Jump to content
Vesperala Forum

Profetii


Recommended Posts

Oracolul din Delphi

 

Unde e localizat Delphi?

 

Printre lacasurile de cult grecesti un loc aparte il ocupa oracolul din Delphi, considerat drept cel mai influent si prestigios centru religios al Eladei. Orasul Delphi (Delhi) era situat in Focida, la poalele muntelui Parnas, in Grecia centrala, locul unde se desfasurau, o data la patru ani, intre Olimpiade, Jocurile Pythice. Denumirea localitatii vine de la cuvintul grecesc "delphos", care inseamna "sin", "inima" - elenii asociind acest cuvint cu forma de mamelon a locului din virful muntelui Parnas, care ducea catre o pestera intunecoasa, locuita, dupa legenda, de un sarpe urias, Pythos, care ii omora pe toti cei care cutezau sa se apropie de aceasta grota. Potrivit miturilor Greciei antice, Apolo, fiul Zeus, a ucis acest monstru si a inaugurat Jocurile Pythice.

 

Pe aceste locuri s-a pus temelia unui templu, inchinat zeului Apolo, a carui faima s-a dus in intreaga lume pentru faptul ca aici se puteau face previziuni prin care zeul Apolo ii ajuta pe oameni sa-si aleaga corect drumul in viata. Legenda spune ca in pestera de aici a ramas spiritul lui Python, care ii ajuta pe preotii greci (sacerdoti) sa intre in contact cu Apolo si sa raspunda la intrebarile celor care voiau sa-si afle viitorul, de la probleme legate de soarta Atenei si pina la maruntele siciieli cotidiene. Pesterea a fost descoperita, dupa cum scrie istoricul român de origine greaca Diodor din Sicilia (90 - 20 i. Chr.), de niste pastori greci, care isi pazeau caprele pe muntele Parnas. Ei au observat ca din crapatura care ducea catre interiorul muntelui se degajau niste vapori puternici care le dadeau atit lor, cit si caprelor o stare puternica de euforie. Aici a fost construit templul lui Apolo, care a fost luat sub control de catre preotii greci.

 

Puterea templului

 

Pentru ca vaporii care se degajau din interiorul pamintului aveau o putere mai mare asupra femeilor decit a barbatilor, s-a hotarit ca numai femeile sa poata intra in legatura cu spiritul monstrului Pythos, pentru a afla previziunile despre viitor, acestea primind numele de femei pythice. Ele erau selectate din rindurile tinerelor din Delphi si trebuiau sa traiasca in cinste si austeritate. Dupa cum ne informeaza istoricul grec Xenofon (430-360 i. Chr.), aceste tinere trebuiau sa fie pure, nu trebuiau sa vada si sa auda nimic care sa le compromita, adica sa ofere zeului Apolo un suflet candid, feciorelnic. Misiunea Pythiei, fata care facea previziunile, nu era un lucru tocmai usor, lipsit de primejdii, pentru ca vaporii emanati din munte ii putea provoca stari de extrema excitare, aburii ii schimbau timbrul glasului, dindu-i o nota tainica. Legatura dintre Pythia si spiritul monstrului se facea prin intermediul preotilor, care stateau pe un fotoliu mic, cu spatar inalt. Ei notau si redau cuvintele Pythiei, fiind considerati purtatorii de cuvint ai zeului, si nicidecum prezicatori ai unor evenimente viitoare. Cind un caz era mai complicat, raspunsul profetului sau al Pythiei era formulat neclar. Asemenea raspunsuri complicate erau aduse la cunostinta unor "exegeti", un fel de specialisti in decriptarea enigmelor, care nu intirziau sa-si spuna parerea.

