Jump to content
Vesperala Forum

Dureri de cap


rubens

Recommended Posts

  • 4 weeks later...

Dureri cronice de cap. Migrene

 

Citez din cartea "Mierea si alte produse naturale"-D.C. Jarvis

 

" Exista mai multe feluri de dureri de cap cronice. Unele sunt asociate cu boli organice, cum sunt bolile de rinichi. Altele sunt cunoscute sub denumirea de boli psihogene, dureri de cap cauzate de stari de tensiune. Acestea sunt provocate de stari emotionale,cum sunt ura, teama, nelinistea. Cea mai suparatoare dintre toate este migrena. Migrenele se mostenesc si afecteaza persoanele apartinand unui anumit tip fizic. Ele apar la indivizii cu multa energie si inteligenta. Acestia sunt sensibili si simpatici, dar si nervosi, pretentiosi, agresivi si ambitiosi. In legatura cu migrenele, am intalnit folosita expresia :"ambitiile se platesc".

 

"Migrenele dupa varsta de 60 ani sunt ceva neobisnuit. Asta se explica prin faptul ca, pe masura ce imbatraneste , individul devine mai calm si mai adaptat conditiilor de mediu."

 

" De multe ori, migrenele sunt inlaturate doar prin simpla folosire constanta a mierii. Doua lingurite de miere luate la fiecare masa pot preveni reaparitia durerilor de cap".

 

Autorul mai mentioneaza o alta metoda: administrarea otetului de mere sub forma de vapori. Intr-un vas se pune otet de mere si apa in parti egale. Vasul se pune sa fiarba incet. Cand din vas incep sa se ridice vapori , se tine capul deasupra vasului atata timp cat vaporii sunt suficient de puternici. Se inhaleaza vaporii in 75 de inspiratii. Durerea va dispare. Daca se reinstaleaza,intensitatea ei va fi la jumatate. Folosirea pilulelor de cap nu va mai fi necesara.

 

Pentru prevenirea si vindecarea sau ameliorarea f. multor boli , autorul recomanda la fiecare masa, un pahar de apa in care s-au pus 2 lingurite de otet de mere si 1 lingurita de miere.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Sucul de cartofi, remediu pentru migrene

de Liliana Ivan ( Ziarul "Adevarul')

 

Apreciat pentru gustul şi calităţile sale nutritive, cartoful şi-a dovedit eficienţa în afecţiuni digestive şi hepatice, demineralizări, dezechilibre ale nutriţiei sau diabet. Şi pentru chinuitoarele dureri de cap, însoţite, adesea, de insomnii, sucul de cartofi a devenit un remediu fără egal. Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, îi asigură pe suferinzii de migrene că tratamentul cu suc de cartofi este o "doctorie" la îndemâna oricui. Trebuie ca bolnavul să bea câte o jumătate de pahar de suc, de două ori pe zi. La scurt timp, durerile scad în intensitate, apoi dispar.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

S-a demonstrat faptul că persoanele de sex feminin care iau zilnic o anumită doză de aspirină prezintă şanse mai mici de a se îmbolnăvi de astm.

Rezultatele studiului confirmă efectele pozitive asupra organismului ale aspirinei, despre care se ştia că reduce riscul de infarct, atac cerebral, unele forme de cancer şi de afecţiuni mintale.

 

Trebuie ştiut însă că aspirina are efecte negative persoanelor hipersensibile, cu hipertensiune sau cu probleme de stomac.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Algocalminul este interzis in majoritatea statelor lumii, din Suedia pina in Ghana, pe motiv ca provoaca scaderea numarului de granulocite din singe, ducind la afectiuni letale. Dupa disparitia streptomicinei, care cauzeaza surzenia, si dupa piramidon, a carui fabricare a fost interzisa in urma unor studii care relevau faptul ca poate fi cancerigen, a venit rindul Algocalminului sa raspunda intrebarii: ne trateaza sau ne omoara?

 

Moartea la indemina tuturor

Un studiu de specialitate realizat de prof. univ. dr. Ostin C. Mungiu, de la Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi, presedinte al Asociatiei Romane pentru Studiul Durerii, publicat in British Medical Journal, releva faptul ca o serie de derivate pirazolonice, printre care si banalul Algocalmin, fac mai mult rau decit bine, intrucit provoaca o scadere a granulocitelor din singe, fapt ce duce la agranulocitoza, o boala letala care debuteaza ca o infectie supraacuta. Potrivit profesorului Mungiu, o somitate recunoscuta in domeniul analgezicelor, occidentalii vorbesc despre derivatele pirazolonice la timpul trecut, in multe tari fiind interzise. Pe lista analgezicelor considerate nocive de occidentali, dar care se folosesc frecvent in Romania, se regasesc Algocalminul (Metamizol), Dipyrone, Novalgin etc., medicamente care au la baza substanta denumita noramidopirina metansulfonat si Fenilbutazona, Butazolidine, Rheopirin R, Reumopiryrine etc., care au la baza fenilbutazona. In plus, pe piata romaneasca se gasesc si combinatii ce contin Metamizol - Piafen, Scobutil Compus - sau aminofenazona - Aminofenazona L, Lizadon.

