Barcelona Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 ^Pe scurt, un troll este un provocator fără cauză, cineva care lansează o discuție cu scopul de a recrea un conflict de idei. Uneori, conflictul devine amuzant pentru troll, dar aproape niciodată pentru participanți. Câteva exemple de subiecte tipic troll: Există Dumnezeu, sau extratereștri, sau comunism adevărat... Linux e mai bun decât Windows sau Mac OS sau Solaris sau... Americanii, germanii sau indienii sunt mai deștepți decât rușii, francezii sau japonezii... Sursa:Wikipedia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asimetric Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 Mda. Nu are chiar sensul cu care l-am folosit eu acum ceva vreme, cand am dat un suspend, dar e aproape. Ma reasez pe linia de plutire. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciu Piciu Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 ^Pe scurt, un troll este un provocator fără cauză, cineva care lansează o discuție cu scopul de a recrea un conflict de idei. Uneori, conflictul devine amuzant pentru troll, dar aproape niciodată pentru participanți. Câteva exemple de subiecte tipic troll: Există Dumnezeu, sau extratereștri, sau comunism adevărat... Linux e mai bun decât Windows sau Mac OS sau Solaris sau... Americanii, germanii sau indienii sunt mai deștepți decât rușii, francezii sau japonezii... Sursa:Wikipedia. corect! Dar de ce sa ne uitam in ograda l-a altii mai bine ne uitam in curtea noastra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nevermind Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 (edited) incerc sa inteleg de ce a fost banat pnv...binenteles uitandu-ma IN ograda noastra incerc sa inteleg cum priveste altcineva...citez "in ograda l-a altii" Edited July 5, 2011 by nevermind Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asimetric Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 Domnilor...sau doamnelor. Eu incerc sa inteleg (ca sa ma aliniez tonului din ultimele postari de aici) care va este problema de nu puteti trai in lipsa informatiei legate de banarea unui user. Am scris in aria specializata motivul. Imi pare rau ca nu mai aveti parte de ajutorul lui in ale calculatorului...Asta e. Cautati-l pe mail. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nevermind Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 Traiesc cu sau fara o anumita informatie.Doream doar sa inteleg ce nu trebuie sa fac pe aici pentru a nu starni mania unui administrator.Cat despre pnv ,intr-adevar imi era drag sa ii citesc postarile lui acide.Poate ma ajuti domnule Asimetric cu adresa lui de mail. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoAp Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 Traiesc cu sau fara o anumita informatie.Doream doar sa inteleg ce nu trebuie sa fac pe aici pentru a nu starni mania unui administrator.Cat despre pnv ,intr-adevar imi era drag sa ii citesc postarile lui acide.Poate ma ajuti domnule Asimetric cu adresa lui de mail. Asimetric a procedat corect. Probleme? Grija mare! Traiesc cu sau fara o anumita informatie.Doream doar sa inteleg ce nu trebuie sa fac pe aici pentru a nu starni mania unui administrator.Cat despre pnv ,intr-adevar imi era drag sa ii citesc postarile lui acide.Poate ma ajuti domnule Asimetric cu adresa lui de mail. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nevermind Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 Are mai putina importanta asta. Nu ma intereseaza cum a procedat acest domn. M-a interesat ce este un trolling .Probleme? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoAp Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 Are mai putina importanta asta. Nu ma intereseaza cum a procedat acest domn. M-a interesat ce este un trolling .Probleme? Au si sefii rolul lor. Ei cam hotarasc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nevermind Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 Da.Impun limite.Iti suna cunoscut? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoAp Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 Da.Impun limite.Iti suna cunoscut? Imi suna rezonabil. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narcisa Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 Nu va spune nimic "andronescu"? Ii bac dat pe regulile ei. Repetabila povara, este? Dar de ce nu schimbati regulile, daca aveti altele mai bune , ca doar nu-s batute-n cuie, sunt puse pe hartie! Si-a fost timp berechet! Inapoi la Spiru Haret! on: il momesc pe RoAp, ca iar mazgaleste pe topicul d-lui JanetNica. