Jump to content
Vesperala Forum

Despre Iisus


Sykarian

Recommended Posts

Ce a fost Isus?

Om ...Dumnezeu ...sau Lucifer

 

Sau din fiecare cate putin?

 

... hai sa vedem:

 

Poate cineva care se naste din mama, ca orice om alt om sa fie altceva decat tot om?

 

Poate sa fie Dumnezeu ...un om ...adica o fiinta creata ...o Creatura si nu un Creator?

 

Poate fi Dumnezeu un rabin evreu ... declarat ca Dumnezeu la 325 de ani de la moartea sa ... de un imparat criminal care dorea prin aceasta sa isi atribuie autoritate divina caci se considera Mantuitor ... urmasul lui Isus? (si s-a lasat sarbatorit ca unul in parlamentul roman)

 

Dar un "dumnezeu" care recunoaste ca a venit : nu sa aduca pacea !!! ci sabia!!!!...si in loc de iubire ...cere ca cei care il urmeaza ...sa isi urasca parintii ...fratii ... sotii si copii?

Voi ati urma o asemenea chemare in numele lui?

 

Oare ce poate fi considerat Isus ... atunci cand el singur recunoaste ca e "Stapanul Cheilor Mortii si ale Iadului"?

Spune ca a venit sa arunce un foc pe pamant

Si in "viata sa din ceruri" recunoaste ca este Stea stralucitoare adica Luceafar ...sau in latina ...LUCIFER!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

rămân la părerea că tot ce spui tu că Bibla recunoaşte sunt doar nişte sintagme scoase din contextul lor. în plus, o parte din sensurile expresiilor s-au pierdut de-a lungul timpului...

 

chiar mă întreb cât e de actuală traducerea în limba română... cred că a fost făcută de mult timp şi multe din expresii nu mai au înţelesul vremii în care s-a tradus.

Link to comment
Share on other sites

cea mai noua traducere a Bibliei in limba romana este din 2001 si a fost facuta de Bartolomeu Anania.Problema e,ca daca cineva vrea cu tot dinadinsul, este in stare sa rastalmaceasca pana si manualul de matematica.

:unsure: sykarian, please, să îmi laşi manualul în pace... :imao:

 

 

acum serios vorbind, acum aud prima oară de această traducere, eu nu am o ediţie atât de recentă şi poate nici colegii noştri nu au una.

Link to comment
Share on other sites

de manualul de matematica nu pot sa ma leg pentru ca este intradevar de inspiritatie DIVINA !

Iar legile matematicii valabile si in astronomie. informatica, fizica, chimie, etc sunt legile care ne dovedesc regulile dupa care a lucrat Creatorul!

 

Biblia este scrisa in asa fel incat sa se poata interpreta dupa dorinta ...acest avantaj fiind folosit de cei care conduceau Biserica ca institutie de stat ...in asa fel incat ei sa aibe dreptate in orice situatie!

 

Faptul ca eu "intorc" acest stil echivoc al Bibliei ...care oricum nu are nici un context ... este exact procedura pe care o folosea inainte biserica ...intoarsa de data asta impotriva ei!

Link to comment
Share on other sites

Nu contest faptul ca Biserica, oricare ar fi ea, a fost si este folosita in continuare ca instrument pentru controlul maselor. Dar asta nu înseamnă că dacă la 1000 de preoţi, gasim unul adevarat, acesta trebuie trecut cu vederea.Nu inseamna ca,daca Biblia a fost interpretata gresit de-a lungul timpului, in favoarea unora sau altora, nu putem acum sa incercam sa intelegem cu mintea noastra limbajul de atunci.Nu inseamna ca toti cei care au ales sa se jerfeasca in numele credintei lor au fost fanatici şi/sau nebuni, nu inseamna ca nu s-au facut minuni si mai ales, nimeni si nimic nu o sa zdruncine in vre-un fel cele petrecute in viata mea.

Sycarian, şi eu am început prin a nega!

Dar , nu am fost lăsat.

