rubens Posted January 24, 2008 Report Posted January 24, 2008 potcoave uzate ( nu am decit doua, dar ce bucurie cind le-am gasit ) si cai verzi pe pereti .Nu e gluma .... Quote
puiu.t Posted January 24, 2008 Report Posted January 24, 2008 Aoleo..... Si tu ce i-ai zis? ) no comment!!!!!!! Quote
king_mihaitza Posted January 28, 2008 Report Posted January 28, 2008 Am de la amintiri de tot felul ,pana si triste,reviste de calculatoare,bibelouri ,figurine si animale mici,jucarii de plus,soundtrack-uri de filme,videoclipuri,filme, calendare,felicitari,icoane,vederi si carti postale pana la carti de la Cotidianul cumparate miercurea( am ratat doar 5 ) ,baticuri ,monede,insigne si bibliorafturi si alte reviste. Acuma mai strang si muzica de tot felul,nu mai prea conteaza genul,imi place sa ascult de toate,exceptand manele si incerc sa strang cat mai multe discografii cu putinta,sau sa am o colectie de muzica in calculator cat mai diversificata. Mai am bratari si tot felul de cruci si medalioane,insa colectia mea de suflet ramane cea de vederi. Cateodata,cand mai gasesc o poza mai faina,o copiez si aia si o pun la folderul my pictures din calculator. Recent,am inceput sa adun desene animate de tot felul,si am deja 1 giga in calculator . Quote
danco Posted March 3, 2008 Report Posted March 3, 2008 Cel mai vechi obiect " de colectie" ce il am este o caramida "stampilata" cu initialele LVM (legio V mecedonica).cuscriere sinistograda, cartus cu aose laterala, cantonata la Potaissa (106-271 d.Cr), datata aprox an 170 d.Cr. Quote
LIVIA BATAIOSU Posted March 4, 2008 Report Posted March 4, 2008 eu colectionez vise si credeti-ma am unele foarte, foarte vechi Quote
Orpheus Posted March 7, 2008 Report Posted March 7, 2008 A fost o vreme cand colectionam timbre, trebuiau sa fie fara stampila, nebotite si daca erau si colita era perfect, apoi strangeam insigne, aveam insigne de tot felul, insa nu stiu cum s-a intamplat dar pur si simplu s-a ales praful de colectiile mele, a fost doar un hobby al copilariei dar tot imi pare rau dupa ele. Quote
Guest pnv Posted June 10, 2008 Report Posted June 10, 2008 Fiecare vârstă are propriile plăceri... demult (copil fiind) colecţionam cioburi colorate... ...adoram să privesc prin ele pe la vârsta când am crescut niţel (eram chiar o fire băieţoasă) colecţionam "gloanţe" făcute din sârmă îndoită sub forma literei U, pentru "pişcare" pe care mi le confecţionam singură. aveam sute de astfel de gloanţe, toate culorile şi combinaţiile de culori posibile. mai târziu am strâns mărţişoare, timbre şi vederi vechi. cred că la bătrâneţe voi strânge iconiţe... voi ce colecţionaţi şi ce aţi colecţionat de-a lungul vremii? ai aceeasi "fire baietoasa" si acum,si super misto. eu nu colectionez nimic,vad de parca ..,de parca n-ar fi mereu la fel cioburile acelea colorate pe care le vezi si Tu,caleidoscop le zicea pe-aici. imi cumpara tata,cand eram ...borac,era un tub in care se roteau toate bucatele acelea de ..sticla,era imaginatia noastra, a fiecaruia Colectionez ..imagini,mirosuri,ganduri,trairi de tot felul astea nu mi le poate lua nimeni,nici macar eu. si ..fara sa vreau,colectionez si ce simt acum. Quote
bb girl Posted June 26, 2008 Report Posted June 26, 2008 cand eram mica colectionam servetele acum colectionez vederi din locurile prin care umblu si mai colectionez pliculetze de ceai (ce se baga in apa fiarta) Quote
Asimetric Posted June 26, 2008 Report Posted June 26, 2008 (edited) Am colectionat poze cu jucatori ai Stelei, pe care le decupam de prin ziare. Cred ca aveam peste 600 de poze, de la Duckadam, Lacatus, Adrian Ilie, pana la contemporanul nostru Dica. Pe cele mai vechi le decupam din niste ziare aparute la inceputul anilor 90 (cred ca cineva din familie era de asemenea colectionar de chestii vechi). Acum nu cred ca mai am vreo fotografie din alea, le-am pierdut acum 2 ani. Cand aveam vreo 9 ani, mi se pareau interesante boabele de fasole. Dar nu erau orice fel de boabe de fasole. Erau de toate culorile (alb, rosu, maro, negru...), aveau tot felul de picatele, de linii, de striatii pe ele (si astea de toate culorile). Si din astea aveam vreo 90, si niciuna nu seamana cu cealalta. Acum sunt intr-o goana dupa Gigabyti care sa aiba legatura cu Steaua. Pana acum am 30 Gb in calculator, cuprinzand meciuri inregistrate (din 2003 pana in 2008, aproape toate meciurile, cu cateva exceptii + cateva secvente/meciuri intregi din perioada 1984-2000), imagini...etc. Si muzica...cat mai multa muzica rock (alternativ, progresiv sau rock'n'roll, fara metal) Incerc sa incep (i.e. planuiesc) o colectie de carti...diferenta fata de celelate colectii fiind ca asta necesita ceva bani, dar pana la batranete (adica pana pe la 35 de ani), poate reusesc sa o cresc, cu eforturi cat mai mici. Edited June 26, 2008 by Stelist_4_3v3r Quote
