samsara Posted September 7, 2021 Report Share Posted September 7, 2021 Da, tare frumos a fost. Acum am revenit la realitatea de zi cu zi... Dar sambata iarasi plecam un pic in plimbare. Narcisa, revin cu poze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narcisa Posted September 7, 2021 Report Share Posted September 7, 2021 Da, astept cu nerabdare poze, Sami. Din Viscri, din Rupea... cetatea din Rupea, biserica din Viscri le-ati vizitat? Scoala din Viscri ati vazut-o? Trecute vremi... atatia ani s-au scurs... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsara Posted September 8, 2021 Report Share Posted September 8, 2021 Neata buna voua! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsara Posted September 10, 2021 Report Share Posted September 10, 2021 On 9/7/2021 at 3:13 PM, Narcisa said: Da, astept cu nerabdare poze, Sami. Din Viscri, din Rupea... cetatea din Rupea, biserica din Viscri le-ati vizitat? Scoala din Viscri ati vazut-o? Trecute vremi... atatia ani s-au scurs... Vazut si scoala din Viscri, am fost si la Rupea, si la Mesendorf, si la Sighisoara. Vazut si Racos, dar cu alta ocazie. Vazut si Gorunul de 900 de ani de la Mercheasa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsara Posted September 13, 2021 Report Share Posted September 13, 2021 Da, deci... Nu ma lasa de vineri sa postez. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsara Posted September 13, 2021 Report Share Posted September 13, 2021 Prima casuta albastra e cea unde am fost cazati. A doua casuta e cea a lui Charles, printul. Am fost vecini. In partea stanga. In a 7-a poza e Biserica fortificata din Viscri. In ultima poza e interiorul curtii unde am fost cazati. Toate pozele sunt, de fapt, din Viscri. Revin si cu poze din interiorul casutei. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aprig Posted September 14, 2021 Report Share Posted September 14, 2021 Frumos. Pare un sat săsesc clasic. Biserica se poate vizita? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsara Posted September 14, 2021 Report Share Posted September 14, 2021 2 hours ago, Aprig said: Frumos. Pare un sat săsesc clasic. Biserica se poate vizita? Da, se intra in biserica, poti urca si in turn.. se vede frumos apusul peste dealuri. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsara Posted September 14, 2021 Report Share Posted September 14, 2021 Deci, casuta avea 2 camere, un hol si o baie. Primele 3 poze sunt din camera unde am dormit eu si sotul. Urmatoarele 5 sunt din camera Dacianei. Urmatoarele 2 de pe hol. Apoi urmeaza interiorul bisericii din Viscri si poze facute din tunul bisericii. Era ora 19, soarele apunea si era o lumina aurie minunata. Se vedeau vacile pe dealuri cum veneau inspre sat. Satul e micut, pastrat ca pe vremuri, miroase a fan si a vacute. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narcisa Posted September 14, 2021 Report Share Posted September 14, 2021 Da, multe s-au schimbat intr-o jumatate de secol. Recunosc biserica si stilul caselor. Pe aunci la biserica slujea sotul unei colege de la scoala, invatatoare, se numea Schullerus. Venind dinspre Rupea , imediat stanga , era sediul C.A.P. -ului. De acolo , drumul se impartea in trei : o ulita mergea spre stanga, aceasta se termina relativ repede, nu erau prea multe case pe-acolo, alta , mai lunga urca spre scoala, cea de-a treia o lua spre dreapta si cobora putin, nici pe ea nu erau prea multe case. Constat ca s-au facut modificari in sens turistic, dar si pe-atunci era frumos. Cam doua parti erau sasi si o parte romani, asta era proportia , doar doua-trei case locuite de unguri. La scoala erau trei posturi , doua pentru sasi -ambele simultan cu doua clase- si un post pentru copiii romani, simultan cu patru clase. Multumesc, Sami! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsara Posted September 16, 2021 Report Share Posted September 16, 2021 Narcisa, cu drag! Neata buna voua! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsara Posted September 16, 2021 Report Share Posted September 16, 2021 In primele 2 poze e Biserica fortificata din Mesendorf. Poza 3 Cetatea Sighisoarei. Poza 4 si 5 e Cetatea Rupea. Poza 6 si 7 e Stejarul de 930 de ani din Mercheasa. Ultima poya... drigane sau bivolite la pascut. Astea negre. Se vede si o vaca in dreapta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narcisa Posted September 16, 2021 Report Share Posted September 16, 2021 Sami, Cetatea din Rupea este restaurata acum? Intr-un timp fusese lasata in parasire... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsara Posted September 17, 2021 Report Share Posted September 17, 2021 15 hours ago, Narcisa said: Sami, Cetatea din Rupea este restaurata acum? Intr-un timp fusese lasata in parasire... Da, de vreo 10 ani a fost restaurata. E faina. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aprig Posted September 17, 2021 Report Share Posted September 17, 2021 Bună dimineața! Nu m-a mai lăsat să postez de câteva zile Uite acum mă lasă. Ziceam că arată foarte bine, cred că te simți ca și cum ai dormi într-un muzeu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsara Posted September 17, 2021 Report Share Posted September 17, 2021 On 9/17/2021 at 10:31 AM, Aprig said: Bună dimineața! Nu m-a mai lăsat să postez de câteva zile Uite acum mă lasă. Ziceam că arată foarte bine, cred că te simți ca și cum ai dormi într-un muzeu Sa stii ca mi-am dat seama ca, daca folosesc emoji, nu pot posta. Cand le sterg, ma lasa. A fost fain, nu ca intr-un muzeu, ca intr-o casa adevarata, asa cum ar trebui sa fie. Am dormit ca pruncii, cum se lasa intunericul. Am facut si foc si cadeam imediat. Iar undeva la 5 dimineata, casa ne trezea. Parca ii simteai spiritul, al ei, al taranilor care au locuit inainte. Dar cum dadea de ziua, cum simteai ca ar trebui sa te trezesti. Asta nu inseamna ca noi ne si trezeam. Mai leneveam pana la ora 8. Apoi luam micul dejun in sat, asa ca la tara. A fost fain.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aprig Posted September 18, 2021 Report Share Posted September 18, 2021 Bună dimineața Da, la mine la fel, pusesem un zâmbet. Până la urmă am renunțat la el și m-a lăsat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsara Posted September 20, 2021 Report Share Posted September 20, 2021 Neataaaa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aprig Posted September 21, 2021 Report Share Posted September 21, 2021 Bună dimineața! Ce mai faceți? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsara Posted September 21, 2021 Report Share Posted September 21, 2021 Neata buna. Uite, pe acasa, frig, ploaie, toamna... Nimic interesant la mine. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vesperala Posted September 22, 2021 Author Report Share Posted September 22, 2021 Nu merg zambetele? Ciudat... Grozave poze, grozave, si la sami, si la aprig. Pe asimetric ttrebuie sa il dau disparut... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsara Posted September 22, 2021 Report Share Posted September 22, 2021 Neata buna, vespe. Cum a fost in concediu? Asimetric a lasat doar niste urme prin topicul lui si pe aici nu a venit... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narcisa Posted September 22, 2021 Report Share Posted September 22, 2021 Sunt multe intrebari. Si, pe masura ce afli mai multe, iti dai seama cat de putin stii. De la Asimetric zicere si tot de la el citire. Si citare, ca nu gasesc semnele citarii , asa ca suplinesc si eu cu gura. Noi avem doar o singura intrebare pentru Asimetric , ce-i drept cu doua capete: De ce-ai plecat , cand te intorci? Sefule Asimetric , ti-ai parasit corabia, ai parasit echipajul ei care ulterior a esuat si esti taman bun de Curtea Martiala. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vesperala Posted September 22, 2021 Author Report Share Posted September 22, 2021 In concediu bine, sami 16 zile de plaja in Grecia, niciodata asa multe si bine mai rau la intoarcere, carantina Apoi o conferinta, 7 zile, Polonia. Si acolo fain tare, dar acum reincep treaba si nu stiu de unde s-o mai apuc, am un orar jos palaria, dar stii, asa mai trântită... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsara Posted September 22, 2021 Report Share Posted September 22, 2021 Ooo, ioi, 16 zile de mareeee, super! Sa ai spor la scoala! Narcisa. cum sunteti? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts