Jump to content
Vesperala Forum

Dureri abdominale �i senza�ii ciudate


KyKy
 Share

Recommended Posts

Salutare!

Čtiu cÄ medicina nu se face pe internet, dar sunt curios dacÄ cineva a mai pÄČit ce pÄČesc eu Či spre ce soluČii s-a axat. MÄ voi duce la doctor prin ianuarie dupÄ ce rezolv niČte erori la CASMB, ANAF ČI facultate.

Pe data de 23 m-am trezit cu o o uČoarÄ durere (de genul când ĂŽČi pui telefonul pe mânÄ) ĂŽn partea stângÄ (vezi ĂŽn imagine punctul roČu). A Činut aČa pânÄ pe 24 la mijlocul zilei când a ĂŽnceput sÄ se manifeste o durere la fel ca prima puČin mai jos (vezi punctul albastru) Či seara a apÄrut o a treia la fel (vezi punctul mov). Am zis cÄ o fi de alimentaČie Či mi s-a recomandat de cÄtre farmacist SpaverinÄ. Am luat vreo 3 capsule timp de 3 zile, dar durerile creČteau dupÄ 30 minute de la administrare. Ieri am observat cÄ am o senzaČie de scaun aproape permanentÄ (voi explica mai jos) de scaun Či rareori senzaČie de scaun incomplet. Am verificat pe hârtie (de obicei mÄ spÄl dupÄ ce termin) Či nu am observat sânge, ci doar mici cantitÄČi de mucus. Ăn ultima vreme, scaunul Či-a modificat aspectul: e mai subČire, mai moale Či iese ĂŽntrerupt. AstÄzi am observat acelaČi lucru: La fel de subČire doar cÄ diferenČa dintre scaunul de dimineaČÄ Či cel de searÄ este cÄ primul a fost maro ĂŽnchis, iar aceasta galben.

 

Am spus cÄ âaproape permanentÄâ pentru cÄ dacÄ mÄ miČc (mers) mai mult de 5 minute senzaČia dispare, la fel Či dacÄ stau pe un scaun sau pe Čaua bicicletei. SenzaČia apare ĂŽn primele 5-6 minute de la modificarea poziČiei corpului (stat/ridicat).

 

Când stau ĂŽn pat cu faČa-n sus, durerile dispar, dar când mÄ pun pe burtÄ, ele reapar. DacÄ mÄ pun pe partea stângÄ, apare âpunctul albastruâ Či invers apare cel âmovâ.

 

Pe scaun simt o micÄ durere, ca o bilÄ, ĂŽn zona âroČieâ.

 

Mai simt durerile când merg cu tramvaiul din cauza balansului, dar când opreČte, uČor, uČor dispar.

 

Ăn timpul âschimbuluiâ de dureri ĂŽntre âroČuâ Či âalbastruâ a apÄrut durerea testicul. Am observat cÄ apÄrea Či o durere pelvianÄ ĂŽn timpul urinÄrii Či puČin (3-4 secunde) dupÄ, dar astÄzi nu am mai simČit.

 

AstÄzi am ĂŽnceput sÄ am Či mici arsuri gastrice, greaČÄ, senzaČie de vomÄ cu o micÄ durere ascuČitÄ ce se duce spre stânga la nivelul muČchiului diafragm ce dispare dupÄ vreo 10 minute.

 

MenČionez cÄ ĂŽn urmÄ cu vreo lunÄ am plimbat o fatÄ-n spate, iar la o coborâre m-a arcuit pe spate Či am simČit o usturime (nu prea pot descrie senzaČia) pe linia chilotului. Nu am bÄČici, roČeČuri sau semne ale unei hernii inghinale (o asistentÄ pe care o cunosc a spus cÄ este posibil ca muČchiul sÄ nu fie rupt complet Či de aceea sÄ nu iasÄ intestinul).

 

 

Ăn urmÄ cu vreo douÄ luni am fÄcut o enterocolitÄ cu diaree severÄ. Ajunsesem sÄ mÄnânc, iar ĂŽn 6 minute sÄ am scaun Či vomÄ. A trecut de la sine dupÄ trei zile. Atunci am avut prima datÄ senzaČia de scaun incomplet sau de scaun fÄrÄ sÄ fac ceva. DupÄ trei zile a dispÄrut senzaČia Či totul a revenit.

