Jump to content
Vesperala Forum

Vanga


Recommended Posts

Ultima previziune făcută de Vanga, care se referă la România, a fost ţinută secretă timp de 10 ani

 

Vanga, „purtătoarea de veşti bune”, a ajutat milioane de oameni prin viziunile sale

 

de Melania Radu

 

Unul dintre cei mai cunoscuţi mediumi din lume, Vanga, s-a născut la Strumica, în Republica Macedonia de azi, la 31 ianuarie 1911, într-o familie de ţărani. A fost un copil născut prematur şi cu complicaţii. Conform tradiţiei locale, un nou născut nu este botezat decât în momentul în care se presupune că va trăi. După primul său ţipăt, moaşa a ieşit în stradă ca să ceară de la un trecător un nume pentru copil. Numele ales pentru ea a fost Vanghelia, prescurtare de la Evanghelia, un nume grecesc care înseamnă „purtătoarea de veşti bune”.

 

În copilărie a fost o fetiţă obişnuită, blondă cu ochi albaştri, inteligentă, căreia îi plăcea să se joace de-a medicul, prescriindu-le celorlalţi copii remedii din plante. La 12 ani, însă, a trecut printr-un moment dramatic, care i-a schimbat definitiv viaţa. O furtună cu vânt puternic, iscată din senin, a luat-o pe sus, târând-o departe pe câmp. A fost găsită după multe căutări, înspăimântată, acoperită cu crengi şi pietre, cu ochii plini de praf şi de nisip. Nicio încercare de vindecare nu a avut succes, astfel încât în scurt timp şi-a pierdut definitiv vederea.

 

În 1925 a fost primită la o casă pentru orbi din Zemun, Serbia, unde şi-a petrecut următorii trei ani învăţând să citească în alfabetul Braille, să cânte la pian, să tricoteze, să gătească. După moartea mamei sale vitrege a trebuit să se întoarcă acasă pentru a avea grijă de fraţii ei mai mici. S-a căsătorit în 1942 cu Dimitar Gushterov din Petrici, Bulgaria, unde s-a mutat şi ea curând şi unde a trăit apoi tot restul vieţii. A murit la 11 august 1996, spunându-le celor apropiaţi că nu-i este teamă de acest moment. A fost conştientă până în ultima clipă şi vorbea despre moarte într-un mod poetic, pentru ea aceasta fiind doar o trecere într-o altă lume.

 

Darul miraculos al profeţiei. Clarviziunea

 

După ce şi-a pierdut vederea, au început treptat să i se dezvolte alte simţuri. La scurt timp a început să-şi manifeste darul prezicerii şi clarviziunea. Uneori vorbea cu fiinţe invizibile celorlalţi. Alteori, pe neaşteptate, intra în stări de transă, glasul îi devenea mai puternic şi spunea lucruri pe care în mod normal n-ar fi avut de unde să le ştie. Avea capacitatea de a comunica cu cei morţi, spunea unde se află persoane dispărute, rezolva cazuri criminalistice, punea diagnostice care se dovedeau exacte, vindeca bolnavii folosind remedii din plante.

 

Prima sa profeţie datează din perioada adolescenţei şi a constat în descoperirea unei oi care dispăruse din turma tatălui ei. Uimirii acestuia i-a răspuns că a văzut în vis unde era oaia dispărută. A mai spus că vede mereu câte ceva în vis, iar visele ei se împlinesc. Tot în perioada adolescenţei prietenele sale o rugau să le ghicească soarta. Toate prezicerile ei se împlineau şi lucrul acesta impresiona, deoarece încă nu bănuia nimeni că Vanga are harul prorocirii.

 

Continuare articol aici.

 

Vanga comunica cu fiinţe extraterestre

Link to comment
Share on other sites

„Eu sunt foarte mică pentru ca el să vină la mine, aşa că eu transmit această veste, care mi-a venit de Sus. Să fie despachetată în luna ianuarie, ziua 24, anul 2005 şi, în cel mult o lună de zile, să fie dusă celui la care voi face referire în text. Dacă nu se va putea ajunge la el, să fie dată celor din preajma sa. Să vă ajute Dumnezeu!

În bucuria acestei lumi, în România va veni cel promis lumii. Se va bucura întregul Pământ de naşterea lui. Dumnezeu îl va ocroti într-un loc, departe de locul unde se odihnesc străbunii lui, până când va veni ceasul său. Cu puterea de Sus va fi dăruit. Pământul, Apa, Focul îi vor veni în ajutor. O dată cu venirea lui în această lume, tot ceea ce este construit pe minciună se va nărui. Toate acestea se vor petrece în anul 2005. El va fi piatra de temelie pentru omenire. Primii care îl vor recunoaşte vor fi cei din poporul său, poporul din care el a ieşit. Drept răsplată, el va aduce acest popor pe cea mai înaltă culme a desăvârşirii, din întreaga lume. Acest popor va deveni o adevărată pildă pentru toate popoarele pământului. El nu va veni cu un cal viu, ci cu un cal din fier, pe care singur îl va mânui.”

