Jump to content
Vesperala Forum

Crestinismul ...


Sykarian
 Share

Recommended Posts

Despre aparitia crestinismului exista in general o confuzie generala in cunostintele oamenilor!

Desi nimeni nu contesta ca la baza ei este religia iudaica, majoritatea populatiei inca nu cunoaste exact cauzele pentru care din Iudaism s-a ajuns la crestinism!

 

Sa incercam sa facem un pic de lumina:

Dupa cum se cunoaste din istorie, poporul evreu a fost raspandit in toata Europa de catre stapanirea romana!... dar evident ca oriunde au fost alungati, religia lor o aduceau cu sine in ei insisi caci era acel "ceva" care ii unea si lega de radacinile lor!

 

Astfel s-a raspandit si o SECTA a religiei Iudaice ....Secta nazariteanului Isus....secta nascuta dupa moartea cumplita a carismaticului Isus, dar care a inteles sa urmeze religia Iudaica dar modificata si completata de Invataturile revolutionare pentru acea vreme ale lui Isus Christos!

 

Astfel si in imperiul roman dupa 300 de ani de prigoana religioasa Imparatul Constantin a permis practicarea Religiei Iudaice si sub forma Sectei Nazaritene care urma invataturile lui Isus, prin Edictul de Toleranta de la Milano, ( ulterior gnosticilor ...alta secta a religiei iudaice ... li s-a interzis dreptul de a-si exercita credinta)!

 

Una din primele "griji" ale imparatului a fost sa foloseasca de aceasta religie in interes politic si personal intitulandu-se "mantuitor" (idee cunoscuta si azi) si astfel sa "lege" prin aceasta religie un imperiul disparat prin intindere si divizat de popoare, religii si obiceiuri diferite, nelegat prin nimic altceva decat prin forta armata, care si ea se clatina!

 

Interesul de stat era sustinut si de interesul personal al imparatului care prin religie putea sa isi aroge puteri divine necesare sustinerii si a regimului sau politic dar si a autoritatii sale!... religie care trebuia sustinuta in teritoriu in biserici care aveau rol dublu ...misiunea religioasa si autoritatea de stat care tinea evidenta persoanelor colecta impozitele platite de acestia!

 

Ca urmare Constantin s-a hotarat sa distruga orice influenta iudaica in religia pe care acum o controla ... iar prin cele 4 conciclii s-a distantat definitiv de Iudaism, dand viata unei noi religii cu alte "legi", alte ritualuri si alte "misiuni divine" !

Deci a facut o religie noua, radical diferita de cea a lui Isus, folosind scriptura iudeilor si mitul invatatorului lor!

 

In concluzie ..crestinii de azi ...nu urmeaza calea lui isus ...care era Iudaismul ...ci calea cea noua a lui Constantin!

 

Iar daca vre-un crestin ar vrea sa urmeze "Calea lui Isus" !!!!!! ....atunci trebuie sa ii urmeze cu adevarat calea ...adica sa treaca la iudaism, adica sa continue credinta lui Isus de care nu s-a dezis niciodata, sa accepte scriptura lui Isus care este Tora .. nu Biblia ....si sa traiasca in legile religiei lui Isus ...adica cele ale evreilor (cu taierea imprejur si koosher) ... si de pe acea pozitie sa predicati invataturile SECTANTE ale lui Isus Nazariteanului !!!!!!!!

 

Nu sa-i ingropati credinta ...asa cum faceti acum ... cand urmati total pe Constantin cu religia lui cea noua la care a adaugat cateva elemente luate de la Isus!

 

Si cum Constantin (desi sfant) nu e decat un criminal dovedit ...si religia inchipuita de el ...o facatorie mincinoasa ...iar biserica locul unde se manipuleaza si se spioneaza masele ..pe baza unei "scripturi" furate si modificate de oameni ... .vedem ca despre Divinitate ...nici din greseala nu vine vorba!

 

Ceea ce de fapt putem constata faptic ... in cei 2000 de ani de istorie crestina!