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoAp Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 Repetabila povara, este? Dar de ce nu schimbati regulile, daca aveti altele mai bune , ca doar nu-s batute-n cuie, sunt puse pe hartie! Si-a fost timp berechet! Inapoi la Spiru Haret! on: il momesc pe RoAp, ca iar mazgaleste pe topicul d-lui JanetNica. Revin la teoria mea. Momentul zero. Despre timp e de discutat. Nu-i suficient un telefon, sa zic asa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nevermind Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 Zambesc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vesperala Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 Doream doar sa inteleg ce nu trebuie sa fac pe aici pentru a nu starni mania unui administrator. Nu am urmărit momentul despre care vorbiţi, însă ambii admini ai forumului (Asimetric şi Gabi) sunt imposibil de mâniat. nevermind why PS: Lui pnv i-am spus eu însămi cândva că accesul la server e doar la root admin; se pare că a uitat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mephisto Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 (edited) Pentru trolling se ia ban?! Sau era trolling repetat? PNV era tipul ala cu un motan in avatar? Una peste alta, trollingul nu e ceva rau in esenta. Mai ales cand e facut pe topice nascute moarte. Uneori poate fi chiar amuzant. Inclusiv pentru ceilalti. Nu merg pana acolo incat a spune ca Horatiu Malaiele avea absoluta dreptate cand spunea ca seriozitatea e refugiul mediocrilor, insa uneori un zambet, fie si idiot, e mai bun decat 100 de idei serioase dar tampite. later edit: M-am uitat si eu la avizier. Si... Am scris in aria specializata motivul. De fapt tocmai motivul nu l-ai scris. Mai bine zis, incadrarea. Pentru asta http://www.vesperala.com/index.php?showtopic=18784 Mai mult de atat nu am ce spune... Nu comentez sanctiunea, desi corect mi se parea sa fi fost data de altcineva decat partea vatamata. Insa motivul nu mi se pare deloc trolling. Ci "jigniri" sau ceva in genul asta. --------- Si, daca tot m-am plimbat pe acolo, mi s-a parut haios ca Lucarelli are cel mai bogat cazier Edited July 6, 2011 by Mephisto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vesperala Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 - Am convingerea că banul a fost dat pentru limbaj. - Nu ştiu să compar ideile tâmpite cu zâmbetul idiot. - Cred că sunt mai multe avatare cu mâţe. It is better to be vaguely right than exactly wrong. Nu comentez sanctiunea, desi corect mi se parea sa fi fost data de altcineva decat partea vatamata. Insa motivul nu mi se pare deloc trolling. Ci "jigniri" sau ceva in genul asta. Nu a spus nimeni că s-a dat banul pentru trolling, cel puţin eu nu am văzut scris acest motiv. Dacă partea vătămată are suficiente butoane să se descurce, ceilalţi din moderare lasă lucrurile să curgă. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asimetric Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 Ce fac acum? Stau si citesc o pagina plina cu offtopic. Si ma gandesc ce sa fac cu ea. De ce sa nu-si vada fiecare de treaba lui? Nu. Nu se poate. E democratie. Nu de-asta au facut cetatenii revolutia din 1989? Ba da. Ca sa se poata debita liber pe forumuri. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mephisto Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 (edited) - Am convingerea că banul a fost dat pentru limbaj. Si eu. - Nu ştiu să compar ideile tâmpite cu zâmbetul idiot. E simplu. Primele creaza cel putin potentiale riscuri. zambetul idiot sau din motive idioate nu poate face rau nimanui. - Cred că sunt mai multe avatare cu mâţe. Nu, nu, m-am lamurit, nu era el. ma gandeam la Pufonel, dar nu imi venea in minte nickul. Nu a spus nimeni că s-a dat banul pentru trolling, cel puţin eu nu am văzut scris acest motiv. Nu, n-a spus. E mai sus o discutie in care cineva intreaba despre troling si apoi se aluneca in subiectul banarii acelui user, fie-i viata reala usoara. Si, probabil ca am facut mecanic legatura. Mi-as face traeba aia cu mea..., dar naiba a mai vazut drak autocritic? Dacă partea vătămată are suficiente butoane să se descurce, ceilalţi din moderare lasă lucrurile să curgă. De acord cu aspectul tehnic. Eu remarcam eventuala incompatibilitate. Stiu, un forum nu e pana la urma o instanta de judecata. dar asa, ca principiu... Si daca un alt moderator ar fi apreciat ca fapta comisa de pnv nu e atat de grava incat sa i se dea ban ci doar o suspendare pe nu stiu cate zile? Ce fac acum? Stau si citesc o pagina plina cu offtopic. Si ma gandesc ce sa fac cu ea. De ce sa nu-si