Radu_RoAp Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 Incerci sa ne spui c-ai preparat-o tu? Arata bine, dar as prefera-o incalzita cat de cat. Arata pe d*cu bine. Nu are zeama suficienta. Cosmarul meu in bucatarie. Cat sa fierbi incat sa mai ramana si zeama? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narcisa Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 Arata pe d*cu bine. Nu are zeama suficienta. Cosmarul meu in bucatarie. Cat sa fierbi incat sa mai ramana si zeama? Doamne, cat ai lucrat la RoAp de ti-a iesit asa o capodopera? Pai, Radu mamii, pune la fiert apa in functie de legume. Daca ai pus la fiert legume mai multe, scoate-le dupa ce-au fiert si foloseste-le la felul doi, nu le lasa cu galustele la un loc. Oricum trebuie scoase, altfel rezulta ceva intre supa si ciorba. Lasa la supa doar galustele si cateva feliute de morcov, eventual, plus verdeata adaugata la final . Vad ca galustele le-ai reusit perfect, multe femei se plang ca nu reusesc sa le faca pufoase, moi. Si eu mai dau rateuri. Lasa, ca nu-i rau nici ca tine, e mai consistenta, deci mai satioasa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsara Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 Hai să vă povestesc o întîmplare. Într-o iarnă, un băiat avea nevoie să-si schimbe urgent buletinul. A ieșit din casă, și-a deszăpezit masina, și cînd să plece, o femeie, tinerică ea, a rămas cu mașina înzăpezită fix în fața lui. Aia se chinuia, săraca, să plece, dar era gheață, patina și nu-i ieșea de loc. Ăsta - grăbit. Se dă jos, se duce la aia, scandal, hai femeie odată, mergi, aia că nu poate, pînă la urmă o ajută el. Ea în masină, accelera, el în spate, împingea. Brusc, masina reușește să plece. Ăsta se dezechilibrează, cade și dă cu capul de portbagaj. Următorii ani a avut poza din buletin cu ambii ochi umflați. :glaugh: Mna, ca sa nu ma mai plang. Eu am avut pe buletinul trecut o poză în care mă uitam în altă parte, pentru ca nu știam unde e camera, ăla cînd a văzut-o m-a întrebat dacă vreau s-o repet, dar mi-a plăcut cum arata si i-am zis ca nu. Esti teroare! La multi ani imi zici si tu? Adica, eu vreau sa fac abstractie de varsta asta nedorita de nimeni si voi imi tot aduceti aminte si-mi tot numarati anii? Am certat-o si pe vespe , ca si ea a avut o tentativa de-asta. Sami, niciodata nu mi-a placut sa-mi aniversez ziua, zilele mi-au parut mereu toate ca una, la fel curg , la fel se duc... S-au dus pe rand visele de talmacit, mai am doar noaptea si-un chibrit, cum bine zicea odinioara vesperala. Multumesc ! Sigur ca da, sigur ca zicem la multi ani, musai. Mie imi plac zilele mele de nastere, prilej de cugetare. Si mai primesc si eu un cadou, doua .. Salut. Va invit la supa de rosii cu galusti. Rece Poate faci mai putine galuste, din 3 oua, de ex., ies foarte multe. Dac ai putina zeama fa doar din 1-2 oua. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radu_RoAp Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 Doamne, cat ai lucrat la RoAp de ti-a iesit asa o capodopera? Pai, Radu mamii, pune la fiert apa in functie de legume. Daca ai pus la fiert legume mai multe, scoate-le dupa ce-au fiert si foloseste-le la felul doi, nu le lasa cu galustele la un loc. Oricum trebuie scoase, altfel rezulta ceva intre supa si ciorba. Lasa la supa doar galustele si cateva feliute de morcov, eventual, plus verdeata adaugata la final . Vad ca galustele le-ai reusit perfect, multe femei se plang ca nu reusesc sa le faca pufoase, moi. Si eu mai dau rateuri. Lasa, ca nu-i rau nici ca tine, e mai consistenta, deci mai satioasa. Nu ma luati cu termeni tehnici. Uitati oala. Stiu si eu povestea cu legumele. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vesperala Posted August 13, 2014 Author Report Share Posted August 13, 2014 Cosmarul meu in bucatarie. Cat sa fierbi incat sa mai ramana si zeama? Ciudată problemă Păi de ce nu mai adaugi niște apă pe parcursul fierberii? Chiar și aproape de sfârșit poți adăuga niște apă, dar asta înseamnă să o lași să clocotească după aceea vreo 5 minute, înainte de oprire. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radu_RoAp Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 (edited) Ciudată problemă Păi de ce nu mai adaugi ni?te apă pe parcursul fierberii? Chiar ?i aproape de sfâr?it po?i adăuga ni?te apă, dar asta înseamnă să o la?i să clocotească după aceea vreo 5 minute, înainte de oprire. Nu face pe isteata cu mine. Crude galustile. D, aia. Tu mai sapa la geografie. Glumesc. LE Am pus apa de mi-au sarit ochii. Ce credeai? Edited August 13, 2014 by Radu_RoAp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narcisa Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 Nu ma luati cu termeni tehnici. Uitati oala. Stiu si eu povestea cu legumele. Pai, daca stii povestea, de ce nu scoti legumele inainte de-a adauga galustele, ca le vad laolalta? Auzi, tie ti-e foame sau nu ti-e foame, pune mana si mananca acolo ce facusi, ia la el ce mofturos! Auzi colo, cica termeni tehnici, unde-i vazusi, nana? Vezi, Doamne, cand iti spun eu ca l-ai uitat neterminat pe RoAp si tu nu ma crezi! Ai fi vrut sa faci o treaba buna, dupa chipul si asemanarea ta, dar te-ai luat cu altele si ti-a scapat precis vreun amanunt , poate chiar mai multe ... Acum, uita-te si tu cum ne certam cu el pe orice flecustet, de la idei, principii, fantezii , ecuatorul de la geografie si pana la nefericita asta de supa sau ce-o avea el acolo in cratita aia a lui... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radu_RoAp Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 Pai, daca stii povestea, de ce nu scoti legumele inainte de-a adauga galustele, ca le vad laolalta? Auzi, tie ti-e foame sau nu ti-e foame, pune mana si mananca acolo ce facusi, ia la el ce mofturos! Auzi colo, cica termeni tehnici, unde-i vazusi, nana? Vezi, Doamne, cand iti spun eu ca l-ai uitat neterminat pe RoAp si tu nu ma crezi! Ai fi vrut sa faci o treaba buna, dupa chipul si asemanarea ta, dar te-ai luat cu altele si ti-a scapat precis vreun amanunt , poate chiar mai multe ... Acum, uita-te si tu cum ne certam cu el pe orice flecustet, de la idei, principii, fantezii si pana la nefericita asta de supa sau ce-o avea el acolo in cratita aia a lui... Am facut o spaga grasa. Rosii cel putin 10 kile, vinete multe, branza cel putin 15 kg, ceapa nu mai zic. Ardei, gogosari. Va luati de mine pentru o supa? Partea buna e ca fac spaga zilnic. Railor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narcisa Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 Tu mai sapa la geografie. Glumesc. Ce magnifica este legatura dintre ecuatorul si galuste ! Vespe, ce-ai spus , muica, despre ecuator , ca RoAp te tine datoare pana nu vii cu vreo dezmintire, ceva. La ecuator ploua aproape in fiecare zi, vezi padurile ecuatoriale, la tropice mult mai rar. Daca despre precipitatii a fost vorba, si nu ceva despre clima. Barcuta, tii minte? Am facut o spaga grasa. Rosii cel putin 10 kile, vinete multe, branza cel putin 15 kg, ceapa nu mai zic. Ardei, gogosari. Va luati de mine pentru o supa? Partea buna e ca fac spaga zilnic. Railor. Asa ca le-ai pus in oala pe toate, mai putin branza! Rau esti tu, ca niciodata nu te induri sa ne trimiti si noua cateva kilograme din ditamai gramada, egoistule, noi daca suntem mai stramtorati avem largime cat cuprinde in oala, sa vezi ce supa limpede gatim, ca apa s-a mai ieftinit! Apropo, ceapa s-o consumi repejor ca anul acesta se strica de mai mare jalea, toata lumea se plange . Pe la noi se vinde cu 1 leu kilogramul , dar nici asa nu se cumpara, rar cumpara cineva mai mult de 1kg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radu_RoAp Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 Ce magnifica este legatura dintre ecuatorul si galuste ! Vespe, ce-ai spus , muica, despre ecuator , ca RoAp te tine datoare pana nu vii cu vreo dezmintire, ceva. La ecuator ploua aproape in fiecare zi, vezi padurile ecuatoriale, la tropice mult mai rar. Daca despre precipitatii a fost vorba, si nu ceva despre clima. Barcuta, tii minte? Asa ca le-ai pus in oala pe toate, mai putin branza! Rau esti tu, ca niciodata nu te induri sa ne trimiti si noua cateva kilograme din ditamai gramada, egoistule, noi daca suntem mai stramtorati avem largime cat cuprinde in oala, sa vezi ce supa limpede gatim, ca apa s-a mai ieftinit! Apropo, ceapa s-o consumi repejor ca anul acesta se strica de mai mare jalea, toata lumea se plange . Pe la noi se vinde cu 1 leu kilogramul , dar nici asa nu se cumpara, rar cumpara cineva mai mult de 1kg. Va spun ultima data. Nu-s comerciant. Is spagar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aprig Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 Ce ceapă, roșie sau albă? Oricum altceva nu prea s-a făcut anul ăsta, toate alea au fost arse, pîrjolite, a fost vremea aiurea. Poate cepele au scăpat că au stat în pămînt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubens Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 Am facut o spaga grasa. Rosii cel putin 10 kile, vinete multe, branza cel putin 15 kg, ceapa nu mai zic. Ardei, gogosari. Va luati de mine pentru o supa? Partea buna e ca fac spaga zilnic. Railor. Cind faci zacusca ? Toate kilele astea de spaga nu se pot pastra prea mult. ( Ma pui pe ginduri in privinta meseriei, ca nu stiu in ce domeniu se pot da de-ale gurii spaga) Pastreaza un borcan virtual si pentru mine, si dau o tuica de pruna in schimb. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radu_RoAp Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 Cind faci zacusca ? Toate kilele astea de spaga nu se pot pastra prea mult. ( Ma pui pe ginduri in privinta meseriei, ca nu stiu in ce domeniu se pot da de-ale gurii spaga) Pastreaza un borcan virtual si pentru mine, si dau o tuica de pruna in schimb. Am retinut ideea. Imi plac tipele hotarate. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narcisa Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 Ce ceapă, roșie sau albă? Oricum altceva nu prea s-a făcut anul ăsta, toate alea au fost arse, pîrjolite, a fost vremea aiurea. Poate cepele au scăpat că au stat în pămînt. Alba, Aprig, pe aici cea rosie se cultiva extrem de putin. Cand o cumperi pare sanatoasa, ai impresia ca tine si pentru iarna, dar in doua saptamani storci apa din ea. Noi am cultivat la tara, la fel patim. Nu stiu, apa prea multa, mana, nu-mi dau seama. Cind faci zacusca ? Hai?!? Ce spui, adica nici nu terminaram bine cu supa si ne bagi in gura lui RoAp cu zacusca? Pai, daca la o banala supa nu ne lamuriram pe doua pagini, la un cazan de zacusca ai idee ce vacarm o sa fie? Macar sa stai pe-aproape... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubens Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 Stau pe-aproape la gustat, la mincat ... Dar daca-i vorba de vacarm..vorba ceea" la placinte inainte, la razboi ....va las pe voi !!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radu_RoAp Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 Stau pe-aproape la gustat, la mincat ... Dar daca-i vorba de vacarm..vorba ceea" la placinte inainte, la razboi ....va las pe voi !!!! Is liber pe 27 si 28. Ai timp? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vesperala Posted August 13, 2014 Author Report Share Posted August 13, 2014 Vespe, ce-ai spus , muica, despre ecuator , ca RoAp te tine datoare pana nu vii cu vreo dezmintire, ceva. La ecuator ploua aproape in fiecare zi, vezi padurile ecuatoriale, la tropice mult mai rar. Daca despre precipitatii a fost vorba, si nu ceva despre clima. Barcuta, tii minte? No, nu-i despre ce-am spus eu cimilitura lui. Nu vede ț-urii și ș-urii mei și zice că nu am româna setată bine pe computer. Lasă, că citește el și cu semne de întrebare. A?a-i? ps: La istorie și geografie udam buretele. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigDefender Posted August 14, 2014 Report Share Posted August 14, 2014 Buna dimineata! Caldura mare! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aprig Posted August 14, 2014 Report Share Posted August 14, 2014 Neața Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asimetric Posted August 14, 2014 Report Share Posted August 14, 2014 Neata. 38 de grade. Abia astept sa ma mut la munte. AMR 15. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aprig Posted August 14, 2014 Report Share Posted August 14, 2014 O să-ți fie frig. La munte e cald fix cît bate soarele. Cum s-a înserat, se face frig. 10 luni pe an o să ai sub 13 grade. Ai grijă ce-ți dorești Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsara Posted August 14, 2014 Report Share Posted August 14, 2014 Nu-i adevarat, la BRasov e bine :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asimetric Posted August 14, 2014 Report Share Posted August 14, 2014 O să-?i fie frig. La munte e cald fix cît bate soarele. Cum s-a înserat, se face frig. 10 luni pe an o să ai sub 13 grade. Ai grijă ce-?i dore?ti Pentru frig exista haine groase. De caldura nu am cum sa ma apar altfel decat sa stau undeva inauntru, ceea ce nu e intotdeauna convenabil. Sam are dreptate. Brasovul e minunat. Din mai multe puncte de vedere. Nu e la o altitudine foarte mare, deci nu e prea frig. E situat in mijlocul tarii, de acolo avand posibilitatea de a ajunge mai usor in anumite locuri. In plus, e un oras frumos. Am facut cateva vizite scurte pe-acolo si mie mi-a placut. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aprig Posted August 14, 2014 Report Share Posted August 14, 2014 Brașovul nu e la munte, e într-o depresiune dacă-mi amintesc bine. Eu prin munte înțeleg Predeaj sau mai sus. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubens Posted August 14, 2014 Report Share Posted August 14, 2014 Is liber pe 27 si 28. Ai timp? Timp mi-as face, dar ce facem cu distanta D-aia ziceam sa-mi opresti un borcan virtual . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.