 

Am aproape 25 ani, la fumat am renunČat ĂŽn urmÄ cu 5 sau 6 ani, ĂŽmi place sÄ mÄnânc picant, aproape ĂŽn fiecare searÄ (cam 4 zile/sÄptÄmânÄ) merg pe jos peste 10000 paČi (conform aplicaČiei de pe telefon), seara mai mÄnânc banane la calculator Či ĂŽmi plac mâncÄrurile de la fast-food. Ultima masÄ de la fast-food a fost una destul de copioasÄ (pizza), dar scaunul a fost normal. Ănainte de aceasta, am avut o sÄptÄmânÄ constipaČie, dar Či aceasta a trecut de la sine. Ămi plac ciorbele mamei de la care nu am avut niciodatÄ probleme.

Pe linie directÄ nu cunosc sÄ fi avut ĂŽn familie istoric de cancer colo-rectal. Alte tipuri da, dar nu Či acesta.

Alcool am bÄut mult când eram mai tânÄr, dar acum doar ocazional.

Ămi place mult Pepsi Či apa mineralÄ (carbogazificatÄ).

Din martie Či pânÄ ĂŽn noiembrie am fost Činut sub stres continuu din cauza unui proces penal, dar care s-a terminat cu bine. Ăn acest timp am ĂŽnceput sÄ mÄnânc mult, printre care Či multe prostii. Acum am terminat cu el Či m-am relaxat. SÄ fie Či pe fond nervos ceva?

 

Ce pÄrere aveČi?

post-813-1545948421_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Kiki, in primul rand , linisteste-te, stresul indus de obsesia unei boli grave accentueaza simptomele oricarei boli. Nu cred ca e ceva grav, nu te duce cu gandul la cancer. Eu as zice ca e vorba fie de o hernie incompleta, fie de o infectie a stomacului si intestinelor. O analiza coproparazitologica complexa s-ar impune. Poate fi vorba despre Giardia, sau mai degraba despre Helicobacter, aceasta nenorocita bacterie cand devine activa si cand sistemul imunitar scade pe fond de stres prelungit- zici c-ai trecut printr-un proces- da dureri difuze de stomac si celelalte simptome pe care le acuzi tu- arsuri gastrice, greata, diaree , constipatie, scadere inexplicabila in greutate... Se rezolva cu tratament. Poate fi vorba si despre o alta bacterie .

Tine-ne la curent.

 

Link to comment
Share on other sites

AstÄzi am avut iar un episod cu senzaČie de scaun. La toaletÄ nu a fost nimic.

Asta mÄ sperie cel mai tare. Simt cÄ trebuie sÄ iasÄ, dar nu e nimic.

 

 

 

DimineaČÄ a ieČit un scaun, ceva mai grosuČ decât celelalte. FÄrÄ mucus Či fÄrÄ sânge.

Link to comment
Share on other sites

AstÄzi am avut iar un episod cu senzaČie de scaun. La toaletÄ nu a fost nimic.

Asta mÄ sperie cel mai tare. Simt cÄ trebuie sÄ iasÄ, dar nu e nimic.

 

 

 

DimineaČÄ a ieČit un scaun, ceva mai grosuČ decât celelalte. FÄrÄ mucus Či fÄrÄ sânge.

 

Mda. Totusi nu te speria. Poate fi o colita , tot de cauza infectioasa. Sau un sindrom de colon iritabil, intestin iritabil. Au simptome asemanatoare. Las-o incolo de asigurare daca vezi ca e treaba de durata , mergi la privat pentru inceput, nu mai amana. Poti merge la urgenta si poČi sÄ fii internat ĂŽn spital dacÄ ai o urgenĹŁÄ medico-chirurgicalÄ care ĂŽĹŁi (poate) pune viaĹŁa ĂŽn pericol. Medicul de garda va aprecia. Ăn acest caz, vei primi gratuit tratament Ĺi vei fi gratuit spitalizat doar pânÄ când vei fi stabilizat. Tot e ceva. La medicul de familie, persoanele neasigurate pot beneficia de asistenĹŁÄ medicalÄ ĂŽn caz de urgenĹŁÄ medicalÄ, de consultaĹŁii pentru boli infecto-contagioase . Macar ai niste pareri avizate si te mai linistesti.