 

Grecii credeau ca Delphi se afla in centrul Oikumenei, adica al lumii cunoscute in acea perioada si formata din Europa, Africa de Nord, Asia Mica si India, si numeau acest loc Omphalos, adica "buricul Pamintului", si-l considerau detinator al unor puteri miraculoase. La oracolul din Delphi slujeau trei fecioare tinere care trebuiau la inceput sa treaca printr-un ritual de purificare, ce le dadea dreptul sa patrunda in subsolul sfint al templului lui Apolo. Inainte de a face profetii, fetele dormeau pe un pat din frunze de laur, pentru a putea capata puteri magice. Dimineata erau duse de catre preoti la izvorul sfint Kastal, unde isi dadeau jos voalul si tunica scurta si se scaldau in apele reci ale izvorului de munte, pentru a se incarca astfel cu energia fortelor magice. Dupa aceea se deplasau la izvorul Kassotis, de unde inghiteau o gura de apa pentru a capata intelepciunea divina, fara de care nu puteau intra in contact cu zeul Apolo, apoi treceau prin fata zeitei Hestia si inspirau fum de tamiie, de ramuri de pin si diferite ierburi aromatice. Cind fetele dadeau semne ca s-au ametit, intrau in templu si raspundeau intrebarilor puse la vizitatori, facind previziuni despre viitor. Acestea erau facute in versuri si de multe ori aveau dublu sens, fapt care facea ca ele sa se adevereasca intotdeauna.

 

Continuare articol aici.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 145
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Profetiile lui Sundar Singh depsre viitorul Romaniei.

 

Sundar Singh este un înţelept şi iluminat indian, care s-a născut în 1889 în India, în oraşul Rampur, regiunea Punjab, şi a murit în anul 1933. Creştinat în urma unei experienţe spirituale deosebite, legată de apariţia lui Iisus, el a făcut o călătorie prin toate ţările creştine în primul deceniu al secolului nostru. Cu această ocazie el a vizitat şi ţara noastră, referitor la aceasta făcând profeţiile ce urmează. Ele au circulat multă vreme în manuscris in vremea dictaturii comuniste.

Considerate de mulţi sceptici simple presupuneri şi divagaţii asupra viitorului României, "Profeţiile lui Sundar Singh" uimeşte prin claritatea expunerii, prin simplitate şi mai ales prin imparţialitatea datorată dezinteresului evident pe care un indian creştinat l-ar putea avea în urma unor afirmaţii referitoare la viitorul României.

Nu putem spune în ce proporţie afirmaţiile făcute de această fiinţă iluminată sunt adevărate, deşi părerea noastră este că ele sunt veridice "cel puţin în mare parte". Veridicitatea lor nu va putea fi verificată decât în timp şi de aceea decizia de a crede sau nu cele spuse de Sundar Singh vă aparţine în totalitate. Şi totuşi, dacă veţi citi cu atenţie, veţi sesiza că anumite profeţii s-au împlinit deja.

 

Misiunea spirituală a ROMÂNIEI

 

Să nu vă surprindă acest mod de adresare deoarece fac aceasta pentru a nu vă lăsa înşelaţi de această înscenare satanică atât de bine pusă la punct. Eu ştiu că România are o misiune Dumnezeiască de redresare spirituală ce o va face să se înfăţişeze ca un veritabil model demn de urmat întregii umanităţi. Este necesar să fac această mărturisire-profeţie în faţa popoarelor întregii lumi, creştine sau de alte religii, fiindcă toate semnele marchează schimbările spirituale uluitoare ce vor avea loc în curând. Spusele mele nu trebuie să vă determine să mă consideraţi un fanatic simpatizant al românilor ce îşi imaginează himerice plăsmuiri, căci cea care mi-a inspirat, fără putinţă de tăgadă, aceste profeţii este Prea sfânta Născătoare a lui Iisus, şi reamintesc din nou că, din câte simt, locul de cinste în ocrotirea României îl ocupă Maica Domnului şi apoi marile puteri cereşti, la toate acestea mai adăugându-se şi majoritatea sfinţilor din cer.

