constantin Posted July 17, 2008 Report Share Posted July 17, 2008 As vrea sa stiu daca e posibil ca o persoana pensionata pentru incapacitate de gr.II se poate intoarce in campul muncii renuntand desigur la pensie! Si daca da, ce demersuri trebuie sa faca?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
masterliviu Posted July 17, 2008 Report Share Posted July 17, 2008 As vrea sa stiu daca e posibil ca o persoana pensionata pentru incapacitate de gr.II se poate intoarce in campul muncii renuntand desigur la pensie! Si daca da, ce demersuri trebuie sa faca?! Parerea mea personala ( nu stiu legislatia ) : in aceasta situatie ar trebui mai intai sa ai un loc de munca sigur si in momentul cand esti angajat, deja, cei de la resurse umane (la locul de munca respectiv) stiu ce au de facut. Apoi cu o adeverinta (de la locul de munca) cred ca ar trebui sa mergi la Casa de Pensii ( locul de unde primesti pensia pentru incapacitate ) si sa declari ca renunti la pensie avand si o cerere scrisa in care mentionezi motivele pentru care vrei sa renunti, insa sa intrebi ,inainte ,daca nu cumva poti sa pastrezi si aceasta pensie si salariul. Succes ! Il meriti din plin ,pentru ca altii sunt sanatosi dar nu le place munca . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vesperala Posted July 17, 2008 Report Share Posted July 17, 2008 nu te angajează nimeni fără adeverinţă de la medic : apt de muncă... deci cred că la comisia care te-a declarat inapt trebuie să ceri o reevaluare a capacităţii de muncă... să te declare apt... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigDefender Posted July 17, 2008 Report Share Posted July 17, 2008 As vrea sa stiu daca e posibil ca o persoana pensionata pentru incapacitate de gr.II se poate intoarce in campul muncii renuntand desigur la pensie! Si daca da, ce demersuri trebuie sa faca?! Constantin, pensia de boala de grd.2 te declara inapt de munca total, poti sa treci pe la comisie din nou, sa spui ca starea de sanatate a ta s-a imbunatatit, te trec la grd.3, cu drept de munca 4 ore pe zi si cu cei care te angajeaza te intelegi tu cu salariul, dar in cartea de munca sa apara ca esti cu program redus, acesta este sfatul meu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
constantin Posted July 17, 2008 Author Report Share Posted July 17, 2008 Constantin, pensia de boala de grd.2 te declara inapt de munca total, poti sa treci pe la comisie din nou, sa spui ca starea de sanatate a ta s-a imbunatatit, te trec la grd.3, cu drept de munca 4 ore pe zi si cu cei care te angajeaza te intelegi tu cu salariul, dar in cartea de munca sa apara ca esti cu program redus, acesta este sfatul meu. Va multumesc tuturor! Voi transmite la randul meu informatiile. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts