Jump to content
Vesperala Forum
blue eyes

Mazăre cu carne de porc

Recommended Posts

dacă mai pui nişte roşii şi vinete faci un ghiveci călugăresc :lol:

hm...cred că vă duc postările la gastronomie..:P:

Share this post


Link to post
Share on other sites

cred că am reuşit...

 

poate acum ne spui cum ai pregătit mâncarea, ca să ne iese şi nouă la fel... :food:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mai buna decat mazarea cu carne este friptura de umbra de porc cu miros de paine calda, am mancat in armata asa ceva, o nebunie nu alta.....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mai buna decat mazarea cu carne este friptura de umbra de porc cu miros de paine calda, am mancat in armata asa ceva, o nebunie nu alta.....

 

 

ce e aia ...umbra de porc?.......un porc in luna?

Share this post


Link to post
Share on other sites

eu cred ca ar fi vrut carnita de porc dar..........nimic, nimic :D:

Edited by Aida

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dar mazarea de care sa fie? De constanta, cea pe care o mananca si elefantii? :hurray:

 

 

exista elefanti..................... de constanta ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elefanti nu stiu sigur, dar Mazare de Constantaaaa...esteeee!! Deocamdata, pana la alegeri. Si cred ca si elefanti aclimatizati sunt, caci i-am vazut la televizor. Mancau mazare. :funny:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mâncare de mazăre

 

Ingrediente: 5 cepe potrivite, 4-5 linguri de ulei, un kg de mazăre, doi morcovi, sare, mărar, un spate de pui şi două aripioare, o lingură de bulion.

 

Preparare: Spatele şi aripile de pui se pun la fiert separat, într-o oală, cu puţină sare. După ce se înlătură spuma, se adaugă doi morcovi curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi mari şi o ceapă curăţată, dar întreagă. Când sunt fierte, se scot separat, la răcit, iar supa se păsztrează pentru ciulama. Între timp, se curăţă celelalte patru cepe şi se toacă mărunt. Se pun la călit, într-o cratiţă, în ulei încins. Când devine aurie, se adaugă carnea de pe spate şi de pe aripi şi se mai călesc câteva minute. Se pun mazărea, sare şi apă cât să se acopere tot conţinutul. Se spală şi se toacă mărarul, apoi se pune în cratiţă, continuându-se fierberea. Când boabele de mazăre sunt fierte, se adaugă o lingură de bulion şi se mai ţine pe foc 5 minute.

 

Dacă vrei să ţii post poţi prepara mazărea fără carne şi fără acele legume puse la fiert. Pentru un plus de gust poţi adăuga însă, în timpul fierberii, o lingură rasă de zahăr.

232490_131240_5.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...