Jump to content
Vesperala Forum
Sign in to follow this  
Vesperal News

Ştire: Elevii din clasa a IX-a si profesorii vor primi laptopuri cumparate cu bani de la stat

Recommended Posts

elevii-din-clasa-a-ix-a-si-profesorii-vor-primi-laptopuri-cumparate-cu~t_544696.jpg Elevii de clasa a IX-a si profesorii din cadrul unitatilor liceale si profesionale de stat vor beneficia, de la inceputul anului scolar 2008-2009, de calculatoare tip laptop, care umeaza sa fie achizitionate de institutiile de invatamant din fonduri alocate de Ministerul Educatiei. Suma maxima alocata pentru achizitionarea unui laptop va fi de 400 de euro, pentru acest an numarul beneficiarilor fiind estimat la 300.000 de persoane. Astfel, pentru anul scolar 2008-2009, Ministerul Educatiei,...

 

 

 

vezi intregul articol

Share this post


Link to post
Share on other sites

intenţia e bună. dar e pusă în aplicare cu strategie heirupistă.

 

rezultatul nu va fi nici pe jumătate cel scontat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
:think: elevii vor avea acum un mod mai uşor de a transporta jocurile :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jocuri, filme, muzica, si alte piraterii. :ha:

 

...dar nu ii poti acuza. La vremea aceea si noua ne satea capul numai la prostii.

Numai maica-mea biata stie cat a tras de mine sa invat. Ca eu dupa mintea mea, SIGUR nu m-as fi apropiat de o carte. :) Daca ma lasa dupa capul meu, acum as fi fost probabil tractorist, sau cine stie ce meserias (cu bratara de aur ... ca doar asa spune si proverbul) :ha:

 

Oricum, e greu de anticipat ce efect va avea acest laptop.

Edited by NightShift

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laptop-uri? :think: Claculatoarele vechi ce-au? Ca pentru un Borland C, un Java, Pascal (sau in ce mai programeaza liceenii in ziua de azi), nu e nevoie de laptop. Daca nu-s exclusiv pentru orele de informatica, atunci e si mai grav. Se sporeste dependenta copilului fata de calculator. Pentru ce sa stai 7 ore cu globii oculari proptiti de-un ecran? Cartile nu mai sunt la moda? :who: Doamne, in ce tara traim! Multi se chinuie sa traiasca decent si altii dau zeci de milioane de euro pentru niste chestii care nu sunt imperios necesare...

Edited by Stelist_4_3v3r

Share this post


Link to post
Share on other sites
pentru un Borland C, un Java, Pascal nu e nevoie de laptop.

Dintr-adevar, resursele puternice le consumi pe prostii si nu pe chestii utile. Un program util cu care faci un ban, culmea, nu cere prea mult hardware. :)

 

Cartile nu mai sunt la moda?

.... niste chestii care nu sunt imperios necesare...

mai, daca ma gandesc la manualele noastre din copilarie, acelea erau tiparite pe hartie de cea mai proasta calitate. Aveau putine imagini, si si alea alb-negru. Adica mai erau si unele color, dar cum sabloanele de culori erau deplasate, imaginea era varza. De atunci generatiile care au invatat din asa ceva au crescut, iar timpul a confirmat ca pana la urma urmei, acele manuale si-au facut treaba. Dar totusi, asta nu inseamna ca trebuie sa ramanem la calimara si penita. Pe mine personal nu ma ingrijoreaza ca tinerii tasteaza mai repede decat vorbesc, si nu ma ingrijoreaza nici efectele ecranului asupra ochilor, pentru ca tehnologia ofera solutii de la o zi la alta.

 

Ma ingrijoreaza in schimb usurinta cu care isi rezolva temele pe net si nu patrund nimic din materie, iar bagajul de cultura generala tinde treptat catre zero. Sunt convins ca jumate dintre elevii de clasa a 9-a nu stiu cum se numeste Constantinopolul in ziua de azi, nu stiu sa numeasca 5 deserturi sau macar un singur lac tectonic din lume fara sa deschida google.

Edited by NightShift

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...