Am fost "lovit" şi "mângâiat" de bâta "Bunului Păstor" şi adus acolo unde îmi era locul.

Nu mi s-au permis abateri.

Faptul că ţie ţi se permite să-ţi baţi joc de credinţa altora, ar trebui să te îngrijoreze.

Dacă tu NU CREZI, nu ar trebui să te lupţi pentru a zdruncina credinţa celorlalţi, ai putea sa te straduieşti să fii pur şi simplu...UMAN.

:peace:

Link to comment
Share on other sites

Hai sa punem lucrurile in prioritatea lor corecta:

 

A fi uman ...nu exclude...ba chiar impune, a avea o atitudine civica, iar eu de pe aceasta pozitie consider ca este foarte important ca minciuna si sarlatania sa fie combatute mai ales cand victimele sunt tineri care se pot rata definitiv urmand falsa cale numita religie!

Ma ingrijoreaza si faptul ca atunci cand se scot in evidenta pe baze de dovezi adevarul ca religia crestina nu este decat o mincinoasa facatorie politica cu aspect religios care nu are si nici nu a avut vreodata legatura cu ve-o divinitate ...dar are mare legatura cu manipularea, indoctrinarea si spionarea credinciosilor!

Ba in plus rostirea si probarea prin dovezi a acestor adevaruri sunt socotite "bataie de joc" la adresa credintei ... afirmatie prin care care se doreste a se impune interzicerea evidentierii adevarului pe motiv ca aceasta "jigneste" minciuna!

 

Este stiut ...si usor de dovedit, ca Biblia crestinilor nu a fost niciodata inspirata de nici un Dumnezeu, pentru ca daca ar fi fost asa ... nu era nevoie sa se FURE "textul sfant" de la o alta religie (cea Iudaica) unde aceasta scriptura slujea alte legi, alta religie alte ritualuri si alte obiceiuri sau traditii religioase!

 

Faptul ca pe baza acestei "scripturi furate si modificate" si prin biserica crestina in numele aceluiasi dumnezeu OM, s-au comis cele mai oribile crime din Istoria Omenirii, ne obliga in plus ca astazi sa luam o atitudine transanta cu atat mai mult cu cat traim intr-o societate bazata pe alte valori mult mai superioare decat cele Biblice (ma refer la educatie si socializare corecta, bazata pe cunoastere si invatatura, pe dezvoltarea personalitatii pe fondul dezvoltarii Culturii, Inteligentei si a CONSTINTEI ).

 

Este ingrijorator sa vedem cum astazi in societatea romaneasca obscurantismul religios specific evului mediu ia amploare, iar imperative religioase propovaduite lovessc direct in interesele oamenilor si ale Tarii ... tocmai prin faptul ca in loc de Harnicie, Competenta, Competitivitate ...religia impune inversul acestora adica: Lene (shpe sarbatori mari religioase in care e pacat sa lucrezi) Incompetenta si incompetitivitatea sustinute prin afirmarea ZADARNICIEI vietii acesteia si renuntarea la competitia zilnica pentru a astepta minuni si pomeni ceresti ...basca "vieti vesnice" in fericire si bunastare in alte lumi INEXISTENTE!

 

Iata motive pentru care nu numai atitudinea mea este corecta ....dar si autoritatile statului lovit direct in interesele lui de fanatismul si obscurantismul religios incompatibil cu o societate moderna, ar trebui sa se sesizeze si sa curme aceasta smecherie "sfanta" prin care se iau bani NEIMPOZABILI pentru o intermediere INEXISTENTA care are loc in biserici in care sarlatani lenesi si imorali au un singur Dumnezeu ... BANUL !

Edited by Sykarian
Link to comment
Share on other sites

Isus este intemeietorul traditional al religiei crestine, el este socotit si om si divinitate, nu a fost certificat de nici un document istoric in afara de Evanghelii.

