Jump to content
Vesperala Forum

Recommended Posts

Posted
Cu tot respectul, feriti-va de asa ceva! N-ati vrea sa-i cunoasteti pe intermediari.

Is masini inscrise in tari cu legislatie permisiva, comunitare si cu drept de circulatie libera la noi.

Intrebati un agent serios de asigurare ce raspundere aveti daca sunteti implicat intr-un accident minor.

De fapt cred ca intuiti riscurile. Toate bune dumneavoastra.

Multumesc RoAp!

Oricum nu m-as baga in ceva dubios.Intrebam din curiozitate.

• 4 months later...
Posted

La capitolul masini second-hand din Vest, alegeti Germania – majoritatea soferilor de acolo exploateaza corect masina, o intretin, o alimenteaza cu combustibili de calitate şi ruleaza pe drumuri foarte bune.

Olandezii, belgienii si francezii nu se numara printre cei mai grijulii conducatori auto, italienii si spaniolii sofeaza în spirit latin si nu pun accent pe intretinere.

In general, cu cat o masina are mai multi kilometri la bord, cu atat va necesita mai multe interventii la service. Nu trebuie ignorat nici nivelul de poluare – Euro 3 implica o taxa de mediu mai mare decat Euro 4, la fel cum se intampla şi cu un motor mare.

Am ales masina, am vazut dealerul, urmeaza telefonul – sau tentativa de a rezerva masina. Avantaj mare pentru cei care cunosc limba germana.

Cand neamtul aude ca ii vorbesti limba, totul merge mai usor, poate chiar iti rezerva masina, cu toate ca vii din Romania. Daca vorbesti engleza, nu te va aprecia foarte tare.

Etape de parcurs

pentru înmatriculare.

1.Registrul Auto Român – în vederea omologării/autentificării vehiculului/ITP – după caz;

2.Obţinerea tipizatelor şi completarea acestora (cerere, fişă de înmatriculare, contract de vânzare-cumpărare)

3.Organul fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale (DITL) – pentru aplicarea vizei pe fişa de înmatriculare care atestă luarea in evidenţă a vehicului pentru plata taxei asupra mijloacelor de transport;

4.Achitarea taxelor:

* Autoritatea fiscală competentă - Trezorerie – taxa pe poluare pentru autovehicule;

* CEC – taxa de înmatriculare, taxa certificat de înmatriculare, taxa autorizare provizorie, taxa autorizaţie de circulaţie provizorie;

5.Societate de Asigurări – în vederea încheierii asigurării obligatorii de răspundere civilă

6.xerocopierea documentelor originale – unde este cazul;

Posted

Intre timp, mi-am cumparat un autoturism marca VW gata adus in tara.M-a costat 3300Eu.

Sunt foarte multumit de achizitie cu toate ca stiu ca in Germania samsarul a dat pe ea doar 1500Eu.

Mai putin multumit sunt de toata bataia de cap legata de inmatriculare.

Sunt programat la RAR abia pentru 4 Dec si sunt deja la al doi-lea set de numere provizorii.

Posted
Stiu ca ti-ai cumparat masina de pe forumul marcii respective. :D:

Ai aflat codul cutiei de viteze?

...A!

deci ne cunoastem de acolo.

E placut sa aflu asta!