Jump to content
Vesperala Forum

As manca...


BeRightBack

Recommended Posts

Banane cu ciocolata. Desertul meu preferat. Reteta proprie. Se face asa: Se ia o banana, se desface de coaja pana la jumatate, apoi o ciocolata sau ceva prajitura tare care sa contina multa ciocolata (ori biscuiti cu crema de ciocolata si glazura pe deasupra, eventual daca au si caramel inauntru). Se musca alternativ din ambele. Si atat. Se repeta pasii pentru urmatoarele 3 banane (daca sunt mari) si 5, daca sunt mici. Sau... ma rog.. Oricate, dar cam atat mananc eu o data.

:lol:

 

Intr-un singur mod as imbunatati acest desert. As topi ciocolata, as adauga putin rom peste banane si le-as pune pe foc, apoi as turna ciocolata (si caramel, daca exista) peste banane. Apoi as lasa putin sa se raceasca, as pune frisca peste toata chestia si as arunca totul in frigider. As scoate toata chestia din frigider si as inveli-o intr-o clatita uriasa, peste care as turna multa dulceata. Apoi as presara zahar pudra si nuci maruntite.

 

Pf. Ma ia cu calduri si respir greu numai cand imi imaginez... :( Sau e de la astm. :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Limba de cornuta cu masline, dar sa fie preparata de Narcisa :D:

 

:lol: Rau mai esti, fiule, stii ca n-am gatit niciodata asa ceva si strigi in piata cat te tine gura!

 

 

Ma uit la ce feluri de mancare poftiti voi pe-aici si-mi vine-n gand o comparatie:in ultimii ani din comunism nu gaseai alimente , acum le gasesti , dar sunt pline de otrava... alta forma, acelasi rau ... :resent:

Link to comment
Share on other sites

Am manca noi, dar stim si cum ? Eu recunosc ca in cei sapte ani de-acasa nu prea m-am tinut de invatatura :tomato: , asa ca imi pun aici regulile astea de buna crestere, oi mai arunca din cand in cand un ochi peste ele, la restaurant nu ajung eu, dar m-o mai chema careva la cate-o pomana, la vreun praznic...nu cumva sa mi le sterpeliti :ang: !

 

"Când suntem invitaţi la o masă festivă trebuie să ţinem cont de câteva reguli pentru a nu deveni ridicoli.

Pâinea şi sandviciurile se mănâncă în mod diferit. Felia de pâine se rupe pe măsură ce mâncăm, în timp ce sandviciurile mari se taie cu cuţitul şi se mănâncă cu furculiţa. Sandviciurile mici se mănâncă cu mâna. Pentru a întinde untul, se utilizează un cuţit special, nu cel obişnuit.

Nu se ia untul direct din untieră, ci se pune o bucăţică pe farfurie. Apoi, se unge pâinea, ruptă în prealabil, ţinând-o deasupra farfuriei.

Dulceaţa şi mierea nu se mănâncă direct din borcan. Fiecare îşi ia pe farfurie atât cât doreşte, servindu-se de linguriţa adusă la masă în acest scop.

Mezelurile de toate felurile, tăiate în prealabil în felii, sunt curăţate de coajă cu furculiţa şi cu cuţitul în propria noastră farfurie.

Cartofii nu se taie cu cuţitul şi nu se zdrobesc cu furculiţa în farfurie.

Supele sunt servite în ceaşcă şi se mănâncă cu lingura de supă (model mic). Dacă suntem între prieteni, putem bea prima jumătate a ceştii, care e limpede. Apoi folosim lingura. Nu se răceşte o supă prea caldă suflând în ea; aşteptăm să se răcească. Nu aplecăm farfuria pentru a lua ultima picătură. Nu se înmoaie pâinea în supă şi nici în sos. După ce am mâncat, nu ştergem farfuria cu o bucată de pâine.

Salata şi andivele se mănâncă gata preparate. Dacă bucăţile sunt foarte mari, se taie cu cuţitul. Nu se duc la gură bucăţi mari. Nu este o greşeală să cerem oţet, lămâie, sare, piper, untdelemn, dacă ni se par fade. Dar să nu exagerăm, cerându-le pe toate. Salata şi andivele se mănâncă cât mai aproape de starea lor naturală.

Murăturile, gogoşarii, castraveţii muraţi: Când se oferă în castroane, castraveciorii şi gogoşarii se iau cu furculiţa proprie şi se taie în farfurie, pe măsură ce se mănâncă. La fel şi friptura. Gogonelele se pot lua cu mâna pentru a nu face un "duş" comesenilor cu sucul ce poate ţâşni. În farfurie, se taie atent (din acelaşi motiv) cu cuţitul ţinut în mâna dreaptă şi furculiţa în stânga. Nu se muşcă din murături.

Cafeaua, ceaiul, cacaoa cu lapte: nu se lasă niciodată lingura în ceaşca din care bem. Ea se pune pe farfurioara care rămâne pe masă, alături de ceaşcă. Degetul mic nu se ţine ridicat când duceţi ceaşca la gură. Când beţi cafea turcească sau filtru, ridicaţi farfurioara cu mâna stângă în timp ce duceţi ceaşca la buze cu dreapta. Bineînţeles, fără linguriţă. Nu beţi niciodată cafea, chiar dacă nu aveţi musafiri, fără a pune o farfurioara sub ceaşcă.

Prăjituri, torturi: se iau cu mâna dacă sunt uscate, cu linguriţa sau furculiţa dacă au cremă sau frişcă."

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...