Jump to content
Vesperala Forum
vesperala

Reclamă la mezeluri

Recommended Posts

Tocmani am auzit o relamă la Salonta... sunt afumate cu fum din lemn fără răşină...

 

Adică ? există un astfel de lemn? se poate extrage toată răşina înainte? şi până la urmă e toxică răşina?

 

Sună ciudat, chiar dacă nu ştiu nimic despre procesulde producţie respectiv.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rasina e specifica coniferelor (rasinoase), dar sunt si alte tipuri cum ar fi taninoasele care nu contin rasina (fag, stejar)... mai mult nu mai tin minte ca sa pot explica. A trecut destul timp de cand am terminat scoala.... :oldman:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ca sa fim siguri ca un produs alimentar este romanesc, trebuie sa ne uitam la codul de bare. Daca numarul respectiv scris acolo incepe cu 594 sau 642 , produsul este autohton.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mai are si marca de provenienta. Daca e un produs care se poate vinde in UE are o marca ovala cu inscriptia RO XXX CE (unde XXX = numarul de cod al producatorului). Daca se poate vinde doar pe piata interna are o marca rotunda pe care apare codul judetului si al producatorului.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiecare lant de magazine mai emite un rand de barcoduri care sep une pe etichetele facute in interior. De exemplu, o brutarie care produce in interiorul unui hypermarket si isi eticheteaza produsele nu foloseste neaparat 594...... si 220000.....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ca sa fim siguri ca un produs alimentar este romanesc....

numarul respectiv scris acolo incepe cu 594 sau 642 , produsul este autohton.

 

Corect insa crezi ca daca sunt autohtone,sunt mai bune ?

Sa-ti spun o mica poveste,o prietena lucra la o firma de mezeluri din Pitesti,asa se facea ca firma producatoare mai si aducea inapoi mezeluri expirate etc pe care sti...le jupuia si el arunca in masina de tocat si la capat ieseau mezeluri noi,un fel de alta Marie dar cu alta palarie.

 

Vroiam sa ard firma respectiva insa nu a vrut sa-mi spuna cum se numeste ori sa-i dau o camera ascunsa,teama de a nu-si pierde serviciul,poate sa se intample asta si ala alte fabrici producatoare de mezeluri din Romania ?

Si cine imi garanteaza ca nu,Constitutia Romaniei ? Cred ca nu am mai ras de mult cu asa pofta !

 

Sa nu uitam ca daca iau toate magazinele la verificat nu stiu cate au acolo in frigider si eticheta cu cod de bare pe salam,doar pretul poate.

 

Apoi in supermarket vad adesea oameni care-si incarca la greu carucioare cu mezeluri de parca urmeaza sa vina o foamete mare,ce spuneai de: "...incepe cu 594 sau 642 , produsul este autohton." ? :rade:

Edited by Mr.Emanuel

Share this post


Link to post
Share on other sites
Corect insa crezi ca daca sunt autohtone,sunt mai bune ?

Sa-ti spun o mica poveste,o prietena lucra la o firma de mezeluri din Pitesti,asa se facea ca firma producatoare mai si aducea inapoi mezeluri expirate etc pe care sti...le jupuia si el arunca in masina de tocat si la capat ieseau mezeluri noi,un fel de alta Marie dar cu alta palarie.

 

Vroiam sa ard firma respectiva insa nu a vrut sa-mi spuna cum se numeste ori sa-i dau o camera ascunsa,teama de a nu-si pierde serviciul,poate sa se intample asta si ala alte fabrici producatoare de mezeluri ?

Sa nu uitam ca daca iau toate magazinele la verificat nu stiu cate au acolo in frigider si eticheta cu cod de bare pe salam,doar pretul poate.

 

Apoi in supermarket vad adesea oameni care-si incarca la greu carucioare cu mezeluri de parac urmeaza sa vina o foamete mare,ce spuneai de: "...incepe cu 594 sau 642 , produsul este autohton." ? :rade:

 

Of, Doamne, nu-mi mai spune , asta e , habar n-avem ce porcarii mancam, daca nu mai exista controale, si cand sunt , nu sunt corecte, face fiecare ce vrea, profitul sa mearga...cica asta se cheama LIBERTATE.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Una din atat de inteleptele Legi ale lui Murphy spune ca e mai bine sa nu stii cum se fac carnatii .

 

Narcisa , tu intelegi ca asta inseamna LIBERTATE .

 

Altii vad libertatea in cu totul alte locuri .

Share this post


Link to post
Share on other sites
Una din atat de inteleptele Legi ale lui Murphy spune ca e mai bine sa nu stii cum se fac carnatii .

 

Narcisa , tu intelegi ca asta inseamna LIBERTATE .

 

Altii vad libertatea in cu totul alte locuri .

 

Adica, tu intelesesi ca eu inteleg ca asta e libertatea reala?

Eu fac parte dintre cei din urma. Ma-ncadrez la "altii". Si mai taci, ca te bat! :allwrong:

Bagai in aragaz o prapadita de prajitura si, daca se arde, pe tine cade magaoaia!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Adica, tu intelesesi ca eu inteleg ca asta e libertatea reala?

Eu fac parte dintre cei din urma. Ma-ncadrez la "altii". Si mai taci, ca te bat! :allwrong:

Bagai in aragaz o prapadita de prajitura si, daca se arde, pe tine cade magaoaia!

Lasă , că am eu propria măgăoaie de cărat . Aseară m-a trimis nevastă-mea să-i iau ulei și i-am luat , fără să știu , de soia . A facut maioneza pentru salata de boeuf cu el , nu știa nici ea că-i de soia , și vreau să spun că salata are un gust oribil . Cred că dac-o facea cu lichid de frână ieșea mai bună .

Uleiul ăsta nu ar trebui catalogat ca fiind comestibil .

Deci rețineți : Ulei de soia de Țăndărei . Nu-l cumpărați dacă vreți să-l folosiți la salate . Nu știu cum o fi la prăjeli . Oricum , n-o să aflu , că l-am aruncat .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pe vremea lui Ceasca se amesteca uleiul de soia cu cel de floarea soarelui si iesea... mai bine nu mai zic. Plus ca era ambalat in sticle cu dopuri care de multe ori se desfaceau in plasa. Plus #2 ca de multe ori nu gaseam ulei imbuteliat si trebuia sa luam din ala "varsat", pe care mi-l punea tanti aia in sticla mea, cam in scarba. Si cand ma uitam in sticla... :bleah: Plus #3 ca si ala era retionalizat, n-aveai dreptul decat la un litru pe luna :shooting: Acum, si cel mai ieftin ulei de floarea soarelui e mult peste ce se gasea atunci in alimentare.

 

Ulei de soia n-am avut curiozitatea sa iau, dar acum vreo cativa ani am luat ulei de sofranel. Avea parca un gust mai pronuntat decat cel de floarea soarelui, dar nu era de nemancat. Am preferat totusi sa iau tot de floare, ca parca e mai bun.

 

Si inca ceva: nu incercati sa folositi uleiul de masline cu varza murata. Iese ceva total necomestibil :bleah:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...