Jump to content
Vesperala Forum

Recommended Posts

Posted
'Români, petrecerea s-a terminat! Trăitul pe datorie nu mai merge. Urmează criza!“. Theodor Stolojan

In ce context a spus asta? Si mai ales cand? Iz electoral la prima vedere.

Posted
Revin. BCR ne-a oferit, doar ca sa ramanem clientii lor facilitati pe care un muritor nici nu le-ar fi visat vreodata.

Pe noi ne-a amuzat chestia asta. Mai ales ca ne doare fix in talpa de ei.

Toate bune dumneavoastra. :d1:

Si totusi se poate. In plina criza desigur.

"In baza bunelor relatii, bla, bla... BCR nu considera oportuna folosirea comisionului la licitatia valutara... Iarasi bla, bla..."

0,4% era comisionul lor. Realizati la cati bani renunta tampitii indiferent de suma in joc doar la o tranzactie.

Incepe sa ne placa din ce in ce mai mult criza.

Iar mi-a venit o idee. Ia sa sap. Curand o sa-si subtieze logistica si nu numai ei. Si au doar trufandale. La auto ma refer. Par vulnerabili idiotii.

Ma rog, oamenii care s-au lasat mituiti sa faca achizitii exagerate. :spiteful:

Posted

Am sa ma exprim o idee mai plastic.

Luati-o cum doriti. Is trecut prin asa ceva mai mult, cu mult mai mult decat va inchipuiti. Desigur n-am caftit preotul. Doar groparii.

Nu se vrea lipsa de respect. Dimpotriva. Insa...

Ingroparea la romani si cate datorii lasa mortul in urma... Chestie de logistica.

Si mai interesant e modul in care se... manifesta mortul. Nu prea ii place postura.

Sa nu va aud cu interpretari tampite. Luati ca atare, va rog.

Cred ca avea datorii tampitul, bag seama. Prea l-au rasturnat cu foc groparii...

http://uk.youtube.com/watch?v=mFORRePIfFI&...feature=related

Poate era bancher tipul? Astia se lasa greu ingropati.

Posted

O chestie decenta.

https://www.bcr.ro/sPortal/sportal.portal?_...l=LABEL_POPUP_1

Exista si o forma de refinantare tot in conditiile de mai sus. Dar ala-i pasul doi in cadrul politicii bcr. Nu e inca mediatizata intens.

Isteti tipii.

Asta combinat cu schimbarea la fata, adica excluderea din bcr a generatiei de referenti din garda veche, genul functionar nesimtit de stat si

in contextul actual cand toti urla ca e criza dar nimeni nu crapa, e lovitura de arta in materie de atras clienti.

Si pana la urma trebuia sa inceapa o banca cu asa ceva. Imi pare rau ca nu am pariat o bere pe pasul asta. Castigam.

Bcr mai are un avantaj imens. E ca CEC-ul legat de seriozitate(conteaza mai mult decat va inchipuiti) doar ca de foarte multe zeci de ori mai

puternica financiar. Si mai e ceva. Jongleaza cu imprumuturi in situatii limita, imprumuturi de o zi sau pana intr-o saptamana luate de la BNR.

Bancile is cam fudule de obicei si sefii lor din orgoliu NU prea se imprumuta la BNR. Cica e rusinos. E asa ca un soi de traditie.

Tehnic e cel mai rentabil imprumut. Asta e si scopul BNR-ului dealtfel. Fac si bani pentru stat si regleaza derapajele pe termen foarte scurt.

Is curios in ce relatii mai is cu intermediarii de credite.

Posted
Is curios in ce relatii mai is cu intermediarii de credite.

Tot a dat napasta peste mine si mi-am pierdut dimineata bantuind ca fantoma prin market.

Cat am stat ca prostul pe acolo, nu intrebati motivul, :lol: am sunat un cunoscut care lucreaza la o societate de intermedieri bancare.

Si din vorba in vorba am aflat ceva interesant legat de ceea ce am citat din postul meu anterior.

Intermediarii de credite, (astia-s ca oile, au politica de turma) nu mai platesc referentii pentru asa zisa operativitate.

Nu mai au motiv. Stiti bine ca un dosar de credit operat prin intermediar(fara costuri, atunci) avea prioritate zero.

Adica luai banii in zece minute de cand aveai ok-ul. Nu mai stateai ca prostul la cozi interminabile.

Aici aveau coada bagata referentii. Daca erai muritor de rand te respingea de cate ori era nevoie cu chestii stupide. Aveau si de ce idiotii.

