Jump to content
Vesperala Forum

Recommended Posts

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
Se spune ca mana ridicata de copil asupra propriului parinte nu mai putrezeste , ca ea tot "cere" zadarnic o sansa de ispasire...

Se mai spune in popor ca blestemul copilului abandonat lucreaza fara sa fie rostit. Sau gandit. Lucreaza pur si simplu.

Nu consider abandon doar sa-ti lasi copilul intr-o maternitate. Dimpotriva.

Posted

Dar in popor nu se mentioneaza nimic despre parintii care isi arunca in strada propriul copil doar pentru ca acel copil nu vrea sa fie in viata ceva ce nu vrea,sa faca ceva ce nu il atrage,sau ceva ce nu il reprezinta????

Posted
Dar in popor nu se mentioneaza nimic despre parintii care isi arunca in strada propriul copil doar pentru ca acel copil nu vrea sa fie in viata ceva ce nu vrea,sa faca ceva ce nu il atrage,sau ceva ce nu il reprezinta????

Exista si exceptii. Dar despre asta nu esti in masura sa comunici acum. Nu cu mine!

Esti un tip suficient de matur incat sa imi permit sa nu iti raspund. Ceva neclar?

Iar in popor nu se mentioneaza nimic despre plangaciosi. Spun generic, desigur.

Insa serios.

Posted
Exista si exceptii. Dar despre asta nu esti in masura sa comunici acum. Nu cu mine!

Esti un tip suficient de matur incat sa imi permit sa nu iti raspund. Ceva neclar?

Iar in popor nu se mentioneaza nimic despre plangaciosi. Spun generic, desigur.

Insa serios.

Generic vorbind....dar totodata serios....ai dreptate....dar....

Posted
Iar in popor nu se mentioneaza nimic despre plangaciosi.

Nu-i cazul lui piko. Nu s-a plans, nici macar sfaturi n-a cerut. A expus unor prieteni o problema de suflet. Dar " mama" care sunt a simtit nevoia sa dea sfaturi. "Plangaciosii' sunt , de obicei, oameni sensibili , care aduna in suflet multa durere. Lacrimile innobileaza omul . Ele curata. Si asta ajuta. Toti am plans in anume momente la propriu, am simtit nevoia de eliberare, de descatusare de prea plin sufletesc. Si cei mai duri oameni plang.

piko, Roap vrea sa te ajute asa cum numai el stie s-o faca. Vrea sa te caleasca pentru viata. El stie bine cum se infrunta necazurile. Sunt sigura ca intelegi asta. :airkiss:

On: da, toate durerile pe care ni le pricinuim unii altora sapa si distrug. Lacrimile nu dispar, ele trec dintr-un suflet in altul.

Posted

Eu personal nu stiu ce sa cred, dar am un caz in familie.. sau ma rog, in cercul de cunostinte. E cazul unei familii care a lasat in strada un cuplu de tineri, folosindu-se de niste "nereguli" inexistente defapt, si care, odata mutati in apartamentul respectiv, au primit o lovitura extraordinara... Copilul le-a fost diagnosticat vara asta cu cancer pulmonar... si are doar 4 ani. Tin sa mentionez ca ca tot in perioada in care s-au mutat in acel apartament, unul din parintii lor a decedat, si asa mai departe.

O fi doar coincidenta, nu stiu... Dar se zice deseori ca greselile parintilor se abat asupra copiilor...

Posted (edited)

eu cred ca se prinde un blestem , mai ales cel dat de un parinte, stra-strabunica mea a blestemat-o pe strabunica mea sa nu se nasca baieti din neamul ei ,si in caz de va fi sa nu aibe o vedere buna , si asa si s-a intamplat ,am rudele de pe mama numai femei ,si bunica are 4 surori si 2 frati care nu vad bine ,se uita in cruce , dar cred ca pe la randul de neamuri de la mama mea s-a cam terminat blestemul.

Edited by gabriel
Posted

Se spune ca Dumnezeu plateste tot. Adica si ceea ce nu pot muritorii. Pentru ca blestemul sa se prinda trebuie "sa ai un drept" asupra celui blestemat. Si mai trebuie ca acesta sa fi produs raul cu voie si stiind ce face. "Nu cele ce se fac sunt pacate, ci cele rele, dupa alegerea cu voie..."( Sfantul Antonie cel Mare).