Isus s-ar fi nascut in Nazaret de Fecioara Maria necunoscatoare de barbat , ea fiind logodnica dulgherului Iosif , fecundata spiritual de Sfantul Duh , dupa ce fusese anuntata de ingerul Gabriel.S-a nascut intr-o iesle , a fost intampinat de 3 magi orientali, a disparut misterios pentru noi timp de 18 ani cand , reaparut incepe sa predice invatatura crestina si sa faca miracole(vindecari, invieri...)

Isus este centrul energetic al universului , centrul de confluenta universala pe care l-a numit Omega , spre care tinde intreaga evolutie.Un text canonic arata ca Isus la intrebarile puse a spus: imparatia mea nu este din lumea aceasta.

Biblia in limba romana a fost tradusa la Cozia in grai oltean: "si zisa D-zeu sa se faca lumina si se facu".

Isus a fost trimis pe pamant in vederea rascumpararii"pacatului originar" al lui Adam si Eva.

Link to comment
Share on other sites

Isus este intemeietorul traditional al religiei crestine, el este socotit si om si divinitate, nu a fost certificat de nici un document istoric in afara de Evanghelii.

Imi permit, cu respect, să vă contrazic:

 

Cel mai vechi document care il mentionează pe Iisus, este scrisoarea lui Publius Lentulus, proconsul al Iudeii în vremea lui Octavian Augustus, adresată senatului Romei, a cărei traducere o transcriu mai jos:

"Marelui şi onoratului Senat al Romei îi urează sănătate senatorul Lentulus, care stăpâneşte Iudeea.

În timpul de faţă S-a ivit un om- El şi acum este viu- cu mari calităţi, care se numeşte Iisus Hristos.Poporul spune că El, după faptele Sale,este un mare prooroc; ucenicii Lui Il numesc Fiul lui Dumnezeu.El învie morţii şi vindecă orice boală şi slăbiciune. Acest om este de statură înaltă şi chipeş. Faţa Lui este severă şi foarte expresivă, aşa încât, cei care Îl privesc nu sunt în stare să nu-L iubească şi totodată să nu aibă frică de El. Părul Lui castaniu cade neted până sub urechi, iar de acolo, în şuviţe ondulate, până pe umeri;părul este împărţit ca la nazirei. Fruntea este netedă şi liniştită, faţa este cu desăvârşire curată. Obrajii Lui sunt uşor rumeni, puţin măslinii. Privirea este plăcută şi deschisă. Nasul şi gura sunt desăvârşite.Barba este destul de deasă, nu foarte mare, însă de aceiaşi culoare cu părul- şi se împarte în două la bărbie. Ochii sunt albaştrii şi plini de viaţă. Întru El este ceva înspăimântător când ceartă sau mustră, dar blândeţea şi duioşia întotdeauna însoţesc învăţăturile şi pildele Lui. Faţa Lui este uimitor de plăcută şi totodată măreaţă. Nu a fost văzut niciodată să râdă, dar L-au văzut plângând. Statura Lui este chipeşă, mâinile lungi şi frumoase, umerii desăvârşiţi.Glasul Lui este măreţ şi lin, dar îndeobşte vorbeşte puţin. În sfârşit,văzându-L, nu poţi să nu recunoşti că este unul dintre cei mai frumoşi bărbaţi."

 

De asemenea mai poate fi amintită descriera istoricului grec Nichifor Calist.

Link to comment
Share on other sites

Isus este intemeietorul traditional al religiei crestine, el este socotit si om si divinitate,

 

Total gresit

Isus nu era decat un reformator rasculat al religiei Iudaice care nu a intemeiat nici o alta religie ...si a fost considerat "divinitate" doar la 325 de ani dupa moartea sa ...doar pentru ca Imparatul Roman Constantin s-a gandit sa traga foloase de pe urma legalizarii conditionate a sectei iudaice care urma invataturile lui Isus ... drept pentru care Constantin s-a autodenumit ca Mantuitor al romanilor, s-a lasat serbat ca atare ...si a cautat sa isi intareasca autoritatea religioasa ...declarandu-l pe ..pana atunci invatatorul Isus ...ca Dumnezeu ...tocmai ca sa ii sporeasca lui autoritatea "divina"!

