pufonel Posted March 17, 2009 Report Posted March 17, 2009 John Updike= Fugi, Rabbit! Prima carte din seria inceputa in 1960! Acum citesc "O luna de duminici", tot de Updike, aparuta in colectia Cotidianul. Daca pot spune asa, o carte placut de socanta, nerecomandata minorilor si pudibonzilor! Quote
maddy86 Posted April 1, 2009 Report Posted April 1, 2009 sa traiasca inginerul Sa traiasca inginerul !Β Β Β Β Pe strada Toamnei, unde, Pomii-si scuturau povara, Locuia o cuconita Blonda si frumoasa - Clara!Β Avea trup de crin si gura Rosie ca o muscata, Sanii, doua crizanteme Si era si maritata.Β Sotul ei, Avram Barbulea, Voiajor prin toata tara , Pleca luni de dimineata Si venea sambata seara.Β Astfel ca, in alte zile, Clara dulce , dragastoasa, Marti si joi, sa se distreze, Ma primea pe mine-n casa.Β Ii citeam poeme, versuri, Ma-mbatam de glasul ei, Ne spuneam povesti, si-n urma Petreceam, ca de-obicei.Β Casa-n care dragei mele Ii fusese scris sa sada, Avea doua-apartamente Cu balcoanele spre strada.Β Jos, in gang, urcai o scara, Care-asa, din construire, Nu avea alta intrare, Nu avea alta iesire.Β Iar alaturi, statea Sprinta Cu barbatul sau, Haim Malne, Care-avea tot astfel casa Si tot astfel de balcoane.Β Nimeni, nimeni, numai scara Luminata de un bec, Ma stia cand vin la Clara, Mai ales, stia cand plec.Β Vremea-si impletea cununa Si destinul priveghea, Sa gustam din fericirea Dragostei, si eu si ea.Β Da-ntr-o noapte violenta, Cand cu draga ma distram, Se-auzira pasi pe scara Si ea-mi spune: - Vine-Avram!Β Ma imbrac in fuga, fulger, Vinovat ca un borfas Si deschid in graba usa Si-mi dau drumu-n balconas.Β Doamne, Tu, care scapat-ai De la jertfa pe Isac, Fa si-acuma o minune Si ma-nvata ce sa fac?Β Si precaut, fara voie, Instinctiv, eu fac un salt Si-ntr-o clipa sunt alaturi, In balconul celalalt.Β Situatia e grava, Simt in creier un ciclon, Ce ma fac daca vecinul Ma gaseste in balcon?!Β Sa sar jos, cu neputinta! Trotuarul e departe, Simt in cerebel o lupta Si pe viata, si pe moarte!Β Si de-odata se deschide Usa-ntr-un moment fatal, Si-n chenarul ei apare Sotul Clarei, personal!Β Eu inghet si gura-mi muta Nici o soapta nu indruga! Si ridic in semn de spaima Bratele, in semn de ruga...Β Pe cand el, vazandu-mi halul, Ca sa-mi crute umilinta, A dedus fara-ndoiala Ca am fost surprins la Sprinta.Β Si intelegand din semne Ca-i cer mila ca un prost, Mi-a dat mana sa sar iarasi In balconu-n care-am fost!Β A deschis cu grija usa , Nici un zvon sa n-o alarme Si, cu patos i-a spus Clarei, Care se facea ca doarme:Β - Nu ti-am spus eu, Clara draga, Cum ca Sprinta-i o stricata? Uite de-unde are blana, Skong, cu care-i imbracata!Β Vino-ncoa, poete draga Si iti jur pe Dumnezeu, Ca n-o sa ne stie nimeni, Nici sotia, nici chiar eu!Β M-a condus de mana vesel, Iara eu priveam cuminte, Trupul Clarei, strans in brate Cu o ora inainte.Β Si cand m-am vazut in strada, M-am rugat, c-asa mi-e firea, Sa traiasca inginerul Care-a construit cladirea!Β Fiindca ce faceam eu daca, Ma pastea un ghinion, Si aceasta casa-a Clarei Avea numai un balcon?! Β Β Β Quote
Cryss Posted April 8, 2009 Report Posted April 8, 2009 Mie nu prea imi place poezia.. prefer proza. Ultima carte pe care am citit-o a fost prin Februarie, Dracula de Bram Stoker. Acum citesc Doamna Bovary. Quote
Lucareli Posted April 8, 2009 Report Posted April 8, 2009 Mie nu prea imi place poezia.. prefer proza. Ultima carte pe care am citit-o a fost prin Februarie, Dracula de Bram Stoker. Acum citesc Doamna Bovary. buna alegere, imi place si mie flaubert, eu am citit-o in facultate, un pic trista ce-i drept povestea ei... Quote