 

Cat despre fast-food, uita. Pana una-alta, tine un pic de regim de crutare. Fara prajeli, rantasuri, carne grasa, dulciuri concentrate, legume crude tari.

Link to comment
Share on other sites

MulČumesc pentru ĂŽncurajÄri! :)

 

Da, dar eu tot am senzaČia de scaun, mai ales seara.

DimineaČa am avut un episod de diaree, mult scaun, apos. Am verificat cu hârtia Či nimic anormal. Či eri searÄ Či azi searÄ am avut senzaČia cÄ trebuie sÄ merg la toaletÄ. Pe mine mÄ ĂŽngrijoreazÄ acest simptom. ĂncÄ am o durere mutÄ ĂŽn abdomenul inferior, care ce-i drept m-a mai lÄsat.

Pe 3 voi suna la medic Či voi programa o consultaČie.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Am fost la doctorul de familie, dar nu a vrut sÄ mÄ asculte, insistând cÄ din cauza colecistului am aceste probleme. Nu a vrut sÄ-mi dea tratament, spunând cÄ nu mÄ va ajuta Či spunând cÄ dupÄ ce voi rezolva asigurarea mÄ va trimite la chirurgie.

Am rezolvat cu birocraČia, dar vreau sÄ consult alt medic sÄ vÄd ce pÄrere are. Cel mai probabil joi mÄ voi duce la altÄ clinicÄ pentru discuČia cu un medic imagist (tot ecograf ce mi-a dat sÄ Čin un anumit regim ĂŽnainte de ecografie).

Simptomele de senzaČie de scaun au mai dispÄrut, dar nu complet (mai apar pentru puČin timp la 2 sau 3 zile), la scaun ĂŽncÄ iese mucus. Durerea din partea stângÄ a reapÄrut, dar acum este mai mereu prezentÄ. Zilele trecute am simČit ca o arsurÄ (sau ca o zgârieturÄ) ĂŽn acel loc.

ĂncÄ nu am observat sânge pe lenjerie, vasul de toaletÄ sau pe materiile evacuate. Materia este acum galbenÄ (aproape galben deschis).

 

Ideea este cÄ nu m-a durut niciodatÄ colecistul. Gust amar aveam doar dimineaČÄ.

Link to comment
Share on other sites

Kyky, nu strica sa ceri o a doua opinie medicala, dar presupun ca medicul de familie stie despre ce e vorba, nu e deloc exclus ca problemele de digestie pe care le ai sa fie de la fiere. Nu ezita sa faci operatia , de preferat laparoscopic, scapi mult mai usor si eviti eventuale complicatii. O zi si gata , ai plecat acasa. E o boala foarte des intalnita, nu e de speriat, te recuperezi repede. Sa vezi ca o sa fie bine, sperietura e mare.

Link to comment
Share on other sites

Acele pete despre care vorbesti tu pot fi de la alimentele ingerate, ai fi mancat ceva care a dat culoarea respectiva in scaun. Chiar sange daca ar fi, cauzele sunt multiple, nu neaparat grave, nu intra in panica. Ai facut o obsesie , nu e cancer, cancerul presupune o suferinta indelungata netratata, nu e cazul tau, stai linistit si mergi la gastroenterolog pentru analize specifice.

 

La multi ani plini de lumina :hands: :bighug: !

Link to comment
Share on other sites

AstÄzi am avut o ĂŽntrevedere cu medicul de familie. I-am spus ce mÄ supÄrÄ Či pe lângÄ analizele de sânge, urinÄ Či scaun, mi-a dat Či o analizÄ la coproparazitologie.

Mi-a mai zis cÄ dupÄ ce termin, sÄ vadÄ ce iese Či apoi o sÄ-mi dea trimitere la chirurgie (da, tot insistÄ cu colecistul) Či pentru colonoscopie.

Link to comment
Share on other sites

mi-a dat Či o analizÄ la coproparazitologie.

 

E de prima alegere coproparazitarul. Musai trebuie facut. Analizele astea nu dureaza mult, o zi-doua, asteptam rezultatele.

