Jump to content
Vesperala Forum

Beti apa rece in timpul mesei?


Eonica

Recommended Posts

Un articol foarte bun, pe care l-am primit pe mail si vi-l aduc si voua... Nu doar despre apa calda dupa mancare, dar si despre atacul de cord.

 

"Chinezii si japonezii beau ceai fierbinte in timpul mesei, nu apa rece. Poate e timpul sa adoptam obiceiul lor la masa.

 

Acest articol se adreseaza direct celor carora le place sa bea apa rece.Este placut sa bei un pahar cu apa rece dupa masa, dar apa rece solidifica hrana uleioasa pe care tocmai ai inghitit-o, iar asta va incetini digestia. Cand hrana reactioneaza cu acidul, se va rupe si va fi absorbita de intestine mai repede decat mancarea solida. Trece in intestine si foarte rapid se transforma in grasime si duce la cancer. Este cel mai bine ca, dupa mancare, sa se bea supa fierbinte sau apa calda.

 

Simptome comune de atac de cord.....Un anunt serios referitor la atacul de cord

 

- Ar trebui sa stiti ca nu fiecare simptom de atac de cord este durerea bratului stang. Atentie la dureri intense in zona falcilor. S-ar putea sa nu aveti niciodata prima durere in piept in timpul atacului de cord. Greata si transpiratia intensa sunt tot simptome comune. 60% din cei care au atac de cord in timpul somnului, nu se mai trezesc. Durerea la falci te poate trezi din somnul adanc.Sa fim atenti. Cu cat stim mai mult, cu atat avem sanse mai bune de supravietuire. Un cardiolog spune ca fiecare care citeste acest mesaj si-l trimite la 10 oameni poate salva cel putin o viata. Citeste si trimite unui prieten. Ar putea salva o viata. " (traducere din engleza- Mario Demetrovici)

 

Eu una nu am de gand sa mai beau apa rece in timpul mesei, voi?

Link to comment
Share on other sites

Eu beau apă rece şi în timpul mesei, şi în afara mesei, şi înainte şi după, şi iarna şi vara. Apa caldă nu-mi ţine de sete :) Ceaiul fierbinte este de asemenea forte bun după masă, beau unul zilnic (de luni pînă vineri, în weekend mi-e lene).

Link to comment
Share on other sites

Nu conteaza ce temperatura apei pe care o bei in timpul mesei. Ideea e ca nu e bine sa BEI apa (sau orice altceva) in timpul mesei, sau inainte de masa. Dupa masa...o sa incerc sa nu mai beau apa foarte rece. Oricum, apa fierbinte nu am baut niciodata, si nici ceaiul nu-mi place, desi vara e recomandat, pentru ca dilata vasele sangvine si mai elibereaza din caldura retinuta in corp.

Edited by Stelist_4_3v3r
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

are mai multe substante nutritive, legume, taitei, cartofi, galuste .. o percepe altfel organsimul decat o simpla apa. Imediat ii intra radarul in functiune :emo-biggrinSanta: , plus ca mancarea se presupune ca e calda si atunci iar nu e buna o apa rece din cauza diferentei de temperatura

Link to comment
Share on other sites

dar oricum nu cred ca poti bea apa rece ca iti tremura dintii in gura daca stingi caldura dintilor

dar daca e asa

asa sa fie :)

Mai e si asta. Cand mancarea e calda/fierbinte si bei apa rece. Diferentele de temperatura pot distruge "smaltul" dintilor prin dilatare-contractare intr-un inteval scurt. :)

Edited by Stelist_4_3v3r
Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Beau apa oricand, pentru ca imi place apa si daca nici apa nu pot sa beau cand imi tuna, atunci ce mama ma-sii pot sa mai fac in viata asta?

Si da, beau apa carbogazoasa tot cand imi tuna, pentru ca imi place, nu am efecte secundare de la ea, si stiu de la medici ca e vrajeala asta cu CO2-u'. Nu beau carbogazoasa mereu, ci numai cand imi tuna. Nu cumpar apa plata decat daca e calamitate naturala, nu-mi place! Imi place apa de la robinet, care la mine in oras e chiar bunuta.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...