Jump to content
Vesperala Forum

Anul 2012, un moment de cumpana pentru omenire ?


Recommended Posts

Anul 2012, un moment de cumpana pentru omenire

 

 

 

Pe masura ce ne apropiem de anul 2012, vor avea loc mai multe schimbari la nivelul planetei, care vor provoca modificari radicale si bruste de clima si vor duce la anarhie, se arata intr-un raport al Pentagonului

Timpul va ajunge la zero, clima se va schimba dramatic, iar ADN-ul uman va fi reprogramat. Teoria este sustinuta de mayasi, care prevad ca sfarsitul timpului va avea loc pe 21 decembrie 2012. Calendarul Maya se incheie brusc la aceasta data, cu toate ca, in trecut, mayasii, care erau foarte avansati in astronomie, calculasera date cosmice pana la milioane de ani

Previziunile sunt sumbre pentru perioada premergatoare anului 2012. Dupa 2010, Europa va suporta o schimbare radicala de clima si se estimeaza ca milioane de oameni vor muri din cauza foametei si a razboiului. Pana in 2007, se anunta furtuni violente care vor distruge bariera de coasta a Olandei, determinand pierderea unor vaste teritorii. India, Africa de Sud si Indonezia vor fi distruse de revolte si conflicte interne, iar granarele lumii vor fi golite de seceta.

Un climat siberian va pune stapanire pe Marea Britanie si tarile vecine, se arata in raportul Pentagonului, care prezice faptul ca schimbarea climei va fi o amenintare chiar mai mare decat cea terorista: verile vor fi din ce in ce mai calde, provocand o si mai rapida topire a ghetarilor, cu consecinte grave asupra climei; la extrem, se poate ajunge la ierni cu temperaturi foarte scazute, similare Siberiei, in tarile limitrofe Atlanticului de Nord.

La nivel planetar, avem de-a face cu o inversiune a polilor magnetici, fenomen care se petrece o data la 13.000 de ani, deci de doua ori intr-un mare ciclu cosmic de 26.000 de ani. De asemenea, asistam la o crestere a rezonantei magnetice a Pamantului, care a inceput din 1980. Prin urmare, in anul 2012, timpul va atinge valoarea zero. In prezent, ziua are de fapt doar 16 ore, in loc de 24, din cauza faptului ca rezonanta are 12 cicli pe secunda, fata de 7,83 cicli pe secunda. Tot in 2012, planul sistemului nostru solar se va alinia peste planul Galaxiei, Calea Lactee.

 

Potrivit mayasilor, anul 2012 nu va fi sfarsitul lumii, ci momentul cand adevarul ne va fi revelat. Toate aceste schimbari dramatice vor avea efecte serioase si asupra ADN-ului uman, care va fi suferit o reprogramare si va fi imbunatatit, avand 12 spirale in loc de doua. Oamenii vor depasi tehnologia, asa cum e cunoscuta azi si va avea loc o trecere rapida prin dimensiunea a patra si intrarea in cea de-a cincea.

Edited by Black Hawk
Link to comment
Share on other sites

şi mie îmi plac scenariile SF.

dar rămân scenarii sf...

eu cred că mayaşii ştiau multe. dar ce au lăsat în urmă nu e lesne de descifrat. şi cred că se interpretează greşit.

Link to comment
Share on other sites

Si eu tot asa am zis, insa ma face sa ma gandesc nitel faptul ca aceste insemnari apar, mai nou, intr-un raport al Pentagonului. Dezbateri pe tema asta sunt multe, au fost tiparite carti, si nu putine, si din ce in ce mai multe agentii discuta despre asa ceva. Mister, realitate, sau fictiune ?

Edited by Black Hawk
Link to comment
Share on other sites

Din cate stiu, si Nostradamus si celebra clarvazatoare Vanga nu au prevestit nimic bun pentru omenire dupa anul 2000. Vanga spunea: " Iata, vad uneori un astfel de tablou: pamantul innegrit si ars,iar pe el se misca un pumn de oameni,ca niste umbre..."