vada fiecare de treaba lui? Nu. Nu se poate. E democratie. Nu de-asta au facut cetatenii revolutia din 1989? Da. Ca sa se poata debita liber pe forumuri. Nu vrei sa punem si mainile la spate si sa ridicam doua degete? Scuze ca ti-am dat senzatia ca pun la indoiala capacitatile tale apreciative. De fapt chiar n-am facut-o, si eu il banam pe respectivul pentru limbajul ala.. Trec peste deliberata ta folosire a termnului "a debita", menita (sa nu negi, ca nu tine) a sugera...altceva. Ma simt prea generos ca sa te iau in seama. Ah si da, in cazul in care n-ai aflat. SI DE ASTA au facut cetatenii revolutia aia. Stiu ca te-ai vrut spiritual si apreciez. Efortul. Ca altceva...hm..hm... (tuse seaca, semnificativa). Edited July 6, 2011 by Mephisto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vesperala Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 De acord cu aspectul tehnic. Eu remarcam eventuala incompatibilitate. Stiu, un forum nu e pana la urma o instanta de judecata. dar asa, ca principiu... Si daca un alt moderator ar fi apreciat ca fapta comisa de pnv nu e atat de grava incat sa i se dea ban ci doar o suspendare pe nu stiu cate zile?Deşi din principiu mereu am considerat că e normal ca pe moderatori să îi intereseze doar propria activitate, nu să stea să o judece pe a colegilor, regulamentul echipei permite desigur şi astfel de mini-arbitraje; dar ele s-ar face totuşi "ierarhic". Şi cum deasupra adminilor e cerul cu stele... eu sper să vă simţiţi bine aici şi să vă enervaţi mai rar pe ei. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mephisto Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 Nu, n-ai inteles. Nu e vorba ca un moderator sa judece (sau cenzureze) activitatea altui moderator. Nici macar cand modereaza aceeasi arie, cu atat mai putin cand pastoresc pe pajisti diferite. Eu invocam situatia cand nu moderatorul-parte vatamata l-ar fi judecat si condamnat pe respectivul ci un alt moderator, neutru. Care in principiu, ar fi fost obiectiv. Sau, cel putin, mai greu de banuit de subiectivism. Repet, nu il apar pe "infractor", probabil ca si eu as fi decis ca merita banat. Insa nu stiu daca as fi facut-o in cazul in care eu eram subiectul injuriilor, asta spuneam. Whatever, discutam discutii. Contrar scopurilor pentru care s-au umplut cimiterele de eroi, in '89. Cat despre cer...constelatiile aveau cu totul alta pozitie cand eu m-am enervat ultima data pe un moderator. Uneori mi se pare ca au trecut eoni. Actually, nu imi mai permit sa am sentimente extreme pentru ei. De nici un fel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciu Piciu Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 citesc despre chineji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mephisto Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 (edited) haaa!? Edit: scuze abia acum am vazut despre ce trebuia sa scriem aici. So, on topic: editez postul in care ma miram ce legatura au chinezii cu prefectura. Edited July 6, 2011 by Mephisto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asimetric Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 Ok, Ca sa lamurim treaba si sa stopez aceasta nebunie inutila, pentru nimic. Omul a primit o suspendare prealabila de 7 zile. Pentru ca scapase de sub control, in sensul ca posta din ce in ce mai mult, total aiurea, cu jigniri si offtopic. Vad ca lumea s-a impiedicat exact in ceea ce era neimportant. Adica toti s-au referit la forma, toti au vazut doar eticheta. Cea de "trolling". O denumire pe care, printr-o imprecizie tehnica, am dat-o eu (asa o stiam eu). Asta am recunoscut-o. Dar fondul ramane cel pe care l-am expus mai sus. Apoi, dupa cele 7 zile, s-a intors si a postat o scrisoare "de dragoste" adresata mie. Din acel moment obiectivismul a iesit din discutie. Oricum, in realitate, nu e niciodata in discutie, atata timp cat nu sunt judecator si de decizia mea nu depinde vietile unor cetateni. Plus ca a cerut banarea. Cum puteam sa-l las nesatisfacut? PS: Sunt multi destepti pe aici. Multi se cred adevarate staruri si au impresia ca, atunci cand se apuca sa tasteze, se opreste timpul in loc, iar cand apasa butonul "Adauga raspuns", toti ceilalti useri cad lesinati la picioarele lor. Jignirile si intepaturile sub forma de metafore sunt armele lor care, aparent, le ofera o superioritate intelectuala. Armele mele sunt butoanele de moderare. So, hit me. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mnemosyne Posted July 7, 2011 Report Share Posted July 7, 2011 http://cuvintetacute.wordpress.com/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts