Jump to content
Vesperala Forum

Recommended Posts

Posted
Distinsa Admin Vesperala,

Poate isi aminteste ca in alte forumuri initiate vorbeam si eu despre colectii.

Ce am colectionat? Va aduc in prim-plan un singur argument:

DONAŢIE

Domnul Mihai LEONTE DIN Moldova Veche, jud. Caraş-Severin, ne scrie,

„Am adunat în cei 35 ani de apariţie a Magazinului Istoric întreaga colecţie, am legat-o în câte două volume pe an, 6 numere , excepţie anul 1967, unde e un singur volum.

Consultându-mă cu soţia şi copii, am hotărât să donăm întreaga colecţie astfel aranjată Grupului Şcolar Industrial Moldova-Nouă, pentru ca, la conţinutul acestei inepuizabile enciclopedii, care este revista Magazin Istoric, să aibă acces cât mai mulţi cititori, respectiv elevii. Aduc pe această cale un omagiu deosebit tuturor celor care lucrează în învăţământul românesc, cărora, chiar la adânci bătrâneţi le datorăm respectul pentru îndrumările primite în şcoală.

Răspuns apărut la rubrica „Dialog cu cititorii” din Magazin Istoric – martie 2003

Avem a invata din gestul dumneavoastra. Nu e putin lucru. :d1:

• Replies 83
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
Distinsa Admin Vesperala,

Poate isi aminteste ca in alte forumuri initiate vorbeam si eu despre colectii.

Ce am colectionat? Va aduc in prim-plan un singur argument:

DONAŢIE

Domnul Mihai LEONTE DIN Moldova Veche, jud. Caraş-Severin, ne scrie,

„Am adunat în cei 35 ani de apariţie a Magazinului Istoric întreaga colecţie, am legat-o în câte două volume pe an, 6 numere , excepţie anul 1967, unde e un singur volum.

Consultându-mă cu soţia şi copii, am hotărât să donăm întreaga colecţie astfel aranjată Grupului Şcolar Industrial Moldova-Nouă, pentru ca, la conţinutul acestei inepuizabile enciclopedii, care este revista Magazin Istoric, să aibă acces cât mai mulţi cititori, respectiv elevii. Aduc pe această cale un omagiu deosebit tuturor celor care lucrează în învăţământul românesc, cărora, chiar la adânci bătrâneţi le datorăm respectul pentru îndrumările primite în şcoală.

Răspuns apărut la rubrica „Dialog cu cititorii” din Magazin Istoric – martie 2003

Un gest nobil de la un suflet la fel de nobil...Acestea-s colectiile care ne imbogatesc sufletul , "adevarate comori de spirit romanesc". Cu deosebita admiratie , Domnule Leonte.

Posted
Distinsa Admin Vesperala

:) admirabil gestul cu adevărat

îmi amintesc şi o colecţie cu flori de mină :rolleyes:

• 2 months later...
Posted

Timbre filatelice(daaa..) , reviste auto am mai colectionat la un anumit moment, carti...sunt destul de multe.

Cu totii suntem colectionari insa , colectionari de amintiri , de saruturi , de priviri , de atingeri.. fara a o sti.. :)

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Cutii de chibrite de pe toate meleagurile unde am umblat. Linistit pot aproviziona un magazin de cartier 3 luni...

• 3 weeks later...
Posted (edited)

am colectionat magazinul istoric dar am daruit toate cartile lui danco, lui ii folosesc mai mult decat mie...acum colectionez ingerasi-statuete :giveheart:

Edited by LIVIA
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

machete pe care le construiesti :D

cand eram prin clasele 1-4 (probabil a 3-a) au aparut primele semne de obsesie. prima mea macheta a fost un avionas din al doilea razboi (un mustang parca) apoi un F-16. prin clasa a 4-a am inceput vase, apoi niste masini dar cu totul altceva... adica nu trebuiau lipite, erau ca un kinder mai mare (mult mai mare), apoi s-a cam stins pasiunea ca nu prea mai gaseam machete sau erau prea scumpe.

recent s-a aprins din nou. vara asta am fost in belgia unde am gasit un magazin de machete (teancuri peste teancuri peste munti de machete). ieftine si faine. si acum tot trag de tatal meu sa-mi mai trimita machete:P

cateva poze:

http://img117.imageshack.us/gal.php?g=p1050314.jpg

in ordine de la stanga la dreapta: Bismarck (marea mea mandrie), Prinz Eugen, Graf Spee, USS America si Le Saint Louis

daca mai sunt pasionati de machete pe aici, poate facem topic separat:P

• 8 months later...
  • 1 year later...
Posted

eu colectionez monede si bancnote in special Romania, carti vechi, sabii, arme, tablouri, baionete, ceasuri si cam orice este vechi. Cu acesta ocazie daca e cineva care are de vanzare asemena obiecte as fi interesat.

bascaval@yahoo.com

Nihil Sine Deo

Posted

Aproape ca poti sa te infratesti cu paulvanorton. Si el e cu ceasurile vechi. Si de-ar fi numai de mana, ar fi o treaba, dar el nuuu. Tre' sa colectioneze si de alea de pereti si de alea de semineu. Daca ai sa cauti pe ici, pe forum, ai sa vezi peretii. M-a molipsit si pe mine, dar doar pe latura de ceasuri de dama, Asta ar fi ultima pasiune a mea prin molipsire. Din vechi am colectia de monede si bancnote, dar maaai ales colectiile impresionante de brichete si pixuri. Din copilarie mai pastrez clasoarele cu timbre.

• 3 months later...
  • 2 weeks later...