 

Asa este dar nu avea nici o argumentatie stiintifica. Pentru cei care ii intereseaza subiectul si se documenteaza vor constata ca Pentagonul. fbi, nasa, etc se ocupa serios de acest caz, iar argumentele vin din partea unor oameni de stiinta de renume nu de orice neica-nimeni.

Link to comment
Share on other sites

Planeta Terra se manifesta ca un imens circuit electic. Intre suprafata si ultimul strat al ionosferei, la aproximativ 55 de km distanta de suprafata, exista un fel de cavitate electromagnetica. Proprietatile rezonante ale acestei cavitati magnetice au fost descoperite de fizicianul german W.O.Schumann, intre 1952-1957 si permit masurarea frecventei vibratorii medii a planetei Terra.

Timp de mii de ani, Rezonanta Schumann sau pulsul Terrei, a fost de 7,83 cicli pe secunda, constanta fiind folosita in domeniul militar.

Din 1980, rezonanta a inceput sa creasca incet, acum fiind de 12 cicli pe secunda.

Acest lucru (calculat) arata ca ziua are numai 16 ore, in loc de 24, cat era odinioara....insa pentru noi este aproape imperceptibil lucru asta din moment ce suntem prinsi in vartejul social zilnic...insa nu putini sunt aceia care afirma ca nu le mai ajunge timpul pentru problemele lor.

 

In acest ritm in 2012, timpul va ajunge la 0.

De asemenea in anul 2012, planul Sistemului nostru solar, se va alinia peste planul Galaxiei, Calea Lactee,deci ciclul de 26.000 ani va fi complet.

 

Mayasii,au avut cele mai inalte cunostinte despre Timp si Spatiu. Calendarul Mayas este cel mai precis de pe Terra. In acest calendar, cea de-a 5-a Lume se sfirseste in 1987. A Sasea Lume incepe in 2012. Deci, acum suntem intre doua Lumi. Acest timp este numit " Apocalipsa".

Acest lucru nu inseamna sfarsitul lumii asa cum marea majoritate tinde sa creada ci cu totul si cu totul altceva,si anume vom intelege mai bine adevarul dupa ce vom trece de punctul terminus.

Mai inseamna si faptul ca exclusiv de NOI depinde cum vom construi aceasta Noua Lume si Civilizatie care va veni.

 

Mayasii mai spun despre 2012 urmatoarele:

1.Vom depasi tehnologia, asa cum o cunoastem noi azi.

2.Vom depasi constiintele actuale despre Timp si Spatiu.

3.Vom depasi necesitatea Banului.

4.Dupa ce vom trece rapid prin Dimensiunea a 4-a, vom intra in Dimensiunea a 5-a.

5.Planeta Terra si intreg Sistemul Solar se vor sincroniza cu Galaxia si intregul Univers.

6.ADN-ul uman va fi reprogramat si imbunatatit, si va avea 12 spirale in loc de 2.

 

Marea Schimbare ne afecteaza ciclul veghe-somn, relatiile cu ceilalti, reglarea imunitara a organismului si perceptia asupra Timpului si Spatiului.

Posibile efecte ale Schimbarii ar mai fi:

....migrene, dureri de cap, oboseala.

....senzatia trecerii unui curent electric prin creier si coloana vertebrala.

....crampe musculare.

....simtome de gripa.

....vise intense.

....creste sensibilitatea corpului uman ca rezultat al vibratiilor noi, mult mai inalte.

....actualmente 16 ore echivaleaza cu 24 de ore, Timpul se contracta.

....corpul fizic a inceput sa se schimbe, se creaza un nou corp de Lumina.

....cresc abilitatile intuitive si de vindecare, dovada multimea de bioterapeuti aparuta in ultimul timp.

....structura interna a ochiului uman se transforma in functie de noua atmosfera planetara si cresterea luminozitatii.

....activarea capacitatilor latente a fiintelor, noii nascuti avind capacitate telepatica mult marita.

 

 

La nivel de planeta asistam in primul rind la inceputul inversiunii Polilor magnetici, ceea ce se intimpla o data la 13 .000 de ani, deci de doua ori intr-un Mare Ciclu Cosmic de 26.000 de ani.