Edited by Sykarian
Link to comment
Share on other sites

Toate religiile la momentul initial au fost la momentul initial niste invataturi sectare...evreii au fost un trib de ciobani,carora Yhwh le-a descoperit invataturile sale;pe parcurs s-au format cele 12 semintii s-au extins si au devenit ditamai poporul cu religie; Slavitul Profet la inceput a fost singurul care credea invataturile sale,apoi folosindu-se de atu-urile Khadijei si facand slalom cu abilitate printre vechile credinte spre a evita martirizarea a reusit la randul lui sa-si impuna crezul intai printre rude si apoi in intreaga sa tara,dupa care conationalii l-au raspandit , (prin Razboiul sfant)in intreaga lume,ridicat la rangul de credinta.La fel si Buddha care si-a gasit raspunsul dormind la radacina unui pom- printr-o asa zisa revelatie . In ceea ce priveste crestinismul da, a inceput si el ca o secta;daca te uiti un pic inapoi in istorie,crestinii nu sunt exclusiv izolati in Bizant,ci sunt imprastiati cam prin toate colturile lumii cunoscute atunci. Ideea e ca imparatul Constantin daca si-a permis sa faca modificari in secta nou aparuta in imperiul sau ar fi putut foarte bine ;dar ca sa scotoceasca prin toate imperiile si regatele lumii dupa crestinii care existau in paralel cu cei din imperiul lui si sa le impuna modificarile aduse de el... suna cam improbabil. In plus,documentele vremii nu mentioneaza vreo modificare adusa/impusa de Constantin in hotararile conciliilor .

Constantin nu este primul si unicul din istorie care si-a luat titlul de mantuitor... a mai avut pe deasupra si alte titluri: reprezentant al divinitatii pe pamant,sef al armatei,sef al tuturor...tendinta destul de des intalnita la sefii de stat din antichitate si pana acum.

Poti sa exemplifici concret un caz de manipulare si spionare a maselor constatat in biserica?

Te deranjeaza crestinismul;bun,asta am inteles...schimba confesiunea,fa-ti biserica proprie etc. dar nu incerca sa modifici religia crestina...nu o sa-ti iasa cum nu i-a iesit nici lui Constantin,sau altor "mari reformatori"! ;)

Link to comment
Share on other sites

Little Star ....

 

Slavitul Profet la inceput a fost singurul care credea invataturile sale ..... (prin Razboiul sfant)in intreaga lume,ridicat la rangul de credinta.

Este corecta prezentarea, ... ai dat un exemplu al modului din care dintr-o poveste ... se naste o religie noua ...asa cum de fapt s-a intamplat si cu religia crestina.

Dar pe baza de povesti ...nu se poate dovedi ca acele texte asa zis sfinte au valoare divina!

Nici chiar in cazul evreilor care s-au inspirat din religiile si scrierile religioase ale popoarelor din jur ...in loc sa fie inspirati de YHWH!

 

La fel si Buddha care si-a gasit raspunsul dormind la radacina unui pom- printr-o asa zisa revelatie

 

Macar Buda, cu mai mult bun simt, nu isi asuma inspiratii divine ...ci doar propria sa cale spre iluminare.

 

. In ceea ce priveste crestinismul da, a inceput si el ca o secta;daca te uiti un pic inapoi in istorie,crestinii nu sunt exclusiv izolati in Bizant,ci sunt imprastiati cam prin toate colturile lumii cunoscute atunci. Ideea e ca imparatul Constantin daca si-a permis sa faca modificari in secta nou aparuta in imperiul sau ar fi putut foarte bine  ;dar ca sa scotoceasca prin toate imperiile si regatele lumii dupa crestinii care existau in paralel cu cei din imperiul lui si sa le impuna  modificarile aduse de el

 

remarca este corecta ...si exact asa s-a si intamplat ...doar ca uiti, sau nu sti, ca celelalte secte raspandite prin imperiu au fost ulterior asimilate de biserica sau au fost macelarite pe parcursul istoriei ca find eretice!

vezi gnosticii, markionistii, paulicanii, patarani,albigensi, waldensi, bogomilii si altii ... care au aparut ca urmare a raspandirii evreilor pe intreg teritoriul imperiului, rupti fiind de sinagoga de la Ierusalim ... au dezvoltat propriile lor secte crestine cu moduri diferite de prezentare sau abordare a dogmelor religioase.