Isus s-ar fi nascut in Nazaret de Fecioara Maria necunoscatoare de barbat , ea fiind logodnica dulgherului Iosif , fecundata spiritual de Sfantul Duh , dupa ce fusese ...

...lasata gravida la 12 ani de soldatul roman de origine greaca Panthera ...dupa cum ne povesteste Celsius si Origene unul din parintii religiei !

 

reaparut incepe sa predice invatatura CARE SE VA NUMI CRESTINA si sa faca miracole(vindecari, invieri...)

Probabil ca sa confirme acele versete din Biblie ca diavolul va face minuni tocmai ca sa isi sporeasca credibilitatea si influenta!

Isus este centrul energetic al universului , centrul de confluenta universala pe care l-a numit Omega , spre care tinde intreaga evolutie.

Poate este el considerat astazi de catre religiosi asa cum ne prezinti tu!... dar el nu era decat un om ca orisicare ... nici macar remarcat de concetatenii sai ... cand era copil si tanar ...si nici macar respectat de concetatenii sai contemporani ...care au preferat sa salveze un pungas ca Barabas decat sa il salveze pe rasculatul Isus care deja se vedea "Rege al Iudeilor".... caci Mantuitor ...nu se credea nici el insusi caci ca si Mozaic convins, cunostea bine Tora din care citea si conditiile cerutesa fie indeplinite de catre un Mantuitor, conditii pe care stia ca nu le indeplineste.

In ziua de azi sunt milioane de oameni care il depasesc pe Isus in toate privintele ...dar care nu au avut norocul sa fie inaltati in rangul de divinitate de catre imparati smecheri si hotarati sa isi impuna politica lor cu interfata religioasa in interes propriu!

 

Adam si Eva nu puteau avea pacate ca erau doar simboluri ...si nu personaje reale!

In plus de asta mitul cu Paradisul, sarpele si primi oameni ... apartine civilizatiei sumeriene ...lucru dovedit de cuneiformele traduse de George Smith !

Edited by Sykarian
Link to comment
Share on other sites

Total gresit

Dupa parerea mea,nimeni nu detine monopolul adevarului...nu se stie adevarul nici macar despre intamplarile traite de noi insine ( vezi Revolutia din '89) . Nici macar specialistii de marca nu sunt asa categorici , pot fi autori de referinta diferiti (de ce ar fi mai credibil unul decat celalalt?) sunt surse informationale diverse,adesea contradictorii, tot felul de ipoteze, foarte putin argumentate. Marturii ,dovezi certe,extrem de putine...

Link to comment
Share on other sites

Intr-o oarecare masura ai dreptate ! Tot adevarul ... nu se cunoaste !

 

Dar daca nu cunosti adevarul despre lucrurile reale din jurul tau ...cum poti afirma ca esti in posesia unui "adevar" despre lucruri care se petrec in CER ...din moment ce nici macar unde este Cerul ...nu sti?

 

Asa ca hai sa punem lucrurile intr-o anumita prioritate a "adevarurilor" ...adica mai iintai sa ne preocupam de vadevarul real din jurul nostru ... aici pe pamant ...si adevarurile din cer sa le lasam pentru atunci cand vom cunoaste bine realitatea de acolo !

Nu este normal asa?

Link to comment
Share on other sites

Nu inteleg!

 

Dacă bunica mea împreună cu 90% din locuitorii satului în care ea traieste, nu întelege "teorema luil Pitagora", inseamna ca aceasta nu este adevarată?

 

Care este adevarul despre lucrurile din jurul nostru, pe care le percepem ca avand consistenta, culoare, miros,etc., daca analizăm in profunzime natura lor?

Link to comment
Share on other sites

Atunci care este rostul acestui topic?  Daca tot e tabu ...Nu acela de a impartasi unii altora ceea ce am citit , in diverse surse informationale fara a spune :asta e corect,asta nu e corect...?