 

În curând aproape toate popoarele neamului omenesc vor deschide ochii contribuind la îndeplinirea realităţii orânduite de Dumnezeu şi se vor supune voinţei divine mult mai bine decât altădată deoarece atunci vor lua sfârşit într-o mare măsură manifestările îndărătniciei omeneşti care au făcut cu putinţă atâtea acţiuni de rea interpretare a voinţei divine. Perpetuarea răului se va stăvili, revelaţiile divine ajungând să acopere pământul şi făcând ca tot ceea ce este plăcut înaintea lui Dumnezeu să iasă la lumină, pentru a-i ajuta pe oameni să atingă înţelepciunea şi să se desăvârşească.

Acum, când fac cunoscute aceste profeţii, dacă aş fi român de origine, probabil că aş putea fi învinuit de părtinire naţională, iar dacă aş fi european din comunitatea latină, ar fi fără îndoială unele motive să fiu judecat într-un fel omenesc, cu patimă omenească; însă deoarece sunt un indian iluminat prin intermediul lui Iisus Cristos şi ferm stabilit în credinţa creştină pot vorbi cu toată uşurinţa, încredinţându-vă că acum nu fac altceva decât să exprim voia lui Dumne zeu.

 

Continuare articol aici.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Înainte de sfârşitul acestui an, celebrul astrolog de origine rusă Pavel Globa, care a prevăzut otrăvirea lui Viktor Iuşcenko, înainte ca acesta să ajungă preşedinte al Ucrainei, a împărtăşit unele dintre prezicerile sale de viitor, presei ruse.

 

Globa spune că:

- anul 2009 va fi unul extrem de dificil, iar evenimentele nefericite vor începe din primele clipe ale trecerii în noul an.

-lumea în ansamblu urmează să traverseze o perioadă marcată de o criză de sistem, care va culmina în 2012, precizând că încercările cele mai grele prin care va trece vor fi abia în 2016-1017.

- pe plan mondial, ţările vor ieşi complet din criză abia câtre sfârşitul anului 2019-începutul anului 2020.

- America urmează să se confrunte cu reîmpărţirea proprietăţii, falimente, criminalitate. “Mari speranţe sunt legate de Obama, însă acesta nu le va realiza, aşa cum nici Gorbaciov nu le-a satisfăcut pe ale noastre”, remarcă astrologul, care îi prezice o carieră politică de succes actualului premier ucrainean Iulia Timoşenko. “Femeia cu cosiţe a venit pentru multă vreme în Ucraina şi are toate şansele să devină preşedinte”.

 

Alte preziceri celebre pe care şi le-a asumat Pavel Globa au fost destrămarea URSS, catastrofa nucleară de la Cernobâl sau atentatele din SUA de la 11 septembrie 2001.

 

Libertatea

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

O ascultai pe Simona Varzaru, alias Urania. Previziuni astrologice foarte sumbre pentru Romania in 2009. Si, ceea ce este mai dureros, este numai inceputul, 2010 va fi si mai dur. Apogeul in 2012. Efecte de lunga durata. Dezintegrare morala, scadere economica drastica, schimbari radicale in plan politic, degringolada, nerespectarea legilor, lupta apriga pentru supravietuire.

Link to comment
Share on other sites

Am privit si eu emisiunea. M-a apucat durerea de cap. Se pare ca vin timpuri grele.

 

Am urmarit un documentar despre disparitia albinelor. Numarul albinelor in SUA a scazut la jumatate. Se pare ca ablinele se imbolnavesc de o bola cum ar fi sida la oameni. Oamenii de stiinta estimeaza ca in acest ritm, prin 2035 albinele vor disparea . Vanga a prezis ca ablinele vor disparea .

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Nu demult, unul dintre cei mai cunoscuti mediumi spiritisti in viata, Elisabeth Baron, a fost solicitata sa-si dezvaluie predictiile privind soarta omenirii in viitorii zece ani. In toate privintele, viziunea ei a fost inspaimantatoare: "Va fi iadul pe pamant..."