Ele s-au infintat natural si in sute de ani de organizare au prins putere au devenit cunoscute, pana cand au distruse pe parcurs de biserica oficiala ... ca eretice!

 

... suna cam improbabil. In plus,documentele vremii nu mentioneaza vreo modificare adusa/impusa de Constantin in hotararile conciliilor .

 

Nu ...dar in schimb mentioneaza ca nici o miscare nu se facea fara aprobarea lui Constantin ... si cei care miscau in front au patit ca si gnosticii lui Arie.

Sau cu alte cuvinte ...Constantin nu s-a amestecat in discutiile contradictorii ... pentru ca clerul a hotaratintocmai ce a impus Constantin! ... Cei care nu au fost de acord cu parerile imparatului ...au fost ajutati sa dispara.

 

Constantin nu este primul si unicul din istorie care si-a luat titlul de mantuitor... a mai avut pe deasupra si alte titluri: reprezentant al divinitatii pe pamant,sef al armatei,sef al tuturor...tendinta destul de des intalnita la sefii de stat din antichitate si pana acum.

 

DA ! ...este corect !

 

Poti sa exemplifici concret un caz de manipulare si spionare a maselor constatat in biserica?

 

Parca numai unul!

manipularea maselor catre "smerenie" si ascultare a "conducatorului desemnat de divinitate" ....cu tinta claca pentru biserica si nobil, transformarea oamenilor in Oi bune de muls (din turma Domnului) care tin si post...doar ca sa aibe cu ce spori decontul ZECIUIELII !

...cat despre siponare ...vezi spovada si turnatu la secu!

 

Te deranjeaza crestinismul;bun,asta am inteles...schimba confesiunea,fa-ti biserica proprie etc. dar nu incerca sa modifici religia crestina...nu o sa-ti iasa cum nu i-a iesit nici lui Constantin,sau altor "mari reformatori"!

 

Nu ma deranjeaza decat minciuna! ... si de pe pozitia asta postez ...In rest ... ateii nu isi pot schimba confesiunea ca nu au confesiune!

Cat despre Constantin ... acestuia i-a iesit schimbarea 100% !!! din moment ce crestinismul s-a indepartat total de iudaism care era religia lui Isus, iudaism pe care vedem ca nu il mai urmati dupa pilda lui Isus ... ba in plus a reusit sa isi impuna Biblia sa ...si nu Tora lui Isus ...iar in Biserica sa (nu sinagoga) sunt alte "legi" si sunt slaviti alti Dumnezei decat in religia Mozaica cea a lui Isus ...cat despre reformatori acestia au reusit TOT ce si-au propus ...Luther a reusit sa modifice crestinismul asa cum a dorit el ... si dupa modelul lui ...toti sectantii neoprotestanti!

 

deci corect este sa militam pentru ASdevarul care te face sa gandesti liber ..ex.: adevarul istoric vazut neutru si nu dupa "adevarurile" celor din interiorul cercului credintei ...caci Adevarul Adevarat este cel care te elibereaza ...iar adevarul crestin te inlantuieste intre dogmele sale!

... deci e FALS!

Link to comment
Share on other sites

Si ce te face sa crezi ca esti detinatorul Adevarului ,ca sa-ti dam deplina dreptate? Practic tu ceri crestinilor sa renunte la "povestea "lor si sa accepte "povestea "evreilor,dar nu le oferi niciun motiv solid,atata timp cat consideri religia=poveste;sa schimbe o poveste pe alta,mergand paralel cu adevarul?

Link to comment
Share on other sites

Împăratul Constantin a fost cel ce a pus capăt prigoanei creştinilor. A salvat sute de mii de vieţi astfel.... Religia este pentru că suntem creaţi. Altfel nu am fi existat! Biserica este locul unde găseşti propria ta fiinţă, într-o expresie absolută... După părerea mea, nu putem aprecia decât cele pentru care avem criterii de apreciere, şi mai ales, pricepere...