Plata venita de la intermediar era cauza. Bancile au acceptat practica aceasta. Nu au considerat-o conflict de interese legat de angajatii lor.

Totul era stabilit prin contracte de munca, ma rog colaborari, in fine legal. Nu se juca nimeni cu asa ceva. Is bani la mijloc si catusele is cu atat mai

stralucitoare cu cat suma e mai mare... In situatii de fraude.

Nimic ilegal. Poate o idee lipsit de etica dar "pinguinii" nu au, sau asa le place sa anunte, cuvantul asta in vocabular.

Si sa concluzionez. Pinguinii din banci au ajuns la mana intermediarilor. Putini cati mai sunt. Tipi care au asudat ani de zile si si-au facut mana

in gasirea clientilor.

Totusi inca nu s-au pliat pe clienti cum scriam intr-un post mai vechi. Nu au mirosit ca bancile o sa-i sunteze la bani cat de curand. Lacomia, bat-o vina.

Cel putin cei de la societatea unde lucreaza cunoscutul meu pe care l-am sunat dimineata.

Toate bune dumneavoastra! :d1:

Iar bat campii. Cred ca am luat vreun microb de la shopping.(Ptiu drace) :lol:

Posted

Ma gandeam azi la o chestie. Intr-o pauza de draci. Asa spun eu cand opresti o activitate dar nu poti brusc ci trebuie sa mai rumegi ceva.

Orice, numai sa nu iesi din priza dar nici sa nu o iei razna. Razna in decizii pripite.(Exact ca la masinile de putere cu turbosuflante performante la care nu opresti motorul dupa ce ai parcat, imediat, ci le mai lasi sa toarca cateva minute. Altfel le distrugi din cauza lipsei racirii asigurata de functionarea motorului.)

Ma gandeam la marfa pe care o vand bancile in contextul actual. Sau mai bine spus la ceea ce vor vinde in momentul in care isi vor reface stocul de lichiditati. De aici cred ca a plecat totul. Ma refer la spaima asta patologica ce i-a cuprins pe toti.

Ideea de credit nu poate sa dispara. Ii obiectul muncii unei banci. Si ceva ce se cere.

Insa, la reguli noi, atitudini noi.

M-am gandit la asta facand o legatura intre pretul petrolului si pretul unui credit. Ala, al petrolului a picat la jumatate fata de asta vara.

Asta-i partea buna din raul actual. Se blocheaza cresterile preturilor. Asta pe langa lipsa de cerere. Ma rog, nu insir acum toata sarabanda...

Cred ca si costul creditelor va avea aceeasi soarta. In scurt timp bancile vor avea de oferit un produs aproximativ necautat. Necesar, precum petrolul dar necautat.

Aici mi-ar trebui parerea unui economist cu mirosul fin. Ii sau nu generatoare de inflatie lipsa consumului? Care lipsa genereaza somaj. Somajul este alternativa la inflatie. Dar is altfel datele fata de un manual clasic. La asta ma refer.

Cred ca vor exista creditari ieftine in curand dar cu garantii diabolice. Adica profit mai putin insa sigur si constant. Pentru banci.

Dobanda unui credit cred ca nu este factor destabilizator. Nu marimea ei. Gaselnitele bancilor(vezi comisioane nou inventate la credite in derulare)

cat si spaima de executie is factori destabilizatori.

Exista si ceva rau, nu cred ca semnificativ pentru noi, astia din estul Europei, inca. Somajul. Dar is offtopic. Si stiti ca tin la reguli. :lol:

Aiurea. Habar nu am care naiba e solutia la asa ceva. Dar nu e de joaca. Din nefericire azi m-am lovit de asa ceva. Intamplator is viitori someri de lux cei despre care scriu. Adica tembeli. Isi merita soarta. Genul care te stropesc cand merg cu masina printr-o balta si iti arunca sau aruncau un: e roata de mertan, fraiere. Ei bine a venit vremea sa-l vanda la pret de Logan.

