Narcisa Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Puritate Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narcisa Posted February 7, 2020 Report Share Posted February 7, 2020 Recviem pentru un catel de Alexandru Ciocalteu Nu mai e la noi acasa la fel. Nici pe strada nu mai e. Vezi, mamico , cum esti? De ce l/ai dat acolo sa/i faca injectie? eu stiu ca l/a durut rau si a tipat dupa mine Si dupa tine a tipat, ca el nu/si stie mamica. Pe cine sa strige el? Ca n/a avut un Doamne/Doamne al lui. Numai pe noi ne stia. O fi zis in mintea lui de catel ca noi suntem mama si tata lui. Mamicuta mea, de ce nu ma opresc din plans? Daca ma joc cu copiii imi mai trece, dar nu/mi trece de tot... Cand n/o sa mai fiu asa trist? Peste o noapte, maine, cand vine bunica, peste doua saptamani, duminica? Acum parca m/am mai linistit ,cum le trece oamenilor supararea? E de la domnul acela tristetea? A inventat/o cineva ? Un nene rau... O fi simtit el ca noi facem ceva pentru el? O fi simtit el ca eu plang, ca si tu plangi? Dar ca moare o fi simtit? Cum e cand mori? Cum e ? Te doare? S/o fi bucurat ca eram langa el? Ce zici? S/o fi bucurat? Ca abia mai bea putina apa din castronel si nu mai dadea din coada aia deloc/deloc. .................................................................. Si ce daca nu/si mai misca labutele? Pai ii faceam eu un carucior cu manete mici, sa se mai miste un pic macar pe/aici, pe balcon. Il mai inpingeam, mai dadea si el din labute. Ii puneam si baterie, volan, roate de la masinuta mea. I le dadeam, zau ca i le dadeam! Mai bine murea noaptea, sa nu sufere. Vreau sa/i fac un sicrias, cu o cruce mica dar sa nu i/o fure, sa ai grija... Nu murea el mai linistit in mainile tale alea calde si moi? Nici nu s/ar fi zbatut. Ori la la mine, pe pernuta Sa/si lase sufletul acolo, sa/l iau seara/n brate, sa/l legan, sa/i mai spun ce e pe afara. Ma rugam de tantile alea din parc sa vina cu prietenii lui pe la el. Cu Pufi, cu Tano, cu Piki... Crezi c/ar fi venit, ce zici ? Ca/l iubeau si ele. El s/ar fi dus daca/l chemau. Ca era cumsecade si... Doamne al cateilor, lasa/l inapoi langa mine, ca alta bucurie n/o sa mai am! De ce sa/l ingroape? De ce trebuie? Cine a zis? Tot Domnul acela? Are El sufletul asta? ........................................... Nu vreau acolo, inauntru, acolo, jos! Nu vreaaaau! Ca colo sunt viermi si/l ciupesc ............................................. Te rog eu frumos de tot Mai lasa/l sa/l mai vad putin Sa/i spun, sa/l mangai poate... La suprafata nu se/ngroapa? Cine a zis asa? Las/c/o sa/nvie din nou, acolo, intr/o burtica de catea si eu o sa/l astept. Dar mai stie el drumul pan/la noi acasa? Cum ma mai gaseste? O sa stie el sa ma gaseasca? Dac/ar sti ce dor imi este... Cine/o fi mamica lui? S/o rog eu frumos... Cum s/o caut prin lumea asta? Macar s/o anunt ca e al nostru, sa nu/l dea! ....................................... Nu o sa mai plang asa toate zilele urmatoare, nu o sa mai plang niciodata. o sa iau o pusca si o sa omor toti cateii din lumea asta, pe toti, pe toti, unu sa nu mai ramaie! Ca nu pot sa/i vad cum sufera, cu ochisorii aia care ma cauta cu labutele spre mine, sa port eu grija lor. Uita/te la mine cat sunt de puternic, uite/te cum ma/ncordez, ca sa nu plang, stii... Stii tu ce mult... mamicuta mea, catelusul meu, sufletelul meu, nebunelul meu, ochisorii mei... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts