Jump to content
Vesperala Forum

Sfaturi practice


Narcisa

Recommended Posts

- Pentru a obţine clătite subţiri şi aurii, acestea trebuie coapte la foc iute. Un rol important în acest sens îl are untul. Dacă îl folosiţi la prepararea clătitelor, acestea vor căpăta o culoare aurie.

- Când folosiţi unt, trebuie să fiţi foarte atente deoarece măreşte riscul de ardere a clătitelor. Cealaltă alternativă a untului este uleiul, care poate fi încins mai bine.

- Pentru a obţine clătite subţiri, nu folosiţi mai mult de două linguri de compoziţie.

- Executaţi mişcări circulare, rapide cu tigaia, pentru ca aluatul să se întindă pe toată suprafaţa acesteia şi clătitele să iasă cât mai fine.

- Pentru obţinerea unor clătite fine, compoziţia trebuie să aibă consistenţa unei smântâni şi să conţină mici bule de aer.

- Dacă aluatul a ieşit prea subţire, luaţi o cantitate mică din el şi încorporaţi făină, apoi amestecaţi cu restul de aluat, pentru a evita apariţia cocoloaşelor.

- Ca să nu se rupă clătitele, lăsaţi compoziţia să se liniştească 20-30 de minute sau chiar mai mult în cazul în care nu vă grăbiţi. Dacă şi aşa se rup, atunci mai adăugaţi ouă. Atenţie însă, pentru că, dacă puneţi prea multe, clătitele vor ieşi groase şi lipicioase. După ce le terminaţi, le ungeţi pe fiecare cu unt şi le puneţi, una câte una, într-o cratiţă acoperită cu capac.

- Pentru obţinerea unor clătite pufoase folosiţi lapte acru.

- Pentru a le putea întoarce mai uşor, trebuie să le faceţi mai mici, să încingeţi bine tigaia, apoi să daţi focul mai încet.

- Este indicat să folosiţi o tigaie de teflon.

- Tigaia în care se coc clătitele se poate freca (dacă nu este din teflon) cu sare, înainte de coacerea acestora, pentru a evita să se lipească.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 312
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

- Ramele din lemn de stejar se curăţă cu lapte dulce, iar după ce se usucă, se lustruiesc cu o cârpă moale.

- Mănuşile din piele prea strâmte se ţin împachetate cinci ore într-un prosop ud, apoi se întind pe degete.

- Mirosul de igrasie sau mucegai se înlătură aproape total dacă puneţi pe mobilele înalte vase cu var nestins (nu cumva să fie la îndemâna copiilor!). Mai puţin periculosă este metoda care constă în arderea într-o scrumieră de metal a unor frunze de dafin, mentă uscată, coji uscate de portocale şi mandarine. Plimbaţi-vă apoi prin casă, purtând vasul în mână.

- Obiectele de aramă înnegrite devin curate şi strălucitoare dacă le frecaţi cu terci de măcriş.

Link to comment
Share on other sites

Laptele demachiant este recomandat pentru pielea uscată şi foarte sensibilă. În schimb, gelurile de demachiere sunt potrivite pentru doamnele cu tenul normal, mixt sau gras.

:flowers: mersi mersi, chiar ma gandeam daca sa-mi iau si un lapte demachiant dar nu e de mine

Link to comment
Share on other sites

Aluatul frantuzesc nu reuseste decat daca este lucrat la rece, sau in fata unui geam deschis. Dupa aceasta, se tine la frigider 30 de minute.

 

Aluatul de prajituri se taie intotdeauna cu forme bine ascutite, trecute prin apa.

 

Cele mai gustoase jumari de oua sunt cele preparate pe baie de aburi.

 

Daca sufleurile si clatitele pe care le preparati vor avea in componenta si putina drojdie de bere, acestea vor deveni mult mai afanate.

 

In cratita in care veti prepara dulceata, e bine sa puneti cateva pietre curate. Astfel, ea nu se va afuma sau arde.

 

Pentru ca uleiul sa nu rancezeasca, se pune deasupra, in sticla, un deget de tuica tare.

 

Castravetii murati care sunt prea acri sau sarati se pun intr-un vas, atat cat se consuma intr-o zi, cu apa si o lingura de zahar.

 

Friptura de porc la tava va avea un gust deosebit daca in afara de celelalte condimente (piper, cimbru, foi de dafin) se va unge cu mustar, inainte de a fi bagata la cuptor.