Link to comment
Share on other sites

:thanks:

 

Hm..nu am inteles eu prea bine inseamna. However, am intalnit persoane care la fiecare anunt de pe otv cum ca murim in 2 ore, isi sunau toate rudele si isi spuneau "ADIO". :coffee: E jenant :)))... Si, ma bucur sa intalnesc oameni care nu cred ca vine Apocalipsa in 2012. Nu sunt in stare sa vorbesc despre asta, dar poate vine Isus pentru prima data. (Sti, sa-si ia mireasa.) Sau poate toti incercam sa gasim o explicatie, fara logica, si fara cale de pornire. Fiecare merge pe piste gresite. Cineva leaga anul 2012 de astrologie, altcineva de numerologie, altcineva de Bilbie, si asa mai departe. Eu astept sa vad :mousquetaire:

Edited by Gliphy
Link to comment
Share on other sites

Adevaratele profetii sunt cele scrise in Biblie referitor la sfarsitul lumii..Isus ne-a avertizat cu privire la profeti mincinosi care vor specula revenirea lui Isus sau care se declara a fi chiar Isus Hristos.

In Matei cap.24 Isus spune: Caci se vor scula Hristosi mincinosi si proroci mincinosi:vor face semne mari si minuni, pana acolo incat sa insele,daca va fi cu putinta chiar pe cei alesi.

Deci nu e de mirare ca cei de la N.A.S.A vor simula revenirea lui Hristos in asa fel ca majoritatea oamenilor sa fie dusi in eroare crezand ca s-a reintors Isus Hristos.

Ceea ce ISUS a spus IATA CA SE VA IMPLINI CAT DE CURAND.

post-971-1241883114.jpg

Link to comment
Share on other sites

Vroiam sa spun ca si acestia(profetii falsi) joaca un rol important in ce priveste inselarea omenirii referitor la sfarsitul lumii, cat si cei de la N.A.S.A care asemenea lor induce lumea in eroare ...pana la urma tot despre Hristos e vorba .

post-971-1241885863.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Vin vremuri grele.

 

Marea Depresie

 

"Primul val al crizei va dura pâna în 2012, dar apogeul va fi în vara anului 2010. În acest an se va ajunge la stagnare, o anumita stabilitate, situatie în care multi vor fi tentati sa creada ca aceasta criza a ajuns la fundul prapastiei si ca economia va începe sa creasca în curând. Dar nu va fi asa. În 2010, va reveni situatia anilor 1990. În tara se asteapta o crestere a banditismului, o redistribuire masiva a proprietatilor, rafuieli dintre clanuri pe strazile din orase, utilizarea mai accentuata a armelor de foc în tot felul de jafuri si tâlharii, furturile de bunuri de la persoane si din apartamente vor creste. Dupa 2011, criza va începe sa scada si se va termina la finele lui 2012. Dar acesta este doar primul val.

Începând din 2013 va începe un al doilea val al crizei, chiar mai puternic si mai distructiv. Trebuie subliniat faptul ca 2013-2014 este foarte interesant din punct de vedere al paralelei istorice si astrologice. Anume în 2014, constelatiile planetare ating punctul critic. În conformitate cu analizele numerologice, România, în perioada 2014-2016, se vor produce mari schimbari, asociate cu socuri puternice de cele mai diverse origini.

Al treilea val al crizei, care va avea loc în 2017-2020 si nu va avea consecinte atât de severe, dar se va manifesta factorul uman, oboseala oamenilor de pe urma tuturor acestor evenimente care afecteaza viata, oboseala permanenta si stresul presiunilor sociale. Numai la sfârsitul anului 2020, umanitatea se va desparti în sfârsit de al treilea si ultimul val de criza, care va fi mai târziu cunoscut sub numele de Marea Depresie. Sfârsitul crizei este asociat cu proximitatea Jupiter si Saturn, care are loc la fiecare 20 de ani si marcheaza o schimbare pozitiva. Având în vedere ca Jupiter se va apropia de Saturn în primul grad al Varsatorului - constelatie asociata cu Rusia, indica faptul ca anume în Rusia la acel moment îsi va reînvia puterea imperiala si este cel mai probabil ca Rusia sa devina noul lider mondial, Noua America. Treizeci de ani de dupa perioada de criza 2020-2050 va fi o perioada pentru renasterea Rusiei. Este de asteptat ca, în 2010, Barack Obama sa dezlantuie un nou razboi regional sau chiar doua. Iranul ar putea deveni urmatoarea tinta a SUA. În foarte scurt timp, acest presedinte va arata lumii o cu totul alta fata."