 

Sa inteleg ca in anul 2005 s-a nascut cineva special?

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Am cartea "Vanga', scrisa de una din nepoatele ei, Krasimira Stoianova. Vanga putea sa vada , sa urmareasca, intreaga viata a unui om. Putea da relatii despre trecutul si viitorul acestuia, in carte sunt date multe retete " prescrise " de ea pentru diverse boli. Intrebata daca exista reincarnare a ezitat sa raspunda, dar spunea ca omul isi urmeaza drumul prestabilit si ca acest drum nu poate fi schimbat, nu depinde de "forta" individuala, chiar daca poate fi prezis de catre cei cu "har". Intrebata daca l-a vazut vreodata pe Isus, ea a raspuns afirmativ:"Da, numai ca el nu are chip. El este un glob urias de foc, la care nu te poti uita din pricina luminii. Altceva nu se vede. Si daca iti va spune cineva ca l-a vazut pe Dumnezeu, sa stii ca nu este adevarat". Vanga spunea ca deasupra `noastra vegheaza un ochi imens , care ne urmareste in tot ce facem:" Nimeni , de nimic nu se poate ascunde. Sa nu credeti ca sunteti liberi a face ce va trece prin minte; nu se poate, nimeni nu este liber."

Intr-o buna zi a fost vizitata de o femeie f. inteligenta, stilata, cercetator stiintific, cu titluri si grade onorifice. Vanga a privit-o cu severitate si i-a zis: " Ce folos de toata stiinta ta , daca nu stii cum se face o ciorba. Cum o sa inaintezi spre lucrurile mari, cand nu le cunosti pe cele mici? Doar esti si tu femeie si ai obligatii de nestramutat!"

Link to comment
Share on other sites

Narcisa, ai mare dreptate in ceea ce spui. Eu totusi in niciun documentar n-am auzit de aceste previziuni pe care le-am gasit pe acest site. Dar ieri mi-am cumparat de la un anticariat o carte interesanta care seamana cu o culegere de previziuni pentru anii 2000. ( Profetiile anului 2000 - Mathew Bunson). In aceasta carte am gasit o profetie care se potriveste ca timp celui de-al treilea razboi mondial, exact cum apare in profetia Vangai.

 

Vanga spune (daca aceste profetii chiar sunt facute de ea): Al treilea razboi mondial va incepe in nov 2010 si se va sfarsi in oct 2014.

 

Apoi gasesc o profetie a Abatelui Werdin D'Otrante ca suna astfel: "Marele Monarh si marele Papa vor preceda venirea Antichristului. Popoarele se vor razboi timp de 4 ani, si mare parte a omenirii va fi distrusa. Va trece marea , ducand pe fruntea sa semnul izbavirii. Marele Monarh va veni sa faca pace, si va imparti cu acesta victoria"

 

Ciudat. Se vorbeste iar despre acest razboi de 4 ani. Nu am timp acum, dar voi mai citi si voi mai posta ce mi se pare mai interesant.

 

Eu sunt convinsa ca exista reincarnare. Dr. psihiatru Michael Newton a facut ani de zile regresii hipnotice in lumea spirituala. In cartile lui sunt redate destul de multe cazuri ale clientilor sai. Sintetizat, ideea este urmatoarea:

 

-Traim in grupuri de suflete pereche ( de la 3 la 50 de membri)

-Avem un ghid sau doi (inger pazitor)

-Destinul in mare parte ni-l alegem singuri. Sufletele mai putin evoluate sunt ajutate de ghizi.

-In fiecare viata avem niste lectii de invatat (ex: depasirea geloziei, studierea anumitor doemnii etc.)

-Intr-o viata, cel mai mult cantareste cat de mult ii ajutam pe ceilalti.

-Sufletele mai evoluate se incarneaza numai pentru a fi in serviciul altora.

-Ne incarnam in general in grup, cu sufletele din grupul nostru sau din grupuri vecine noua.

-Sufletele pereche se ragasesc in relatii de gen sot-sotie, frati, cei mai buni prieteni, iubit-iubita. Froarte rar parinte-copil. Uneori (foarte, foarte rar) cu noi se incarneaza si ghizii , daca avem de trait o viata foarte dificila - pentru sustinere si alinare.

 

Niciun pacient nu putea sa il vada pe Dumnezeu in starea de suflet descarnat. Spuneau ca doar ii simt prezenta si spre el tind prin evolutie.