 

Friptura de pui va fi crocanta, daca inainte de a fi introdusa in cuptor, este frecata cu zeama de lamaie. In afara de aspectul apetisant, se si fragezeste.

Link to comment
Share on other sites

- Friptura de pui va fi crocantă dacă, înainte de a fi introdusă în cuptor, este frecată cu zeamă de lămâie. În afară de aspectul apetisant, se şi frăgezeşte.

- Cârnaţii nu crapă dacă, înainte de a-i prăji, îi înmuiaţi câteva minute în apă fierbinte, îi ştergeţi bine şi îi presăraţi cu puţină făină.

- Cârnaţii sunt mai crocanţi dacă spre sfârşitul timpului de prăjire îi stropiţi cu puţină boia.

- Feliile de şuncă (uscate) se frăgezesc dacă sunt ţinute puţin în lapte.

- Jambonul nu prinde mucegai dacă este udat cu un amestec de apă şi sare.

- Carnea de grătar este mai fragedă dacă o ţinem două ore într-un amestec de ulei şi oţet.

- Carnea pentru supă se frăgezeşte mai repede dacă în apa în care o fierbem picurăm puţin oţet.

- Peştele se curăţă mai uşor de solzi dacă-l băgaţi în apa clocotită şi apoi sub un jet de apă rece.

- Budinca iese perfect dacă înainte de a bate albuşurile puneţi în ele un praf de sare.

- Prunele uscate trebuie înmuiate într-un ceai slab, înainte de-a fi gătite. Îşi vor păstra mai bine savoarea.

- Puiul gătit la cuptor se rumeneşte frumos dacă, după ce-l ungeţi, îl pudraţi cu făină.

 

 

Link to comment
Share on other sites

- Peştele sărat se lasă două ore într-un vas cu lapte.

- Fasolea şi mazărea uscată fierb mai repede dacă în apă se adaugă o linguriţă de bicarbonat. Acoperiţi vasul cu un capac.

- Feliile uscate de şuncă îşi recapătă frăgezimea dacă se înmoaie câteva minute în lapte.

- Sucurile de fructe şi de legume trebuie consumate imediat, altfel se oxidează, devenind toxice.

- Kiwi este un fruct care trebuie consumat numai când este copt, altfel produce afte.

Link to comment
Share on other sites

- Clătitele nu se mai lipesc de tigaie dacă se pune în aluat puţin ulei.

- Ciorba iese mult mai gustoasă dacă zarzavaturile sunt date pe răzătoare şi călite în puţin ulei înainte de a le pune la fiert.

- Cartofii în coajă se fierb în vase acoperite, vreme de 20 de minute; cei curăţaţi şi tăiaţi bucăţi se fierb în vase descoperite, timp de 15 minute, iar cei băgaţi la cuptor sunt gata în zece minute.

- Piureul de cartofi se freacă întotdeauna cu o lingură de lemn, adăugându-se în el un gălbenuş de ou şi o bucată de unt.

- Compotul de mere e mult mai gustos dacă la fierbere se pune în el o bucăţică de unt.

- Portocalele se curăţă mai uşor dacă înainte de a le coji sunt băgate câteva minute în cuptorul cald sau două secunde la microunde. Fructele vor fi mai zemoase.

- Omleta va reuşi numai dacă nu bateţi ouăle prea tare, va fi moale şi afânată dacă îi adăugaţi şi câteva bucăţele de unt, va fi mai uşor digerabilă dacă îi adăugaţi două linguriţe de apă şi se va coace repede dacă o turnaţi în unt încins.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Rochiile de matase vegetala se limpezesc in apa careia i se adauga o lingurita de bicarbonat de sodiu. Nu se mai strang si nu-si modifica forma.

 

Lucrurile spalate de mana nu se storc. Lasati-le sa se scurga atarnate pe umerase. Veti calca mai putin, poate chiar deloc.

 

Broderiile se calca pe dos, pe un prosop, ca sa iasa in relief.

 

Lenjeria de matase lucioasa se calca pe dos.

 

Rufele calcate nu se pun imediat in dulap si nici nu se imbraca imediat. Au nevoie de un timp de aerisire.