Insista cu colecistul pentru ca piatra aflata acolo este destul de mare si poate da complicatii, cu timpul poate afecta pancreasul, de exemplu.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Oh, sanatate multa, in primul rand. Apoi, cand ai facut tu 25 de ani? :eek:

 

Sa bei multa apa, multa, multa, asa vreo 3 l ca sa elimini nisipul de la rinichi. Apa plata. Nu minerala. Si da-le naibii de Pepsi si de fast-food.

Ti-as recomanda si o cura interna cu argila de cateva luni, ceva naturiste pentru vezica biliara.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Au ieČit o parte din analizele de probe (sânge Či urinÄ)

Printre altele, cele marcate sunt:

Leucocite (WBC): 11,30 mii/uL;

Trombocite (PLT): 468 mii/uL;

Colesterol (HDL): 35 mg/dL;

Corpi cetonici: 5 mg/dL

 

Coprocultura Či copropazitologic sunt ĂŽncÄ o ĂŽn investigaČie.

 

Oh, sanatate multa, in primul rand. Apoi, cand ai facut tu 25 de ani? :eek:

 

Sa bei multa apa, multa, multa, asa vreo 3 l ca sa elimini nisipul de la rinichi. Apa plata. Nu minerala. Si da-le naibii de Pepsi si de fast-food.

Ti-as recomanda si o cura interna cu argila de cateva luni, ceva naturiste pentru vezica biliara.

MulČumesc!

Pe 11 ianuarie

Nu prea mÄ Čine stomacul sÄ beau ceva foarte mult. Nu am mai bÄut Pepsi ĂŽn exces din 28 decembrie. Fast-Food am mai mâncat, cam o datÄ la douÄ sÄptÄmâni.

O sÄ vÄd ce mai zic doctorii, iar joi sÄ merg la alt ecograf, unde mi-a dat un regim alimentar Či anumite medicamente pentru a vedea mai bine interiorul.

Link to comment
Share on other sites

Credeam ca ai vreo 15 ani, tot mic ai ramas pentru mine :lol:

Musai apa, musai, e esentiala pentru rinichii tai si nu numai, dar in perioada asta trebuie multa apa. Altfel nu scapi de nisipul ala. Invata-te, e obisnuinta, sa stii. Umbla cu sticluta de 500 ml dupa tine. E pentru sanatatea ta, trebuie sa poti. E doar apa :D:

Link to comment
Share on other sites

Am fÄcut un alt ecograf.

De data aceasta, piatra o vede mai micÄ, de 6,5 mm. A zis cÄ nu trebuie operatÄ, doar ĂŽn cazuri extreme. A zis sÄ ĂŽncep un tratament Či un regim pentru a o elimina.

A zis cÄ suspecteazÄ o infecČie cu helicobacter pylori Či sindromul intestinului iritabil. Mi-a dat analize pentru helicobacter pylori, dar abia peste douÄ sÄptÄmâni mÄ pot duce.

Aerocolita ĂŽncÄ este prezentÄ, chiar dacÄ m-am ĂŽndopat cu carbocit.

Link to comment
Share on other sites

A zis cÄ suspecteazÄ o infecČie cu helicobacter pylori si sindromul intestinului iritabil

 

Ti-am zis ca la helicobacter m-a dus si pe mine gandul. Poate ai noroc de un rezultat negativ. In caz ca ai aceasta bacterie, trebuie sa scapi de ea si se scapa al naibii de greu. E una dintre cele mai rezistente bacterii la tratament. Se transmite foarte usor, trei sferturi dintre oameni o au, majoritatea din copilarie , dar nu da simptome decat atunci cand sistemul imunitar e la limita de jos si anticorpii nu mai fac fata. Este una dintre cauzele gastritei cronice, care, netratata , duce la ulcer. Mi-e ca nu scapi de endoscopie, dar asta e, macar ai scapat de spectrul bolii incurabile care te obseda. Socul psihic prin care ai trecut cu procesul a lasat urme, niciun necaz de calibrul asta nu trece fara efecte negative , cat ar fi omul de puternic tot se resimte. Acum,o sa urmezi cu strictete recomandarile medicilor si se va rezolva.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Aveam dureri ĂŽn spatele penisului Či se accentuau când acumulam urinÄ. Durerile erau preponderent pe partea dreaptÄ, iar pe stânga mai rar.