Link to comment
Share on other sites

Re Ally

 

Si ce te face sa crezi ca esti detinatorul Adevarului ,ca sa-ti dam deplina dreptate? Practic tu ceri crestinilor sa renunte la "povestea "lor si sa accepte "povestea "evreilor,dar nu le oferi niciun motiv solid,atata timp cat consideri religia=poveste;sa schimbe o poveste pe alta,mergand paralel cu adevarul?

 

Nu sunt eu detinatorul adevarului ...ci specialistii!

Eu doar citez si scot in evidenta niste lucruri descoperite de altii!

Eu nu cer ce crezi tu ...si nici nu vreau sa impun renuntarea la crestinism... pentru mine e suficient sa va dau de gandit ... hotararile va apartin!

 

Povestea evreilor = povestea crestinilor = povestea musulmanilor = MINCIUNA la puterea 100

Link to comment
Share on other sites

Re Floarea Soarelui!

Împăratul Constantin a fost cel ce a pus capăt prigoanei creştinilor. A salvat sute de mii de vieţi astfel...

.

In schimb a macelarit el alte zeci de mii de crestini care nu voiau sa accepte ideile lui !

/quote]

Religia este pentru că suntem creaţi. Altfel nu am fi existat!

Nu am fost creati decat de parintii nostrii ...fara ei nu am fi existat!

Biserica este locul unde găseşti propria ta fiinţă, într-o expresie absolută...

Destul de trist ...ce sa inteleg ca nu te simti bine acasa sau in natura ...ca doar nu cumva crezi ca in biserica te vede dumnezeu mai bine?

După părerea mea, nu putem aprecia decât cele pentru care avem criterii de apreciere, şi mai ales, pricepere...

Asa este ...si cum pentru Credinta nu avem criterii decat credinta si nu stinta ... inseamna ca toate aprecierile se bazeaza pe fantezie si nu pe realitate!

Link to comment
Share on other sites

@ Sykarian: Mi se pare mie sau tu sustii mai mult "minciuna " evreilor ? E mai putin mincinoasa decat a crestinilor?

Iar cu uciderea acelora in dezacord cu crestinii- necrestinii =majoritari in imperiul bizantin,la acea perioada in care crestinismul abia incepea sa se intinda (doar nu era ticnit imparatul sa-si macelareasca majoritatea supusilor,pentru o mana de crestini deveniti mai ieri religio licita si sa faca un harakiri total in imperiu?!)te-as ruga sa dai niste nume,ca sa ne edificam ... eu stiam ca mai toti ereticii=cei care au cautat sa reformuleze din ideile crestinismului cum ar fi Arie,Nestorie,Macedonie sau Maratoniu au murit de moarte naturala;singura pedeapsa a fost excomunicarea si in cel mai rau caz exilul...

Acum qestiunea referitoare la specialisti: NU AU FOST DE FATA LA FABRICAREA ISTORIEI!! si de aia se bat cap in cap ideile lor;afirmatiilor specialistilor "tai" pot sa le aduc si eu o gramada de contraafirmatii de la specialistii "mei"...

Edited by Ally
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

prefer sa spun pe scurt religia oricare ar fi ea e doar o metoda inventata de om pt a explica fenomenele care ii depasesc puterea de intelegere....care s-a dovedit a fi si o buna metoda de a controla masele deoarece omul se teme de ceea ce nu intelege, cunoaste etc.

 

Eu prefer sa ma incred in propriile mele forte inloc sa incep sa ma rog la prieteni invizibili....la acest dumnezeu cate a dat minunatele lui legi si daca indraznesti sa incalci una...una...nu mai multe....ajungi in iad unde o sa fi torturat si o sa suferi in cele mai groaznice chinuri la nesfarsit....dar ....care te iubeste....pfff.bullshit....aaaa si care inainte de toate ARE NEVOIE DE BANI....MULTI BANI :who:

Link to comment
Share on other sites

prefer sa spun pe scurt religia oricare ar fi ea e doar o metoda inventata de om pt a explica fenomenele care ii depasesc puterea de intelegere....care s-a dovedit a fi si o buna metoda de a controla masele deoarece omul se teme de ceea ce nu intelege, cunoaste etc.