 

Rufele parlite la calcat se sterg cu o carpa inmuiata in apa fierbinte. Daca locul ingalbenit nu iese, se presara cu sare si rufa se intinde uda la soare, apoi se uda din nou si se lasa la soare pana iese pata. Dupa aceea se limpezeste si se usuca.

 

Cartofii sunt mai gustosi cand se prajesc in tuci. Se pune ulei mai mult si se intorc cartofii o data la inceput si o data la sfarsit, cu o lingura de supa, cu gauri. Vor iesi crocanti si aurii.

 

Mirosul neplacut din haine dispare, daca sunt lasate jumatate de ora pe calorifer sau o soba incalzita.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Vopseau de par se aplică pe păr în următoarele cinci minute dupa preparare, , deoarece, dacă se lasă mai mult timp, nu mai acţionează. Vopsirea va începe întotdeauna cu rădăcina părului, din centrul capului către ceafă şi abia după aceea se va ajunge la partea din faţă, deoarece temperatura capului din zona frontală este mai ridicată, iar vopseaua reacţionează mult mai repede. De asemenea, este foarte important să se respecte timpul de reacţie al vopselei, aşa cum este menţionat în instrucţiuni. Vopseaua se va aplica la rădăcini şi se va lăsa să acţioneze 15 minute, iar pe restul părului se va lăsa 10-15 minute. Timpul de reacţie nu trebuie să depăşească 30-45 de minute, căci astfel părul se arde, deteriorându-se. Nu uitati de stabilizatorul special de culoare (balsam)care se afla in cutia cu vopsea,acesta trebuie aplicat pe păr după spălare. Efectul lui este important pentru părul proaspăt vopsit, căci îl hrăneşte şi fixează vopseaua. În plus, părul va fi mai uşor de descurcat.

Este bine de stiut ca niciun şampon antimatreata nu este recomandat persoanelor cu păr vopsit, căci, din cauza componentelor chimice pe care le conţine, acesta este mai puternic decât produsele de spălare speciale pentru părul vopsit, ducând la pierderea culorii într-un timp scurt.

Link to comment
Share on other sites

- Sticlele şi borcanele nu se vor crăpa atunci când turnaţi în ele lichide fierbinţi dacă aşezaţi sub ele lame de cuţit.

- Paharele puse unul într-altul care s-au înţepenit nu trebuie forţate, pentru a nu se crăpa. Turnaţi în paharul din interior apă rece, iar pe cel din exterior aşezaţi-l într-un vas cu apă caldă (nu fierbinte).

- Bijuteriile din aur sau argint se curăţă foarte bine dacă le introduceţi într-un vas cu apă caldă, în care turnaţi o lingură cu amoniac sau pastă de dinţi.

- Florile de câmp se păstrează mai bine dacă în apă se dizolvă un vârf de cuţit de sare. De asemenea, cele ofilite îşi revin dacă le aşezaţi într-un vas cu apă în care aţi dizolvat o aspirină. Garoafele, muşcatele preferă dulciurile, aşa că în apă se dizolvă o linguriţă de zahăr (se pune o dată la două zile).

- Pantofii noi care vă strâng se vor lărgi dacă frecaţi pielea cu un tampon de vată îmbibat în alcool medicinal, atât în interior, cât şi în exterior.

- Un vârf de cuţit de sare de bucătărie şi o lingură de oţet puse în apa de spălare împiedică decolorarea puloverelor de lână.

- Încălţămintea albă din piele se curăţă cu spumă de albuş de ou, pe care o întindeţi cu un tampon de vată, apoi se curăţă cu o bucată de flanel pentru luciu.

- Dacă poşeta de piele a bunicii era udată de ploaie, se scotea tot din interior şi se umplea cu ziare, apoi se lăsa la temperatura camerei să se usuce. Să nu o ţineţi niciodată lângă o sursă de căldură dacă e udă.

- Pieptenele se curăţă cu bicarbonat de sodiu.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Cum ne pazim cardurile

 

" Acoperirea tastaturii cu mana in momentul formarii codului PIN si verificarea autenticitatii fantei in care se introduce cardul bancar sunt numai doua dintre masurile pe care cetatenii trebuie sa le ia pentru a se proteja impotriva hotilor.