O asistentÄ a domnului doctor de medicinÄ internÄ a ĂŽntrebat-o pe mama (mama, cÄreia ĂŽi spun mereu ce mÄ doare) cum mÄ mai simt. Asistenta (AMG) a spus sÄ ĂŽncerc timp de 5 zile Uractiv forte cu câte douÄ pastile pe zi. Ăn primele zile nu am observat mare lucru, dar din a 3-a am ĂŽnceput sÄ am arsuri pe uretrÄ, iar ĂŽn a 4-a zi am crezut cÄ am bÄut acid. Aveam senzaČii de arsurÄ Či de micČiune mereu, micČionare scurtÄ, frecventÄ Či senzaČie de micČionare incompletÄ, mÄ dureau testiculele, penisul, uretra, tot, dar s-au calmat la o micČionare mai ĂŽndelungatÄ. Pe durata tratamentului cu Uractiv, durerile m-au mai lÄsat Či scaunul ĂŽncepe sÄ revinÄ aproape la normal. DupÄ acest tratament, am observat cÄ durerile apar numai când trebuie sÄ mÄ duc la toaletÄ. Pe lângÄ acest lucru, am observat cÄ a crescut frecvenČa urinÄrilor abundente. Chiar ĂŽnainte sÄ scriu acest mesaj, am fost de 3 ori la toaletÄ ĂŽntr-o orÄ, toate 3 fiind abundente.

CâteodatÄ mai simt o arsurÄ ĂŽn interiorul anusului ce dispare dupÄ maxim 20 minute Či când mÄ ĂŽntind ĂŽn pat simt ca o mâncÄrime ĂŽn zona perianalÄ.

VÄd cÄ am ĂŽnceput sÄ am un mic junghi de maxim 3 ori pe zi ĂŽn jurul ombilicului, preponderent pe partea stângÄ Či pe partea superioarÄ, rareori pe partea dreaptÄ.

SÄ scap de sesiune, apoi mÄ voi duce sÄ fac antigenul Heliobacter Pylori, apoi sÄ mÄ ĂŽntorc la domnul doctor de medicinÄ internÄ. Voi merge Či pe sfatul domnului doctor de familie, acela de a-mi face o colonoscopie.

 

 

Am uitat sÄ menČionez:

Au mai reapÄrut senzaČiile de scaun, fÄrÄ a ieČi ceva, senzaČie ce se calmeazÄ dupÄ ce mÄ forČez (screm) sÄ evacuez ceva cu succes.

Edited by KyKy
Link to comment
Share on other sites

Ia numara pana la 100... Dupa modul in care ai descris totul esti putin cam panicat si asta nu-ti face bine.

Ai una-alta pe acolo, niste nisip care atunci cand se elimina e clar ca te ustura. De aceea tratamentul e de lunga durata. MUlta apa, mult ceai, comprimate cu merisoare, sunt minunate.

Daca ai Heliobacter la fel, un tratament, nu as recomanda antibiotic, deoarece te va lovi iarasi in urina, te va ustura, te poti umple de alte ciuperci. Propolisul e excelent.

O cura cu argila eu ti-o recomand cu drag (asta imi reaminteste ca tot voiam sa incep si eu si am uitat, ma apuc cat de curand ca simt nevoia), vreo cateva luni, ai nevoie de o detoxifiere, o curatare (sunt prostii ce auzi ca cica detoxifierea e un mit, nu, detoxifierea chiar exista, organismul uman e inteligent, dar nu face fata toxinelor pe care le bagam in noi). Iti curata intestinele, colonul, primesti un excelent aport de minerale, iti curata urina, sangele... ai nevoie.

Colonoscopia nu ti-o recomand. Zgandaresti ceva ce nu trebuie, nu ai nimic care sa necesite aceasta investigatie. Dai bani, te stresezi, iti mai baga si aia diverse, pot face mai mult rau umbland acolo unde nu e nevoie.

Esti prea tensionat, prea panicat, calmeaza-te, relaxeaza-te, citeste despre naturiste, cu cat mergi mai mult la medic, cu atat vei descoperi ca ai o nebunie de chestii, ca nu esti sanatos, intri intr-un cerc si iti faci rau.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...