 

In lumea de dincolo nu exista interdictii. Liberul arbitru este absolut. Numai ca in anumite cazuri, ghizii te conving ca este mai bine pentru tine sa faci intr-un fel sau altul.

Edited by malitzia
Link to comment
Share on other sites

Eu sunt convinsa ca exista reincarnare.

şi eu care încerc să mă conving că nu există

 

:)

 

şi între prezicerile lui nostradamus , vanga şi cine a mai prezis există asemănări?

 

sunt consideraţi mari , dar au prezis aceleaşi lucruri?

Link to comment
Share on other sites

Si de ce vrei sa te convingi ca nu exista?

mă gândesc că tot încercând să descoperi ce ai fost sau vei fi, nu prea mai trăieşti prezentul

 

iar dacă îţi mai şi aminteşti ceva trăit deja în altă viaţă, e chiar mai rău, psihicul nu cred că rezistă la astfel de şoc

Link to comment
Share on other sites

iar dacă îţi mai şi aminteşti ceva trăit deja în altă viaţă, e chiar mai rău, psihicul nu cred că rezistă la astfel de şoc

rezista rezista, insa de aceea totusi, nu toata lumea isi aminteste ... dar toate la vremea lor

Link to comment
Share on other sites

rezista rezista, insa de aceea totusi, nu toata lumea isi aminteste ... dar toate la vremea lor

păi vezi: poate nu în toate vieţile erai sărac şi nu ştiu cum ar fi să îţi aminteşti

sau nu erai bogat altădată şi acum eşti ca becali

 

sau nu în toate vieţile ai fost femeie

sau nu în toate ...

 

eu cred că aşa cum nu ne place trecerea bruscă de la cald la rece (sau invers), nici la astfel de treceri nu am reacţiona cum trebuie

 

amintirile fac deseori rău şi când sunt din viaţa asta :smile: dar din alta, în care nimic nu mai poţi schimba, ar putea altera mult felul de a fi actual

Link to comment
Share on other sites

mă gândesc că tot încercând să descoperi ce ai fost sau vei fi, nu prea mai trăieşti prezentul

 

iar dacă îţi mai şi aminteşti ceva trăit deja în altă viaţă, e chiar mai rău, psihicul nu cred că rezistă la astfel de şoc

 

Au fost cazuri cand pacientii s-au vindecat de dureri inexplicabile ce-si aveau originea in traumele din alte vieti numai prin constientizarea provenientei ei.

 

Sunt de acord ca trebuie sa fii pregatit pentru a suporta adevarul despre alte vieti si despre lumea spirituala. Daca subiectul nu este pregatit poate innebuni. Mi-a placut o introducere la o carte Din tainele vieţii şi ale universului - Prof. Scarlat Demetrescu care avertizeaza asupra acestui aspect :

 

"Desigur, adevărurile descrise în acest tratat vor depăşi înţelegerea mulţimii. Numai entităţile spirituale evoluate le vor înţelege, aprecia, sorbi cu nesaţ, până la ultima pagină. Cei care încă nu se ridică la nivelul acestor destăinuiri, vor zâmbi, socotindu-le fantezii, rătăciri ale unor minţi bolnave. Acestora le recomand cu insistenţă să închidă cartea şi să nu o mai citească, deoarece, într-adevăr, le tulbură mintea şi mersul vieţii."

Link to comment
Share on other sites

-Intr-o viata, cel mai mult cantareste cat de mult ii ajutam pe ceilalti. -> Eu am foarte mari dubii in privinta asta. La mine nu se vede nici un rezultat cel putin. Si nici la tatal meu, care i-a ajutat pe multi altii.

 

-Sufletele mai evoluate se incarneaza numai pentru a fi in serviciul altora. -> Adica daca eu sunt ceva exceptional, cand ma voi reincarna voi fi sclavul altora?! In asemenea caz as prefera sa nu existe reincarnare de la bun inceput!

Link to comment
Share on other sites

-Intr-o viata, cel mai mult cantareste cat de mult ii ajutam pe ceilalti. -> Eu am foarte mari dubii in privinta asta. La mine nu se vede nici un rezultat cel putin. Si nici la tatal meu, care i-a ajutat pe multi altii.

 

-Sufletele mai evoluate se incarneaza numai pentru a fi in serviciul altora. -> Adica daca eu sunt ceva exceptional, cand ma voi reincarna voi fi sclavul altora?! In asemenea caz as prefera sa nu existe reincarnare de la bun inceput!

 

Imi pare rau ca tragi astfel de concluzii. Conteaza sus, nu in viata asta. Nu cred ca vei primi decoratii daca ajuti pe altii. In general este bine sa ajuti fara a astepta ceva in schimb. Sclavul altora? Se pare ca intelegi foarte putine ...Oricum, fiecare cu parerile lui.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...