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Previziuni pentru fascinanta Romanie. Termen : 10 zile si sageata spre infinit.

 

"Banii în sine nu pot fi ţinuţi, economisiţi, pe de altă parte, există cel puţin din punctul de vedere al României un început prost odată cu intrarea Lunii Negre în semnul Peştilor, adică în Casa a două, casa banilor, ceea ce presupune începutul unei perioade care va mai dura ceva mai mult de 8 luni de zile de-acum încolo, adică până la sfârşitul primăverii lui 2011, de pierderi, pagube şi risipă.

 

Apoi, dacă ne referim strict la România, problemele mai ţin şi de concepţie de viaţă, de ideologie, de stil, de metodă, de întelegere a lucrurilor, mai mult sau mai puţin greşite, mai mult sau mai puţin adecvate şi a dialogului interuman care va atinge cote maxime la capitolul conflict si divergenţă. O serie de persoane vor asista neputincioase, di postura spectatorului mut, uneori mut de uimire, alteori mut pentru că a fost redus la tăcere. Este vorba de o populaţie care stă şi asistă, care încearcă să rezolve o serie de probleme pe cont propriu si încearcă să se strecoare.

 

La nivelul naţiunii, cel puţin pentru România, zilele de 7 şi 8 august sunt grele, complicate, aducătoare de tot felul de vesti nefericite, care îi alarmează pe oameni, îi indispun, îi stresează, îi uzează şi îi îmbătrânesc."

 

Link to comment
Share on other sites

Imi plac la nebunie chestiile astea. Pentru ca sunt foarte generale si de-asta au sanse destul de mici sa nu se "indeplineasca". :lol:

 

Dupa mine, oamenii care fac "profetii" sunt putin dusi. Nostradamus, de exemplu, era doar un doctor care nu putea trai din spaga pe care o primea la cabinet, si s-a apucat sa scrie niste poezii. Cam slabute, ele, din punct de vedere literar, dar cu oarece mesaje ascunse. In mod inexplicabil, lumea a inceput sa creada ca acele mesaje ascunse chiar exista, si s-au apucat sa abereze pe marginea lor. Asa cum faceau profii de romana cand ne cereau noua sa facem "comentariul literar" al vreunei opere.

Daca era asa bun, de ce n-a zis-o pe sleau? Sau nici nu se gandea el ca niste tampiti or sa inceapa sa-i intorca poeziile pe toate partile, folosindu-le de ele pentru a-i manipula pe creduli.

 

Profetiile sunt inutile. In cazul in care ar exista. Ce rost are sa stim ce va fi, daca nu putem evita? Banuiesc ca "ghicitorii" au luat in calcul si faptul ca lumea va afla de preziceri, si ca va incerca sa evite nenorocirea.

 

In cazul Romaniei, e usor de prezis ce va fi. Pana si eu pot sa fac asta. :) Din fericire, exista o metoda de a eschiva. Emigrarea. Din nefericire, e mult mai complicat de-atat. Simpla vointa nu ajuta la nimic. Deci, ce rost are? E mai frumos sa nu stii nimic. Sa crezi ca totul e roz. Sa nu ai idee ce te paste. E mai sanatos asa, intr-un fel. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Suntem in 10.10.2010. E de bine. Incercati să vă puneţi în aplicare planurile, pentru că astăzi e o zi norocoasa.

Numărul 1 e considerat perfect, este numărul lui Dumnezeu, iar 10 înseamnă 1 înzecit. Faptul că acest număr apare de trei ori în data unei zile este benefic. Inseamnă că azi e ziua cea mai norocoasă din an.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...