sakura Posted April 25, 2009 Report Posted April 25, 2009 php, mysql si apache si printre altele Caractere - La Bruyere intrebare: manga/comic books se iau in considerare? daca da: Liar Game, MPD Psycho, Alive Final Evolution, Bloody Monday, Angel Heart, Claymore and others ... Quote
Catalin X Posted May 19, 2009 Report Posted May 19, 2009 (edited) Muriel Spark - Domnisoara Brodie in floarea varstei ( colectia Cotidianul ) . In nemernicia mea , trebuie sa recunosc ca am cam evitat cartile scrise de femei . Si asta nu din din cauza ca as fi misogin . In afara de inevitabilele surori Bronte , Susan Sontag , ceva Agatha Christie , un pic de Rodica Ojog-Brasoveanu si ( sper ) inca vreo cateva care nu-mi vin acum in cap , nu prea m-am omorat dupa literatura feminina . Cartea asta este scrisa de o femeie ; este cu (si despre ) femei/fete ( personajele masculine exista doar ca sa le puna in evidenta pe cele feminine ) dar , cu toate astea am citit-o pe narasuflate . V-o recomand si voua . Este subtire , dar referitor ( strict ) la numarul de pagini .Β Β Edited May 19, 2009 by catalin n Quote
pufonel Posted May 19, 2009 Report Posted May 19, 2009 Muriel Spark - Domnisoara Brodie in floarea varstei ( colectia Cotidianul ) . In nemernicia mea , trebuie sa recunosc ca am cam evitat cartile scrise de femei . Si asta nu din din cauza ca as fi misogin . In afara de inevitabilele surori Bronte , Susan Sontag , ceva Agatha Christie , un pic de Rodica Ojog-Brasoveanu si ( sper ) inca vreo cateva care nu-mi vin acum in cap , nu prea m-am omorat dupa literatura feminina . Cartea asta este scrisa de o femeie ; este cu (si despre ) femei/fete ( personajele masculine exista doar ca sa le puna in evidenta pe cele feminine ) dar , cu toate astea am citit-o pe narasuflate . V-o recomand si voua . Este subtire , dar referitor ( strict ) la numarul de pagini . Intr-adevar superba cartea! Eu am citit aproape toata col;ectia Cotidianuyl si am gasit in ea multe carti de top, dintre care face parte si cea aleasa de tine.Β On topic: daca vreti sa va distrati si va place umorul englezesc, vi-l recomand pe Saki. Am citit recent un volum de povestiri ("Lighioane si supralighioane"), o lectura usoara, dar plina de ironie fina la adresa nobilimii engleze de la inceputul secolului XX. Daca aveti la indemana antologia "Umor cu premeditare" din colectia Cotidianul, cautati povestirea Tobermory, despre un motan care a fost invatat sa vorbeasca si care a inceput sa dezvaluie detalii picante din conversatiile celor din jur. Quote
Narcisa Posted February 9, 2010 Report Posted February 9, 2010 " Iarna vrajbei noastre", de Jon Steinbeck. Nu va speriati, nu ne-au dibuit cu camera ascunsa, nu de forumul nostru e vorba. Quote
BigDefender Posted February 9, 2010 Report Posted February 9, 2010 Seria AVALON=6 volume, autor Marion Zimmer Bradley, despre druizii din Britonia, religia lor, Regele Arthur si Masa Rotunda, Sfantul Graal si Excalibur, si cum s-au crestinat englezii! Quote
tequila Posted February 10, 2010 Report Posted February 10, 2010 "Bucurestii de altadata" de Constantin Bacalbasa, mi se pare fascinanta, o recomand Quote
gbrgeorge Posted February 15, 2010 Report Posted February 15, 2010 Profit de seria JULES VERNE si m-am apucat sa citesc 20.000 leghe sub mari. Quote
pufonel Posted March 17, 2010 Report Posted March 17, 2010 Am terminat de curand Zgomotul si furia, de Faulkner. Foarte greu digerabila, dar pana la urma iti lasa un sentiment pe care nu poti sa-l treci cu vederea. E ca un gol care se casca si care simti ca, daca ar mai fi tunut cartea vreo suta de pagini, te-ar fi inghitit cu totul. Quote