De asemenea, posesorii de carduri trebuie sa verifice daca pe tastatura originala a bancomatului nu a fost aplicata o tastatura falsa, care permite retinerea codului PIN introdus. Inainte de a efectua orice operatiune de extragere de numerar, este bine ca utilizatorii sa traga usor

de tastatura bancomatului. In cazul in care aceasta este falsa, se desprinde, un alt indiciu asupra falsitatii acesteia fiind aspectul tastei cu nr. 5. Daca este originala, tasta 5 prezinta o usoara denivelare, in timp ce pe tastatura falsa este perfect neteda. Totodata, oamenii trebuie sa traga usor de fanta in care se introduce cardul, pentru ca infractorii folosesc fante false in care introduc dispozitive de citire pentru a copia codul de pe banda magnetica a cardului"

 

Romania Libera

Link to comment
Share on other sites

 

- Brânza, caşcavalul se rad mai uşor dacă se ţin învelite în hârtie pergament, la frigider, aproximativ 15 minute înainte de utilizare.

- Ciupercile uscate şi tocate se pot folosi cu succes ca şi condiment pentru supe şi sosuri.

- Sosul de hrean prea picant se poate drege adăugând smântână, unt sau un măr ras.

- Friptura de porc capătă o aromă deosebită dacă se condimentează carnea cu scorţişoară; în acest caz, nu trebuie prăjită prea tare.

- Sfecla pentru salată îşi păstrează culoarea roşie dacă înainte de a o pune la fiert o spălaţi bine în apă cât mai fierbinte.

- Icrele de heringi se desărează uşor dacă sunt puse în lapte sau apă rece, într-un tifon împăturit în două. Se ţin o oră, după care se storc şi se prepară cu untdelemn.

- Când scoateţi icrele dintr-un peşte, fiţi atenţi să nu se rupă şi fierea, care le va face amare.

- Musacaua, budinca şi pilaful se reîncălzesc numai pe baie de aburi.

 

 

- Găluştele de griş vor avea o culoare frumoasă dacă puneţi în compoziţie şi două linguriţe de mălai grişat, iar în gălbenuş adăugaţi puţină sare.

- Supa care nu are suficientă grăsime poate fi „dreasă“ cu un morcov dat pe răzătoarea mică şi călit în puţin untdelemn.

- Tava de prăjituri nu trebuie unsă cu unt sau untdelemn şi pe margini, pentru că prăjitura nu va mai creşte suficient în cuptor.

Link to comment
Share on other sites

Trucuri de la bucātari

 

Dacă laptele dulce pe care tocmai l-ai cumpărat s-a prins, nu-l arunca. Pune- l pe foc câteva minute, ca să se brânzească şi adaugă în oală câteva picături de zeamă de lămâie. Lasă totul să se răcească şi apoi aşază o bucată de tifon într-o sită, ca să poţi strecura conţinutul oalei. Aşteaptă să se scurgă tot zerul ca să obţii o brânză de vaci dulce şi cremoasă.

 

Laptele pus la fiert nu dă în foc dacă ungi cu unt marginea vasului, înainte de a-l pune pe aragaz. Asta nu înseamnă însă, că îl poţi uita pe foc. Oricum nu e bine să fiarbă mai mult de 2-3 minute, pentru că se distrug o parte din substanţele active pe care le conţine.

 

Papanaşii se pot servi atât calzi, cât şi reci. Dacă vrei, îi poţi combina cu îngheţată sau cu sosuri de fructe ori de ciocolată. Aluatul poate fi făcut şi din cartofi sau griş.

 

Uscăţelele sau scovergile trebuie prăjite în ulei mult, ca să se rumenească frumos pe ambele părţi. Înainte de a le pune la prăjit, verifică însă dacă e suficient de încins uleiul, punând o bucăţică mică de aluat. Dacă se ridică imediat la suprafaţă, poţi prăji gogoşile.

 

Dacă nu sunt proaspete sau sunt consumate în timpul unor tratamente cu antibiotice, ouăle pot provoca reacţii alergice.

Link to comment
Share on other sites

- Merele împrumută mirosul alimentelor aflate în vecinătate, de aceea e bine să fie ţinute într-un coş separat.

- Mierea nu se mai lipeşte de lingură dacă aceasta se înmoaie, înainte de întrebuinţare, în untdelemn.

- Muştarul nu se mai usucă dacă deasupra se presară puţină sare.

- Ouăle pot fi păstrate un timp mai îndelungat dacă sunt unse cu albuş. Cu un albuş se ung circa 80 de ouă.