vesperala Posted June 26, 2008 Author Report Posted June 26, 2008 Incerc sa incep o colectie de carti...diferenta fata de celelate colectii fiind ca asta necesita ceva bani, dar pana la batranete (adica pana pe la 35 de ani), poate reusesc sa o cresc, cu eforturi cat mai mici. aşa, maică ...eu nu am îmbătrânit degeaba... colecţia mea de cărţi e mare, dar sunt toate de matematică.. Quote
Asimetric Posted June 26, 2008 Report Posted June 26, 2008 aşa, maică ...eu nu am îmbătrânit degeaba... colecţia mea de cărţi e mare, dar sunt toate de matematică.. Eu nu cred ca am citit in viata mea doua carti integral (am citit cateva, dar majoritatea au ramas neterminate), si, acum, la varsta a doua, m-a apucat un dor de a citi...nu stiu de ce. Quote
Folderaş Posted August 29, 2008 Report Posted August 29, 2008 Nu stiu daca ii puteti spune colectie ! Tine mai mult de hobby ! Va pun o poza ca sa va fac curiosi ! Quote
BeRightBack Posted September 3, 2008 Report Posted September 3, 2008 Eu am descoperit ca am o colectie de... carnetele... De toate marimile, culorile... Agende mici, mari, carnetele cu arc, fara arc, cu foi, fara foi.. Imi place sa le cumpar, dar nu scriu nimic in ele... Si cand am deschis dulapul am vazut ca am o mica colectie acolo.. Quote
raul Posted September 5, 2008 Report Posted September 5, 2008 Cand eram mai mic colectionam timbre.. si acum imi mai fug ochii dupa asa ceva.Dar nu mai iau in serios treaba ca alta data. Quote
malitzia Posted October 2, 2008 Report Posted October 2, 2008 Cand eram mai mic colectionam timbre.. si acum imi mai fug ochii dupa asa ceva.Dar nu mai iau in serios treaba ca alta data. Eu am cautat timbre la posta si mi-au spus ca nu se mai vand la ei... As vrea sa mai cumpar, dar nu stiu pe unde se mai gasesc. Quote
vesperala Posted October 2, 2008 Author Report Posted October 2, 2008 Eu am cautat timbre la posta si mi-au spus ca nu se mai vand la ei... As vrea sa mai cumpar, dar nu stiu pe unde se mai gasesc. oraşele mari au filatelie.. Craiova ştiu sigur că are, am iubit acel loc Quote
gabriel Posted October 2, 2008 Report Posted October 2, 2008 (edited) colectionez amintiri Edited October 2, 2008 by gabriel Quote
malitzia Posted October 2, 2008 Report Posted October 2, 2008 Eu colectionam servetele de masa Si servetele am avut cateva sute, dar le-am aruncat pana la urma. Quote
samsara Posted October 2, 2008 Report Posted October 2, 2008 Eu am renuntat la ele cand m-am maritat acum colectionez zorzonele, margelute, cercelusi Quote
gabriel Posted October 2, 2008 Report Posted October 2, 2008 aa mi-am amintit ce colectionez,banuti ,monede,cred ca am monede din 5 tari , si bancnote, are bunica mea o bancnota de 5 milioane romaneasca si foarte veche , dar nu vrea sa mi=o dea Quote
cristi Posted October 9, 2008 Report Posted October 9, 2008 colectionez cactusi Am o colectie numeroasa si cand stau intre ei ma relaxez si ma deconectez. Quote
piko Posted October 9, 2008 Report Posted October 9, 2008 cand eram mic colectionam poze de la gumele Turbo Quote
Mihai LEONTE Posted October 18, 2008 Report Posted October 18, 2008 Distinsa Admin Vesperala, Poate isi aminteste ca in alte forumuri initiate vorbeam si eu despre colectii. Ce am colectionat? Va aduc in prim-plan un singur argument: *** DONAŢIE Domnul Mihai LEONTE DIN Moldova Veche, jud. Caraş-Severin, ne scrie, „Am adunat în cei 35 ani de apariţie a Magazinului Istoric întreaga colecţie, am legat-o în câte două volume pe an, 6 numere , excepţie anul 1967, unde e un singur volum. Consultându-mă cu soţia şi copii, am hotărât să donăm întreaga colecţie astfel aranjată Grupului Şcolar Industrial Moldova-Nouă, pentru ca, la conţinutul acestei inepuizabile enciclopedii, care este revista Magazin Istoric, să aibă acces cât mai mulţi cititori, respectiv elevii. Aduc pe această cale un omagiu deosebit tuturor celor care lucrează în învăţământul românesc, cărora, chiar la adânci bătrâneţi le datorăm respectul pentru îndrumările primite în şcoală. Răspuns apărut la rubrica „Dialog cu cititorii” din Magazin Istoric – martie 2003 Quote
Recommended Posts