piko Posted March 17, 2010 Report Posted March 17, 2010 Am inceput sa citesc "Design Inteligent - Mesajul de la Designeri", scrisa de Rael. O citesc mai greu deoarece o am pe calculator si e obositor pentru ochi,in orice caz , cartea este minunata, va recomand sa o cititi daca vreti ceva mai diferit. Just try it. Quote
Catalin X Posted May 10, 2010 Report Posted May 10, 2010 Vara nimanui , de Radu Anton Roman Β Mi-e dor de Radu Anton Roman ... Mi-e dor de aparitiile lui pline de substanta de la ProTv . Cred ca emisiunile lui au fost nu doar culinare , ci si culturale . Era printre putinii de pe sticla care putea sa releve si lucruri frumoase din Romania . De asta , cand am vazut cartea la un ambulant , am cumparat-o imediat . Daca mi-a placut ? Nu ! Deloc . O poveste pescareasca din Delta grefata , din pacate , pe realitatea comunista , realitate pe care n-a ignorat-o , sau n-a pus-o in plan secundar , ci dimpotriva . A umflat-o si a facut-o erou principal , desi povestea pescareasca putea avea potential . Nu e genul de carte , din anii 70-80 , in care autorul facea mici concesii pentru a fenta cenzura . Cartea asta nu este valoare impachetata in Scanteia ci invers : rahat comunist ( scuzati-mi tusele prea groase , poate ) invelit intr-un pic de literatura buna . Din punctul meu de vedere , Radu Anton Roman ori a facut exces de zel ori a fost doar o incercare de a trece de cenzura dusa prea departe . Dar , este doar parerea mea si , la fel ca inainte de a citi cartea , mi-e dor de Radu Anton Roman ... Quote
Catalin X Posted May 11, 2010 Report Posted May 11, 2010 Vara nimanui , de Radu Anton Roman Β Mi-e dor de Radu Anton Roman ... Mi-e dor de aparitiile lui pline de substanta de la ProTv . Cred ca emisiunile lui au fost nu doar culinare , ci si culturale . Era printre putinii de pe sticla care putea sa releve si lucruri frumoase din Romania . De asta , cand am vazut cartea la un ambulant , am cumparat-o imediat . Daca mi-a placut ? Nu ! Deloc . O poveste pescareasca din Delta grefata , din pacate , pe realitatea comunista , realitate pe care n-a ignorat-o , sau n-a pus-o in plan secundar , ci dimpotriva . A umflat-o si a facut-o erou principal , desi povestea pescareasca putea avea potential . Nu e genul de carte , din anii 70-80 , in care autorul facea mici concesii pentru a fenta cenzura . Cartea asta nu este valoare impachetata in Scanteia ci invers : rahat comunist ( scuzati-mi tusele prea groase , poate ) invelit intr-un pic de literatura buna . Din punctul meu de vedere , Radu Anton Roman ori a facut exces de zel ori a fost doar o incercare de a trece de cenzura dusa prea departe . Dar , este doar parerea mea si , la fel ca inainte de a citi cartea , mi-e dor de Radu Anton Roman ... Imi place sa cred ca dezacordul asta este o scapare ... Quote
BigDefender Posted May 11, 2010 Report Posted May 11, 2010 Orson Scott Card=SF heroy-fanasy, saga UMBRELOR: -U lui Ender; -U Hegemonului; -U Marionetelor; -U Uriasului. Ed.Nemira 2007-2009. Quote
samsara Posted September 5, 2010 Report Posted September 5, 2010 Lumina in amurg de Xavier de MontepinΒ Strigatul marii de Elena Gronov-MarinescuΒ Sa visezi in crangul cu salcami de Ion Lila Quote
Rocozaur Posted September 5, 2010 Report Posted September 5, 2010 Marea Teorema a lui Fermat - Simon Singh Quote
BigDefender Posted September 5, 2010 Report Posted September 5, 2010 Kim Stanley Robinson, trilogia "Marte", Ed.Nemira 2006, colectia Nautilus: -Marte rosu; -Marte verde; -Marte albastru. Quote
Recommended Posts