- Parmezanul îşi păstrează prospeţimea şi se rade mai uşor dacă este ţinut într-un vas cu sare grunjoasă.

- Laptele acru se prepară uşor, din lapte crud, în care se adaugă o linguriţă de suc de lămâie.

- Laptele se poate închega şi cu flori uscate de sânziene. Laptele acru devine mult mai gustos dacă se adaugă puţină apă minerală.

Link to comment
Share on other sites

- Dacă pregătiţi o prăjitură cu fructe, coaceţi mai întâi cinci minute aluatul presărat cu puţină făină şi zahăr. Scoateţi apoi tava şi puneţi repede fructele.

- Dacă trebuie să frecaţi zahăr cu unt, operaţia va reuşi dacă veţi pune şi două-trei linguri de lapte dulce clocotit.

- Preparatele în care folosiţi orez vor fi mai gustoase dacă acesta va fi fiert separat.

- Laptele praf amestecat cu puţină sare, înainte de a fi dizolvat în apă fiartă, va avea gustul laptelui proaspăt muls.

- Untul se păstrează proaspăt câteva zile, şi fără frigider, dacă e pus în ardei graşi, goliţi de seminţe şi acoperiţi cu cotorul.

- Untul capătă o savoare deosebită dacă e ţinut la frigider, învelit în frunze de sfeclă roşie.

- Toate preparatele cu spumă de albuş se coc astfel: primele cinci minute la foc mic, apoi la foc mare.

Link to comment
Share on other sites

- Pătrunjelul verde va fi mai aromat dacă înainte de a-l toca îl veţi spăla cu apă fierbinte.

- Pentru a fi mai uşor digerabile, ceapa şi usturoiul se fierb un minut în apă clocotită, apoi se folosesc la diferite preparate.

- Când pregătiţi omletă, puneţi în castronul în care bateţi ouăle două-trei cuburi mici de unt şi preparatul va fi mai pufos.

- Când pregătiţi o salată (verde, de roşii sau de cartofi) puneţi în ordine: sarea, piperul, oţetul. Abia după câteva minute se adaugă uleiul, altfel sarea rămâne nedizolvată.

- Dacă nu aţi luat spuma din supa de carne, daţi vasul deoparte şi puneţi un albuş de ou nebătut. Acesta va coagula resturile de spumă, limpezind supa.

- Înainte de a pregăti o budincă din orez, tăiţei sau griş, „îmbrăcaţi“ complet cu zahăr caramelizat interiorul vasului.

- Preparatele în care folosiţi bulion de roşii vor avea un gust fin dacă le veţi adăuga şi o linguriţă de zahăr.

- Pudraţi cu făină cuburile mici de rahat sau stafidele pe care le veţi folosi într-un aluat de chec şi acestea se vor păstra repartizate egal în toată compoziţia.

Link to comment
Share on other sites

Cafeaua este mult mai gustoasa daca se prepara ca o infuzie, prin oparire cu apa clocotita.

 

Coaja de portocala sau lamaie rasa se usuca pe o farfurie si se macina in acelasi timp cu zaharul. Veti obtine un zahar farin aromat.

 

Icrele de peste se pastreaza mult mai bine nesarate, in congelator.

 

Piftia este mai gustoasa daca se pune carnea la fiert in apa rece.

 

O lingurita de zahar pusa in orice mancare ii da acesteia un gust delicat.

 

Foile de vita-de-vie se pun cu fata (partea lucioasa) la exterior, atunci cand facem sarmale.

 

Putin praf de copt sau bicarbonat adaugat in compozitia de chiftele le va face mai fragede si mai maricele.

 

Faina, inainte de a fi folosita, trebuie cernuta pentru a se oxigena.

 

Telul nu se curata niciodata batand cu el de marginea vasului in care sunt albusurile facute spuma. Se vor lasa.

 

Ata intra mult mai usor prin urechea acului daca este pusa in doua.

 

Sertarul sau usa care se deschid mai greu se freaca cu putin sapun.

 

Daca butonul de la telecomanda nu te mai asculta, schimba repede bateriile, caci se va uza telecomanda.

 

Andrelele aluneca mai usor daca din cand in cand se trece cu ele prin par.

 

In apa florilor din vaza se adauga putin conservant. Rezista mai mult timp.

