Mithras Posted August 1, 2008 Report Posted August 1, 2008 Intr-o noapte , o stea m-a intrebat:"De ce nu o lasi, daca te face sa plangi?" I-am raspuns: "Steluta draga, tu ti-ai parasi cerul ?" Quote
Orpheus Posted August 5, 2008 Report Posted August 5, 2008 Sa iubesti este practic legea vietii, este daca nu cea, una dintre cele mai minunate actiuni pe care o poate realiza un om. Iubirea poate, si trebuie, sa acompanieze toate celelalte acte fundamentale ale noastre. Daca vom stii sa ne insusim cunostintele plini de iubire , vom tine minte si vom pricepe mult mai usor. Daca ascultam invaluiti de iubire, vom putea auzi mai multe si mult mai clar. Daca vom vorbi cu dragoste, cuvintele vor capata o forta neinchipuita. Daca vom dormi cu dragostea in inima, somnul nostru va fi odihnitor si linistit ca al unui prunc. Daca vom gandi atunci cand suntem cuprinsi de iubire, gandurile noastre vor capata mai multa profunzime si stralucire. Ideile care se nasc prin iubire sunt mult mai stralucitoare decat razele soarelui. Toate acestea precum si multe altele, pot aparea atunci cand iubirea este prezenta in toata fiinta noastra. A iubi, practic reprezinta: a trai viata celuilalt. Sa fi in stare sa uiti de tine insuti pentru a te putea darui pe deplin celuilalt si asta fara sa astepti sa ti se ofere ceva in schimb, aceasta este ceea ce se poate numi adevarata iubire, cea care te ridica si te purifica de tot ce poate fi murdar in aceasta lume. Quote
Narcisa Posted August 6, 2008 Report Posted August 6, 2008 Vorbeste-mi, iubire, dar fara cuvinte... Caci eu te ascult in pamant si in nori, in flamura neagra ce-ti falfaie-n minte si-n tremurul dulce de patimi din zori... Te-ascult cum zambesti cand pamantul ma cheama, cand ma-mbratiseaza si geme de dor, te-ascult cum te-nalti cand pe cer se destrama pufosi dinozauri, raniti de-al tau zbor... Cand glasul ti-l lepezi aducerii-aminte, si canti printre ganduri, mai greu si mai mult, vorbeste-mi, iubire, dar fara cuvinte. Eu sunt pretutindeni si stiu sa te-ascult... Adriana Bochis Quote
Narcisa Posted August 7, 2008 Report Posted August 7, 2008 "Caut mereu un drum intre naivitatea de a iubi totul si nenorocirea de a nu iubi nimic." "Mai stim, oare, sa iubim naiv, inocent, sa oferim totul in dragostea noastra sau suntem mereu macinati de constrangeri si resentimente? Si daca iubim inca, naivi, ce sa iubim ? Putem iubi lumea, putem iubi clipa, pe cei de langa noi , putem iubi totul. Dar placerea de a oferi dragoste, implica riscul de a fi raniti, de a ni se raspunde cu ura … neintelegerea celor din jur ne poate face sa nu mai iubim nimic … dar, pana la urma, iubirea fie ea si pentru o clipa merita toate aceste riscuri ale esecului. Caci, cautand mereu o cale de mijloc, intre a iubi “nebuneste” si a nu fi ranit, nu vom reusi sa iubim nimic cu adevarat." O. Paler Quote
LIVIA Posted August 12, 2008 Report Posted August 12, 2008 (edited) iubirea face parte din celelalte simtaminte dar nu si invers.....asta cel putin am descoperit eu, cat despre iubire, dragoste pentru a defini aceasta stare eu inca n-am gasit cuvinte ca sa pot exprima profunzimea ..ei. Edited August 12, 2008 by LIVIA Quote
Orpheus Posted August 20, 2008 Report Posted August 20, 2008 Iubirea nu o are, nu poate sa o aiba, decat acela care o da, si ca sa o dai, nu este musai sa o ai, insa pentru a o avea trebuie neaparat sa incepi prin a o da.... Quote
Recommended Posts