 

Eu prefer sa ma incred in propriile mele forte inloc sa incep sa ma rog la prieteni invizibili....la acest dumnezeu cate a dat minunatele lui legi si daca indraznesti sa incalci una...una...nu mai multe....ajungi in iad unde o sa fi torturat si o sa suferi in cele mai groaznice chinuri la nesfarsit....dar ....care te iubeste....pfff.bullshit....aaaa si care inainte de toate ARE NEVOIE DE BANI....MULTI BANI :who:

Iar eu prefer sa spun tot pe scurt ca religia este o metoda de contemplare a perfectiunii,nicidecum un bau-bau : omenirea a trecut de mult de superstitiile primare gen: "a apus soarele.hai sa sacrificam repede ceva/pe cineva ,ca sa rasara si maine..."sau "ploua-sariti cu sacrificiul ca vine apocalipsa...".

Link to comment
Share on other sites

Iar eu prefer sa spun tot pe scurt ca religia este o metoda de contemplare a perfectiunii,nicidecum un bau-bau :

 

Si cum o poti contempla ...dupa ce ai [read rules/subiect nepermis] si te afli in extaz mistic?

Cum poate un om normal contempla un Dumnezeu care nu exista decat in imaginar?

 

omenirea a trecut de mult de superstitiile primare gen: "a apus soarele.hai sa sacrificam repede ceva/pe cineva ,ca sa rasara si maine..."sau "ploua-sariti cu sacrificiul ca vine apocalipsa...".

 

Si te pomenesti ca religia a rezolvat problemele ce tin de Stinta si cunoastere?

Foarte interesant ...!

Edited by vesperala
red
Link to comment
Share on other sites

Odata ce admiti ca perfectiunea exista-reusesti sa o si contempli indiferent ca ea consta intr-un egocentrism nemasurat,in ordinea/frumusetea Universului,in echilibrul Absolut indiferent daca se numeste Dumnezeu,lege sau numar.

 

O,da...si stiinta a reusit sa lamureasca totul? :don-t_mention: Cu atat mai interesant...

Edited by Ally
Link to comment
Share on other sites

Odata ce admiti ca perfectiunea exista-reusesti sa o si contempli indiferent ca ea consta intr-un egocentrism nemasurat,in ordinea/frumusetea Universului,in echilibrul Absolut indiferent daca se numeste Dumnezeu,lege sau numar.

 

pentru un muritor care traieste intr-o lume imperfecta creata de un Dumnezeu si mai imperfect este foarte greu sa accepte ca perfectiunea exista si ea la modul teoretic .... asa cum exista si Infinitul.

Dar a afirma ca poti completa perfectiunea ...nu este decat o figura de stil, nici natura cea atat de splendida nu este doar frumusetea care ni se dezvaluie ci doar o masca frumoasa peste o cruditate imensa in care insecta mica e devorata de cea mai mare, cea mai mare inghitita de pasarea cea vanata de sarpele care este vanat de mangusta cea sfasiata de pantera si tot asa ....

 

O,da...si stiinta a reusit sa lamureasca totul? :don-t_mention: Cu atat mai interesant...

 

Stinta nu este decat o alta denumire a nivelului nostru de Cunoastere ...si cum omul este preocupat zilnic de dezvoltarea cunoasterii ... suntem cu atat mai consternati de faptul ca Dumnezeu nu a ajuns la nivelul nostru de cunoastere si mai ales ca nu se implica de loc in a ajuta omenirea in rezolvarea marilor probleme ale planetei (de ex amenintarea conflictului religios intre crestini si musulmani) desi se lauda in mod mincinos (*) ca de dragoste pentru om si-a sacrificat propriul fiu!

