Jump to content
Vesperala Forum

Recommended Posts

Gerul a facut neobisnuit de multe victime, in Bucuresti, in ultima luna, relateaza Antena 3. Potrivit directorului Institutului de medicina Legala "Mina Minovici", 96 de oameni au murit numai in Bucuresti in ultima luna, din cauza frigului. Potrivit sursei citate, in ultima luna, 38 de oameni au murit inghetati, alte 58 de persoane care sufereau de diferite boli au murit din cauza faptului ca frigul le-a agravat starea de sanatate. Majoritatea celor decedati din cauza gerului sunt oameni ai strazii, cu varste de peste 40 de ani.Directorul IML mai spune ca au fost inregistrate si 11 cazuri de deces prin intoxicatii cu monoxid de carbon.

Edited by Black Hawk
Link to post
Share on other sites
  • Replies 303
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nametii si santajul

 

08 Ianuarie 2008

 

 

 

Zapada s-a transformat intr-o afacere. Este perfect adevarat ca unii pot scoate bani si din piatra seaca. Daca producatorii de lopeti si farase au jubilat când priveau cum ninge fara opreliste, iar taximetristii s-au rugat zi si noapte ca nametii sa nu dispara de pe carosabil ca sa se tripleze numarul de clienti, iata ca si o anumita parte a presei incearca sa profite de pe urma vremii.

 

Cum troienele au paralizat aproape toata tara, iar isteria mediatica a atins apogeul, cineva trebuia pus la zid in problema deszapezirii. Daca primarii si prefectii erau deja obisnuiti sa incaseze injuraturile zilnic pentru tot ceea ce nu merge cum trebuie in ograda lor, de ce sa scape de scandal firmele de deszapezire? Corect, nu trebuia sa se intâmple asa ceva, iar mai multi ziaristi deontologi au avut grija ca nimeni sa nu scape de furia penitei, sau macar cei care nu cotizeaza... In judetul Mehedinti, mai multe firme de deszapezit s-au plâns autoritatilor ca reprezentanti ai unor trusturi de presa regionale si centrale au facut presiuni asupra administratorilor acestora pentru obtinerea de publicitate! Mai concret, dati bani sau va terfelim prin ziare si jurnale televizate. Potrivit declaratiei unui membru al consiliului de administratie al societatii comerciale Staicons SA, S.Dumitru, colaboratorii, corespondentii si redactorii unor publicatii si ai câtorva posturi de televiziune au cerut bani pentru publicitate în schimbul stoparii unor articole si emisiuni care vizau modul defectuos în care se desfasoara activitatea de deszapezire în unele zone. S.Dumitru a declarat ca a recurs la acest drept constitutional deoarece realitatea a fost deformata. Fara îndoiala, în întregul judet Mehedinti traficul rutier s-a desfasurat greu, au fost zone în care la nici un minut dupa trecerea utilajelor de deszapezire zapada se aseza la loc. S-au facut eforturi supraomenesti, a precizat S. Dumitru. Dupa cum vedeti, cu asa ceva se ocupa anumite trusturi de presa. In loc sa relateze faptele concrete, se milogesc de bani pe la patroni de firma si fac amenintari penibile. Dar asta nu e tot! Institutiile publice ale judetului Mehedinti au primit la rândul lor reclamatii în legatura cu santajul reprezentantilor unor publicatii si posturi de televiziune.

Link to post
Share on other sites

Omar Hayssam

 

09.01.2008

 

Conform unor convorbiri declasificate, sirianul ar fi plecat din tara cu avionul, ajutat de serviciile secrete si alungat de presiunile politice.

 

Mai multe convorbiri telefonice dintre celebrul Omar Hayssam si procurorul Ciprian Nastasiu arata ca sirianul a plecat din tara cu avionul, cu un pasaport fals. Procurorul incearca sa-l "traga de limba" pe sirian, condamnat pentru terorism, care sustine ca a plecat "ca un domn, cu capul sus". Hayssam sustine ca a fost in permanenta urmarit deserviciile secrete, ca s-a intervenit pe langa el pentru a face declaratii senzationale despre personaje politice. Astfel, Hayssam spune ca Viorel Hrebenciuc nu si-a trimis oamenii pentru influentarea declaratiilor sale, dar a fost altcineva, mai declara ca a trecut pe la afaceristul Cristian Burci inainte de a pleca din tara si mai sustine ca un anume personaj numit "Profesorul", cel mai probabil presedintele tarii, a procedat corect ca a scapat de sefii serviciilor secrete dupa disparitia sa. Din aceleasi convorbiri mai rezulta ca sirianul a plecat din tara din cauza presiunilor la care era supus si ca, desi urmarit de SRI si brigada antitero pas cu pas, a fost ajutat de acestea sa dispara.

Hayssam mai spune ca nu a disparut la data stabilita de procurori, respectiv 29 iunie 2006, ci mult mai tarziu. Sirianul a fost condamnat in lipsa la 20 de ani de inchisoare pentru rapirea a trei jurnalisti in Irak.

Aceste convorbiri au fost efectuate intre 14 august si 18 septembrie 2006, desecretizate de SRI si depuse la dosarul armatorului Mustafa Tartoussi, cel care, sustin procurorii, l-ar fi ajutat pe sirian sa plece din Romania la bordul navei sale. Convorbirile sunt redate in 26 de note de transcriere, cu un numar de 101 pagini, interceptarile fiind autorizate de judecator.

Din toata aceasta poveste, "sifonati" ies procurorul Nastasiu, Parchetul General si serviciile secrete. De castigat are Tartoussi, armatorul care isi asteapta procesul, acuzat fiind de scoaterea din tara a lui Hayssam.

Link to post
Share on other sites

Bataia de joc a autoritatilor:

Pensionarii, nevoiti sa-si cumpere cruci in rate!

 

Felicia RUSANU

 

 

 

Batrâneti necajite. Cam acest lucru se poate spune despre aproape toti pensionarii din România. Cu toate ca au fost 30-40 de ani in slujba statului, acum tot statul ii rasplateste cu pensii derizorii............

 

Cruci, in rate...

Sute de pensionari traiesc la limita subzistentei. Dar cu toate astea, multi dintre ei se gândesc si la momentul trecerii dincolo de viata. Asa ca, ei isi achizitioneaza sicrie sau cruci, in rate.............

 

Cu noaptea-n cap, pentru o pâine...

In România exista case de ajutor pentru cei nevoiasi. Aceste centre incearca sa-i ajute pe cei napastuiti de soarta. Asa se faca ca pentru doua pâini luate gratis, sute de pensionari merg in zorii zilei sa-si ia pâinea oferita de casele de ajutor................

 

 

Sursa : http://www.ultima-ora.ro/

Edited by Black Hawk
Link to post
Share on other sites

Cazul Norica incinge razboiul intre palate,

 

 

Premierul Calin Popescu Tariceanu isi mentine propunerea de nominalizare a senatorului PNL Norica Nicolai pentru functia de ministru al Justitiei, sustinand ca cererea de renuntare formulata de presedinte s-ar baza pe "consideratii personale, subiective, indoielnice". Intr-o scrisoare trimisa ieri sefului statului, prim-ministrul face, in schimb, referire la "incidente de imagine" precum dosarul Flota sau casa din..........................

 

 

Sursa :http://ultimaora.phg.ro/cazul_norica_incin...te-s107854.html

Edited by Black Hawk
Link to post
Share on other sites
Cazul Norica incinge razboiul intre palate,

 

 

Premierul Calin Popescu Tariceanu isi mentine propunerea de nominalizare a senatorului PNL Norica Nicolai pentru functia de ministru al Justitiei, sustinand ca cererea de renuntare formulata de presedinte s-ar baza pe "consideratii personale, subiective, indoielnice". Intr-o scrisoare trimisa ieri sefului statului, prim-ministrul face, in schimb, referire la "incidente de imagine" precum dosarul Flota sau casa din..........................

 

 

Sursa :http://ultimaora.phg.ro/cazul_norica_incin...te-s107854.html

Razboiul intre palate ??? Nu se va stinge niciodata.... :evil: :duel:

Link to post
Share on other sites

Alocatii majorate, praf in ochi pentru saracii Romaniei

 

 

 

Guvernul a decis ieri majorarea cu 4,5% a unor alocatii si ajutoare sociale, pentru copii si familiile sarace, care sa acopere inflatia prognozata pentru 2008.

Majorarea intra in vigoare din aceasta luna si se aplica mai multor prestatii gestionate de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de sanse. Incepand cu ianuarie 2008 creste.............

