuram adineori..numele si parola de la acea baza de date

ma intorc cu blogu in bot dupa ce ..si trebuie sa fac ceva ca sa halesc

 

:*v*:

Share this post


Link to post
Share on other sites

wordpress ...lumea ta intre alte milioane

un blog nu e doar ca sa te afle cat mai multe lumi...off,gata ca se opri alarma.

dar pe baza acest script moca se pot face si site-uri comerciale sau de orice fel

cand o sa ajungem la modificari vom vorbi de acele site-uri de nisa..de facut treaba

am s-o dau strict tehnic,cum sa-l pui si sa-l modifici

e clar,nu-i nevoie de server pe computerul personal ca sa instalezi vreun script

am putea sa-l ducem direct pe un server cu hosting d-ala ,sa-l instalam si restul

(o sa vorbim si de asta dupa ce terminam ce mai avem de facut)

dar,inca nu vedeti..dupa instalare,foarte simpla,urmeaza belelele cu modificarile

adica cu personalizarea lui,cum sa-l faci ca sa-ti fie drag..sa fie chiar lumea ta

o sa va fie mult mai greu sa faceti toate astea pe un server strain..si cam dusmanos

si e bine sa stiti dinainte ce se intampla cu scriptul,blogul vostru pe un server

sa ma intorc putin in sus..nu prea mult ca sa nu-mi cada iar toate nebuniile alea in cap

dupa ce am instalat xampp(doar cu un click pe fisierul setup_xampp.bat),

am zis sa facem un subfolder "old"(sau orice nume)in folderul htdocs(care e folder root)

atunci am cam dat-o pe langa cu ..de ce sa facem folderul asta old,sau oricum i-am zice

dar,acum ca vom pune un script acolo,wordpress,o iau de la capat cu asta si ma tin strans de ea

apare o belea-dilema aici,daca sa pui blogul sau forumul in root(folderul htdocs)sau sa faci

inca un subfolder(pe care sa-l numesti "blog" sau "forum","videochat",orice script dupa felul lui

in primul caz am avea http://localhost si atat(iar daca ne-am lua un domeniu si l-am tine

pe serverul nostru ar arata cam http://dadadelavesperala.com(fu de exemplu..atat ma duse capu)

iar in al doilea http://dadadelavesperala.com/blog/ sau http://dadadelavesperala.com/forum/

cum e mai bine,si ce e de inteles prin..mai bine*?

sa-l pui in subfolder iar ca pagina initiala sa faci una cu trimitere catre blog sau forum?

sau direct in root si de-acolo sa faci trimiteri catre alte pagini sau script-uri?

intr-o vreme..si inca,m-a bantuit mult asta,fiindca a fost si este ceva ...Ceva

dar cred,si mai mult sper ca am facut..ce era de facut atunci

asa ca,daca sunteti la inceput cu asa ceva,eu zic sa-l bagati direct in root

si "mai bine" inseamna ca ne pasa de rank-urile lu gogu,de reclame..adica de bani

 

descarcati de jos,de la "Download WordPress 2.7":

http://wordpress.org/download/

dezarhivati-l si duceti fisierele din folderul wordpress in C:\xampp\httdocs\

(am zis ca-l punem direct in root,de-aia ducem decat fisierele,fara folderul wordpress)

dar daca vreti sa-l puneti intr-un subfolder,si sa bagati alt script sau pagina in root

atunci redenumiti folderul "wordpress" in "blog",si duceti-l asa in htdocs(in root)

deschideti cu notepad fisierul wp-config-sample.php,va trebui sa schimbam ceva in el

http://moe.mabul.org/up/moe/2009/01/24/img...1wazgc.jpg.html

 

'putyourdbnamehere' -puneti numele acelei baze de date pe care-am creat-o pe sus

'usernamehere' -numele contului pe care l-am creat din root pentru aceea baza de date

'yourpasswordhere' -parola acelui cont

 

de exemplu:

'dada'

'delaVesperala'

'ceRauEvirtual'

 

(la ala cu "localhost" nu umblati,si pe orice host server tot cam asa trebuie sa le faceti)

Salvati apoi fisierul modificat ca wp-config.php,deci fara "-sample" ala

dati drumul la server C:\xampp\apache_start.bat si apoi C:\xampp\mysql_start.bat

deci,2 click pe cele doua fisiere apache_start.bat si mysql_start.bat

cu asta serverul e pornit

scrieti in browser http://localhost/wp-admin/install.php

(daca ati pus fisierele in root(folderul htdocs).altfel,http://localhost/blog/wp-admin/install.php)

o sa va dea o parola,notati-o.

si o sa va duca la pagina de "admin login"..sper,daca cumva nu va duce,nu-i nimic

o luam pe alta parte,bateti http://localhost/wp_admin/ acolo o sa va ceara parola generata adineaori

e gata,am intrat in panoul acela de administrare,de-acolo cream topice,schimbam aratatarea si totul

dar..eu uitai parola de la blog,asa ca trebuie s-o caut,s-o... gasesc,sau sa-l bag din nou,

pentru ca nefiind blogger l-am pus decat de proba,si sa vad pe unde ca am si alte capcane,

script-urile astea,cand ai mai multe,nu le poti baga pe toate in localhost,ori le bagi in subfoldere

ori editezi un fisier "php.ini" din xampp/apache/bin/php.ini si le pui pe alte porturi:81,82..

ex,unu sa fie pe http://localhost:80,altul http://localhost:81..si incolo

la fisierul ala,"php.ini",vom umbla oricum pentru a activa anumite extensii:curl,zend,ioncube

asta pentru a pune si alte sme pe blog,ca doar..dupa ce ca ne doare n-o sa facem un blog oarecare

sa pun si ceva de unde puteti lua teme(aratari moca,mai rar..dar sunt si unele pe bani)

http://wordpress.org/extend/themes/

http://www.freewordpresstheme.info/

http://wordpresstemplates.name

temele se instaleaza simplu,se dezarhiveaza folderul si se duce in xampp/htdocs/wp-content/themes

apoi mergeti la http://localhost/wp_admin/ ,bagati parola si de la themes,activati oricare din ele

la fel pentru plugins*,se activeaza cu un simplu clik din panoul ala de admin

http://wordpress.org/extend/plugins/

http://www.siteground.com/wordpress_plugins.htm

http://wp-plugins.net/beta/

daca s-o gasi cineva nelamurit de ceva,sau poate interesat de vreun script anume

nici eu nu stiu prea multe,dar le aflu,si orice ar fi sa spuna aici fara retinere

ar fi chiar misto asta..altfel m-as putea trezi oricand ca iar o dau singur si de nebun

 

:*v*:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...