 

(*) Iata felul in care si-a trimis fiul pe pamant sa se sacrifice pentru npoi oamenii:

 

Apocalipsa12. 12

De aceea bucuraţi-vă, ceruri, şi voi cari locuiţi în ceruri! Vai de voi, pămînt şi mare!

Căci diavolul s-a pogorît la voi, cuprins de o mînie mare, fiindcă ştie că are puţină vreme.

Edited by Sykarian
Link to comment
Share on other sites

pentru un muritor care traieste intr-o lume imperfecta creata de un Dumnezeu si mai imperfect este foarte greu sa accepte ca perfectiunea exista si ea la modul teoretic .... asa cum exista si Infinitul.

Ti-e greu tie sa accepti ca perfectiunea exista,pentru ca pleci de la premisa ca Dumnezeu este imperfect. Nimeni nu a atins marginile Universului ca sa afirme ca ele exista.

 

Dar a afirma ca poti completa perfectiunea ...nu este decat o figura de stil, nici natura cea atat de splendida nu este doar frumusetea care ni se dezvaluie ci doar o masca frumoasa peste o cruditate imensa in care insecta mica e devorata de cea mai mare, cea mai mare inghitita de pasarea cea vanata de sarpele care este vanat de mangusta cea sfasiata de pantera si tot asa ....

 

 

Dar nu am zis ca o pot completa...ca daca-i perfectiune n-are nevoie de completari :P: am zis ca o pot contempla prin meditatie in speta rugaciune...splendida si cruda natura isi are legile ei,pe care le respecta (vezi referiri stiintifice-Darwin: selectie naturala,adaptare la mediu & stuff.)nu-i nimic haotic,ca daca s-ar devora toate animalele intre ele,atunci n-ar mai exista ditamai diversitatea speciilor.Si oricum s-a dovedit ca animalele vaneaza doar spre a se hrani ,nu doar de placerea de a ucide...atunci da ,ar fi fost haos si extinctie totala.

Stinta nu este decat o alta denumire a nivelului nostru de Cunoastere ...si cum omul este preocupat zilnic de dezvoltarea cunoasterii ... suntem cu atat mai consternati de faptul ca Dumnezeu nu a ajuns la nivelul nostru de cunoastere si mai ales ca nu se implica de loc in a ajuta omenirea in rezolvarea marilor probleme ale planetei (de ex amenintarea conflictului religios intre crestini si musulmani) desi se lauda in mod mincinos (*) ca de dragoste pentru om si-a sacrificat propriul fiu!

Stiinta deja a dovedit ca nu are explicatie pentru toate fenomenele;de aceea avem fenomene paranormale, care se petrec chiar langa noi si care sunt inexplicabile...cum vrei tu sa explice existenta unei fiinte transcendente?da...si ultima arma a ateilor in lupta cu Dumnezeu... "de ce nu se implica..." Pai daca noi ,fiinte rationale (adica suntem capabili sa gasim raspuns la problemele noastre,singuri ) care suntem nu ne implicam in rezolvarea marilor probleme ale planetei cauzate in mare parte de noi,cum poti sa-i ceri lui Dumnezeu sa se implice?!Asta-i ca-n bancul cu Bula,in timpul inundatiilor,care s-a urcat pe casa,gandind"Doamne ajuta-ma sa scap!"trec pe langa el 2 barci si un elicopter de salvare si Bula sta refuza sa paraseasca acoperisul,zicand ca "ma ajuta D-zeu sa scap".In sfarsit moare ,ajunge sus si se ratoie pe D-ze:pai bine Doamne,n-ai zis sa cer orice ca mi se va da?! de ce nu m-ai scapat? la care D-zeu ii raspunde: "Dar nu ti-am trimis 2 barci si un elicopter?" si apoi ,Dumnezeu chiar a intervenit o data,trimitandu-l pe fiul sau,sa ne invete despre dragoste si puterea sacrificiului...Acu' stau eu si ma gandesc ce vina are D-zeu ca oamenii in loc sa convietuiasca in pace si sa se sacrifice unii pentru altii se sacrifica unii pe altii pentru putere si bogatie?!si totodata ignora cu buna stiinta faptul ca se alege praful de lumea in care traiesc...

 

(*) Iata felul in care si-a trimis fiul pe pamant sa se sacrifice pentru poi oamenii:

 

Apocalipsa12. 12

De aceea bucuraţi-vă, ceruri, şi voi cari locuiţi în ceruri! Vai de voi, pămînt şi mare!

Căci diavolul s-a pogorît la voi, cuprins de o mînie mare, fiindcă ştie că are puţină vreme.

Cerurile si cei ce locuiesc in ele sa se bucure de faptul ca Hristos a castigat o batalie impotriva diavolului in lupta care se da pe pamant care va fi teatrul razboiului final dintre Bine/Rau ,de unde si urmatorul "vai de voi ,pamant si mare"...

Link to comment
Share on other sites

Cerurile si cei ce locuiesc in ele

 

Nu ai vrea sa ne explici si noua legatura intre "ceruri: care se pare ca nu este Cosmos pentru ca in ele nu se ajung cu navete spatiale ...dar in schimb e dovedit biblic ca in ele se ajunge prin MOARTE!

Sa fie cumva Moartea o nava cosmica care te teleporteaza in alte planete?....daca da ...cu ce dovezi iti sustii afirmatia?

 

sa se bucure de faptul ca Hristos a castigat o batalie impotriva diavolului in lupta care se da pe pamant care va fi teatrul razboiului final dintre Bine/Rau ,de unde si urmatorul "vai de voi ,pamant si mare"...

Cred ca iarasi confunzi realitatea "cereasca" cu cea pamanteana ... oare cum stiti voi ce se intampla in ceruri ...[admin edit]

 

Oare nu va e clar ca acest mod de "cunoastere"mistica si contact cu dumnezeu este interzis de lege ...ma mir totusi ca religia mai e inca tolerata!

Edited by vesperala
Dacă mai aud cuvântul "drog " urmează sancţiuni.
Link to comment
Share on other sites

Nu ai vrea sa ne explici si noua legatura intre "ceruri: care se pare ca nu este Cosmos pentru ca in ele nu se ajung cu navete spatiale ...dar in schimb e dovedit biblic ca in ele se ajunge prin MOARTE!

Sa fie cumva Moartea o nava cosmica care te teleporteaza in alte planete?....daca da ...cu ce dovezi iti sustii afirmatia?

Stai ca nu inteleg;imi ceri sa-ti explic legatura intre cer si ...ce? "Cerul"nu este o locatie fizica sa te teleportezi cu racheta; este imposibil de localizat in cosmos precum este de posibil de localizat sufletul.

 

Cred ca iarasi confunzi realitatea "cereasca" cu cea pamanteana ... oare cum stiti voi ce se intampla in ceruri ...[admin edit]Oare nu va e clar ca acest mod de "cunoastere"mistica si contact cu dumnezeu este interzis de lege ...ma mir totusi ca religia mai e inca tolerata!

 

Se cheama "revelatie"cunoasterea supranaturala si este obtinuta prin meditatie ,de catre persoane care au atins un anume gard de desavarsire (si aici te-as ruga sa termini cu persiflarile care contin referiri la droguri ,doar pentru ca tu nu esti capabil sau refuzi sa intelegi aceste lucruri ,imi amintesc ca am explicat posibilitatea purificarii spirituale prin rugaciune ,nu prin droguri;asta sa-ti fie clar tie!)

Edited by Ally
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
Iar eu prefer sa spun tot pe scurt ca religia este o metoda de contemplare a perfectiunii,nicidecum un bau-bau : omenirea a trecut de mult de superstitiile primare gen: "a apus soarele.hai sa sacrificam repede ceva/pe cineva ,ca sa rasara si maine..."sau "ploua-sariti cu sacrificiul ca vine apocalipsa...".