• 4 weeks later...
Posted

blestemul este o karma,pe care urmasii trebuie sa o poarte.asta e,dar se poate eradica asa ca,aveti grija.daca ceva nu-i in regula cu tine,cauta sa ceri lui d-zeu sa te scape de blestem.un ritual cu lumanarea poate ajuta vpe oricine.va invit sa discutam si ofer ajutor spiritual,sau medical la marcut2@yahoo.com dupa orele 23.in curand ebook PARANORMAL,care va va ajuta sa intelegeti si sa va INITIATI IN PARANORMAL.

Posted (edited)

cert este ca asta este.7 sau noua generatii.blestemul sau karma trebuiesc purtate.zice=se ca de fapt de atatea ori se intrupeaza sufletul.dar si d-zeu are suflet ,asa ca daca ne iubeste ne-a lasat si sansa.sant ritualuri multe pentru a scapa.de ex:intr-o seara la otv era o cercetatoare ,ceva,care povestea ca nu se casatoreste in urma unui blestem.e romanca dar stabilita prin israel.am fost impresionat si in subconstient mi s-a soptit :ridica=i crucea.a aparut o viziune a unei cruci si ,vizualizand am ridicat0o de pe capul ei.nu stiu cat de sus dar,sper ca in multe alre cazuri sa fii fost mana destinului.m-ai am un caz de acum 17 ani,dar si ,dupa mai trebuie sa fie ceva ce trebuie urmat.trebuie si acest ritual dus la capat.problema este ca toti se cramponeaza de d=zeu si biserica,si,nu mai continua.daca le spui,mai pe ocolite,zic ca esti nebun.dupa mine ritualul cu lumanarea este cel mai tare.desii,astia pe la tv m-au cam luat la misto,dar cand le raspunzi ca lumanarea este primul lucru cu care intrii in biserica este lumanarea,si ,de fapt nu are specificul luminii?si daca ii contrazici,pai cum te duci la biserica sa blestemi?-fac pe niznaii,ca nu-i asa?pai ce este frica asta de biserica?biserica,zice biblia,este in casa si sufletul omiului,si logic este ca m-ai degraba te rogi acasa.si nu zice issus?cum arata tata?uita-te in oglinda.asa ca lucrurile sant complicate.

post-338-1229271832_thumb.png

Edited by vesperala
discuţiile se poartă în forum
Posted
cert este ca asta este.7 sau noua generatii.blestemul sau karma trebuiesc purtate.zice=se ca de fapt de atatea ori se intrupeaza sufletul.dar si d-zeu are suflet ,asa ca daca ne iubeste ne-a lasat si sansa.sant ritualuri multe pentru a scapa.de ex:intr-o seara la otv era o cercetatoare ,ceva,care povestea ca nu se casatoreste in urma unui blestem.e romanca dar stabilita prin israel.am fost impresionat si in subconstient mi s-a soptit :ridica=i crucea.a aparut o viziune a unei cruci si ,vizualizand am ridicat0o de pe capul ei.nu stiu cat de sus dar,sper ca in multe alre cazuri sa fii fost mana destinului.m-ai am un caz de acum 17 ani,dar si ,dupa mai trebuie sa fie ceva ce trebuie urmat.trebuie si acest ritual dus la capat.problema este ca toti se cramponeaza de d=zeu si biserica,si,nu mai continua.daca le spui,mai pe ocolite,zic ca esti nebun.dupa mine ritualul cu lumanarea este cel mai tare.desii,astia pe la tv m-au cam luat la misto,dar cand le raspunzi ca lumanarea este primul lucru cu care intrii in biserica este lumanarea,si ,de fapt nu are specificul luminii?si daca ii contrazici,pai cum te duci la biserica sa blestemi?-fac pe niznaii,ca nu-i asa?pai ce este frica asta de biserica?biserica,zice biblia,este in casa si sufletul omiului,si logic este ca m-ai degraba te rogi acasa.si nu zice issus?cum arata tata?uita-te in oglinda.asa ca lucrurile sant complicate.

Marcone, imi pare rau dar eu inteleg foarte putin din ce scrii. Poate incerci o formulare mai inchegata si mai coerenta. Multumesc! :)

• 1 month later...
Posted

blesteme exista. imi povestea un coleg cum a fost blestemat un unchi de-al lui. sub burlan(borlan sau cum se zice pe la voi, cred ca e ceva regionalism:) ) a gasit un smoc de par legat cu ata si inainte sa-l gaseasca se trezea noapte si se ineca, se sufoca, cum adormea credea ca cineva il strange de gat. este cineva care stie dezlegari deblesteme pe aici?:)