Jump to content
Vesperala Forum

Bonsai


Folderaş

Recommended Posts

:rolleyes: dacă zic că e reclamă ...

 

ce avea aşa special acel ficus? ce fel de ficus era?

de ce abia atunci?

şi de ce nu ai postat după ce îl cumpărai?

uite ce anume am vrut sa cumpar ! pretul nu vi-l spun decat la cerere , dar va pot spune doar ca pretul creste exponential in functie de centimetri .

Este cel din centru , zicea ceva de 30 cm . nu am putut face o poza mai clara!

post-368-1222861152_thumb.jpg

Edited by Folderaş
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Se pare ca intr-adevar nu i-a placut ceva, o combinatie intre prea multa apa ( acum ca vine iarna nu mai are nevoie de atat de multa ) , lipsa luminii si radiatia de la calculator. Initial vazusem micute "cioturi" fara fruzne si le-ai taiat, apoi i s-a uscat cu totul o crenguta si am taiat-o si acum de cateva zile o mladita destul de lunga s-a ingalbenit, iara zi am vazut ca ii pica acele frunze. Stau si ma intreb: dupa ce pica toate sa tai mladita cu totul sau doar pe jumatate fiind posibil sa mai inmugureasca?

E ciudat insa ca pe celelalte crengute da frunzulite noi si chiar floricele :confused:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Sam, am gasit un filmulet, poate te ajuta...

 

http://video.acasa.ro/view_video/41a80e7d9...bonsaiului.html

Mersisss :airkiss:

 

Am urmarit filmuletul. La planturta mea nu cred ca e posibila scufundarea pentru ca eu i-am schimbat pamantul. In magazin avea un pamant mai lutos care daca-l bagai in apa ramanea acolo :imao: , eu l-am schimbat in primavara cu unul de flori si imediat il ia apa. Asa ca trebuyie sa-l ud, dar am inteles ca trebuie udat bine, pana ii iese apa pe gaurica de scurgere. De praful de pe frunze nu am scapat nici daca-l tot stropesc. Dupa ce l-am mai tuns un pic, acum e plin de boboci de flori, ca o explozie, dar din vara nici op floare nu a mai ajuns sa infloreasca. Se usuca :cry: M-am gandit ca vrea ingrasamant ... nu i-am gasit special pentru ei, care sa fie echilibrat ...

Edited by samsara
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

100549mare.jpg

 

În timpul verii, când temperaturile depăşesc 40 de grade Celsius, este bine ca bonsaii de interior să fie puşi într-un loc unde pătrunde aer curat şi unde arbuştii primesc lumina soarelui. Dacă temperaturile sunt sub această limită, arbuştii trebuie aduşi în casă. Este recomandat ca trecerea să se facă treptat, pentru a lăsa copăcelul să se acomodeze cu noul mediu. Poziţia ideală pentru un astfel de arbust este cu faţa spre sud, spre soare.

Nu uitaţi să udaţi bonsaiul şi nu lăsaţi niciodată solul să se usuce complet. Programul de udat poate să varieze în funcţie de dimensiunea ghiveciului, de tipul de sol şi de specia de bonzai pe care o îngrijiţi. Evaluaţi nevoile de apă ale copăcelului şi adaptaţi programul de udat în funcţie de acestea.

În lunile reci, specialiştii recomandă ca ghiveciul în care creşte bonsaiul să fie mutat într-o tăviţă umplută cu pietriş pe care trebuie să îl udaţi. Astfel îi veţi oferi arbustului suficientă umiditate care să compenseze cantitatea de apă evaporată din cauza sistemului de încălzire.

Este necesar să adăugaţi şi îngrăşăminte în ghiveciul bonsaiului şi să completaţi periodic cantitatea de pământ, pentru a asigura nivelul de substanţe nutritive de care acesta are nevoie.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...