 

vorbesti de superstitii....hai sa fim seriosi fara ele nici o religie nu ar valora 2 bani....crestinismul nu e o religie de sine statatoare e doar un mix prost de religii asa zis pagane...de la care a copiat ce a fost folositor din punct de vedere al controlului maselor si restul a fost declarat pagan aka demonic sau cum vrei tu....cat despre sacrificii...daca punem in balanta numarul oamenilor sacrificat de religiile pagane si numarul oamenilor ce au murit in ultimii 2000 de ani in numele religiei crestine iti pui mainile in cap si o iei tutuca pe camp....crestinismul e considerat o religie a iertiarii si iubirii dar la o analiza mai atenta nu vad nici iubire nici iertare...nu e iubire nici in mile de diferite culte crestine nici fatza de alte religii....

 

nu mai vorbesc ca religia crestina este dovada a faptului ca omenirea nu a evoluat in 2000 de ani sub nici un fel....ok hai sa zicem ca atunci cand a fost conceputa era utila omenirea era inculta barbara etc.

 

acum stau sa ma gandesc(app de asta crede si nu cerceta aka nu gandii ca te ard pe rug) daca omenirea ar face asa zisele fapte bune dintr-un simt moral si etic fara a fi nevoie de N porunci ca daca nu vai ajung in iad am fii o societate mult mai evoluata....dar nu prostia se plateste...bine....ca sa iti dai seama de asta trebuie doar sa te uiti la averile imense ale bisericii...averi care sunt doar in folosinta conducatorilor acesteia....daca biserica crestina e asa buna vreau sa stiu si eu cate scoli/spitale/apartamente pt studenti/adaposturi pt nevoiasi a construit biserica?

 

app folosesti expresia supranatural....daca un om sau un numar de oameni nu intelege un fenomen nu inseamna ca e ceva divin sau demonic....e doar superior nivelului nostru de cunoastere....si in timp va fi ceva comun....ca exemplu dau un frumos obicei al dacilor de a trage cu sageti spre cer cand era furtuna sa o sperie....azi cand auzi un tunet....deschizi umbrela si iti vezi de drum...

Edited by csifer
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Astfel s-a raspandit si o SECTA a religiei Iudaice ....Secta nazariteanului Isus....secta nascuta dupa moartea cumplita a carismaticului Isus, dar care a inteles sa urmeze religia Iudaica dar modificata si completata de Invataturile revolutionare pentru acea vreme ale lui Isus Christos!

Intr-adevar,revolutionare. Sa intorci obrazul atunci cand esti batjocorit nu este la indemana oricui. Hristos a fost profetit inca din Vechiul Testament,baza Noului Testament fiind implinirea Legii V.T. in Hristos. Conflictul dintre Iacob si Pavel este alta poveste.

Astfel si in imperiul roman dupa 300 de ani de prigoana religioasa Imparatul Constantin a permis practicarea Religiei Iudaice si sub forma Sectei Nazaritene care urma invataturile lui Isus, prin Edictul de Toleranta de la Milano, ( ulterior gnosticilor ...alta secta a religiei iudaice ... li s-a interzis dreptul de a-si exercita credinta)!

Si aici te gasesc cu basme de fratii Grimm. Vezi ce spun Eusebiu sau Lactantiu despre Constantin si despre cum a invins el pe Maxentius in batalia de la podul cu pricina. Dar mai ales,vezi sub care simbol a biruit,caci nu a fost Vulturul.

 

 

Ca urmare Constantin s-a hotarat sa distruga orice influenta iudaica in religia pe care acum o controla ... iar prin cele 4 conciclii s-a distantat definitiv de Iudaism, dand viata unei noi religii cu alte "legi", alte ritualuri si alte "misiuni divine" !

Deci a facut o religie noua, radical diferita de cea a lui Isus, folosind scriptura iudeilor si mitul invatatorului lor!

Acele Sinoade s-au intrunit doar pentru clarificara ereziilor si rezolvarea problemelor de ordin dogmatic.

In concluzie ..crestinii de azi ...nu urmeaza calea lui isus ...care era Iudaismul ...ci calea cea noua a lui Constantin!

Nu Constantin este inventatorul crestinismului,el doar i-a conferit libertate pentru ca cei care erau crestini sa nu mai fie macelariti ca animalele.

Edited by Iskander
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...