In ultimii ani, liniile de cimp magnetic ieseau din Polul Sud si intrau pe la Polul Nord.

Acum, oamenii de stiinta observa ca acest cimp magnetic stabil, incepe sa se schimbe, sa slabeasca. In ultimul secol, slabirea a fost de 10-15%, dar in ultimii ani s-a accelerat mult.

Geofizicianul francez Gauthier Hulot afirma ca acest cimp, in Atlanticul de Sud si in America de Sud, este cu 30% mai slab.

Dr. Garry Glatzmaier, profesorul de Fizica Pamintului la Universitatea California din Santa Cruz, afirma ca miezul metalic lichid al planetei se misca continuu, pentru a se putea raci. Aceste miscari genereaza cimpul magnetic terestru. Dar miezul se misca si in directii opuse cimpului majoritar, si care pot creste in intensitate, ducind in cele din urma la o inversare a Polilor magnetici ai planetei. Acesta inversare e precedata intotdeauna de o slabire a cimpului magnetic.

Pentru satelitii care se afla deasupra atmosferei , cimpul magnetic planetar este singurul scut protector impotriva particulelor din vintul solar. Ei se defecteaza cind trec printr-un cimp magnetic slab.

Iminenta inversare a Polilor ar putea fi aratata si de extinderea Aurorei Polare, care se observa numai la Polul Nord, urmind ca acum sa se extinda si asupra Atlanticului de Sud.

Slabirea cimpului magnetic duce de asemenea la sporirea cazurilor de cancer.

 

Alte efecte ale marilor transformari cosmice la care asistam, sunt atmosferele planetelor Sistemului Solar.

Atmosfera lui Marte creste rapid, acum e dubla si a dus la defectarea lui Mars Observer in anul 1997.

Luna, isi " fabrica" atmosfera proprie care acum se intinde pe o suprafata de 6.000 de km, fiind compusa din compusi ai sodiului, dupa cum declara Alexei Dimitriev, cercetator rus.

Atmosfera Terrei se schimba si ea, in straturile superioare formindu-se un nou gaz, care pina acum nu exista.

Venus ne arata o crestere marcanta de intensitate luminoasa.

Jupiter sufera o modificare atit de puternica , incit s-a format un tub de radiatie ionizata, intre el si un satelit al sau , Io. De asemenea cimpul lui magnetic a crescut in intensitate de 2 ori.

Uranus si Neptun au suferit recente inversari de poli si acum isi intensifica cimpul magnetic si devin tot mai stralucitoare.

Activitatea vulcanica pe Terra a crescut cu 500% din 1875 incoace, iar cimpul magnetic al Soarelui a crescut cu 230% din 1901.

 

Conform Academiei Nationale de Stiinte din Siberia, aceste multiple schimbari se datoresc intrarii Sistemului Solar intr-o zona cosmica cu o energie mult mai intensa.

Plasma stralucitoare de la marginea Sistemului Solar, a crescut recent de 10 ori in intensitate.

Soarele are un cimp magnetic numit heliosfera, care inglobeaza intregul Sistem Solar,cercetatorii rusi au studiat partea frontala a heliosferei, si au observat acolo plasma stralucitoare, ca si cum intregul Sistem Solar a intrat intr-o zona cu o energie mult mai inalta, numita Centura Fotonica.

 

Acesta energie aprinde plasma heliosferei in partea frontala, care devine mai luminoasa, mai stralucitoare,patrunde apoi in Soare, care o va raspindi apoi in intregul Sistem Solar, saturand spatiul interplanetar, astfel ca toate planetele vor primi un supliment mare de energie.

