Asimetric Posted July 13, 2016 Report Posted July 13, 2016 In urma cu vreo 3 saptamani am plecat sa incurajez echipa nationala la campionatul european. Dupa cum se stie deja, am esuat lamentabil, insa am ramas cu ceva: am vazut niste locuri frumoase si spectaculoase. Am zburat pana la Milano, am stat acolo cateva ore, dupa care am luat un autocar spre Lyon. 450 km. 7 ore. Mai jos se pot gasi cateva franturi din acest pelerinaj patriotic. Pe drumul dintre Milano catre Lyon, am trecut prin Muntii Alpi, care m-au impresionat prin maretia lor si care pot fi observati in cateva din imagini (unele au iesit cu prea mult verde, pentru ca era innorat si asta a stricat balansul de alb din camera, plus ca au fost facute din autocar). Si... um, o chitarista de strada. Ultima fotografie e de pe drumul dinspre Milano spre aeroportul Bergamo. In gara din Lyon era un pian la care am incercat, fara mare succes, sa interpretez singura melodie pe care o stiu, oarecum: Fur Elise. Si tot acolo era un loc in care puteai incarca telefonul/tableta/laptopul, doar ca trebuia sa pedalezi fara oprire ca sa functioneze. Mi s-a parut o idee buna... Quote
samsara Posted July 13, 2016 Report Posted July 13, 2016 Minunate zone, are ceva Franta ce ma atrage, e boema, e... Quote
Narcisa Posted July 13, 2016 Report Posted July 13, 2016 Or fi minunate pentru voi, tinerii, pentru mine par de-a dreptul infricosatoare ! Infricosatoare unele prin maretia lor, care parca vine catre tine si te striveste cu betoanele alea , biet pamantean crescut la lampa cu gaz intr-un satuc aruncat pe cursul unui firisor de apa, fie ele si capodopere arhitecturale, altele prin aglomeratia pe care-o poti banui usor, altele prin salbaticia peisajelor, prin vechimea si densitatea padurilor seculare, nuuu, gata, m-am hotarat , renunt la voiajul pe care-l planuisem in Franta in vara asta! Ce frumosi sunt cei doi brazi de la Sinaia si plopii aia fara sot ai lui Mihai..., ca sa nu mai spun de visinii si prunii vecinului de peste drum , pe care-i vad zilnic de pe balcon...Mergeti voi sanatosi acolo si deie Domnul sa va-ntoarceti asemenea ! Sefule Asimetric, bine c-ai scapat teafar din labirintele alea si-ai stiut sa mai nimeresti drumul inapoi, ca nu pare deloc lucru usor... Quote
Asimetric Posted July 13, 2016 Author Report Posted July 13, 2016 As fi vrut sa nu fi nimerit drumul inapoi. Numai de-ar fi intors capul spre camera chitarista... Quote
Asimetric Posted July 13, 2016 Author Report Posted July 13, 2016 Minunate zone, are ceva Franta ce ma atrage, e boema, e... Oui, oui. Baguette. Pain au chocolat. Croissant. Camembert. Merlot. Tres bien. Quote
Barcelona Posted July 13, 2016 Report Posted July 13, 2016 dupa cativa ani de studiat franceza, aprob spusele lui asimetric,cam pe acolo am ajuns si eu dpdv al cunostintelor. Quote
samsara Posted July 14, 2016 Report Posted July 14, 2016 dupa cativa ani de studiat franceza, aprob spusele lui asimetric,cam pe acolo am ajuns si eu dpdv al cunostintelor. Mmm, mie mi-a lasat gura apa... Quote
Asimetric Posted July 14, 2016 Author Report Posted July 14, 2016 dupa cativa ani de studiat franceza, aprob spusele lui asimetric,cam pe acolo am ajuns si eu dpdv al cunostintelor. Eu am facut 11 ani de franceza si stiam sa vorbesc aproape perfect. Dar am uitat aproape tot. Am reusit sa ma descurc, totusi, avand in vedere ca, in general, francezii trecuti de varsta a doua nu vorbesc engleza. Iar cei tineri... pai, nu toti stiu engleza. Quote
Recommended Posts