Iar bat campii. Tot binele dumneavoastra. :d1:

Posted

eu citesc ce scrii aici Roap! :) , am 3 credite la 3 banci diferite ,nu am somn noaptea din cauza lor , am intarziat si cu rata si ma aflu in departamentul de rau platnici,

vreau sa scap cat mai repede posibil de imprumuturi ca tare greu imi e , parca am un nod in gat :o:

e interesant ce zici,era bun daca aflam asta inainte de a face imprumuturile,dar asta e

:hi:

Posted
eu citesc ce scrii aici Roap! :) , am 3 credite la 3 banci diferite ,nu am somn noaptea din cauza lor , am intarziat si cu rata si ma aflu in departamentul de rau platnici,

vreau sa scap cat mai repede posibil de imprumuturi ca tare greu imi e , parca am un nod in gat :o:

e interesant ce zici,era bun daca aflam asta inainte de a face imprumuturile,dar asta e

:hi:

Tu nu ai credite cu bunuri ipotecate. Asa-i?

Deci nu-ti face griji. Ai slujba, esti zdravan, esti tanar. Restul is amanunte.

:d1:

Posted
Tu nu ai credite cu bunuri ipotecate. Asa-i?

Deci nu-ti face griji. Ai slujba, esti zdravan, esti tanar. Restul is amanunte.

Nu am nici o proprietate pe numele meu ca sa girez pe asa ceva , sper sa le termin cat de curand

multumesc :hatoff:

• 2 weeks later...
Posted

O chestie interesanta. Mie imi suna a dezastru in ograda bancii.

Am vazut azi o reclama electorala. De la PNL. Poza premierului si o insiruire de promisiuni.

Printre ele dar nu in ultimul rand ceva despre cresterea capitalului social al CEC Bank. Ordin de marime enorm.

Ori sa anunti asa ceva in sirul de masuri viitoare, intre crearea de locuri de munca, crestere economica, etc... e precum nuca

in perete. Practic prostesti pe fata electoratul. CEC-ul a devenit oarecum popular in ultimul timp datorita dobanzilor mici si a schimbarii de

atitudine fata de clienti. Inca mai trebuie sa curga apa pe rau pana se vor vedea efectele. Multa.

Totusi declaratia asta ii poate duce la faliment. Admitand ca nu-s deja pe faras. Doar ca nu o stiu inca.

Majorarile de capital social is in general un instrument de razboi intre actionari. Legislatia tempereaza asta pentru protejarea micilor

actionari.

Insa in cazul unei banci e bomba cu ceas. Datorita faptului ca actionar e statul roman. Reprezentat politic. Aici e buba fata de BNR.

Este incredibil pana unde se poate ajunge. Periclitezi un activ solid si grasut doar pentru nevoia de putere.

Se speculeaza cred pozitia nu tocmai confortabila a bancilor in relatia cu populatia.

Iar CEC-ul e taman bun de sacrificat.

Traim si vedem, pardon... votam!

Includ aici si pe sefi. Pe aia rai sau doar pe cei buni? Glumesc. :hm:

Oftopic.

Rugaminte catre sef. Generic scriu.

"Sefu, puteti face ceva pentru mine?

Desigur, orice...

Va rog sa faceti un infarct... :yahoo: "

Auzita azi la radio. Era sa cad pe jos de ras.

• 2 weeks later...
Posted

Ceva ce intuiam mai sus acum ceva timp si care se confirma. Insa nu imi imaginam modul asta de a ocoli regulile BNR-ului legat de protectia clientilor.

Am vazut in presa azi opinia unei cucoane cu functie prea greu de retinut.

Stiu doua banci care au anuntat asta deja. Reevaluarea ipotecilor aferente contractelor in derulare.

Daca ai inca ceva cu care sa garantezi, scapi si le razi in nas. Daca nu, ai pus-o!

Se reevalueaza in jos desigur, ipotecile. Pe cheltuiala bancii. Nu e ilegal. Inca. Nu le-a scapat la smecheri.

Buba este ca o ipoteca slab cotata activa fiind duce la cresterea la greu a costului creditului in derulare(aici e mizeria).

Asigurari noi, comisioane de risc noi (nu-s ilegale), in doua cuvinte mai scump. Si absolut legal.

Eu mi-am permis sa banuiesc de viitoarele ipoteci ca vor fi date in jos fata de ce era inainte. Chiar la cele in derulare nu m-am gandit.

Am zis ca este paguba bancii in situatie limita(vezi SUA). Acolo cam plang bancile. La noi se reorienteaza.

E varza legislatia noastra. Nesimtiti. Indiferent de culoare. Culori deschise, desigur. Glumesc.

Toate bune dumneavoastra.

• 2 weeks later...
Posted
Jongleaza cu imprumuturi in situatii limita, imprumuturi de o zi sau pana intr-o saptamana luate de la BNR.

Bancile is cam fudule de obicei si sefii lor din orgoliu NU prea se imprumuta la BNR. Cica e rusinos. E asa ca un soi de traditie.

Tehnic e cel mai rentabil imprumut. Asta e si scopul BNR-ului dealtfel. Fac si bani pentru stat si regleaza derapajele pe termen foarte scurt.

BNR a anuntat cresterea de 28 de ori(douazecisiopt) a imprumuturilor facute de banci la ea in ultima luna, fata de tot intervalul de la inceput de an.

Anunta 14 si un pic dobanda. Ii dobanda perceputa bancilor.

Pentru cineva, in alta ordine, fizic sau juridic ca persoana, sugerez initierea unui credit sau a unei linii de credit acum.

Is comisioane zero, inca.

N-am vazut niciun studiu. Mizez pe tranzitia intre doi ani electorali.

Ceva inflatie dura pana in mai iunie si ulterior relaxare.

Ii momentul de investitii. Pe credit. Desigur creditul cere o ipoteca. Dar la sume decente merita.

Cred. Ma gandesc mai mult la rafinantare de credite scumpe.

Am sa revin cu o eventuala calculatie. Bancile is in postura ingrata acum de a face rabaturi de la reguli. Altfel crapa.

O gura de oxigen au prins si legat de coborarea de catre BNR a depozitelor de siguranta.

Discut despre bancile supuse legislatiei romanesti. Bancile mama nu finanteaza dar nici nu se ating de puii din Ro.

Asa ca puii se folosesc de BNR. Buba este ca e mult, insa nu greu de dus, plecarea de la 14%.

Se ajunge la client undeva la 22, 23%. Dar fara comisioane. Aici ii cheia.

Cred, repet.

Mi-ar placea opinia unui economist.

Posted

Doua chestii.

Intai pentru cei cu credite in derulare. Credite dezavantajoase. Se poate initia o comunicare

cu banca in care sa se sustina intentia de a returna tot creditul. Subliniati faptul ca sunteti refinantati

de o alta banca. Intuiesc avantaje mari. Postura de client al bancii este esentiala.

Nu fiti comozi, incercati varianta aceasta. Veti obtine un alt punct de vedere al bancii si de aici restul.

A doua chestie, mult trambitata in mass media. Asta e doar o idee de-a mea.

Initiati cateva carduri de credit. Comisioanele is zero.

Folositi-va exact ca in reclame de linia de credit. Dobanda zero in limita perioadei de gratie.

Chiar asa este. Daca returnati lovelele in cele 2-3 luni(functie de banca) nu platiti nimic in plus.

Insa ideea este sa folositi sistemul suveica. Cu cumpatarea de rigoare, desigur.

Achitati prima banca la scadenta cu linia de credit de pe a doua. Si asa mai departe.

Totul este sa evitati insolvabilitatea. Vin dobanzi oarecum mari dar nu ucigatoare.

Efortul este doar de o zi. Sau folositi o mica rezerva tampon.

Is perioade peste an cand cheltuielile is o idee mai mari. In situatia propusa de mine cu doua, trei linii de credit se pot depasi elegant si fara costuri.

Toate bune dumneavoastra!

Posted

Am auzit acum cateva zile intamplator de opinia unui papleaca de la finante.

Spusa cu un ton de parea inventatorul abacului.

Se minuna individul cum de bancile isi permit asemenea dobanzi la depozite. Cum le acopera saracutele fara functia numita creditare?

In mintea lui seaca inflatia nu exista. Ca bancile au redescoperit finantarea BNR iarasi nu exista.

Avem somaj n-avem inflatie. Buba este ca noi nu avem ceva somaj ...

Noi curand o sa avem doar somaj. Si nu pe bugetul de stat. Ci la privat, adica la direct aducatorii de valoare adaugata. Si contribuabili cu greutate in ultima instanta.

De-asta imi trebuia opinia unui economist. Ca sa ma lamuresc daca medicamentul somaj mai are relevanta acum.

Ca sa revin la ideea de baza a topicului. Cred ca is de evitat ofertele bancilor de economisire.

Cel putin pana in primavara. Tipii merg pe inflatie.

In perioada imediat urmatoare as folosi la maximum creditele amintite de mine mai sus un post.

Asta, repet, cu multa cumpatare. Faceti-va treburile acum si nu economisiti aiurea in ideea ca mai strang bani si fac la primavara.

Indiferent de cheltuiala. Constructie, afaceri, bunuri, taxe scolare, orice va trece prin cap.

O treaba interesanta este ca bancile cam folosesc in oferte termenul de patru luni.