Link to comment
Share on other sites

redbyst, nici Nostradamus nici celebra prezicatoare Vanga nu pot fi catalogati drept niste "neica nimeni". Despre Nostradamus nu are rost sa mai facem vorbire ,iar meritele Vangai au fost recunoscute inca din timpul vietii acesteia. Si de catre cine? De catre Statul comunist bulgar, care i-a acordat oficial distinctia "Erou al muncii socialiste". Si in comunism nu se acordau astfel de distinctii pentru clarvazatori! Cum iti explici faptul ca acesti clarvazatori au prezis cu zeci sau chiar sute de ani inainte (in cazul lui Nostradamus) , cu atata exactitate evenimente pe care oamenii de stiinta la care faci referire nu au putut sa le prevada nici macar cu un an inainte? Nu trebuie sa negam a priori ceea ce nici oamenii de stiinta nu mai neaga , intrucat exista proba timpului, de netagaduit. Sunt domenii distincte, se pot eventual completa dar niciodata nega unul pe celalalt. Cum spuneam,nimeni nu detine monopolul adevarului absolut. Eu am exprimat doar o constatare, fara pretentia de a fi luata drept reper.

Link to comment
Share on other sites

Cert este ca daca mai avem putina rabdare, vom fi privilegiati sa asistam sau nu la schimbarea despre care se vorbeste, daca aceasta va avea loc. Se poate, evident, intra in polemici pe acest subiect asa cum se poate de regula face cu subiecte ce apartin de viitor, insa dovezi pentru aceste subiecte, si ma refer la dovezi puternice, fizice, nu doar supozitii si teorii, care sa reprezinta fapte probabile ce se vor desfasura undeva in viitor, nu exista. De aceea cred ca discutiile trebuiesc pastrate la nivelul parerilor si nu a convingerilor

Link to comment
Share on other sites

Cert este ca daca mai avem putina rabdare, vom fi privilegiati sa asistam sau nu la schimbarea despre care se vorbeste, daca aceasta va avea loc.

uite că eu m-aş lipsi de...privilegiu..:)

Link to comment
Share on other sites

Imi plac opiniile voastre! Sunt total lipsite de esenta si nu aduc nimic nou :( :blink:

cu siguranţă ce scriu eu nu e ceva nou, ci ceva ce gândeşte oricine: "dacă sfârşitul vine sau nu , nu vreau să ştiu , nu ţin să mă nasc în vremea celor ce vor afla." ei bine asta e valabil pentru 2012, 20012 sau 200012.

o poţi numi teamă sau instinct de conservare.

 

 

cît despre replica lui narcis pe care o citezi, ea e revoltată de tonul pe care abordezi ceea ce scriem. deci se referă strict la modul în care se poartă discuţia, tehnic, nu la conţinutul ei.

 

 

aprig glumeşte... e interzis? ce ai vrea, să comande locul de veci?

 

 

 

dacă sunt "pline sau nu de conţinut " replicile , e nu doar discutabil, dar şi scuzabil. în fond la fel de lipsită de conţinut este şi validarea (prezentarea ca justă) a unei teorii pe baza "reputaţiei" şi faimei celor ce o susţin.

 

 

pe viitor dacă nu doreşti să ai parte de replici lipsite de conţinut , poti crea ceva gen POLL ONLY, adică doar chestionar unde să votăm.

sau poţi participa la discuţii pe topicele unde interlocutorii sunt mai interesanţi.

 

 

:hatoff:

Link to comment
Share on other sites

Imi plac opiniile voastre! Sunt total lipsite de esenta si nu aduc nimic nou :( :blink:

Nu cred absolut deloc că sfîrşitul lumii vine în 2012, indiferent ce credeau mayaşii sau ce-ar spune prezicătorii. Mai degrabă în 2038, cînd se dă peste cap ceasul UNIX pe 31 de biţi; mi se pare că sînt mai multe şanse ca unul din miile de aparate "care este" să se creadă în 1901 şi să facă ceva nasol decît să vină un buluc de asteroizi, să se schimbe polii magnetici, axa pămîntului, soarele şi luna ne-au ţinut cununa.

 

E adevărat că "vine sfîrşitul lumii, maică" aud de cîte ori merg cu autobuzul, aşa că scepticismul meu poate fi cauzat şi de efectul "lupul, lupul!".

 

PS. Lupul se citeşte la fel şi de la coadă la cap; aş putea deduce de-aici că după ce ajunge timpul la 0 şi o ia invers, lupul nu va păţi nimic. Omul, din păcate, nu are proprietatea asta.

Link to comment
Share on other sites

Mda...frumos ar fi ca in 2012 omenirea sa evolueze,sa nu mai fie catestrofe naturale sau mai putin naturale...dar nu cred! de evoluat evolueaza cine poate si vrea,nu toata lumea...

Link to comment
Share on other sites

Imi plac opiniile voastre! Sunt total lipsite de esenta si nu aduc nimic nou :( :blink:

 

 

@redbyst - discutiile abstracte, prin insasi definitie, nu au esenta, asa incat observatia ta este inoportuna si totodata reflecta lipsa de respect fata de opiniile celorlalti. Ati exprima pozitia nu inseamna a trimite in nimicnicie celelalte pareri, ca fiind lipsite de sens si neimportante in comparatie cu parerile tale docte. Am lansat acest thread pentru a fi dezbatut un subiect ipotetic lipsit de esenta, sustinut doar de supozitii si teorii, nu pentru a ne impune parerile ci pentru a ni le exprima liber dar fara sa aducem atingere in mod suparator celorlanti.

 

 

Nu doresc raspuns la acest post, ci doar luare la cunostinta

Link to comment
Share on other sites

nu sunt lamurit.toate evenimentele si fenomenele descrise sunt din raportul Pentagonului sau de la mayasi (sau si/si}. Cum adica ziua are 16 ore?. oricum cred ca toate toate cele descrise nu se pot intampla intr-o perioada asa scurta (cativa ani) si la o data asa precisa (2012)

Link to comment
Share on other sites

Si eu tot asa am zis, insa ma face sa ma gandesc nitel faptul ca aceste insemnari apar, mai nou, intr-un raport al Pentagonului. Dezbateri pe tema asta sunt multe, au fost tiparite carti, si nu putine, si din ce in ce mai multe agentii discuta despre asa ceva. Mister, realitate, sau fictiune ?

 

 

sincer daca tu zici ca apr in rapoarte ale pentagonului adu-mi dovada irefutabila a acestui fapt ca asa ma apuc si eu sa zic ca un pitic imi violeaza motanul da ceva imi spune ca inainte sa termin fraza ma leaga astia si ma duc la spital....chiar nu v-ati plictisit sa vina sfaritul lumii odata la 5 sau 10 ani.....da o sa ne loveasca meteoritul piticii de pe creierii nostrii o sa scape si o sa ucida toata populatia planetei....o sa aflte Britney cat fac 1+1 si o sa se calugareasca Paris Hilton....astea da catastrofe neica :lol:

Link to comment
Share on other sites

sincer daca tu zici ca apr in rapoarte ale pentagonului adu-mi dovada irefutabila a acestui fapt ca asa ma apuc si eu sa zic ca un pitic imi violeaza motanul da ceva imi spune ca inainte sa termin fraza ma leaga astia si ma duc la spital....chiar nu v-ati plictisit sa vina sfaritul lumii odata la 5 sau 10 ani.....da o sa ne loveasca meteoritul piticii de pe creierii nostrii o sa scape si o sa ucida toata populatia planetei....o sa aflte Britney cat fac 1+1 si o sa se calugareasca Paris Hilton....astea da catastrofe neica :lol:

 

 

Prietene, discutiile interminabile despre acest eveniment, nu sunt opera mea, eu nu am facut decat sa aduc si aici ceea ce se discuta in lumea larga, nu am sustinut ca sunt convins, ci doar am vrut sa supun dezbaterii si aici, acest subiect. Ce intelegi tu prin dovezi irefutabile ?, cand se vorbeste despre viitor ?, este ca si cum ai cere dovezi irefutabile despre biblie. Si repet, eu sunt unul din scepticii acestei teorii, faptul ca am spus cum ca ar aparea in rapoartele Pentagonului se datoreaza puhoiului de articole din Media care afirma asta. Nu porni postarea ta de la ideea ca totul imi apartine. In rest, piticii sa ne traiasca, ca fara ei nu am fi in stare sa vedem lumea si in roz.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...