Link to comment
Share on other sites

Pentru ca prăjiturile să capete o culoare mai frumoasă şi să aibă un gust mai bun, fiecare gălbenuş de ou se ţine câteva minute presărat cu puţină sare.

 

Albuşurile se bat mai repede dacă se presară peste ele puţin zahăr pudră sau se pun câteva picături de lămâie.

 

Ca să parfumezi zahărul pudră, păstrează- l în aceeaşi cutie cu cel vanilinat.

 

Dacă puneţi zahăr bucăţi sau tos într-un săculeţ sau între două şerveţele curate şi apăsaţi cu un fier de călcat încălzit, dar nu încins, obţineţi cu uşurinţă zahăr pudră.

 

Făina păstrată la rece trebuie acomodată cu temperatura din bucătărie, înainte de a fi folosită în aluaturi.

 

Lămâile uscate îşi revin dacă le ţineţi în apă rece, pe care o schimbaţi de câteva ori.

 

Dacă vi s-a tăiat o cremă făcută cu lapte, turnaţi-o într-o sticlă şi scuturaţi-o bine, până se leagă din nou.

 

Stafidele se ţin în apă rece timp de o jumătate de oră, se clătesc şi abia apoi se adaugă la prăjituri.

 

Gogoşile sau clătitele se aşază pe un platou acoperit cu un şerveţel care va absorbi grăsimea în exces.

Link to comment
Share on other sites

Dacă doriţi să beţi ceai rece cu o anumită aromă, trebuie să ştiţi că există câteva modalităţi de a adăuga savoare acestei băuturi, şi operaţiunea nu durează decât un minut. Întâi adăugaţi zahăr, în funcţie de preferinţele dumneavoastră, apoi alegeţi aroma pe care o doriţi. Una sau două ceşti de suc de fructe preparat în casă şi adăugat în amestecul concentrat preparat iniţial vor da ceaiului suficient de mult gust încât să vreţi să beţi şi a doua cană. Sucul de lămâie, de mere, de rodii, de cireşe, de portocale sau de mure în amestec cu ceaiul prezintă un dublu avantaj: în primul rând conferă un gust deosebit băuturii, iar în al doilea rând are beneficii pentru sănătate, căci un plus de vitamina C şi B nu strică niciodată, dimpotrivă.

Link to comment
Share on other sites

Busuiocul trebuie adăugat în mâncare la sfârşitul preparării.

Frunze proaspete de busuioc tocate mărunt şi amestecate cu usturoi pisat şi ulei de măsline extravirgin sunt ingredientele principale la prepararea sosului pesto, folosit ca bază pentru gătirea pastelor. Acelaşi sos pesto poate fi folosit la prepararea unor delicioase bruschete cu somon.

Se poate prepara o salată mediteraneană cu roşii, mozzarella şi ulei de măsline. Busuiocul este un excelent condiment şi pentru preparatele care conţin vinete, varză, ardei iute sau tofu.

Se mai pot amesteca într-un blender frunze de busuioc cu ulei de măsline şi ceapă şi adăuga la supa de roşii.

Link to comment
Share on other sites

- Mezelurile şi carnea se păstrează învelite în folii, puse pe rafturi, separat de celelalte produse.

- Sticlele de suc şi bere trebuie să fie spălate înainte de a fi introduse în frigider.

- Nu uitaţi, de asemenea, că frigiderul trebuie dezgheţat (dacă nu are dezgheţare automată) şi spălat săptămânal.

- De asemenea, magazia/debaraua trebuie să fie uscată şi aerisită, pentru a permite depozitarea făinoaselor (orez, făină, mălai) şi a borcanelor de conserve (care trebuie spălate înainte).

- Legumele cu consistenţă moale nu trebuie să fie păstrate mai mult de două-trei zile; în locuri uscate, acestea se veştejesc repede, iar în mediu umed mucegăiesc şi capătă un miros neplăcut. Cele mai bune condiţii de păstrare sunt la temperaturi mici, în cutii de lemn sau coşuri de papură, care atrag şi reţin umiditatea şi, totodată, permit o mai bună aerisire a legumelor.

- Legumele proaspete, destinate consumului zilnic, se ţin într-un coşuleţ, la loc aerisit, răcoros şi întunecat.

- Legumele se păstrează bine în pivniţă, numai dacă aceasta este uscată şi bine aerisită.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...