Jump to content
Vesperala Forum

♡•♡•♡ Cum recunoastem sufletul nostru pereche?♡•♡•♡


Vesperal News

Recommended Posts

  • 2 months later...
  • Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

sufletul pereche

Este o alta minciuna cu care iti hranesti sufletul pentru a te minti ca nu esti singur in univers.

Te iubesti atit de tare pe tine insuti dar in acelasi timp iti este cunoscuta notiunea de narcisism

...asa ca inventezi o proiectie a propriului tau eu...in ceea ce se cheama ,,sufletul pereche''

Asa ,mai tirziu ai o scuza pentru nepriceperea ta de a iubi neconditionat si simplu....nu am gasit ,,sufletul meu pereche''

Intreaba oamenii simpli daca au intilnit ..asta ...nu vor sti sa-ti spuna pentru ca ei nu complica chiar atit lucrurile incit sa aiba o motivatie pentru ceea ce... la ceialti...insemna ..,,sunt un neinteles''

Sufletul pereche il gasesti in o mie de ipostaze zilnic

merg la cumparaturi si imi aproba ce cumpar...imi zic...vezi...e sufletul meu pereche

pling pe umarul altui barbat decit al meu.......zic ..vezi...el era sufletul meu pereche

barbatul linga care ma aflu de o viata imi spune ca bat campii.......zic.....nu e de nici un fel sufletul meu pereche

 

 

asta e cu sufletul pereche

 

 

bineinteles ca..... nici eu nu am intilnit ,,sufletul pereche''

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
un om ca mine nascut in zodia Fecioara ai este greu sa isi gasesca sufletul pereche , din foarte multe motive legate de zodie . :sadwalk:

Nu tine de asa ceva. Printr-o carte citita mai demult zicea ca lucrurile importante si care iti schimba viata radical se intampla repede foarte repede maxim 3 zile. Cand o sa o gasesti o sa simti cu toata fiinta si o sa-ti schimbe viata chiar din acel moment :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Nu tine de asa ceva. Printr-o carte citita mai demult zicea ca lucrurile importante si care iti schimba viata radical se intampla repede foarte repede maxim 3 zile. Cand o sa o gasesti o sa simti cu toata fiinta si o sa-ti schimbe viata chiar din acel moment :rolleyes:

:sad: atunci e posibil sa ajungi la 50 de ani si sa fii tot singur

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Femeia perfecta

 

Vroiam sa scriu cateva cuvinte despre femeia perfecta. Cum este ea…cine este ea…si ce rol are in viata unui barbat.

Incercand sa incropesc o descriere, am dat de niste randuri care m-au lasat fara cuvinte. Randuri simple, scrise de un barbat…despre femeia perfecta. Despre femeia din viata, gandurile si sufletul sau. Atunci am realizat ca cea mai frumoasa descriere nu i-o poate face decat un barbat…barbatul care o iubeste.

 

Asadar, las cuvintele sale sa o descrie:

 

"Femeia perfecta, pentru mine, e cea care ma face sa zambesc dimineata. Chiar daca afara ploua si e frig. Chiar daca am visat urat. O vad si zambesc. Si ma impleticesc sa-i fac cafeaua.

E femeia care-mi umple baia de farduri, desi eu sint (sau eram) mai ordonat ca un spartan. Vreau sa-mi iau periuta de dinti, cade in chiveta un ruj. Intind mana dupa deodorant, ma impiedic de servetele demachiante. Si dau la o parte 12 pomezi si 15 creme ca sa ajung la parfumul meu. Dar daca aceste "obstacole" nu ar exista, eu as fi singur.

 

Cu femeia perfecta pot sta tolanit pe canapea, fara sa-i zic nimic, si sa ma simt bine. Cu ochii infipti in televizor, la un program care nu o intereseaza. Iar atunci cand nu e langa mine, privesc spre locul gol de langa canapea si mi-e dor de ea.

 

Femeia perfecta are zambetul perfect. Si cei mai expresivi ochi din lume. Atunci cand rade, imi rade si mie sufletul. Insemna ca-i e bine. Si ca atunci, cel putin in acel moment, am facut-o fericita.

