Jump to content
Vesperala Forum

(-`- CHAT -'-)

vesperala

Recommended Posts

samsara, cred că nu ai înțeles sensul  întrebării. Cred că mă confunzi dacă utilizezi cuvântul "bătăiță" cu mine, asta este pentru altă categorie. 

Ca să clarific, o fi rânduială şi logică în biserica ortodoxă dar nu pupând icoanele salvezi o nație de la distrugere. Ci prin muncă, inteligență şi nu în ultimul rând prin respectul față de absolut fiecare om.

Trebuie făcută distincția între religie şi credință pentru că nu este acelaşi lucru. Suntem în 2024, wake up! Tehnologia evoluează zi de zi, ea dă RITMUL plus că oricâte cruci ai face şi oricâte icoane ai pupa, dacă îți lipsesc 50 bani ca să cumperi o pâine, vânzătorul nu face pomană. Pentru că scuză-mă, exact asta suntem. Un popor de "hoți" şi de "pomanagii"care umblă prin biserici şi mănăstiri dar nu au înțeles esența. Ca să nu mai amintesc de categoria "babe" şi "moşnegi" la menopauză şi andropauză care urăsc din tot sufletul tinerețea şi felul de a fi a noii generații doar pentru simplu motiv că gândesc şi acționează altfel decât ei. Nu avem dreptul să judecăm pe absolut nimeni, dar avem libertatea de a gândi cu mintea noastră şi de a ne exprima liber. Păstrând fireşte în toate, bunul simț şi buna măsură , un echilibru care este esențial pentru că orice derapaj spre extreme(fie către bine, fie către rău) atrage consecințe negative.

Seară frumoasă! 🌹❤️

• Replies 97.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• vesperala

16624

• samsara

11152

• florin7franky

5591

• Narcisa

5082

Top Posters In This Topic

Posted Images

On 5/14/2024 at 9:59 PM, oemor said:

samsara, cred că nu ai înțeles sensul  întrebării. Cred că mă confunzi dacă utilizezi cuvântul "bătăiță" cu mine, asta este pentru altă categorie. 

Ca să clarific, o fi rânduială şi logică în biserica ortodoxă dar nu pupând icoanele salvezi o nație de la distrugere. Ci prin muncă, inteligență şi nu în ultimul rând prin respectul față de absolut fiecare om.

Trebuie făcută distincția între religie şi credință pentru că nu este acelaşi lucru. Suntem în 2024, wake up! Tehnologia evoluează zi de zi, ea dă RITMUL plus că oricâte cruci ai face şi oricâte icoane ai pupa, dacă îți lipsesc 50 bani ca să cumperi o pâine, vânzătorul nu face pomană. Pentru că scuză-mă, exact asta suntem. Un popor de "hoți" şi de "pomanagii"care umblă prin biserici şi mănăstiri dar nu au înțeles esența. Ca să nu mai amintesc de categoria "babe" şi "moşnegi" la menopauză şi andropauză care urăsc din tot sufletul tinerețea şi felul de a fi a noii generații doar pentru simplu motiv că gândesc şi acționează altfel decât ei. Nu avem dreptul să judecăm pe absolut nimeni, dar avem libertatea de a gândi cu mintea noastră şi de a ne exprima liber. Păstrând fireşte în toate, bunul simț şi buna măsură , un echilibru care este esențial pentru că orice derapaj spre extreme(fie către bine, fie către rău) atrage consecințe negative.

Seară frumoasă! 🌹❤️

Cred ca ai un moment greu  E acea perioada? 

Tu habar nu ai diferenta intre credinta si religie. Nici eu nu o stiu, ca sa fii multumit. 

Ia si tu partea buna. Omenia, bunul simt, mai sunt cateva insa imi scapa acum. Reguli de bun simt(nu tocmai apropiate mie).

Asa trebuie sa functioneze lucrurile.

Uite oarece concert de la unii dintre preferatii mei.

Ne auzim! Al dumneavoastra!:mousquetaire:

• 2 weeks later...
On 5/14/2024 at 9:59 PM, oemor said:

🌹❤️

Să știi că răspunsul meu a fost dat în același ton cu întrebarea ta. Și să mai știi că am fost chiar finuta :spin1:. Se pare că ție are voie să nu-ți placă răspunsul meu, dar eu nu am voie să mă burzuluiesc la întrebarea ta. Am înțeles. Dacă chiar te-a deranjat, eu îmi retrag cuvintele, nu am avut în intenție nici măcar o secundă să supăr.

Cu restul ce l-ai scris, despre Biserică, icoane... nu ai dreptate. Dar îți respect părerea și îți doresc să fii binecuvântat și să ajungi cât mai curând să trăiești în Duhul ortodoxiei :star:.

On 5/17/2024 at 1:24 PM, Cuminte(l) said:

Salut tuturor!

Salut Sam!

Am cateva probleme cu IC. Inerente varstei, deh.:D:

Eh, nu scapă nimeni de perioada asta :lol:. Răbdare, răbdare, răbdare.

Noi avem mâine ultimul clopoțel. Joi e banchetul și pe 1 iulie începe bacul :juggle:.

On 5/28/2024 at 6:36 PM, Cuminte(l) said:

Pe final merge un banc rasist. :D:

Stiti de ce au evreii nasul mare?

Ia zi:D:.

Ati votat? Sunt curios cum a luat-o V care a votat cu sosoaica desi a promis ca e fan firea, oportunista crainica. :P:

V nu recunoaste insa e bucuresteanca get beget.:mousquetaire:

5 minutes ago, Cuminte(l) said:

Ati votat? Sunt curios cum a luat-o V care a votat cu sosoaica desi a promis ca e fan firea, oportunista crainica. :P:

V nu recunoaste insa e bucuresteanca get beget.:mousquetaire:

Am uitat! E iunie!

E rezolvat hostingul.

21 hours ago, samsara said:

Examene și la noi.

Pai la voi! :mousquetaire:

3 hours ago, samsara said:

Vreau la mareeee.

Eu intru la sauna in cateva zile. Nici mie nu imi vine sa cred ca o sa folosesc utilajele.

Am livrat-o pe IC in Grecia doua saptamani. In Eghina. Maine noapte pleaca. Nu aveam cum sa o iau cu mine la munca. Oricum sunt suparat pe ea. Si nu glumesc.

Salut tuturor!

:mousquetaire:

Ce-a facut caprita? Are 5 media la fizica si mai are 7 la o materie, insa mi-e rusine sa spun.

A incheiat cu 9.12 per total(era sa ii scada nota la purtare pentru absente) si musca la bursa anul viitor. Anul asta nu a luat fiindca nu s-a incadrat in 30% cu nota de la admitere(9,45).

Vacanta in Eghina are si componenta spirituala majora pentru cei cu care merge. A fost un motiv sa nu o las. Insa o schimbare de program si ceva exercitiu de engleza ii prind bine.

In mod cert ii va dresa maimuta. :D:

Traim si vedem cum se adapteaza.

Pot paria pe un cosmar logistic provocat de IC. :angelnot:

Mai sunt si meciurile Romaniei si e turbata!:steag:

Cum e Daci cu examenele?

Îți pune părul pe bigudiuri :lol:.

Daci e bine, a avut romana oral și competențe. Mai are săptămâna viitoare engleza oral. Dar astea îs doar formale, ideea e sa te prezinți, nu contează ce debitezi. 

Pe 1, 2 și 4 îs probele scrise, acolo vedem.