Jump to content
Vesperala Forum

Recommended Posts

  • Replies 95.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • vesperala

    16572

  • samsara

    10261

  • florin7franky

    5591

  • Narcisa

    4819

Top Posters In This Topic

Posted Images

Anca-Maria, Sam. :d1:

 

Orpheus. :hatoff:

 

 

:) bună seara, RoAp

 

ce mai e nou?

 

M-am intalnit azi cu un prieten. Se ocupa de tractari auto. I-am modificat noi cateva masini acum ceva vreme.

Scartaie si la ei din toate balamalele afacerea. N-au reusit sa se lipeasca de primariile de sector sa lucreze la ridicat masini.

Asta e o afacere pe val in oras mai nou. Si tot schimband idei proaste intre noi imi spune ca are un spatiu gard in gard cu un spital. Si culmea, chiar pe laterala unde nu doreste nimeni sa ajunga.

Voia sa faca spalatorie auto. Dar il termina investitia. Stiam eu cam unde bate legat de investitie. :lol: .

I-am sugerat sa faca un serviciu de pompe funebre. Nu are concurenta directa in zona. L-am bagat in priza cu asta.

E simplu si obtine lejer avizele de mediu si cele sanitare.

A plecat foarte entuziasmat. Ce nu stie el este ca ii trebuie nervi de fier ca sa reziste in asemenea domeniu.

Incepand de la client si terminand cu sicanele concurentei. Care chiar daca nu e in zona la vedere, exista.

Si is cel putin tipul agresivi cand e vorba de bani. Adevarul e ca mi-a venit ideea intr-o doara.

Parca vad ca maine e calare pe mine.

 

In rest nimic nou.

 

 

Dumneavoastra? :flowers: :flowers: :flowers:

Link to post
Share on other sites
:smile: matematica mea e ceva mai simplă

 

în afară de generalul Iarnă, nimic nu mă încurcă

 

:)

 

Ce o fi simplu la matematica nu stiu. Citeam ieri despre siruri si limite. Pe postul dumneavoastra si pe link.

Eu am avut o problema grava cu analiza matematica. Is in masura acum sa dau integral vina pe profesorul din liceu.

Am varsta cand imi pot permite asemenea parere. Am avut probleme si cu trigonometria.

Totusi in 16 luni de armata am reusit sa inteleg cu ce se mananca. Suficient pentru a doua admitere.

Mi-a placut abordarea din link. :flowers:

 

 

Link to post
Share on other sites

 

Ce o fi simplu la matematica nu stiu. Citeam ieri despre siruri si limite. Pe postul dumneavoastra si pe link.

Eu am avut o problema grava cu analiza matematica. Is in masura acum sa dau integral vina pe profesorul din liceu.

DAr asta cum e?

 

"O profesoară de matematică de la Universitatea din Wolverhampton, Marea Britanie, ne spune formula matematică în urma căreia poţi calcula cât de bune sunt clătitele pe care le găteşti.

Astfel, complicată şi aparent de neînţeles, formula lui Ruth Fairclough sună cam aşa: 100 - [10L - 7F + C(k - C) + T(m - T)]/(S - E). Cu cât rezultatul e mai apropiat de 100, cu atât clătita respectivă se apropie de perfecţiune, deşi, fie vorba între noi, gusturile nu se discută.

Astfel, L reprezintă cocoloaşele apărute în cocă, F cât de bine poate fi rotită clătita în aer, C reprezintă consistenţa aluatului (k fiind consistenţa ideală). T este temperatura tigăii, aceasta fiind una dintre cele mai importante constante, iar m temperatura ideală pe care ar trebui să o aibă tigaia. S este timpul cât stă alutatul înainte de a începe coacerea, iar Ruth recomandă vreo 20 de minute. Ultima constantă, E, reprezintă cât stă clătita din momentul în care o iei din tigaie şi până o mănânci."

 

 

:lol:

Link to post
Share on other sites
DAr asta cum e?

 

 

 

 

:lol:

 

:lol: Am citit mai devreme.

 

Dar mi-am spus in barba... "radule nu scrie nimic de bine sau de rau. afla intai partile implicate"

 

:lol:

 

am fugit să mănânc :)

 

Iarasi? De-aia te ingrasi. Mananci mult si pe cine nu trebuie. :lol:

 

Glumesc. Sa ai pofta Gabi! :d1:

 

Link to post
Share on other sites
sa ai pofta :feed:

 

merci :airkiss:

:drool: poftă bună

 

merci :airkiss:

:lol: Am citit mai devreme.

 

Dar mi-am spus in barba... "radule nu scrie nimic de bine sau de rau. afla intai partile implicate"

 

:lol:

 

 

 

Iarasi? De-aia te ingrasi. Mananci mult si pe cine nu trebuie. :lol:

 

Glumesc. Sa ai pofta Gabi! :d1:

aş vrea eu să mă îngraş dar nu reuşesc :lol:

 

mulţumesc RoAp :yeap:

Link to post
Share on other sites
DAr asta cum e?

:lol:

 

"O profesoară de matematică de la Universitatea din Wolverhampton, Marea Britanie, ne spune formula matematică în urma căreia poţi calcula cât de bune sunt clătitele pe care le găteşti.

Astfel, complicată şi aparent de neînţeles, formula lui Ruth Fairclough sună cam aşa: 100 - [10L - 7F + C(k - C) + T(m - T)]/(S - E). Cu cât rezultatul e mai apropiat de 100, cu atât clătita respectivă se apropie de perfecţiune, deşi, fie vorba între noi, gusturile nu se discută.

Astfel, L reprezintă cocoloaşele apărute în cocă, F cât de bine poate fi rotită clătita în aer, C reprezintă consistenţa aluatului (k fiind consistenţa ideală). T este temperatura tigăii, aceasta fiind una dintre cele mai importante constante, iar m temperatura ideală pe care ar trebui să o aibă tigaia. S este timpul cât stă alutatul înainte de a începe coacerea, iar Ruth recomandă vreo 20 de minute. Ultima constantă, E, reprezintă cât stă clătita din momentul în care o iei din tigaie şi până o mănânci."

 

:blink: Giiii....carele va sa zica, eu umblu cu toate L-urile, C-urile, F-urile, T-urile si S-urile alea prin aer, cand fac poznele mele de clatite ??

 

Observati ca E-ul nu l-am evidentiat, el fiind o valoare ce nu apuca sa fie calculata niciodata :lol:

 

Culmea este ca mi-au iesit intotdeauna niste clatite pentru care ai ucide, si asta fara sa stiu vreodata daca F-ul depaseste valoarea maxima permisa, sau daca T-ul este in armonie perfecta cu m-ul...etc...etc.

 

Ma surprinde ca indemanarii bucatarului care manuieste toate literele alea, nu i s-a atribuit nici un loc in suita formulei.

 

Pana la urma, el decide,....nu ?, daca C-ul ajunge pe jos, in timpul executiei F-ului, s-a dus naibii grija pentru celelalte.

 

....oricum, interesanta socoata doamnei...Ruth.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...