 

 

 

 

 

 

 

sursa :http://ultimaora.phg.ro/alocatii_majorate_...ei-s107704.html

Edited by Black Hawk
Link to post
Share on other sites

Taxa auto creste de trei ori pentru masinile noi, dar scade sensibil la cele vechi,

 

 

Executivul a remis, ieri-seara, Comisiei Europene o scrisoare continand modificarile pe care le propune in legatura cu modul de calcul al taxei de prima inmatriculare.

 

Noul principiu pe care-l introducem in modul de calcul al taxei este acela ca vechimea converge cu deprecierea in cazul...........

 

 

 

Sursa : http://www.infoportal.ro/articol~din-actua...ensibil-la.html

Edited by Black Hawk
Link to post
Share on other sites

Norica taie firul intre Palate

 

 

Basescu a dezvaluit ca, in 1987, aceasta a bagat in puscarie o persoana in absenta unui proces, dupa ce in prealabil a acuzat un nevinovat.

 

Presedintia a facut ieri public motivul real pentru care Traian Basescu a respins candidatura Noricai Nicolai pentru fotoliul de ministru al justitiei: doua cazuri controversate din activitatea de procuror a acesteia incheiata in 1991.

 

In primul, in anul 1987, senatorul liberal, in calitate de....................

 

 

sursa : http://ultimaora.phg.ro/norica_taie_firul_...te-s108331.html

Link to post
Share on other sites

Basescu si Tariceanu nu s-au inteles: Norica, o numire incerta

 

 

 

Traian Basescu si Calin Popescu-Tariceanu au reusit sa se intalneasca, ieri, dar nu au reusit sa ajunga la un acord in ceea ce priveste candidatura Noricai Nicolai....

 

 

sursa : http://ultimaora.phg.ro/basescu_si_taricea...ta-s108463.html

Link to post
Share on other sites

Cristian Tudor Popescu demisioneaza de la conducerea cotidianului "Gandul"

 

 

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu si-a anuntat, duminica, demisia din functia de director al cotidianului "Gandul", insa va ramane editorialist al publicatiei.

 

"In urma unor discutii pe care le-am avut cu domnul Sarbu,........

 

 

sursa : http://www.infoportal.ro/articol~din-actua...tidianului.html

 

 

Tiriac, cu VIP-urile la vanatoare

 

Forfota mare in zorii zilei de ieri in imprejurimile domeniului de vanatoare de la Balc, judetul Bihor, proprietate a magnatului roman Ion Tiriac. Afaceristul a dat startul goanei de mistreti.

 

Primii care au venit ieri dimineata..........

 

 

sursa : http://www.infoportal.ro/presa~info-383352.html

post-8-1200288908.jpg

Edited by Black Hawk
Link to post
Share on other sites

Se scumpesc gazele

 

Ministrul nu a precizat cu cat se vor scumpi gazele, dar a comentat ca majorarea "nu va fi spectaculoasa"............

 

 

http://ultimaora.phg.ro/se_scumpesc_gazele-s108815.html

post-8-1200344578_thumb.jpg

Edited by Black Hawk
Link to post
Share on other sites

Vremea incepe sa se incalzeasca

 

 

In urmatoarele zile vom scapa de frig si de ceata si vom avea parte de soare, prognozeaza specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

 

Temperaturile vor mai creste, iar precipitatiile vor fi................

 

 

 

http://www.infoportal.ro/presa~info-384549.html

post-8-1200374920_thumb.jpg

Edited by Black Hawk
Link to post
Share on other sites

750.000 de euro, o viata de om

 

 

750.000 de euro. Atat poate obtine victima unui accident rutier ca despagubiri, daca a fost lovita de un autoturism neasigurat RCA sau al carui sofer a ramas neidentificat. Banii provin de la Fondul de Protectie a Victimelor Strazii (FPVS), o entitate creata din..................

 

 

 

sursa : http://www.infoportal.ro/articol~din-polit...iata-de-om.html

post-8-1200460887_thumb.jpg

Edited by Black Hawk
Link to post
Share on other sites

Revenire

 

La o reanaliza, am ajuns la concluzia ca o stire daca nu este comentata nu are farmec, asa cum cafeaua fara tigara parca nu are gust. In concluzie pot fi expuse comentarii pe marginea unei stiri daca simtim nevoia. :yes:

Edited by Black Hawk
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...