Is boi, nu-s boi menajerii lor? Cred ca nu-s.

• 5 weeks later...
Posted

Azi chiar am auzit de o nefacuta la BCR.

Is de apreciat ai de-au gasit sursa asta de finantare dar e prea de tot.

Un coleg a platit rata sotiei. Suma mica. Sub 200 ron.

Stia exact. Ghiciti ce i s-a comunicat la ghiseu?

N-o sa reusiti. :lol:

I s-a cerut comision de 4 ron pentru ca nu este efectuata plata de catre titularul de cont. Sotia adica.

E in al treilea an de rate la creditul asta. Si numai el a platit pana acum. Apare pe chitanta bine definita operatia.

I-au fluturat, cu jena(pana si casierei ii era rusine), mi-a spus, directiva de la conducerea bancii.

Este inadmisibil.

• 2 years later...
Posted

Luati aminte!

"Prin băncile din lume bate vânt de concedieri. Personalul care în ultimele decade a împrăştiat creditul în toate zările şi în cele mai insolite cotloane ale economiei poate pleca acasă. Nu mai sunt muşterii care să caute să se îndatoreze. Corporaţiile, statele, municipalităţile şi gospodăriile populaţiei sunt împrumutate până la gât. Economia reală transmite violent acest mesaj: nu mai este loc de expansiune a creditului în statele dezvoltate. În bănci nu va mai fi aşadar prea mult de treabă. Concedierile masive pot să înceapă."

• 4 weeks later...
Posted
Luati aminte!

"Prin băncile din lume bate vânt de concedieri. Personalul care în ultimele decade a împrăştiat creditul în toate zările şi în cele mai insolite cotloane ale economiei poate pleca acasă. Nu mai sunt muşterii care să caute să se îndatoreze. Corporaţiile, statele, municipalităţile şi gospodăriile populaţiei sunt împrumutate până la gât. Economia reală transmite violent acest mesaj: nu mai este loc de expansiune a creditului în statele dezvoltate. În bănci nu va mai fi aşadar prea mult de treabă. Concedierile masive pot să înceapă."

Mama Narcisa, te iubesc indiferent de conjunctura. :flowers:

O sa-mi fac timp sa recitesc. :bighug:

• 4 months later...
Posted

Pe fondul reticenţei pe care băncile o manifestă în acordarea de credite, tot mai multi oameni apeleaza la amanet. Amanetul, o alternativa convenabila pentru cumparaturi.

„Oamenii nu mai vin de mult doar cu bijuterii. Acceptăm aparatură electronică şi chiar automobile. Am observat că au început să vină din ce în ce mai mulţi studenţi cu laptopuri“, spune şeful unei case de amanet din Bucureşti, care adaugă faptul că mai mult de jumătate din cei care pun bunuri la amanet nu le mai recuperează.

Patronii cu care am vorbit spun că suma medie pe care o împrumută este de 200-300 lei, pe o perioadă de 15 zile, iar comisionul perceput variază între 0,8 şi 1% pe zi, ceea ce ar reprezenta echivalentul unei dobânzi anuale efective (DAE) între 576% şi 900% pe an.

Ce poţi cumpăra de la amanet

Dacă în ceea ce priveşte costurile unui credit casele de amanet nu sunt deloc o variantă avantajoasă, în privinţa preţurilor pe care le practică la vânzarea de obiecte nerecuperate de clienţi au o ofertă de nerefuzat. Laptopurile, camerele de filmat sau de fotografiat şi telefoanele mobile vin la preţuri cu până la 50% mai mici decât cele din magazine.

De exemplu, un laptop aproape nou, pus garanţie la finele anului trecut, poate fi cumpărat cu 450 lei, în timp ce o cameră de fotografiat performantă, tot din 2010, este de găsit şi la mai puţin de 200 lei. Aceste produse ar fi costat în magazin sau chiar la ocazie cel puţin de două ori mai mult. Patronii caselor de amanet îşi permit să vândă obiectele la preţuri atât de mici pentru că au, oricum, un profit asigurat.

„Prin lege, valoarea creditului nu poate fi mai mare de 35% din preţul obiectului adus drept garanţie“, explică patronul unei case de amanet din Capitală. În schimbul unui astfel de discount, creditorii acceptă orice, chiar şi telefoane de lux Vertu. Cotaţia oferită: 6.710 lei, faţă de cel puţin 20.000 lei cât costa, chiar şi la mâna a doua."

• 4 years later...