alina Posted September 26, 2008 Report Share Posted September 26, 2008 M-am abonat la revista de dezvoltare personala Body Mind Spirit Magazine si am primit deja primul numar. Mi-a placut foarte mult articolul "Dulcele hot al vietii": "Studii intreprinse in America arata ca oamneii consuma in fiecare an aproape tot atat zahar cat cantaresc! Cu siguranta nici romanii nu stau mai bine. Asa ca am vrut sa aflam ce este zaharul, care e valoarea sa nutritiva si ce probleme poate cauza." Va recomand sa-l cititi in nr 4 al revistei din luna septembrie. :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted September 26, 2008 Report Share Posted September 26, 2008 Ca zaharul este toxic nu mai este un secret, ca ne-am obisnuit si parca nu putem renunta la el, de asemenea. Ducem o viata otravita, asta e cert, de aceea si speranta de viata a scazut si scade in continuare drastic. Iar un capitol la care suntem deficitari, ca multe altele, este si educatia alimentara. De multe ori ceea ce ne place cel mai tare este si interzis. Zaharul este unul dintre alimentele cele mai studiate si mai contestate de medicina, fie ea clasica ori naturista. Fiind un aliment foarte concentrat, el uzeaza pur si simplu anumite organe. Initial ajuns in sange provoaca hiperglicemia, pancreasul riposteaza, creand mai multa insulina decat in mod normal, provocand imediat o scadere a zaharului din sange, instalandu-se astfel hipoglicemia, lucru ce se va repercuta asupra organismului printr-o stare nervoasa marita. Toate aceste alternante, duc la dereglarea intregului metabolism si, in timp, obosesc si uzeaza organismul in special pancreasul, epuizand in acelasi timp si sistemul nervos. Bunica mea avea o vorba: "Potriveala-i din buza, cata mamaliga si branza". Ceea ce insemna ca o viata echilibrata alimentar, fara abuzuri, este o viata si sanatoasa si mai lunga. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsara Posted September 26, 2008 Report Share Posted September 26, 2008 Fix aseara ma intrebam cum se face zaharul. Bine ca stiu ca din sfecla de zahar care presupun ca e presata si iese un lichid. Dar cum fac ca acel lichid sa se cristalizeze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristi Posted September 26, 2008 Report Share Posted September 26, 2008 Zaharul e daunator fiindca e anormal de concentrat si anormal de frecvent folosit; el nu e in sine o substanta toxica. Va spun insa un alt produs care e cancerigen dovedit: margarina. Si nimeni nu se panicheaza, interesele materiale sunt mari, firmele mari acopera buzunarele responsabililor...si lucrurile merg inainte. Toata lumea stie ca zaharul nu se altereaza. Motivul nu e cum ca ar fi toxic, ci e mult mai simplu: e mult prea concentrat pentru ca microorganismele sa se poata dezvolta in el si in plus nu are nimic altceva decat zaharoza, lipsindu-i microelementele, vitaminele etc. Margarina la fel nu se strica decat dupa o lunga expunere la aer si caldura; motivul e ca e o substanta nenaturala si fiind nenaturala, nu exista enzime in lumea vie care sa o degradeze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.