Jump to content
Vesperala Forum

La mulţi ani de Sfântul Gheorghe!


vesperala

Recommended Posts

:daisy:

 

Dacă sunt printre noi şi prieteni cu numele sfântului, le doresc ani mulţi să trăiască şi să fie fericiţi şi iubiţi!

 

 

Voi spune deci La mulţi ani lui trosnik, unu_suparat şi tuturor celorlalţi ce se numesc Gheorghe, Gheorghiţa, George, Georgiana, Georgeta.... :daisy:

Link to comment
Share on other sites

Minunea Sfantului Gheorghe( retroactiv)

 

Se spune ca la locul Paflagoniei, este o biserica vestita a Sfantului marelui Mucenic Gheorghe, careia, cei de acolo, ii zic Fratrinom. Deci, acea biserica vestita a Sfantului, din vremea cea de demult, a fost mica si invechita, iar acum sta sa cada si nu era cine sa zideasca alta noua, sau pe cea veche sa o innoiasca, din lipsa locuitorilor.

Si, asa, biserica aceea, nefiind ingrijita, s-a pustiit.

Si s-a intamplat intr-insa o minune ca aceasta: Niste copii, adunandu-se acolo, se jucau: si era intre dansii un copil, totdeauna biruit si ocarat de catre toti ceilalti. Dar copilul acela, suparandu-se de ocarile cele multe, si-a intors ochii spre biserica Sfantului Gheorghe si a zis: ”Sfinte Gheorghe, ajuta-mi sa biruiesc si eu, si-ti voi aduce in biserica o placinta”. Si indata copilul acela a biruit pe ceilalti copii, in jocurile lor copilaresti si, inca, nu numai o data, ci, de doua si de mai multe ori, a facut aceasta, mai mult decat ceilalti. Deci, ducandu-se la maica sa, i-a spus ca a fagaduit Sfantului, sa-i daruiasca o placinta si o cerea de la dansa, ca sa-si implineasca fagaduinta sa catre Sfantul Gheorghe. Iar maica sa, iubitoare de fiu si, mai ales, iubind pe Mucenic, a facut degraba, dupa rugamintea copilului, si i-a dat placinta buna si calda. Iar el, ducandu-se la biserica, a pus-o inaintea altarului si, inchinandu-se, s-a dus.

La vremea aceea, trecand pe acolo, patru negustori au intrat in biserica, ca sa se inchine Sfantului si au aflat placinta buna, ca era calda si cu aburi bine mirositori. Si au zis negustorii in sinea lor: ”De aceasta nu are trebuinta Sfantul; s-o mancam noi, si, in locul ei, sa punem tamaie”. Iar, dupa ce au mancat-o si voiau sa iasa din biserica, nu nimereau usile bisericii, pentru ca usile li se pareau lor a fi ca zidul si nu puteau sa iasa. Deci, au pus cate un ban de argint si n-au iesit, apoi au pus toti un galben si s-au rugat Sfantului, sa-i lase sa iasa si n-au putut, fiind cuprinsi de orbire. Atunci au pus toti cei patru, cate un galben fiecare, si s-au rugat cu caldura si, asa, li s-a dat lor iesirea, ca au gasit usile bisericii deschise si au iesit fara de oprire. Acesti galbeni si bani de argint au fost inceputul adunarii banilor, ca sa se innoiasca biserica aceea. Ca a strabatut stirea despre acea minune in toata partea aceea si multi oameni dreptcredinciosi, dand de la ei mult aur si argint, au zidit o biserica noua si mare de piatra, au infrumusetat-o cu toate podoabele si au indestulat-o cu lucrurile cele de trebuinta. Si se savarsesc intr-acea biserica semne si minuni preaslavite, intru marirea lui Hristos Dumnezeu si intru lauda Sfantului mare Mucenic Gheorghe.

 

La multi ani tuturor celor ce poarta acest minunat nume de Sfant!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
La mulţi ani lui trosnik, unu_suparat , Geta Petrescu, George Enea, George Baltei şi tuturor celorlalţi ce se numesc Gheorghe, Gheorghiţa, George, Georgiana, Georgeta... :daisy:
Link to comment
Share on other sites

La mulţi ani lui trosnik, unu_suparat , Geta Petrescu, George Enea şi tuturor celorlalţi ce se numesc Gheorghe, Gheorghiţa, George, Georgiana, Georgeta... :daisy:

 

Sarutmana tuturor si multumesc din suflet tuturor pentru urari!

Link to comment
Share on other sites

La multi ani sarbatoritilor !

 

Vai de capu' meu de tuta, bine ca venii pe forum, ca trecu zîua lu' muma si io nu stiui sa-i zîc o urare ...ptiuuuuu, fi-mi-ar sa-mi fie , o sun acusica sa-i zîc ca o iubesc .

Multamesc forumule ca far' de tine habar n-aveam !

 

S-înc-o data LA MULTI ANI!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...