Jump to content
Vesperala Forum

Recommended Posts

• 9 months later...
Posted

Am sa spun ce sunt fantomele... :D . Deci, de la spirite la fantome nu este decat un pas, se spune ca de fapt, fantomele sunt spirite care capata o anumita forma materiala, un anumit contur vizibil cu ochiul liber de catre toti oamenii.Dincolo de sumedenia de povesti pentru copii , de fantomele "invelite" in cearceafuri albe, oamenii care pretind ca au vazut fantome le descriu ca pe niste umbre care le-au aparut din senin in fata ochilor si care au provocat diverse "intamplari" iesite din comun: miscari ale unor obiecte fara a fi atinse, zgomote inexplicabile... parapsihologii definesc doua tipuri de fantome... : strigoii si stafiile. Strigoii sunt suflete ale celor care in timpul vietii au fost rai si pacatosi, sau ale celor care au avut parte de morti violente, fara lumanare aprinsa la capatai, si fara a fi spovediti. Acestia se arata in somn persoanelor apropiatesau dusmanilor si ii ingrozesc in permanenta.Cea mai periculoasa categorie de strigoi o reprezinta moroii. Acestia apartin unor copii morti, nebotezati sau avortati, ale caror suflete raman suspendate undeva intre doua lumi si care au putere de a actiona si in timpul zilei. Indeosebi, ei isi chinuie propiile mame, prin aparitii terifiante. Stafia este duhul unui mort inca legat de aceasta lume, care apare in timpul noptii si nu este atat de periculoasa ca strigoiul.Stafiile bantuie locuintele in care au trait, fara a interfera cu locatarii, doar speriindui uneori fara voie.

Posted

:rolleyes: bună definiţie, dar , matematic vorbind, când defineşti o clasă de obiecte e bine să te asiguri că nu e vidă mulţimea pe care o defineşti.

ori tocmai să probezi că există cel puţin un element care să corespundă definiţiei tale e complicat.

altminteri putem da orice nume respectivelor forme/bilibistroci.

Posted

Da, dar ma grabeam, am avut putina treaba, si am accelerat totul :D: . Stiu ca am gresit, dar am scris tot ce mi-a venit in minte la momentul respectiv.

• 2 years later...
Posted

In tara noastra se spune ca strigoii sunt mortii peste al caror cadavru a trecut un animal sau a zburat o pasare, care au fost udati de ploaie intr-un moment anterior inmormantarii, persoane care s-au nascut cu mult par, cele care si-au inghitit cordonul ombilical. Daca oamenii care poarta sicriul se intorc, mortul risca sa se intoarca si sa se prefaca in vampir.

Se mai pot transforma in vampiri indivizii care , in timpul vietii , au deranjat rau comunitatea ( vrajitorii, criminalii) , cei nascuti cu semne particulare, sinucigasii (acestia, netraind pana la termenul sorocit , nu reusesc sa treaca in lumea de dincolo, ramanand blocati intre aici si acolo).