Rostul?

 

lui Sykarian(ex soimos pentru neavizati) îi place să se autointituleze "războinicul luminii" :unsure: încurc...ăsta e altul...

nu, altceva îi place: să provoace discuţii şi să susţină contrariul a tot ce credeţi voi..:)

 

adică dacă îi cântaţi 5 minute în strună ori se va răzgândi, ori se va plictisi de moarte..:P

Link to comment
Share on other sites

!

 

...lasata gravida la 12 ani de soldatul roman de origine greaca Panthera ...dupa cum ne povesteste Celsius si  Origene unul din parintii religiei !

Mda...

Undeva tot dvs. afirmati ca fiind vorba de 11 ani si nu 12.

 

Apoi de unde si pana unde Celsius si Origene- parinte al religiei?

 

Daca este vorba de Istoricul Origene din Alexandria, acesta a trait in sec.III si a fost un aparator al crestinismului.Una din lucrarile sale se numea parcă..." Împotriva lui Celsius", nu?

Link to comment
Share on other sites

Pentru Constantin.

Iertare,nu vad legatura cu ...teorema lui Pitagora!!? Din cate stiu ,matematica este o stiinta exacta, religia nu poate fi,din considerentele mentionate anterior. Prima face parte din aria curriculara " Stiinte " ,religia se incadreaza in aria curriculara "Om si societate ".

Link to comment
Share on other sites

Pentru Constantin.

Iertare,nu vad legatura cu ...teorema lui Pitagora!!? Din cate stiu ,matematica este o stiinta exacta, religia nu poate fi,din considerentele mentionate anterior. Prima face parte din aria curriculara " Stiinte " ,religia se incadreaza in aria curriculara "Om si societate ".

sykarian afirmă că nu există ceva doar pentru că lui nu i se demonstrează sau el nu înţelege...

 

 

e la fel cum unii nu pricep teorema lui Pitagora... asta nu o face să nu existe sau să nu fie validă...

Link to comment
Share on other sites

Pentru Constantin.

Iertare,nu vad legatura cu ...teorema lui Pitagora!!? Din cate stiu ,matematica este o stiinta exacta, religia nu poate fi,din considerentele mentionate anterior. Prima face parte din aria curriculara " Stiinte " ,religia se incadreaza in aria curriculara "Om si societate ".

Poate ca nu a fost cea mai fericita comparatie.Cu toate ca iată in matematică 1+1=2 dar poate fi adevarat şi 1+1=10. Distanta cea mai scurta intre doua puncte este o linie dreapta, dar matematic putem conveni si ca distanta dintre doua puncte este o linie curba.Cana de cafea din fata mea este rosie dar daca iau in seama ca fizic vorbind,suprafata ei absoarbe lumina verde si reflecta celelalte frecvenţe, atunci putem conveni ca ceasca mea de cafea este verde...sau neagra daca becul din camera mea este verde.

 

Si raspunzand la alta postare spun ca nu consider totul tabu.

Dimpotriva, trebuie sa ne aplecam spre cunoastere.Biblia a fost scrisă de si pentru niste oameni care nu aveau nici cunostintele si nici vocabularul nostru. Din pacate sunt si astazi oameni care nu depasesc nivelul de cunostinte al celor de atunci. Si atunci ce facem?

Link to comment
Share on other sites

pe undeva are dreptate

nu ia ca un adevar ceva necunoscut .....si personal imi pare firesc sa treci totul prin filtrul propriu

de fapt adevarul e doar modul personal de pricepere....proiectia proprie

ori...religia e o dogma....

 

pese. cine-i pitagora ala? :lol:

Pai normal ca totul trebuie trecut prin "filtrul propriu", altfel care ar fi rostul nostru?

Dar trebuie sa pornim spre cunoastere incercand sa intelegem si nu incercand sa le demonstram altora ca, credinta lor e gresita.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...