Tratarea durerilor, distrugerea singelui

Metamizolul (numele universal al Agocalminului) , a fost lansat pe piata in Germania anului 1921. Un an mai tirziu aparea "o boala fatala care debuta ca o infectie supraacuta si se insotea de disparitia granulocitelor din singe - agranulocitoza", explica profesorul Mungiu. Dupa decenii de cercetare, sustine profesorul Mungiu in lucrarea "Apusul pirazolonelor", folosirea Metamizolului a fost asociata cu reactii adverse fatale, in special agranulocitoza. Aceste raportari au alertat lumea stiintifica si au inceput sa se realizeze studii care, in 1986 au dus la confirmarea existentei unor relatii cauzale intre Metamizol si agranulocitoza. Studii extensive, efectuate experimental si clinic, tind sa arate existenta unui mecanism imun in producerea acestui dramatic efect advers. Astfel, produse folosite pe scara larga in tratarea diverselor dureri pot provoca disparitia granulocitelor din singe si, implicit, moartea. Atentie deci,algocalminul poate conduce la scaderea numarului leucocitelor din singe.

 

Site-Casa si familia

Edited by Narcisa
Link to comment
Share on other sites

Algocalminul este interzis in majoritatea statelor lumii,

 

Aveti dreptate.

 

Totusi algocalminul se poate folosi in situatii de criza,chestii dentare.

 

Se clateste gura si in special locul atacat de o situatie data. Masea sparta, carie netratata, etc.

 

Adica nerv expus! Dureri ucigatoare.

 

Nu trebuie inghitit. Se scuipa dupa cateva zeci de secunde de clatit gura. E rau la gust.

Stiu ca-s multi inlocuitori cu efect calmant pe piata.

 

Nu vad efect advers in situatia descrisa de mine.

 

Solutia e stomatologul, clar, insa ma uit la mine. Pana am gasit doctorul potrivit

acum ceva ani, tremuram doar cand ma gandeam la acul ala blestemat cu care ma testau.

Si nu-s chiar genul sensibil.

 

Is impotriva si am fost mereu a folosirii lui sub forma de pastila sau lichid inghitit sau perfuzat.

Local, cum am scris nu vad probleme.

 

Un medic stomatolog ar folosi un minuscul tampon imbibat in arsenic. Dar e ilegal folositul de capul nostru.

 

Tot binele dumneavoastra!

Link to comment
Share on other sites

Puteti scapa de o durere de cap cu ajutorul otetului de mere. Puneti, intr-un vas smaltuit, parti egale de otet si apa si puneti amestecul la fiert. Cind se infierbinta, luati vasul de pe aragaz si inhalati, timp de citeva minute, aburii emanati tinind un prosop deasupra capului.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Migrenele (dureri de cap foarte puternice) sunt insotite de obicei de o greata aproape continua, varsaturi si somnolenta. Cauzele sunt: dereglarile hormonale, afectiuni ale coloanei vertebrale, o proasta oxigenare a creierului, schimbarile de presiune atmosferica. Factorii ce pot declansa aceste dureri sunt: trecerea la sezonul rece si ploios, stresul continuu, noptile nedormite, insomniile, tristetea, frica nejustificata, foamea. Primul pas e reglarea sistemului nervos. Apoi, e bine sa se consume mancaruri calde, consistente, gatite cu ulei de masline.

Pentru o perioada se recomanda un regim vegetarian. La fel de benefice sunt: laptele cald indulcit cu miere, untul, orezul, graul, ovazul, consumate zilnic. Mancati din belsug ceapa, usturoi, coriandru si chimen, fructe apoase (caise, prune, pepene galben sau rosu).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 year later...
  • 6 years later...

Principalele simptome ale meningitei

 

Ăn primÄ fazÄ, aceasta poate fi confundatÄ cu o enterocolitÄ: pacientul prezintÄ dureri de cap combinate cu stÄri de vomÄ, are frisoane Či poate face febrÄ. DiferenČa este cÄ, ĂŽn cazul meningitei, aceste simptome nu se amelioreazÄ, ci se complicÄ cu altele, specifice: gâtul ĂŽnČepenit Či durere ĂŽn zona cervicalÄ, somnolenČÄ, dureri musculare Či fotofobie.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...