Femeia perfecta ma intelege si ma accepta asa cum sint. Am multe calitati, dar am si, ohooooo, atatea defecte.

 

Femeia perfecta m-a invatat sa nu mai fiu superficial. Si sa privesc intotdeauna dincolo de ambalaje. M-a invatat ca ce e bun nu se obtine usor.

 

Si m-a invatat sa ma bucur de lucrurile simple. Pe care pana acum nu le vedeam. M-a invatat sa fiu atent la detalii. Pentru ca detaliile fac totul.

Imi face ceai atunci cand sint racit si ma cearta atunci cand fac de prea multa vreme pe racitul. Si ma pune pe picioare. M-a invatat ca familia e cea mai importanta, si trebuie sa arat asta. M-a invatat ca iubirea trebuie aratata.

 

Chiar daca crezi ca iubirea e "inclusa", subinteleasa, iar cei pe care ii iubesti stiu asta, spune-le-o. Vor fi fericiti. Pentru ca te iubesc."

 

Asadar, pentru toate femeile din lume…fiti voi insiva si iubiti!

Cineva spunea odata ca fara iubire, "sufletul singur lumineaza prea putin…"

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 year later...
  • 2 months later...
Numai ca pentru a-l recunoaste, trebuie sa te cunosti pe tine foarte bine.

Nu te poti cunoaste niciodata suficient de bine... pentru asta e facut "sufletul pereche", iti arata cine poti fi si cine esti cu adevarat.

Link to comment
Share on other sites

Si cum il recunoasti ?

Nu orice persoana de pe strada te poate face sa fi tu, naturala. Sa te simti unica. Nu orice persoana iti poate arata cine esti cu adevarat si te poate face sa te simti bine cu simpla prezenta. Nu poti iubi cu adevarat pe oricine, nu toti te pot iubi.

Link to comment
Share on other sites

Nu orice persoana de pe strada te poate face sa fi tu, naturala. Sa te simti unica. Nu orice persoana iti poate arata cine esti cu adevarat si te poate face sa te simti bine cu simpla prezenta. Nu poti iubi cu adevarat pe oricine, nu toti te pot iubi.

Nu oricine, dar o multime.

Iar sufletul pereche este unul singur. :flowers:

 

Deci, cum il recunosti ?

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

De luat aminte, dar nu stiu in ce masura ajuta, intrucat, daca excludem tipurile mentionate de barbati nu mai ramanem cu mai nimic pe fundul sacului... :confused:

 

"Există bărbaţi de care nu ar trebui să ne îndrăgostim niciodată? Normal, inimii nu i se poate comanda, însă poate, dacă am reuşi să sesizăm la timp semnalele de pericol, am putea pune capăt unei relaţii înainte ca aceasta să devină prea periculoasă.

Este vorba de acei bărbaţi care mereu îşi găsesc o scuză şi sunt gata oricând să verse câteva lacrimi de crocodil, dar care, mai devreme sau mai târziu, vă vor lăsa cu inima zdrobită. Primul pe lista este egoistul. Fiecare aspect al relaţiei este decis de el, îşi dă cu părerea în legătură cu fiecare detaliu din viaţa dumneavoastră, încercând să vă influenţeze deciziile şi chiar şi gusturile. Bineînţeles, şi în viaţa sexuală, nevoile lui sunt pe primul loc şi la un moment dat veţi descoperi că, de fapt, dumneavoastră îi faceţi toate mofturile. Urmează pe lista neagră bărbaţii posesivi, care vor mereu să ştie unde aţi fost, de ce aţi întârziat etc. Astfel de bărbaţi sunt geloşi şi sufocanţi, existând riscul ca la un moment să devină agresivi şi violenţi. A treia categorie enumerată este cea a bărbaţilor iresponsabili. Cel mai bine ar fi să nu vă legaţi la cap cu astfel de exemplare, care trebuie îngrijite ca nişte copii. Sunt mereu nehotărâţi, mereu pregătiţi să intre în necazuri şi dornici de aventuri facile.

 

Mămoşi şi visători

 

Următoarea categorie luată în vizor este cea a „mămoşilor“ sau „băiatu’ lu’ mama“. E adevărat că mama e mereu mama şi este corect să o iubim, însă, dacă viaţa dumneavoastră începe să se învârtă în jurul nevoilor şi dorinţelor soacrei, atunci ceva nu funcţionează cum trebuie. În cazul în care el pare incapabil să taie cordonul ombilical şi să gândească, pe cont propriu, atunci mai bine puneţi capăt relaţiei. Alt tip de bărbat care ar trebui evitat este eternul visător. Acesta are aerul nonşalant al unui star rock sau al unui poet neînţeles, pare misterios, însă la finalul lunii, când trageţi linie şi faceţi socotelile, sau atunci când vreţi să puneţi bazele unei familii, vă daţi seama că nu funcţionează ceva şi mai bine îl lăsaţi să viseze în pace. Visătorii sunt urmaţi pe lista neagră de petrecăreţi. Deşi este adevărat că o ieşire din când în când nu face rău nimănui, la fel de adevărat este că bărbaţii care au chef de petreceri în fiecare zi nu sunt tocmai partenerii ideali, mai ales dacă aţi depăşit vârsta de 20 de ani şi doriţi ceva mai mult de la partener decât o simplă distracţie.

 

Pisălogi sau narcisişti

 

La polul opus se situează aşa-numiţii „workaholic“, bărbaţii dependenţi de muncă şi care pun mereu pe primul plan cariera, iar sâmbetele şi duminicile sunt zile absolut normale de lucru. Şi, ca şi cum nu era suficient, seara, când ajung acasă, toate discuţiile se concentrează pe problemele la birou. A opta categorie „nerecomandată“ este cea a eternilor nemulţumiţi, care văd doar jumătatea goală a paharului şi nu fac nimic pentru a-şi îmbunătăţi situaţia, fiind mereu dispuşi să critice. Nici cea mai încrezătoare femeie nu va rezista în faţa unui pesimism atât de agresiv. Pe locul nouă se află narcisiştii, capabili să profite de orice geam, oglindă, suprafaţă strălucitoare pentru a se admira. Şi la final, dar nu cei din urmă bărbaţi de evitat, sunt avarii. Aceştia nu vă invită niciodată la restaurant, vă puteţi lua adio de la gândul că vă vor face un cadou cât de cât costisitor, continuă să se îmbrace în haine de la mama lor, iar în bar sau la restaurant, când e momentul să se facă plata, sunt la baie sau la o ţigară."

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

... da sint barbati care iti promit mare si sarea pina ajung la tine... ca te scot de sub egida care ti-a umbrit viata pina atunci "NU SUNT BANI" ... dar cind ai semnat un act legal in FATA BISERICI si noi fraierele campingului le mai dam si apa la moara ca "FAC CE ZICE SOTUL MEU" isi incep planurile iadului ascunse sub predici bisericesti... mai intii cu binisorul si apoi daca noi NU si Nu incep cu o plama, ochii albastri fara farduri ... ca de ... ochelarii de soare se pot purta si iarna sau noaptea ... ca pentru noi si stiu ei ...barbati astia cale de intorcere numai este ...

... pe astai ii gasim noi nu ne gasesc ei, ca cei pe care ne gasesc ei le dam viteza si le gasim noduri in papura :rose:

 

te iubesc numai pe tine

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 2 months later...

Creed ca parerile sunt impartite.Eu cred ca exista mai multe suflete pereche, imposibil sa fie unul singur penntru fiecare pe tot globul ca asta inseamna ca daca tu esti aici si nu o sa pleci niciodata din satu tau si el e la moldoveni si ii place sa stea acolo nu o sa va intalniti niciodata. Cred ca ne potrivim cu mai multe persoane insa ramanem cu cea pe care o intalnim si se potriveste cel mai bine. :)

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...